Dagens reiselivsnyheter 17.03.2021

Nasjonalt:

Webinar om verdien av elgjakt for elgjegere
«Innovasjon Norge inviterer til webinar 24. mars med tema: Verdien av elgjakt for elgjegere – hva kan vi si om potensialet for næringsutvikling?» Kilde: business.visitnorway.com.

Snowballkonferansen 22-23 april – nå åpen for påmelding!
Årets tema er «Reiselivet post-korona». Den heldigitale konferansen vil sette fokus på ulike deler av reiselivets verdikjede og hvilke grep både bedrifter, destinasjonsselskaper og de offentlige aktørene tar for å få til en bærekraftig vekst etter pandemien. Kilde: snowballkonferansen.no.

Infomøte: Master naturbasert reiseliv @NMBU
«Er du interessert i å arbeide i skjæringsfeltet mellom friluftsliv, naturforvaltning og turisme. Da kan masterprogrammet naturbasert reiseliv ved NMBU være noe for deg! Bli med på vår infokveld og hør nærmere om mulighetene som finnes.» Kilde: NMBU

Reiseliv og Plast
«Tips og motivasjon for å redusere forbruket av engangsplast. Fokus på reiselivsbedrifter og fremtida entreprenører. Håper dette interaktive hefte kan gi positiv energi til å tenke «nytt».» Kilde: facebook.com/havklubben

Seventeen jaw-dropping places to stay in Norway
«If you’re in the market for a post-lockdown excursion to somewhere breathtaking – with a little splash of wacky thrown in for good measure – then allow us to point you in the direction of Norway.» Kilde: dailymail.co.uk.

Norse Atlantic: – Ingen har fått til langdistanse lavpris
«Prosjektet med det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways får blandet mottakelse blant folk med innsikt i luftfarten. – Ingen har fått til langdistanse med lavpris, men jeg har mer tro på dette enn Flyr, sier en som kjenner flybransjen godt.» Kilde: flysmart24.no.

Årets påskeråd som gjelder på hytter og hotell
«Hytter og hoteller. Husstander og kohorter. Mer smitte og lokale regler. Mange er usikre på hvilke regler som gjelder for innenlandsreiser fram mot påsken.» Kilde: abcnyheter.no.

Gir falske forhåpninger om utenlands-ferie i år 
«En undersøkelse som forsikringsselskapet til Sparebank1 og DNB har foretatt, viser at nordmenn flest har slått fra seg håpet om å kunne dra til utlandet på ferie i sommer.» Kilde: flysmart24.no.

Endringene i reglene om karantenehotell utsatt til 19. mars
«De nye reglene om plikt til opphold på karantenehotell etter unødvendige fritidsreiser til utlandet trer i kraft først natt til fredag.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Reiselivssjefen om gruppereiser:.. (Nordland) +
«..Det er viktig at vi nå holder ut slik at vi ikke får en oppblomstring av smitte.. Daglig leder i Destination Lofoten, Line Samuelsen, oppfordrer medlemsbedriftene om å hele tiden være oppdatert på gjeldende råd og regelverk for reiser og arrangementer.» Kilde: lofotposten.no.

Jobber videre med hotellplaner i Nyksund (Nordland) +
«Investorer kjøpte i fjor det gamle fryseriet med nabotomt i Nyksund. Mot sommeren håper selskapet Nyksund Fryseri AS å kunne presentere..» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Laksefisket må vere berekraftig
«Eg forstår at mange gjerne vil halde fram med laksefisket i sjøen, slik det er tradisjon for. Men for at vi skal kunne gjere det i framtida, må vi sørge for at laksebestandane veks og blir levedyktige, skriv statsråd Sveinung Rotevatn.» Kilde: namdalsavisa.no.

Koronamidler sponser medlemskap i Destinasjon Røros
«Røros og Os kommune har bevilget ekstraordinære Covid 19-midler som gjør det mulig å sponse medlemskap for aktører som per i dag ikke er medlem av Destinasjon Røros.» Kilde: retten.no.

Oppdal stengjer ned: Skisenter må vere stengt i ei veke
«To nye personar vart i dag registrerte smitta av covid-19 i Oppdal. No stengjer kommunen ned fleire verksemder for å få kontroll på smitten.» Kilde: nrk.no.

Nå skal P-kaoset i skiheisen forsvinne
«Parkeringsarealet i Oppdal skisenter utvides med 640 biler, men den åpner først til neste sesong.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Fjord Norge lanserer ny digital reiseguide
«Nå blir det enklere å oppdage Vestlandet – Fjord Norge lanserer ny digital reiseguide med støtte fra Agenda Vestlandet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Støtte til dem som faller utenfor (Møre og Romsdal) +
«Kan søke om støtte: Tom Anker Skrede er reiselivssjef i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre, og dette er ett av selskapene som nå kan søke om lokale kompensasjonsmidler.» Kilde: smp.no.

Utsatt åpning for Moxy Bergen (Vestland)
«Moxy Bergen, som var planlagt å åpne i slutten av mars, har nå utsatt åpningen til 3.mai. Operatørselskapet, Core Hospitality, er optimistisk.» Kilde: reiseliv1.no.

Avlyser High Camp Vatnahalsen (Vestland)
Myrdal: «Strenge koronarestriksjoner gjør at High Camp Vatnahalsen, som skulle blitt arrangert etter påske, avlyses.» Kilde: friflyt.no.

Strenge coronatiltak også på Vestlandet (Rogaland)
«I går ble Viken stengt, og nå pålegges også syv rogalandskommuner de tøffeste coronatiltakene. – Det er knallhardt, sier Synnøve Haftorsen Brakstad som driver flere utelivsbedrifter i Haugesund.» Kilde: e24.no.

Coastal Adventures har begynt reisen ut av Egersund (Rogaland) +
«Coastal Adventures utvider til Ryfylke: – Vi jobber for at Coastal Adventures skal være landsdekkende med 20–25 filialer i løpet av fem år.» Kilde: dalane-tidende.no.

Lysefjorden mer bærekraftig som reisemål (Rogaland) +
«Lysefjorden har nå blitt remerket som bærekraftig reisemål. Det innebærer at området er blitt mer bærekraftig enn det var før.» Kilde strandbuen.no.

Bruker den rolege pandemitida til å rusta opp stien til Preikestolen (R) +
«Stiftelsen Preikestolen er nå i gang med å skifta jernbanesvillene over Krogabekkmyra på stien til turistikonet. Dagleg leiar i stiftinga, Helge Kjellevold, håper at det også blir muleg å få sherpaer til Norge i sommar for å gjera nokre mindre utbetringar.» Kilde: strandbuen.no.

Njå Bike Park reddet på overtid (Rogaland) +
«1. mars skulle det egentlig vært over og ut for sykling i Njå Bike Park på Jæren etter at grunneierne ikke ville fornye leieavtalen med den lokale sykkelklubben. Men en ny kontrakt sikrer samarbeid i skogen i minst fem nye år.» Kilde: terrengsykkel.no.

Øst-Norge:

JBL søker digital markedsfører (Innlandet)
Fagernes: «Ønsker du en jobb med helhetlig arbeid innen markedsføring og kommunikasjon? Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap søker digital markedsfører. Fast stilling. Søknadsfrist 06.04.2021.» Kilde: finn.no.

Blodig urettferdig og reflekterer ikke smittesituasjonen til skidestinasjonene
«NHO Reiseliv reagerer sterkt på nedstengingen av hele Viken, som innebærer at kommuner med lav eller ingen smitte blir underlagt de samme strenge koronatiltakene som kommuner med mye smitte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Oppfordere byfolk til å komme på hytta nå (Innlandet)
«Smitten i Oslo er rekordhøy, men store hyttekommuner ser ingen grunn til å avlyse påsken for byfolk.» Kilde: nrk.no.

Ras av avbestillinger for hotellene i Viken +
«Avbestillingene for påsken renner inn hos hotellene på skistedene i Viken etter nye strenge koronatiltak. – Nå er dette året helt kaputt.» Kilde: dn.no.

Påsken ryker igjen – milliontap etter nedstenging (Buskerud)
«Butikker i Hallingdal må tenke nytt før påsketuristene inntar fjellet, men håper å kunne selge varer på andre måter enn over disk. Kjendiskokken Frode Aga må stenge.» Kilde: nrk.no.

Ny forsinking for Tunhovd fjellgrend (Buskerud)
«Nye kjeppar i hjula for utbygginga av Tunhovd fjellgrend på Søre Åsen i Nore og Uvdal. Hovudutval for næring, miljø og kommunalteknikk utsette avgjerda om å legge reguleringsplanen ut på høyring og offentleg ettersyn.» Kilde: hallingdolen.no.

Når regjeringen drar på torsdag, må vi stenge hotellet igjen (Akershus) +
«Etter tre måneder kunne endelig de ansatte på Hurdalsjøen hotell åpne dørene for sine gjester igjen, 5. mars. Etter pressekonferansen til regjeringen mandag kveld må hotellet nå stenge igjen.» Kilde: eub.no.

Risikerer at hele gården blir rasert (Akershus) +
«Anne Kristin Rolstad har satset hardt på å skape seg et levebrød innen kultur og turisme knyttet til slektsgården. Blir motorveien lagt gjennom Fenstad, risikerer hun at alt hun har bygd opp blir rasert.» Kilde: rb.no.

Sørlandet:

Venter innrykk av turister i påsken: – Vurderer påbud om munnbind +
«Ordfører Per Kristian Lunden forteller at kommunen er ekstra oppmerksomme på påskeferien, der det ventes storinnrykk fra blant annet Viken.. Et av tiltakene i Risør, kan bli påbud om munnbind.» Kilde: austagderblad.no.

Citybox vokser kraftig i Kristiansand
«Hotellkjeden Citybox har signert en ny hotellavtale i Kristiansand. Hotellet, som får navnet Citybox Kristiansand med 165 rom, skal etter planen åpnes i 2024. Samtidig vil kjeden midlertidig overta driften av Yess! Hotel med 69 rom under navnet Citybox Lite.» Kilde: horecanytt.no.

Annet:

Brits seek adventure and change
«The pandemic has created a nation of adventurers, it appears, as new research has revealed that four in five Brits (81%) plan on heading to brand-new places when international travel opens up.. Exploring Scandinavia (16%)..» Kilde: traveldailymedia.com.

Kan ta to år før cruise er tilbake
«Pandemiens fortsatte herjinger gjør at verdens cruiseoperatører trolig ikke kommer skikkelig i gang igjen før mot slutten av året.» Kilde: way-2-go.no.