Dagens reiselivsnyheter 18.03.2021

Nasjonalt:

Turoperatører fra hele verden vil lære om å ‘Travel Green’ i Norge
«Responsen har vært veldig god! Nå gleder vi oss til å kjøre i gang vår nye seminarserie, hvor vi sammen med næringen møter internasjonale turoperatører til gode samtaler og digitale visningsturer, sier Frode Aasheim, leder for B2B i Innovasjon Norge reiseliv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Rapport: Tre år med Fjell Noreg på IGW
«I aksjon på Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin. Det var første gong fjellområda samla seg under namnet Fjell Noreg og første gong fjellområda hadde sin eigen del av den tradisjonsrike marknadsføringa av Noreg. No kan du lese om arbeidet og resultata i rapporten «Tre år med Fjell Noreg på IGW».» Kilde: fjellnettverket.no.

Destinasjoner trenger stadig flere stibyggere
«Økt satsing på stibygging gjør at norske sykkeldestinasjoner trenger stadig flere stibyggere. Og det er ikke bare sommerjobber det er snakk om.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fra SMAK til UMAMI: For oss som jobber med mat og drikke
«UMAMI blir det nye navnet på arenaen som overtar der SMAK 2020 sluttet. Ambisjonene er klare: Foredle posisjonen som Norges viktigste møteplass for de som jobber med mat og drikke.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Eventbyråene: – Hva i all verden skal vi gjøre nå?
«En nedstengning av landet førte ikke til at eventybyråene satt seg ned og ventet på at pandemien skulle gå over. Kite kommunikasjon og Apriil Event så muligheten – og «gunnet» på.» Kilde: kom24.no.

Virke Reiseliv: – Norge må prioritere EUs vaksinepass-løsning
«Virke Reiseliv mener Norge må prioritere å knytte seg til EUs vaksinepass-løsning, og at dette vil være viktig for å få i gang reisevirksomheten.» Kilde: e24.no.

NHO og Virke øker presset: Ber regjeringen ta regningen
«Regjeringens siste nedstenging kan utløse «en permitteringsbølge vi ikke har sett maken til hittil i pandemien», advarer NHO. Nå øker presset på regjeringen om å bære en større del av de økonomiske konsekvensene.» Kilde: e24.no.

Utrolig bekymra for påskeutfarten
«I påsken reiser folk til hyttene sine. Det er da smitteutbruddene kan skje, sier statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland. Helseministeren utelukker ikke at det kan komme flere nasjonale tiltak.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Hyttepåske for hvem?
«Det er ikke alle som kan dra på hytta i påsken. Men de betaler prisen. .. «De som har hytte, er de som har minst behov for et avbrekk i påsken.».» Kilde: nrk.no.

Schibsted gir rabatt til reiselivsbransjen
«Schibsted tilbyr nå alle kunder i reisebransjen mulighet til å kjøpe visninger fra reisefondet til en betydelig lavere pris enn de hadde måttet betale under normale omstendigheter.» Kilde: travelnews.no.

FHI: – Har ikke åpnet for utenlandsreiser i mai
«For et par uker siden ble FHIs smittevernsjef sitert på at nordmenn kunne belage seg på å kunne reise til utlandet igjen fra slutten av mars. Det fikk folk med reisesug til å juble, og salget av pakkereiser til Syden gjorde straks et hopp.» Kilde: flysmart24.no.

EU-forslag om vaksinepass klart
«EU-kommisjonen la onsdag fram sitt forslag til digitalt vaksinepass, som skal gjøre det lettere å reise mellom EU-landene. De åpner for at Norge kan bli med.» Kilde: travelnews.no.

Norwegian-leverandører reagerer på redningsplan
«Flere bedrifter som har levert tjenester til Norwegian, mener at de får smuler i flyselskapets redningsplan. – Vi er litt forbannet.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Tromsø frykter turisme fra blodrøde Oslo (Troms) +
«I Tromsø frykter de nå økt «mat & vin-turisme» til byen når resten av storbyene stenger ned. Til tross for dette innfører ikke Tromsø såkalt «søringkarantene». .. – Så lenge man kommer fra utsatte områder.. anbefales det at man tester seg og går i karantene til prøvesvar foreligger.» Kilde: fremover.no.

Her skal det bli nytt hotell i Tromsdalen (Troms) +
«Havblikk Vintage skal bli hotell i starten av 2022, hvis alt går etter planen. – Det er et behov for det.» Kilde: itromso.no.

Ordfører med klar beskjed: Ikke kom til Lofoten (Nordland)
«Ordfører Remi Solberg (Ap) i Vestvågøy ber folk droppe Lofoten som reisemål inntil videre.» Kilde: nrk.no.

Åpner lavprishotell på Sortland (Nordland) +
«8. mars åpnet Harald Mikal Jakobsen et såkalt smarthotell i lokalene hvor han har drevet Strand hotell siden 1990. – Dette er et konsept som er myntet på at du skal spare penger. Han tror det er stort marked for et lavprishotell på Sortland.» Kilde: vol.no.

Rederiet etter båtbrannen: – Båten skal til Svolvær (Nordland) +
«Fortsatt vet man ikke skadeomfanget etter brannen om bord den hybridelektriske katamaranen «Brim». Rederiet er likevel klar på at båten skal i drift igjen – i hjemhavnen Svolvær.» Kilde: lofotposten.no.

Nina og Bjørn Arne selger livsverket Havblikk (Nordland) +
Nesna: «Den lokale superhelten og reiselivsentusiasten Nina Rødahl Friis selger Havblikk. – Vi skaper nok sjokkbølger i lokalsamfunnet, men livet krever nye prioriteringer, sier hun.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Lockdown i fjellbygda rett før påske
«Oppdal Skisenter er stengt.. Tillitsvalgte Ingebrigt Bjerke så for seg en drømmepåske for skigjestene. Så kom smitten til Oppdal videregående. Nå er hele kommunen stengt.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Fjord-Norge:

Her skal de by på rappellering og flytende badstue, og mer (Rogaland) +
Mosterøy: «Hotelleier Cato Østerhus og marinaeier Joar Gangenes har kjøpt seg inn i aktivitetsselskapet Coastal Adventures i Egersund og oppretter et datterselskap med utgangspunkt i Utstein Kloster Hotell.» Kilde: bygdebladet.no.

Strid om cruise skjerper tonen i havnesamarbeidet (Rogaland) +
«Det har ikke gått upåaktet hen at flertallet i havnestyret ber majoritetseier Stavanger om å jenke seg i striden om cruiseanløpene.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Enklere for dansker og tyskere å besøke SkiStar Trysil (Innlandet)
«Foran vintersesongen 2021/22 vil ytterligere et flyselskap trafikkere Scandinavian Mountains Airport. Fra januar vil det danske flyselskapet Alsie Express gjøre SkiStar Trysil og Sälen lettere tilgjengelig for dansker, tyskere og nederlendere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

1,7 millioner til lokalt næringsliv
«​Formannskapet prioriterer bedrifter innen reiseliv, transport og service når administrasjonen skal fordele 1,7 millioner koronakroner. Søknadsfristen er 15. april.» Kilde: trysil.kommune.no.

Planlegger 100 leiligheter på «Haglebusetra» (Buskerud) +
«Tidligere har det stort sett vært bygd på hytter på Eggedalsfjellet, men nå vil utbyggere satse på leiligheter. – Vi så at Haglebutunet var en suksess, og jeg kan ikke skjønne at ikke dette også skal bli en suksess, sier Kristian Medalen.» Kilde: laagendalsposten.no.

Skulle åpnet til påske, men velger nå å holde stengt (Buskerud) +
«Ekteparet Maria og Peter Nässtrøm som er vertskap ved Sole Gjestegård på Noresund gledet seg til å gjenåpne hotellet til påske. Dørene har vært stengt siden i fjor sommer og det fortsetter de å være på grunn av koronaen.» Kilde: laagendalsposten.no.

Alle butikkene på Gardermoen er nå stengt (Akershus)
«De omfattende smittevern-tiltakene i Viken fylke får nå dramatiske konsekvenser for taxfree-handelen på Oslo Lufthavn. Alle butikkene på landets hovedflyplass er nå stengt.» Kilde: flysmart24.no.

15 nye turtips for deg som skal tilbringe påsken i Oslo
«Turer med lite folk i Oslo, de ukjente stedene og fine turene med barn eller hund.» Kilde: thetravelinspector.no.

Kommer ikke til å åpne igjen når nedstengningen er over (Akershus) +
«– Vi har brent oss nok ganger. .. Restauranteiere i Drøbak har gjort ulike grep etter at det ble klart at det ikke er lov å holde åpent for spisegjester.» Kilde: amta.no.

Så seg nødt til å selge badehotellet (Akershus) +
«Fem år er gått siden hotelleier Per-Øivind Wold først forsøkte å selge rubbel og bit. I mellomtiden har to daglig ledere prøvd seg – den siste endte nylig i konkurs. Hva blir det neste for Holmsbu Badehotell?» Kilde: amta.no.

Angrer på at vi ikke stengte ned og lot staten betale (Østfold) +
«Rømskog Spa og Resort hadde en omsetning på rekordnivåer ifjor, men hevder de hadde kommet bedre ut om hotellet holdt stengt.» Kilde: finansavisen.no.

Oslofjord Convention Center søker prosjektleder (Vestfold)
Melsomvik: «Har du lyst til å jobbe med noen av Europas største og mest profesjonelle arrangementer? Vi søker nå Prosjektleder til vår KAM-avdeling.» Fast ansettelse. Søknadsfrist 11.04.2021. Kilde: finn.no.

Klubbet inn fire nye bobilplasser i kommunestyret (Vestfold)
Færder kommune: «En parkeringsstrategi, som også inkluderer bobiler, er ikke daglig kost i norske kommunestyrer. I kveld skjedde det. Vedtaket tar kommunen fra null til fire bobilplasser.» Kilde: bobilverden.no.

Nå skal Fjord Line ansette mer enn 100 personer (Vestfold) +
«Når Fjord Line sitt skip MS Oslofjord nå skal seile under norsk flagg, må det bygges opp en helt ny besetning. – Det er veldig moro, og vi håper virkelig å få ansatt lokale folk. Det er viktig for oss å ha en lokal forankring, sier Flemming Hofmann Tveitan.» Kilde: sb.no.

Sørlandet:

Ni turister på Hovden smittet av koronaviruset +
«Ni personer som har vært på Hovden i Agder har fått påvist smitte av britisk korona-mutasjon. Nå massetestes bygda i Bykle kommune.» Kilde: friflyt.no.

Annet:

Årets påskeråd som gjelder på hytter og hotell
«Hytter og hoteller. Husstander og kohorter. Mer smitte og lokale regler. Mange er usikre på hvilke regler som gjelder for innenlandsreiser fram mot påsken.» Kilde: ostlendingen.no.