vinterferie telemark

Dagens reiselivsnyheter 19.02.2021

Nasjonalt:

Alpinbransjen ønsker skigjestene varmt velkommen!
«Viktige vinterferieuker for alpinanleggene og fjelldestinasjonene i Norge – alpinbransjen ønsker skigjestene varmt velkommen til fantastiske forhold, med noen restriksjoner og forbehold.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hyttekommuner forbereder seg på tusenvis av vinterturister
«Hyttekommuner har beredskapsøvelser for å takle eventuelle smitteutbrudd i vinterferien. Men alle som er symptomfrie er velkomne.» Kilde: e24.no.

Corona-rally i hyttemarkedet: En «typisk» hytte koster nå 2,5 mill.
«Stengte grenser og begrensede muligheter for utenlandsturer førte til et knallår for hyttemarkedet. Prisene for fritidsboliger steg med 5,5 prosent i 2020, viser ferske tall fra Eiendom Norge.» Kilde: e24.no.

Alternative hyttedrømmer?
«Oppstartsbedrift lager hytte på hjul sammen med Dark arkitekter. Er det mulig å leve hyttedrømmen uten å sette fotavtrykk?» Kilde: arkitektnytt.no.

Svært få lyspunkter for hotellene i februar
«Tallene fra Benchmarking Alliance viser at den negative trenden fortsetter for storbyhotellene, når halve februar er unnagjort.» Kilde: reiseliv1.no.

Frykter sykdom, tyveri og terror på reise i Norge
«Mange skal snart dra på vinterferie. Når vi er på reise i Norge frykter vi aller mest å bli syke på reisen, tyveri og terrorhandlinger, viser en undersøkelse.» Kilde: dfly.no.

Kriseåret 2020: Året da politikerne fikk øynene opp for reiselivsnæringen
«Virke har fått store gjennomslag på vegne av reiselivet det siste året, og hjelpetiltakene har reddet mange virksomheter og arbeidsplasser.» Kilde: smp.no.

Reisende advares: nye krav gir fly-forsinkelser
«SAS og andre flyselskaper med utenlands-ruter ber passasjerene møte opp tidligere enn før på Oslo Lufthavn. Økt krav til dokumentasjon hos passasjerene gjør at fly blir forsinket på grunn av de nye rutene.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Ekstra stor turist-svikt (Svalbard)
«Strammere reiseråd ga ekstra stor svikt i Svalbard-turismen, viser januar-tallene fra Visit Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Skjærgårdshopping mellom Tromsø og Harstad (Troms)
«Jostein Rognli fra Silsand driver entreprenørfirmaet Team Rognli AS. Ved utradisjonelle metoder kan firmaet hans knytte næringslivet og reiselivet i Troms nærmere via sjøveien.» Kilde: itromso.no.

Kritisk til Visit Harstad-støtte (Troms) +
«Næringssjef Bjørn Akselsen deltok i debatten da Visit Harstad fikk tildelt én million kroner. Akselsen sitter selv i styret til selskapet. Flere stiller spørsmål rundt tildelingen, deriblant Gro Dagsvold i North Up.» Kilde: iharstad.no.

Åpner opp for vinterturistene: – en spennende start  (Nordland) +
«I helga kommer det vintergjester til Hattfjelldal. Vi tester ut nye muligheter, sier Ellen Løvold Strand fra Fru Haugans Hotel. Noen skal prøve skuterløypene i Hattfjelldal, mens andre skal på isfiske og hundekjøring.» Kilde: helg.no.

Det vil bidra til å få satt Mosjøen på kartet (Nordland) +
«Et enstemmig styre i Mosjøen næringsforening foreslår å selge den attraktive næringstomten ved Sjøsiden senter til Helgeland Skylift.» Kilde: helg.no.

Gir bånn gass og skal totalrenovere hotellet (Nordland) +
Mosjøen: «Paal Arthur Baadstrand har startet jobben med å gi Mosjøen Hotell et nytt uttrykk, både innvendig og utvendig. Han har tro på en ny god sommer.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Vil ha innspill til sommerens arrangement
«Blir det ordinær Tydalsfestival i år? Stiklestad Nasjonale Kultursenter og «Spelet om Heilag Olav» er den trønderske representanten i arbeidsgruppa kulturstatsråden nå har bedt om innspill.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

Ville utsette kravet om nullutslipp i verdensarvfjordene
«Men flertallet går for en annen løsning.» Kilde: thetravelinspector.no.

Hotellutbygging så snart som mogleg (Møre og Romsdal) +
«Vi jobbar iherdig for å kome i gang med bygging av nye Selje Hotell så fort så mogleg – mot slutten av 2021, seier styreleiar Liv Koller Borg.» Kilde: fjordabladet.no.

Tre av fire går for norgesferie (Vestland) +
«Vi merkar allereie trøkket inn mot våren og sommaren. Tala frå Firdaposten-lesarane gir oss håp, seier Jan Fredrik Fosse ved Knutholmen i Kalvåg.» Kilde: firdaposten.no.

Opprørt over ny stenging av Bryggen (Vestland) +
«Reiselivsnæringen reagerer på at byrådet vil stenge Bryggen og Torget på ny. – Fjorårets erfaring var forferdelig, sier hotelldirektør.» Kilde: bt.no.

Sightseeingbussene til European Cruise Service på prøvetur (Vestland)
Bergen: «De ble alle ti kjøpt inn med ett mål for øye. Frakte turistene rundt i byen vår i langt mer miljøriktige busser. I over ett år har nyvinningene stått arbeidsledige. Nå er det håp om at de kommer i arbeid!» Kilde: ba.no.

Stipendiat i brukersentrert digitalisering i turisme (Rogaland)
«Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i brukersentrert digitalisering i turisme ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Norsk hotellhøgskole. Stillingen er ledig fra våren 2021.» Kilde: finn.no.

Slik vil de fylle flyene og få turistene til regionen (Rogaland) +
«Etter et par år med oljenedtur begynte flyselskap og direkteruter å forsvinne fra Stavanger, og Greater Stavanger satt derfor i gang et prosjekt..» Kilde: dagsavisen.no.

Vil du være med og drive Norges nyeste motorsportsenter? (Rogaland)
«Motorcenter Norway AS søker Markeds- og arrangementskoordinator som vil være med å forme, utvikle og drifte et unikt anlegg – som sikter på å bli best i landet på motorsport, motorturisme og kjøreglede.» Kilde: finn.no.

Blir ny hotelldirektør på Sola Strand Hotel (Rogaland)
«Michael Holm blir ny direktør på Sola Strand Hotel. Han kommet fra Clarion Hotel Air i Stavanger, og tiltrer stillingen 1. mars.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Helt nytt fjelløp i Norge (Innlandet)
«Den 3. juli er startdato for et helt nytt fjelløp i Norge. Glitterheim-vert Knut Vole medgir har aldri opplevd maken til interesse for et arrangement. Snart åpner påmeldingen til Dynafit Jotunheimen Ultimate Challenge.» Kilde: utemagasinet.no.

Hit har turistene strømmet til (Innlandet) +
Finnskogen: «Nå kan det bli enda flere av de spektakulære hyttene. Kristian Rostad og Christine Mowinckel får ingen motbør hos landbruksmyndighetene når de søker om å utvide PAN Tretopphytter med ei tredje hytte.» Kilde: glomdalen.no.

Slik får du en trygg vinterferie i Hemsedal og Trysil (Innlandet/Buskerud)
«Alle SkiStars destinasjoner er godt forberedt til å ta i mot vinterferiegjestene. En rekke trygghetstiltak er iverksatt for å gjøre skidagen så koronatrygg som mulig for gjester, ansatte og innbyggere.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye driver av Høyt & Lavt Klatrepark Hemsedal (Buskerud)
«Det er med stor glede for oss å annonsere de nye driverne av Høyt & Lavt klatrepark i Hemsedal: Trysilguidene AS tar over driften av Høyt & Lavt klatreparken i Hemsedal fra 1. juni 2021.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Skadet seg i Hemsedal for 11 år siden – saksøker Skistar (Buskerud) +
«En svensk skiturist ble hardt skadd i Hemsedal i februar 2010. Nå saksøker han Skistar, som hevder har ansvar for at ulykken fikk et alvorlig skadeomfang.» Kilde: friflyt.no.

Quality Hotel Olavsgaard åpnet opp for skredofre (Akershus)
«De ansatte på Quality Hotel Olavsgaard på Skjetten gikk fra permittering og feriestengning til innsats for skredofrene i Gjerdrum, i løpet av et par timer.» Kilde: frifagbevegelse.no.

The Well åpner igjen fredag, og.. (Akershus) +
«En time etter at bokingen åpnet, tikket første bestilling inn. – Da ble det bløtkake på huset, sier Kristian Gundersen. Fredag åpner spaet på Sofiemyr, etter å ha vært stengt den siste måneden.» Kilde: oblad.no.

VisitOSLO jobber med cruise på tross av anløpstørke (Oslo)
«Oslo Cruise Partners, et nettverk av reiselivsbedrifter ledet av VisitOSLO, inviterte nylig det italienske cruiserederiet MSC til dialog om fremtidige cruiseanløp. Dette som ledd i nettverkets arbeid med å utvikle og markedsføre Oslo som en unik og bærekraftig cruisedestinasjon.» Kilde: visitoslo.no.

Et reisemål for nærkontakt med naturen, i fred og ro (Vestfold)
Larvik, Lågendalen: «Det var i februar i fjor Stina fikk forespørselen, så begynte hun i april. Firmaet Laagen AS var nystartet. De skulle drive med utleie av ei tretopphytte og fem glasscontainerhytter samt møterom på Høyt & Lavt.» Kilde: op.no.

Kanalbåt-luksus på elektrisk kjøl (Telemark)
«En romantisk og luksuriøs reise på Telemarkskanalen – i en stillegående elbåt – kan bli kommende sommers store attraksjon.» Kilde: way-2-go.no.

Rune ruller ut den røde løperen på høyfjellshotellet (Telemark) +
Tinn: «Lørdag blir det street art og konsert i lobbyen på Gaustablikk høyfjellshotell. – Det føles viktig å fortelle folk om norsk skikultur, sier kunstneren Rune Francisco Fauske, som har kunstnernavnet Solsoldat.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Pilot «Måling av effekt» er i gang
«11 USUS-bedrifter er nå i gang med en pilot der vi skal jobbe systematisk med måling av effekt av digital kommunikasjon gjennom hele 2021.» Kilde: usus.no.

Påmelding til NTW 2021 er nå åpen
«USUS (som Visit Sørlandet) kommer til å delta på NTW sammen med bedrifter fra regionen. Men vi ønsker enda flere bedrifter med oss fra Sørlandet. I år blir NTW digital og for første gang med hele Norge som vertskap.» Kilde: usus.no.

Den lille dyrehage først i Norge med giftige slanger +
Gjerstad: «I midten av mai åpner dyrehagen sitt helt nye hyttekonsept. I denne lille hytta i regnskogen kan du få et innblikk i en slangeforskers hverdag og hans giftige kjæledyr.» Kilde: austagderblad.no.

Hadde meldt sin ankomst: Kansellerer cruiseanløp til Flekkefjord
«Det nye cruiseskipet «Hanseatic Nature» skulle ankommet Flekkefjord 5. mai og 14. mai 2021, men turene er nå avlyst på grunn av koronasituasjonen.» Kilde: avisenagder.no.

Wizz Air stevner Agder fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak
«Det ungarske flyselskapet Wizz Air har besluttet å stevne Agder fylkeskommune for det de mener er et ulovlig boikott-vedtak.» Kilde: e24.no.

Annet:

New Zealand wants to use tourism disruption to reconstruct tourism industry
«The Parliamentary Commissioner for the Environment’s second tourism report urges the government to take advantage of the disruption caused by COVID-19 to transform the tourism industry.» Kilde: travindy.com.