Dagens reiselivsnyheter 20.11.2020

Snarveier:

Nasjonalt:

Åsunn Lyngedal er gjest hos Reiselivsministeren
“Hun taler reiselivets sak i Stortinget, og går løs på Regjeringen med nebb og klør når hun mener det trengs: APs Åsunn Lyngedal er ukens gjest hos Reiselivsministeren.” Kilde: travelnews.no.

E24-podden: Blytungt for reiselivet under corona
“Ølkranene stenges, fly står på bakken og Erna ber oss være mest mulig hjemme. Vi opplever nå en ny smittebølge, som får Norges Bank til å advare om en ny oppbremsing i norsk økonomi. Hvordan vil denne andre bølgen ramme den allerede hardt rammede reiselivsnæringen?” Kilde: e24.no.

5 gode råd til norsk reiselivsnæring
“I stedet for det årlige Kickoff Reiseliv som vanligvis arrangeres i Oslo hver høst, valgte Innovasjon Norge forståelig nok å gjøre det digitalt i år. Lese vår korte oppsummering her.” Kilde: norskturistutvikling.wordpress.com.

Presentasjoner fra Reise:liv
“Presentasjoner, film og opptak fra Innovasjon Norges nasjonale reiselivskonferanse Reise:liv, 19. november 2022. Siden oppdateres fortløpende.” Kilde: business.visitnorway.com.

Mener skianleggene har lav smitterisiko
“Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad nærmest freder skianleggene i vinter, og vil med dagens smitte ikke fraråde folk å reise til skidestinasjoner.” Kilde: friflyt.no.

Ny utslippskalkulator estimerer turisters CO2-utslipp
“Innovasjon Norge har utviklet en utslippskalkulator for å estimere CO2-utslipp knyttet til turisme til og i Norge. Håpet er at verktøyet også tas i bruk av reiselivsbedrifter og destinasjonsmarkedsførere.” Kilde: business.visitnorway.com.

Cruisenæringa med varsku om nullutsleppskrav
“Fleire innan cruisenæringa trur nullutsleppskravet i verdsarvfjordane frå 2026 vil føra til at desse fjordane kan sjå langt etter cruiseturistar.” Kilde: nationen.no.

1 prosent står for halvparten av klimautsleppa frå flyreiser
“Vi innbiller oss at alle flyr, men ny forsking viser at biletet er feil. Samtidig står ein elite på 1 prosent for rundt halvparten av dei globale utsleppa frå flyreiser.” Kilde: vestforsk.no.

Wizz Air utvider nok en gang rutenettet i Norge
“Det ungarske lavprisselskapet utvider nok en gang sitt rutenett i Norge. Nå varsles tre nye ruter, og alle skal komme i gang før jul. Nå dekker selskapet de fleste av de største reisemålene i Norge.” Kilde: flysmart24.no.

Widerøe lanser er sommerruter
“Widerøe viderefører rutene Stavanger – Bodø, og Stavanger – Harstad /Evenes sommeren 2021. Majoriteten av de som allerede har bestemt ferieplanene for 2021, ønsker seg nok en gang norgesferie. Nordlendingene vil til sør, Sør- og Vestlendingene vil til nord – og alle vil til Lofoten.” Kilde: dagsavisen.no.

Ny podkast ute: Norwegian tar en irish
“Hva skal til for å redde Norwegian i Irland, og hva kan Nye Norwegian bli? Hør rykende fersk episode av Finansredaksjonen.” Kilde: dn.no.

Forbrukertilsynet ber flyreisende om å sikre seg
“Selv om flyselskapet Norwegian fremdeles har penger til flere måneders drift, ber Forbrukertilsynet reisende om å sikre seg når de bestiller reiser.” Kilde; e24.no.

Nord-Norge:

Bygger ishotell i Tamokdalen (Troms) +
“Når de eventuelt åpner ishotellet for gjester avhenger av myndighetenes koronarestriksjoner framover. Men ishotell i Tamokdalen skal det bli, også denne sesongen.” Kilde: nye-troms.no.

Midt-Norge:

Stenger Quality Hotel Skifer ut året +
Oppdal: “Michael Thomson er hotellsjef ved Quality Hotel Skifer og har pyntet til en julefeiring der hotellet velger å holde stengt.” Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Rigget seg til i fjellveggen – nå sitter arbeidere værfast
“Arbeidet har vært et slit, men karene som har jobbet med å feste fundamentet til Romsdalsgondolen har hatt en utsikt fra soverommet. Det er imidlertid også svært utsatt.” Kilde: klikk.no.

Sunnmøre tingrett stanser ikke vindkraft på Haramsøya
“Sunnmøre tingrett har avgjort at vindmotstanderne har tapt saken om en midlertidig stans i utbyggingen av vindkraftverket på Haramsøya. Det er tredje gang i år at vindmotstandere taper en slik sak.” Kilde: e24.no.

Voss Gondol tapte i retten – får ikkje lenger bruke eigen logo (Vestland)
“Loen Skylift meiner logoen til Voss Gondol er for lik deira eigen. No har nordfjordingane vunne i retten.” Kilde: nrk.no.

Reiselivskrisen: – Surrealistisk, bekymringsfullt og veldig alvorlig! (Vestland)
“Hver tredje reiselivsbedrift i Bergen frykter konkurs innen nyttår. Nav melder om en strøm av nye permitterte.” Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Geilo kåret til «Norway’s Best Ski Resort» (Buskerud)
“Geilo ble kåret til «Norway’s Best Ski Resort» under World Ski Awards 2020 i Kitzbühel, Østerrike. Reisebyråer og turoperatører fra hele Europa stemte frem Geilo til denne prestisjefylte tittelen. Det er andre året på rad Geilo vinner denne prisen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Nærheten til Mjøsa er et av Gjøviks store fortrinn (Innlandet)
“Dette potensialet er i dag ikke overutviklet. Derfor er det spennende når flere aktører satser på prosjekter med nettopp Mjøsa som attraksjon.” Kilde: oa.no.

Stenger ned store arealer i terminalen på Oslo Lufthavn (Akershus)
“Oslo Lufthavn stenger nå fysisk ned store deler av terminalområdet for å spare kostnader på strøm, rengjøring og vedlikehold. Det skjer på grunn av kraftig fall i passasjertallet.: Kilde: nrk.no.

John Kristian Stubban ny hotelldirektør ved Gaustablikk (Telemark)
“Gaustablikk Høyfjellshotell har rekruttert John Kristian Stubban som ny hotelldirektør. Gaustablikk investerer nå i fremtiden – til tross for koronasituasjonen – med John ved roret tar hotellet neste steg i utviklingsreisen.” Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Om Sirdal skisenter
“Sirdal resort er det største anlegget i sørvest, og midt i Stavangers eget hyttefelt på Sirdal i Frafjordheiane. Her er vår guide til Sirdal skisenter.” Kilde: friflyt.no.

Annet:

I familiens fotspor med bikepacking
“To syklister drar til Norge for å sykle en rute etter å ha funnet gamle familiebilder med sykling fra 1950-tallet. .. Du kan se filmen her:” Kilde: terrengsykkel.no.