Dagens reiselivsnyheter 21.04.2021

Nasjonalt:

Rekordhøy internasjonal deltagelse på MeetInNorway Digital 2021
«Denne uken går vårt årlige arrangement MeetInNorway av stabelen. Det internasjonale møte- og incentivemarkedet er en viktig satsing for Innovasjon Norge og et viktig segment for mange aktører i norsk reiseliv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Sp-representanter: Vil styrke norsk reiseliv etter pandemien
«Sp-representantene foreslår at stortinget ber regjeringen legge fram en plan for å styrke norsk reiseliv etter pandemien og sikre norsk eierskap til reiselivsbedrifter i Norge.» Kilde: retten.no.

Spørsmål om returprovisjoner for turistguider
«Næringsminister Iselin Nybø må svare på spørsmål om returprovisjon i reiselivsnæringen. Pollestad ønsker å vite om regjeringen vil forby bruk av, eller på annen måte rydde opp i bruken av, returprovisjoner for turistguider?» Kilde: radionordkapp.no.

Nysgjerrig på å oppleve en ferie på dresin? Her er tipsene
«Bjørge Marckus Huth (36) er på dresintur minst fire ganger i året. Han er så glad i tog at han nå har investert i noe helt spesielt.» Kilde: aftenposten.no

Nordic Choice Hotels lanserer årets sommertilbud
«Med hundrevis av hotellperler fordelt over hele Norden tilbyr Nordic Choice Hotels sommerens feriealternativer gjennom to kampanjer som byr på alt fra luksushoteller i byen til naturvennlig familiehygge.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

NHO mener uteserveringene må få åpne
«Tryggere å møtes på restaurant enn i parkene.. Med synkende smittetrend mener NHO at uteserveringer bør få skjenke alkohol også i kommuner med skjenkestopp, siden folk uansett samles ute.» Kilde: nrk.no.

Langtidsledige går glipp av feriepenger
«En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, mens andre får både dag- og feriepenger.» Kilde: e24.no.

Innreiserestriksjonene videreføres til 12. mai
«Regjeringen viderefører de strenge innreiserestriksjonene til og med 12. mai.» Kilde: e24.no.

USA: Norge frarådes på det sterkeste
«Det amerikanske utenriksdepartementet gikk tirsdag ut med en liste over land de advarer befolkningen mot å besøke. Norge er rangert på høyeste nivå.» Kilde: abcnyheter.no.

Ber om flere undersøkelser i Hurtigruten-etterforskning
«Troms politidistrikt sendte sin innstilling til statsadvokaten i februar. Nå har Statsadvokaten bedt om at det blir gjennomført flere avhør etter smitteutbruddet på «Roald Amundsen» i fjor.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Svalbard Husky fikk 795.000 til omstilling (Svalbard) +
«Audun Salte på Svalbard Husky er i gang med bygging av nytt servicebygg. Men omstillingsmidlene skal brukes til nye aktiviteter i hundegården.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Årsaka til at laksen slit er mange (Finnmark)
«Færre laks overlever i sjøen, og færre laks kjem tilbake til elva for å gyte. Forbod mot fiske er eit strengt og dramatisk tiltak, men nødvendig.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Verdensarv skjemmes av tamponger, toalettpapir og kloakk (Finnmark)
«Rett ved siden av helleristningene i Alta, som ligger på Unescos verdensarvliste, flyter det med avføring og brukte tamponger. – Det er klart at det er uheldig.» Kilde: nrk.no.

Aina får nå sove godt om natta (Finnmark) +
«Daglig leder for reiselivsbedriften Árran i Kamøyvær, Aina Solbakk, er svært takknemlig for at hun fikk tildelt 100.000 kroner av coronamidler fra Nordkapp kommune i siste tildeling.» Kilde: sagat.no.

Frykter toget går dersom vi ikke kommer på banen (Troms) +
«I planen ligger en sidearm til Harstad, men stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen frykter at dette toget kan gå dersom ikke politikere og næringslivet i byen kommer på banen. Høyres Kent Gudmundsen er enig.» Kilde: iharstad.no.

Tviler på Nord-Norgebanen: – Et uansvarlig vedtak (Troms/Nordand)
«Nå har Stortinget bedt regjeringen om å igangsette arbeidet. Selv mener samferdselsministeren at planene ikke er realistiske.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Løfte om tog til Tromsø er valgflesk (Troms/Nordand)
«Tog mellom Bodø og Tromsø til 120 milliarder kroner blir det aldri noe av. Heldigvis.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Prosjektstilling i Narvikfjellet (Nordland)
«Narvikfjellet AS søker prosjektmedarbeider Booking og Salg. ..en fremoverlent serviceperson, gjerne med bakgrunn fra reiseliv, til en spennende prosjektstilling i Narvikfjellet! Ansettelsesform: prosjekt. Søknadsfrist: snarest.» Kilde: finn.no.

Planlegger stor utbygging i Henningsvær (Nordland) +
«Tord Ueland Kolstad vil utvide satsingen i Henningsvær etter oppkjøpet av Lofoten Arctic Hotel. Kolstad planlegger nå flere rorbuer i strandsonen og oppgradering av hotellet på Skata. – På lang sikt har vi tro på reiselivet.» Kilde: an.no.

Fiskesuppe, fantastisk utsikt og kulturelle inntrykk (Nordland)
«Det var ei fiskesuppe som først lokket oss av E6 gjennom Nordland, men et helt spesielt museum ga oss en solid opplevelse.» Kilde: bobilverden.no.

Midt-Norge:

Trønderske småhotell jakter «HI and LOVE» etter gjester
«Med støtte fra Innovasjon Norge, har fem trønderske småhotell gått sammen om prosjektet «HI and LOVE» for å skaffe flere gjester i nok et år med Norgesferie.» Kilde: abcnyheter.no.

Webinar: Arrangement i koronatid
«I samarbeid med Sarah og Torstein fra Midtbyen Management inviterer vi til webinar om hvordan man på en god måte kan arrangere under en pandemi.» 28. apr., 11:00 — 28. apr., 12:15. Kilde: bransje.trondelag.com.

Plukker ned trønderlåna for å bygge ut hotellet +
Namdalen: «Da gårdeieren tilbød Ellen og Trond den snart 200 år gamle trønderlåna gratis, var de ikke tunge å be.» Kilde: namdalsavisa.no.

Gir 135.000 til reiselivskampanje +
Frøya: «Totalt er det budsjettert med 191.500 til reklame i magasiner og guider med mer. Frøya formannskap har vedtatt å bevilge 135.000 kroner..» Kilde: hitra-froya.no.

Casher inn 3 millioner på eiendomssalg ved skiheisen +
«Oppdal kommune selger .. Oppdal turistutvikling kjøper 4000 kvadratmeter vest for ekspressheisen i Vangslia.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Nei til Sæbø som omlastingsstasjon for gruppeturistar (Møre og Romsdal) +
«Her skal turistane frå opplevingsskip gå i land på Sæbø. Området må først terrorsikrast. .. Underskriftsaksjon på Sæbø, fryktar masseturisme. -Vi seier nei til å gjere Sæbø sentrum om til ein omlastingsstasjon for gruppeturistar.» Kilde: morenytt.no.

Denne glashytta gir Anders stor tru på framtida (Vestland)
«Medan reiselivsnæringa tapte 60 milliardar kroner i 2020, satsar fleire og fleire på unike overnattingsstadar. Anders Månum trur på fullt hus i den nye spegelhytta i sommar.» Kilde: nrk.no.

Reiselivsdoktoren (Vestland) +
«Mange familieeigde reiselivsbedrifter i distriktet sit på ein heilt spesiell kapital som er gull verdt i krisetider, meiner reiselivsforskar Agnes Brudvik Engeset. I ein fersk doktorgrad har ho sett nærmare på overlevingsevna til reiselivsbedrifter i distriktet.» Kilde: sognavis.no.

Gjenopninga av Flåm er i gang (Vestland)
«Etter at det meste i Flåm har vore stengt sidan seinhausten, byrjar det no å røre på seg igjen i den vesle reiselivsbygda inst i Aurlandsfjorden. Fretheim Hotel opna dørene måndag 19. april og byr på både kjekke arrangement og opning av nytt konferansesenter utover våren.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vi gleder oss, men er likevel spente på sommeren (Vestland) +
«Hardanger Hotel åpner dørene igjen mandag 31. mai. Hotellet i Odda sentrum har hatt vinterstengt siden lørdag 7. november. – Vi gleder oss, men er likevel spente på sommeren, sier direktør Ole Melkeraaen. – Det blir nok enda en sommer med bare norske gjester, uttaler han.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Fleire søkarar vil starta med glamping (Rogaland) +
«Sissel og Reidar Helgesen starta med utleige av glampingtelt ved Ølesund i Hjelmeland i påska. Nå har dei levert eit forslag til reguleringsplan for sju telt, og varslar at det kan bli endå fleire. Det er også søkt om glamping på Kleppa.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Innlegg: JA til lovpålagt løypeavgift (Innlandet)
«Jeg finner det uforståelig og høyst umoralsk at noen mener seg fritatt for å betale løypeavgift, når de samtidig nyter godt av skisporene og bruker dem hyppig, skriver Simen Moe i dette leserinnlegget.» Kilde: avisa-valdres.no.

Gardermoen er hotellvinneren: – Men ingen tjener penger (Akershus)
«Hotellbelegget i storbyene har mangedoblet seg så langt i april, sammenlignet med i fjor, da Norge var nedstengt. Krav om hotellkarantene gjør at belegget på Gardermoen nærmer seg normalen.» Kilde: dn.no.

«Sinnataggen» er tilbake i Vigelandsparken (Oslo)
««Sinnataggen» var tirsdag på plass igjen i Vigelandsparken i Oslo etter hærverket natt til 6. april.» Kilde: aftenposten.no.

Her er Sandefjords nye turperler: – En fin tradisjon (Vestfold) +
«Fra 25. april til og med 15. september er det merket opp ti nye «Grønne turer» i Sandefjord. Turene merkes opp av frivillige for Sandefjord kommune som finner nye turruter, og markerer dem med gule bånd.» Kilde: sb.no.

Ikke bedre før tidligst i 2022 (Telemark) +
«Telemarks reiselivssjef Anne-Hege Svartdal jobber videre og ser framover selv om 2020 var vanskelig. – Det vil ikke være lys i tunnelen før tidligst 2022, er budskapet til årsmøtedeltakerne i reiselivsselsskapet.» Kilde: ta.no.

Splittelsen fortsetter i Visit Telemark (Vestfold/Telemark) +
«..Porsgrunn og Bamble fraværende.. Næringssjef Solbakken avventer utviklingen, antatt samarbeid med Vestfold og tar ikke sjansen på å plumpe ut i betente forhold.» Kilde: pd.no.

Sørlandet:

Norwegian DTC satser enda høyere og blir Techpoint Travel
«Den nasjonale reiselivskonferansen Norwegian Digital Travel Conference og suksessen Sørveiv Tech etablerer nå en helt ny konferanse og et nytt partnerskap – og blir Techpoint.» Kilde: usus.no.

Hyttekommunen Risør: – Vår viktigste næringsvei etter hvert +
«Risør er på vei til å bli en massiv hyttekommune på Sørlandet – og professor og risørpatriot Victor Norman sier det er her Risørs potensial kan ligge i framtiden. Men at Risør bygger boliger og boligfelt «halvveis til Tvedestrand» er kardinalsynd, ifølge han.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Slik vil Europa åpne for besøk
«Landene i Europa begynner å åpne opp. Her er en oversikt hvor du kan reise nå – og hvilke Corona-regler som gjelder.» Kilde: way-2-go.no.

Tips en kollega om dette!