Nature photographer Beautiful Nature Norway.

Dagens reiselivsnyheter 22.03.2021

Nasjonalt:

MMV10 – Internasjonal konferanse på bærekraftig turisme
Flere nasjonale forskningsmiljøer er vertskap for en stor internasjonal konferanse som arrangeres digitalt den 16. – 19. august 2021. Til konferansen kommer en av verdens mest anerkjente forskere på bærekraftig turisme, professor James Higham. Temaer inkl. virkningen av Covid-19 på friluftsliv og turisme i natur, overturisme, bruk av ny teknologi i besøksforvaltning, forvaltning av verdensarvområder mv.

Er omstillingsordningen for eventbransjen aktuell for din bedrift?
«For to uker siden inviterte vi til et webinar om omstillingsordningen for eventbransjen. Nå tilgjengeliggjør vi opptak av denne sendingen. Husk å søke før 7. april 2021.» Kilde: business.visitnorway.com.

Webinar: Vil du bli kjent med planene våre?
«I Innovasjon Norge er vi i gang med å rulle ut årets kampanjer og aktiviteter i våre Visit Norway-kanaler. Nå inviterer vi deg til et webinar hvor du kan bli bedre kjent med hva vi gjør og hva som skjer framover.» Kilde: business.visitnorway.com.

Webinar-opptak: Rigget for fremtidig suksess?
«Men hva vil være suksessfaktorene for de bedriftene som skal lykkes i det post Covid-19-markedet vi møter i tiden som kommer? Gikk du glipp av webinaret, eller ønsker du å se det igjen? Her er lenke til hele opptaket.» Kilde: travelnews.no.

Skisenter: – Kjøp i forkant
«Vil du sikre deg plass i skibakken i påsken, råder flere skisenter deg til å bestille heiskort i forkant.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Langfingrede norske hotellgjester!
«Det viser seg altså at nordmenn også er skurker med stil! En ny undersøkelse av Hotels.com™, som kalles Sticky Fingers-undersøkelsen, avslører at over halvparten av reisende nordmenn (52 %) har stjålet minst én ting fra et hotell.» Kilde:

Disse reisene selger: – Aldri vært så fleksibelt
«Nå kan du bestemme, og ombestemme deg kostnadsfritt, ifølge reiselivsbransjen. Og når reiselystne nå har begynt bestille reiser dukker klassikerne opp.» Kilde: tv2.no.

Slik blir det nye norske lavprisselskapet
«Kjoser’n er bak spakene igjen som en av investorene i det nye norske lavprisselskapet Norse Atlantic Airways. Det skal etter planen ta av i desember, men hvordan vil tilbudet med dette langrute-selskapet egentlig bli?» Kilde: flysmart24.no.

Styrker norsk luftfart i Nasjonal Transportplan
«Regjeringen følger situasjonen tett, og ønsker en konkurransedyktig norsk luftfartsbransje også etter korona, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide ved lanseringen av Nasjonal Transportplan 2022-33.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Rett og galt med Longyearbyen (Svalbard)
«Hvordan oppfatter folk Longyearbyen? Interessant funn gir mange svar.» Kilde: svalbardposten.no.

Bli med inn på nye Thon (Troms) +
«Direktør Odd Kåre Sivertz-Pettersen ved Thon hotels Harstad er tydelig stolt over hvordan hotellet har blitt. – Finnes ikke maken i Kongeriket.» Kilde: iharstad.no.

Hver gang vi møtes på Kjerringøy (Nordland)
«TV 2-serien «Hver gang vi møtes» flytter til Nordland og neste runde vil bli spilt inn på idylliske Kjerringøy. .. Samarbeidet med Bodø2024 har vært avgjørende for at produksjonen nå flyttes til Kjerringøy.» Kilde: dfly.no.

Vil markere Narvik som en nordnorsk matdestinasjon (Nordland)
«Sjefen for mat og drikke ved Scandic Narvik, Vegard Stormo, er kåret til «årets kjøkkensjef» av Norske Kokkers Landsforening (NKL).» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Milliardfjellet (Nordland)
«Har med interesse lest Fremovers versjon om utviklingen i Fagernesfjellet, utmerket ført i pennen av samfunnsredaktør Terje Næsje. Redegjørelsen etterlater seg et par undringer om valg av infrastruktur og oppgitte turistmessige mål.» Kilde: fremover.no.

Nye eiere vil satse stort på Gimsøy (Nordland) +
«Lofoten Utvikling AS står bak både golfbane, hyttefelt og reiseliv på Gimsøy. Nå går nye eiere inn med ny kapital og ambisjoner om å satse videre på Hov som destinasjon. – Nå kan vi sette fart på planene om hytter, boliger og hotell.» Kilde: lofotposten.no.

Kameratgjeng fra Østlandet kjøper rorbuanlegg i Lofoten (Nordland) +
«I februar var det klart at rorbuanlegget på Valen, to kilometer fra Reine, var solgt fra Anita Gylseth og hennes mann til nye eiere. .. Bolstad og medeierne har etablert selskapet Vacation in Lofoten AS. De overtar buene i april.» Kilde: lofotposten.no.

Markedet er elendig nå, veldig lite turister her (Nordland) +
«Dag Hugo Olsen i Hertz i Lofoten forteller om et svært sparsomt marked for bilutleie – sammenlignet med normalen i mars.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Nå får årets by en ny attraksjon +
«For at «Årets by» ikke skal bli «årets byggeplass», skal gjerdene rundt det nye helsehuset på Straumen i Inderøy smykkes med foto-kunst i storformat. – Vi gleder oss, sier f.v. kurator Silje Hovland, daglig leder Anne Kjersti Bakstad i Den Gyldne Omvei..» Kilde: adressa.no.

I sommer blir det mobilt turistkontor i Inderøy
«Til sommeren vil du kunne treffe på de blide og kunnskapsrike damene i Visit Innherred mange steder rundt omkring i innherredskommunene. I helgene skal de nemlig flytte ut til der hvor turistene er.» Kilde: mn24.no.

Snart kan du surfe under vann på Sula
«Snart kan du se Sula fra en helt ny vinkel. Ola Flyum har nemlig store planer om å gi turister og fastboende muligheten til å få et unikt innblikk i livet under vann.» Kilde: froya.no.

Engelsk knallsuksess for Bårdshaug herregård +
Orkanger: «Bårdshaug herregård har hatt kjempesuksess med konseptet afternoon tea. – Vi kunne solgt 200 plasser første dag.» Kilde: avisa-st.no.

Ingen nye smittede – gjenåpner skiheisen i Oppdal
«Oppdal kommune opphever stenging av skiheisen fra mandag, og planlegger nå hvordan smittevernet skal opprettholdes i Oppdal når tusenvis av hyttegjester er ventet i påska.» Kilde: opp.no.

Greit belegg ved hotellene i Røros +
«Røros Hotell åpnet igjen 5. mars, og har hatt varierende, men likevel jevnt, besøk siden da. Bookingsjef ved Røros Hotell, Lena Lindgren, synes det er rart å ikke kunne svare helt på hvordan påska blir. ..mye kan skje.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

I Vågsvåg har de store planer (Vestland) +
«Stig Solheim og flere grunneiere i Vågsvåg er opptatt av at den nye arealplanen for bygda støtter opp om turisme og nye boligfelt. – Vi ser for oss to boligfelt, turistsatsing og gjestebrygge, turstier og badestrand, og ikke minst bedre veg.» Kilde: fjt.no.

Kinn kommune rustar seg for endå fleire turistar (Vestland) +
«Medan 2020 var katastrofe for mange typiske turistdestinasjoner, sette Kinn kommune rekord i besøk.» Kilde: firdaposten.no.

Svingar seg inn på nye vegar: – Dette har me stor tru på (Vestland) +
Balestrand: «Ærverdige Kviknes Hotel satsar på ein ny type turistar. Gjester i skinndressar kan bli eit vanleg syn i lobbyen. Kjetil Bakken har skreddarsydd ruter til motorsyklistar som likar utfordringar.» Kilde: sognavis.no.

Nå shopper amerikanske kunder «live» på Bryggen (Vestland) +
«Tre av fire bedrifter har drevet innovasjon under koronaen, viser NHH-forskning. Butikksjef Annelie Hanf har funnet nye måter å nå amerikanske kunder på.» Kilde: e24.no.

Fra Skalltaket til Rossnos: Nye skisser for pendelbanen (Vestland) +
«Hardanger Lift har denne uka gjennomført ekstraordinær generalforsamling i Odda, og orientert både aksjonærer og Ullensvang kommunestyre om planene for pendelbane til Rossnos.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vil ha «Vegatrapp» rett fra høyblokkene til Vardafjellet (Rogaland) +
«Kurt Misje har tenkt høyt. Hva med å få en tretrapp rett opp Vardfjellet? Både for haugesundere, turister og til trening? Reiselivssjefen tenner på ideen.» Kilde: h-avis.no.

Vi må ikke ende opp med samme kaos som i Stavanger (Rogaland) +
«I 2022 kan de første cruiseskipene legge til kai i Sandnes. Dersom det går i boks er det ventet at mellom 10.000 og 20.000 turister vil gå i land i Sandnes. .. Styret i Sandnes Havn vil gå videre med planer om å bli anløpssted for cruisenæringen.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Ny styreleder på plass i Visit Innlandet
«Åge Skinstad tar over som styreleder i Visit Innlandet en organisasjon som i Korona året 2020 kan se på tilbake på et år med rekordhøy omsetning og svært høy aktivitet. Reiselivssjef Arne-Jørgen Skurdal er svært fornøyd med at man har fått en kapasitet med et stort nettverk med på laget.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hytteutleiere sjekker ikke om smittevernregler overholdes (Innlandet)
«Hytter med inntil 24 sengeplasser er til leie i Trysilfjellet, men ingen sjekker at smittevernregler følges. Kommuneoverlege Hanna Rydlöv mener dette ikke kan fortsette.» Kilde: hytteavisen.no.

Hytteeiere er kritisk til disse bade-planene (Innlandet) +
Sjusjøen: «Grunneier Brøttum Almenning vil tilrettelegge for mer bading. Hyttenaboer ved vannet er ikke glade. – Når folk trekker til fjellet, tror vi da at de egentlig ønsker å dra til Syden?» Kilde: h-a.no.

Hai har hyret taxi for sultne påsketurister (Innlandet) +
Sjusjøen: «Hai har hyret en drosjesjåfør som skal farte rundt i landets største hytteby med matkasser til sultne «Oslo-folk». Hai Hang selger nå mellom 20 og 50 såkalte hyttekasser til hyttefolk på fredagskvelder.» Kilde: h-a.no.

Hol kommune forbyr gjester på hytta i påsken
«Fra og med 24. mars til 11. april blir det ulovlig å ha besøk på hytta på Geilo eller i resten av Hol kommune. – Reglene fra sentralt hold er ikke tydelige nok, sier ordfører Petter Rukke (Ap).» Kilde: vg.no.

Buchardt stenger luksushotellet i Hemsedal (Buskerud) +
«Regjeringens innstrammende tiltak i Viken gjør at Fyri, Buchardt-familiens og Aksel Lund Svindals prestisjehotell i Hemsedal, stenger dørene søndag. – Utrolig sørgelig.» Kilde: dn.no.

Luksushotellet Continental aner ikke når det kan åpne (Oslo)
«Hotelleier Elisabeth Brochmann forbereder seg på langt færre forretningsreisende gjester når hun åpner Continental-dørene igjen. – Jeg synes det ble mørkt nå..» Kilde: dn.no.

Koronastengte museer kan søke om krisepakke (Oslo)
«Krisepakken skal styrke likviditeten til kultur- og kulturnæringssteder i Oslo som har måttet holde stengt som følge av «Forskrift om forebygging av koronasmitte». Det er Oslo kommune ved Kulturetaten fordeler denne i Oslo, og potten er på 20 millioner.» Kilde: museumsforbundet.no.

Hotellene sliter, men hos Anette er det fullt hus (Vestfold) +
«I januar og februar har vi faktisk hatt noe høyere belegg enn samme tid i fjor, det er jo helt utrolig, sier daglig leder Anette Aale. ..ved Wilhelmsen House i Tønsberg.» Kilde: tb.no.

Forbereder seg på oppstart – nå ser de etter folk (Vestfold) +
«Color Line har lagt ut 25 faste stillinger på Finn.no. Akkurat nå ser de etter matroser, motormenn/damer og reparatører. – At vi kan gå ut å rekruttere folk gir en god følelse, og nå ser vi lys i horisonten.» Kilde: sb.no.

Søker nye drivere til Sjøbua på Tårnbrygga (Vestfold)
«Kragerø kommune, Kulturkontoret søker drivere av sjøbua på Tårnbrygga som ligger på øya Jomfruland.» Kilde: kragero.kommune.no.

Thor (22) fikk jobben som hotellsjef (Telemark) +
«I januar i år flyttet Thor André Jensen Gjerdevik (22) fra Asker til Haukeli. Han er den nye hotelldirektøren for Multi Hotell Haukeli (tidligere Haukeli Gjestehus) som åpner dørene 23. mars.» Kilde: ta.no.

Annet:

Da turistene forsvant, dukket de mørke tankene opp
«TV 2s undersøkelse viser at pandemien har fått store konsekvenser for den psykiske og fysiske helsen til mange nordmenn. Odd-Petter Tanke Jensen gikk fra å ha en aktiv hverdag til å bruke mesteparten av tiden på sofaen.» Kilde: tv2.no.

Turister strømmer til Mallorca, mens spanjolene må bli hjemme
«Titusenvis av tyskere kjøper flybilletter til Mallorca i påsken, mens spanjolene selv ikke får forlate sin egen region.» Kilde: tv2.no.