Dagens reiselivsnyheter 22.10.2020

Nasjonalt:

Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 43-2020
«Hvordan har koronaen påvirket Norges omdømme som ferieland i utlandet? Wizz Airs 10-kroners billetter, ny reisebokpresentastjon, Drammen fra utskjelt provinsby til sjarmerende Elveby og har noen reisearrangører opplevd fremgang med sommerens Norgespakker?» Kilde: dfly.no.

Slik engasjerer du på Instagram selv om «ingen» kan reise
«Syv dager, syv historier, og rekordhøyt engasjement i innboksen. Visit Norway inviterte en halv million Instagram- følgere med på tur. Dette lærte vi.» Kilde: business.visitnorway.com.

Koronabarometer for internasjonal reiseaktivitet vinter 20/21
«..det er viktigere enn noensinne med oppdatert kunnskap om hvilke muligheter som finnes, for å få turister fra de viktige nærmarkeder til å besøke Norge når situasjonen tillater det. Dette er bakgrunnen for at Innovasjon Norge har igangsatt et Koronabarometer..» Kilde: bransje.trondelag.com.

Disse bransjene omfattes av kompensasjonsordningen
«Bedrifter som er registrert på følgende NACE-koder omfattes av den nye kompensasjonsordningen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Må ta opp millioner i lån for å få skisenteret klart
«Skianleggene fortviler over at lovnaden om koronastøtte fra staten til vedlikehold ikke har nådd opp til forventningene.» Kilde: nrk.no.

Nybø åpner for mer krisehjelp til reiselivet i 2021
«Næringsminister Iselin Nybø antyder at krisehjelpen til reiselivet kan bli forlenget inn i 2021 – men vil ikke komme med noen avklaringer nå.» Kilde: travelnews.no.

Er reiselivet forberedt på en ny metoo-bølge nå?
«Det er en alvorlig sak for reiselivet. Og jo mindre man er forberedt på debatten, jo dårligere blir den håndtert.» Kilde: thetravelinspector.no.

Booking.com om fremtidens rejser
«Smartere, bedre og mere sikkert – Ny viden, data og research foretaget blandt 20.000 rejsende fra 28 forskellige lande er med til at røbe hvilke tendenser der vil have indflydelse på hvordan vi rejser i de kommende år.» Kilde: dfly.no.

Flere slutter seg til Wizz Air-boikott
«Bransjeorganisasjonen Lederne kaster seg på Wizz Air-boikotten som begrunnes med lavprisselskapets holdninger til fagforeninger.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Kystens tapte stolthet
«Hvis hurtigruten ikke lenger skal være kystens foretrukne hovedvei, er det langt mer enn et sønderknust omdømme som står på spill.» Kilde: vg.no.

Nord-Norge:

Vil frakte for cruisebåtene (Svalbard) +
«Fra neste år kan Longyearbyen havn tilby frakttjeneste for besøkende cruisebåter.
Politikerne går inn for å starte frakttjeneste for cruisebåter i Longyearbyen.

Målselv Fjellandsby (Troms)
«Målselv Fjellandsby åpnet første gang 10. november 2007, med store investeringer til. Kort tid etterpå gikk anlegget konkurs, men driftes stabilt i dag. De satser på familier, men det er muligheter for finfin skogskjøring.» Kilde: friflyt.no.

Lofoten godkjent av merkeordningen Bærekraftig reisemål (Nordland)
«Vi har satt et nullpunkt og skal jobbe beinhardt i tre år med å forbedre indikatorene og det vi har jobbet med siden 2017, sier Line Renate Samuelsen, daglig leder i Destination Lofoten.» Kilde: business.visitnorway.com.

Det er «nå» du skal reise til Lofoten (Nordland)
«Lofoten om sommeren er det samme som mye folk, mange bobiler og kamp om overnattingsplasser. Det er «nå» du skal reise. Naturen er den samme, men fargene er annerledes og det er godt om plass.» Kilde: bobilverden.no.

Innlegg: Ikke vanskelig å skjønne frustrasjonen i reiselivet (Nordland)
«Det er ikke vanskelig å skjønne frustrasjonen i en reiselivsnæring som har mange tomme rom og knapt spisegjester å se fram til i vinter.» Kilde: lofotposten.no.

Reagerer på reklamefilmer fra Bodø (Nordland) +
«Visit Bodøs nye filmer om jente- og gutteturer som skal lokke folk til Bodø, slaktes av både kvinner og menn på sosiale medier.» Kilde: an.no.

Christine og Henry tar over på Rognan Hotell (Nordland) +
«Ekteparet Henry Hansen og Christine Løksti ser et stort potensial for Rognan Hotell som møtehotell i Salten. Fra årsskiftet tar de over driften av hotellet på bryggekanten i Saltdalsfjorden gjennom sitt eget selskap, CHH as.» Kilde: saltenposten.no.

Midt-Norge:

Skreddersydde rundturer i Trøndelag
«Vi har samlet et knippe lokale rundturer fra forskjellige turoperatører som plasserer deg på første rekke for å kunne ta inn mat, aktiviteter, kultur og gode historier. Her får du opplevelser, reise og overnatting – klappet og klart.» Kilde: trondelag.com.

Fjord-Norge:

Nordfjord samlar seg om bedriftsutvikling (Vestland)
«Nær 40 små og mellomstore bedrifter frå Stryn, Stad, Gloppen og Bremanger arbeider for tida saman i prosjektet «SMB-Utvikling Nordfjord», for å legge grunnlag for livskraftige bedrifter og ny vekst etter koronakrisa.» Kilde: fjordabladet.no.

I kveld gikk siste hurtigruteskip fra Bergen (Vestland) +
«Inntil videre vil verken danskebåten eller Hurtigruten gå fra Bergen. – Det er trist når viktige ferdselsårer innstilles, sier havnedirektør Johnny Breivik.» Kilde: e24.no.

Øst-Norge:

TUI satser på Skandinaviske fjell (Innlandet)
«TUI satser nå for første gang på innenlandsflyvninger til Skandinaviske fjelldestinasjoner. For kommende vintersesong utvides Scandinavian Mountains Airport, hvor SkiStar er en av 33 deleiere, med enda et flyselskap.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Skjerper inn meteren: – Kroken på døra (Oslo)
«Ny presisering av avstandsreglene på serveringssteder. Næringsbyråden i Oslo slår alarm.» Kilde: borsen.no.

Sparkesykkelkaos – utleie kan bli satt ut på anbud (Oslo) 
«Neste sommer kan utleie av sparkesykler bli satt ut på anbud i Oslo. Hensikten er å sette konkrete krav til blant annet bruk, fart og parkering.» Kilde: aftenposten.no.

Annet:

Hurtigruten avlyser alle ekspedisjonscruise i Antarktis til vinteren
«Hurtigruten har besluttet å avlyse hele den kommende sesongen for ekspedisjonscruise i Antarktis. – Den eneste rette beslutningen å ta, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.» Kilde: finansavisen.no.

Tips en kollega om dette!