Dagens reiselivsnyheter 23.10.2020

Nasjonalt:

Ny episode av REISELIVSMINISTEREN ute nå!
«Pål Medhus og Tom Andersson fortsetter i sitt vikariat som reiselivsminister. Denne uken har de besøk av Norsk Reiselivs direktør Per-Arne Tuftin, som har mye interessant å fortelle!» Kilde: travelnews.no.

DNT søker rådgiver myndighetkontakt og finansiering
«Den Norske Turistforening (DNT) styrker arbeidet med myndighetskontakt og inntektsarbeid.» Fast stilling. Sted Oslo. Søknadsfrist 02.11.2020. Kilde: finn.no

Fare for hotellstreik fra lørdag
«Torsdag klokken 09.30 starter mekling på Riksavtalen, der Parat og Fellesforbundet mekler parallelt. Kommer ikke partene til enighet innen midnatt fredag kan det bli streik fra lørdag morgen.» Kilde: dfly.no.

Hotell-lønna gjer Lysbakken forbanna
«Dette er Forskjells-Norge på sitt verste. SV er skuffa over at den nye korona-støtta til reiselivet ikkje har krav som kjem arbeidsfolk til gode.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Innlegg: Reiselivet trenger pengestøtte raskt
«Den gode nyheten er at regjeringen viderefører støtteordningen til reiselivet ut året. Den dårlige er at pengene ikke kommer på konto før på nyåret. Flere reiselivsaktører frykter at det kan være alt for seint, og at konkurser kan være et faktum før støttebeløpet er på plass.» Kilde: folkebladet.no.

Mener Hurtigruten har seilt i grenseland av lovverket
«Regjeringen vil se på om regelverket knyttet til Hurtigrutens utenlandstrafikk er godt nok. – Ingen har ønsket å lure systemet, sier næringsminister Iselin Nybø (V).» Kilde: nrk.no.

Icelandair satser på Norge
«Icelandair ser fremover, og varsler avganger fra Bergen og Oslo i 2021.» Kilde: travelnews.no.

Wizz Air svarer kritikerne med nye ruter 
«All reklame er tydeligvis god reklame når lavprisselskapet Wizz Air legger opp til ytterligere seks innenriksruter i Norge.» Kilde: way-2-go.no.

Wizz Air med kartbommert: – Alle byene er plassert feil
«Torsdag presenterte Wizz Air sine nye planer om innenriksruter i Norge. – De kommer til å fly passasjerer veldig feil, sier geograf.» Kilde: e24.no.

SV anklager Wizz Air for menneskerettighetsbrudd
«SV vil fremme et forslag som forbyr organisering av selskaper som bryter med menneskerettigheter. Målet er å gjøre det umulig for selskaper som Wizz Air å kunne etablere seg i Norge. – Falske anklager, sier Wizz Air-sjefen.» Kilde: e24.no.

Wizz Air-sjefen: – Føler ingen kjærlighet fra Norge
«Konsernsjef József Váradi i Wizz Air annonserte de nye planene for Norge under en pressekonferranse torsdag. Han har følt en kjølig mottakelse fra Norge.» Kilde: e24.no.

SAS-selskap vil hjelpe Wizz Air i Norge
«SAS datterselskap vil sikre driften på flyplassene, slik at den ungarske nykommeren kan operere ved Oslo Lufthavn.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Spennende prosjektstilling i Visit Senja Region (Troms)
«Vi søker prosjektleder i 100% stilling i et års varighet med mulighet for forlengelse.» Arbeidsted Finnsnes. Søknadsfrist 25.10.2020! Kilde: finn.no.

Naturlige Helgeland satser sterkere på vinterturisme (Nordland)
«Naturlige Helgeland har gått til innkjøp av 14 snøscootere som allerede kommende vinter vil gi turistene et nytt og spennende opplevelsestilbud på Helgeland.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:

Wizz Air åpner base i Trondheim
«Det ungarske flyselskapet Wizz Air åpner en base i Trondheim. Dermed dobler selskapet satsingen på Norge.» Kilde: nrk.no.

Reiselivet i Trøndelag: Krise om Norwegian forsvinner
«Reiselivsdirektør Tanja Holmen fra Visit Trondheim møtte i går konsernsjef Jacob Schram i Norwegian på Radisson Blu Hotel på Værnes for å diskutere felles utfordringer og muligheter.» Kilde: nearadio.no.

Venter storinnrykk på tidligsnø
Oppdal: «Snøen som falt i fjor gir overnattingsgjester i år – flere hundre skiløpere fra klubber i Midt-Norge har bestilt seg oppdalstur før jul.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Ingen vil drive turistferje (Møre og Romsdal)
«Ingen selskap har meldt interesse for å drive turistferje mellom Geiranger og Hellesylt fra 2022. Da er kravet at det skal være et nullutslippfartøy på fjorden og fylkeskommunen har ikke funnet noen rederi som er villige til å drive ruta sommerstid..» Kilde: nrk.no.

Bygger nytt hotell ved sidan av Grand (Møre og Romsdal) +
«Flakk Gruppen skal likevel bygge nytt hotell på Hellesylt. Namnet blir Basecamp Hotel, og Jan Sverre Sivertsen er tilsett som dagleg leiar.» Kilde: smp.no.

Stortinget kan stoppe vindmøllene på Stadt (Vestland)
«Alle erkjenner nå at vindmøller på Stadt er et feilgrep. Skal vi betale regningen ved å ofre et av våre mest unike naturområder?» Kilde: friflyt.no.

Mastodontene i Bjergsted bør ikke bygges (Rogaland)
«Stavanger kommune bør revurdere planene om hotell og kontorbygg i Bjergsted. De store byggene vil være i utakt med omgivelsene og lukke parken inne. Dessuten vil de være unødvendige i uoverskuelig fremtid.» Kilde: aftenbladet.no.

Hotel Victoria tapte pengekrangel (Rogaland) +
Stavanger: «Hotel Victoria tapte pengekrangelen med Faber Bygg etter oppussingen av hotellet i fjor. Nå må hotellet ut med over 10 millioner kroner til byggefirmaet.» Kilde: e24.no.

Bonde vil hugge inn ansiktet til kongen i fjellveggen (Rogaland)
Bjerkreim: «Om bonde Arvid Mæland får det som han vil, kan Norge få sitt eget svar på amerikanske Mount Rushmore.» Kilde: nrk.no.

Nå skal hun lede nye turister til Jæren (Rogaland) +
«Ane Mari Braut Nese trenger ikke bruke kreftene på å lokke surfere som kronprins Haakon til Jæren. De bare kommer hit. Nå er håpet at folk i Suldal, Strand, Stavanger, Sirdal og andre plasser i landet vil gjøre det samme.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Søndag kan du se Top Gear på TVNorge fra Beitostølen (Innlandet) +
«Før jul i fjor var det mange som stusset over hva i all verden som foregikk i alpinbakkene på Beitostølen, med bilkjøring, helikopter og action. Søndag kl 20.00 får du se resultatet på TVNorge.» Kilde: oa.no.

Rekordsesong for Hafjell Bike Park (Innlandet) +
«Daglig leder Knut Løkås i Hafjell Bike Park kan se tilbake på en sesong som har knust alle tidligere rekorder for anlegget med heisbasert sykling i Øyer.» Kilde: terrengsykkel.no.

Sjusjøen Skisenter Natrudstilen (Innlandet)
«Langrenn er nok hovedidretten på Sjusjøen, men du får både kjørt alpint og twintip i dette anlegget i norges definitive hyttegrend.» Kilde: friflyt.no.

Knallsesong for tretopphyttene (Innlandet)
«Nordmenns lyst til å «bo» i tretopphytter har tatt av dette koronaåret. Pågangen er så stor at forholdsvis nyetablerte Fosstopp i Hedalen nå styrker organisasjonen.» Kilde: hytteavisen.no.

Har endelig gått sammen i nye lokaler (Innlandet)
«Dette skal en trivelig møteplass, hjertet i Hamar by, sier Kristen Bartnes. Styrelederen i Hamar og Hedemarken Turistforening gleder seg til å flytte sammen med Turistkontoret i lokalene etter Svaneapoteket i Strandgata.» Kilde: h-a.no.

Se hvilken taxi som er billigst å bestille (Vestfold og Telemark)
«Fra og med i dag kan du bestille, sammenlikne priser og følge taxiens posisjon i kartet. Det er Vy som lanserer den nye appen.» Kilde: ta.no.

Annet:

Innovasjon Norge gir Try Råd PR-jobben
«Etter en omfattende byråkonkurranse har Innovasjon Norge valgt Try Råd som nytt kommunikasjonsbyrå. – Try Råd har relevant og spennende kompetanse, sier Kristin Welle-Strand, kommunikasjonsdirektør i Innovasjon Norge.» Kilde: kampanje.com.

Slik påvirker viruset turistmålene – positivt
«Fra Filippinene til Thailand gir koronaviruset naturen en sjanse til å bøte på skadene turismen har påført den. Men til hvilken pris?» Kilde: dntv.dn.no.

Tips en kollega om dette!