Dagens reiselivsnyheter 24.03.2021

Nasjonalt:

Tips Visit Norway om store og små nyheter!
«Har du tips til Visit Norway om nyheter som kan være interessante for besøkende både fra Norge og utlandet? Vi hører gjerne fra deg.» Kilde: business.visitnorway.com.

Massive avbestillinger hos påskeaktørene: – Det får enorme konsekvenser
«Årets påskeferie så ut til å gi hyttekommunene et stort løft. Nå opplever de derimot store avbestillinger. Det vil få enorme konsekvenser, mener Virke Reiseliv.» Kilde: e24.no.

Regjeringen innfører nasjonalt skjenkeforbud og 2 meters avstand
«..betyr at de aller fleste serveringssteder og hoteller ikke vil ha andre muligheter enn å stenge helt ned. – Bedrifter som har vært åpne, men som nå må permittere, får en kjemperegning når de må dekke de ti første dagene med lønn.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Alpinanlegg får drive som før til tross for tometers-anbefaling
«For dem som måtte lure; Det blir fortsatt mulig å stå på slalåm i påsken selv om «meter’n» er blitt til to. Helsedirektoratet og FHI har anbefalt flere unntak for det nye avstandskravet.» Kilde: vg.no.

Hotell- og restaurant-Norge stenger
«De nye retningslinjene – med full skjenkestopp i hele landet, fører til at det meste av hotell- og restaurant-Norge nå stenger ned.» Kilde: horecanytt.no.

Reiselivet ut mot regjeringen etter innstramninger +
«Regjeringens økte bidrag på 500 millioner kroner til kommunene for å dekke tap som følge av skjenkestopp og strengere smitteregler, blir møtt med oppgitthet i reiselivet. – 500 millioner ekstra er bare en dråpe i havet.» Kilde: dn.no.

Intet hytte- eller bobilforbud i påsken, men…
«Regjeringen la i dag fram sine oppdaterte råd og regler for reiser og aktiviteter gjennom påsken. Det ble ikke innført hytteforbud. For bobil, som regjeringen sidestiller med hytte, blir smittevernreglene viktige.» Kilde: bobilverden.no.

Rekordsalg av fjellhytter: Økte med 34 prosent i fjor
«Da pandemien brøt ut for ett år siden eksploderte salget av fritidsboliger. Salget av fjellhytter økte mest – spesielt i Trysil og Hol.» Kilde: e24.no.

Utelivseiere fortviler over ny skjenkestopp: – Vi taper hele påsken
«Den nasjonale skjenkenekten vekker sterke reaksjoner fra serverings-Norge.» Kilde: e24.no.

Titusenvis planlegger utenlandstur i påsken: – Litt rart
«Regjeringen har bedt nordmenn holde seg i Norge i påsken, men en undersøkelse viser at rundt 40.000 planlegger utenlandstur. Sju av ti vil holde seg hjemme.» Kilde: dagsavisen.no.

Strammer inn reglene om karantenehotell
«Personer som kommer fra det som regnes som en unødvendig utenlandsreise, må nå tilbringe hele karantenetiden på karantenehotell.» Kilde: travelnews.no.

SAS kan få milliardbot – fra 2019
«SAS kan måtte betale 1,18 milliarder kroner i erstatning til passasjerer etter pilotstreiken i 2019. En fersk EU-dom slår fast at flystreiken for to år siden ikke var en «ekstraordinær hendelse» som fratar selskapet erstatningsansvar.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innreisekarantene kan bli nødvendig (Svalbard) +
«– Kan ikke overbelaste sykehuset. Sysselmannen oppfordrer alle som får tilbud om å ta korona-vaksine. Innreisekarantene kan bli nødvendig i tillegg.» Kilde: svalbardposten.no.

Reiselivsnæringen i Tromsø bør kompenseres for 100 mill. (Troms) +
«Ordfører Gunnar Wilhelmsen er svært bekymret for fremtiden til reiselivsnæringen.. mener reiselivsnæringen i Tromsø bør kompenseres for 100 millioner kroner.» Kilde: itromso.no.

Ønsker «søringan» velkommen i påsken (Troms) +
«Til tross for økt smitte sørpå, håper både hotell- og serveringsbransjen at det kommer påsketurister til Tromsø.» Kilde: itromso.no.

Kansellerer alt av arrangementer under Lundkommardagen (Nordland) +
Lurøy: «Vi hadde et fullbooket hotell av folk som ville komme hit for å oppleve Lundkommardagen. Nå er alt av organiserte arrangementer avlyst, men lunden kommer kon likevel inn fra havet, sier daglig leder Sivert Olaisen ved Lovund hotell.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Du har flere verktøy i kassa di, Høie!
«Regjeringens nye nasjonale tiltak vekker sterke reaksjoner. I Trondheim har det ikke blitt registrert smitte på fem dager, men nå må både restauranter og hotell stenge ned.» Kilde: tv2.no.

I sjokk og vantro etter regjeringens grep
«Utelivsbransjen kan nesten ikke tro det de hører om nasjonal skjenkestopp. .. – Dette er dramatisk. Jeg tror at regjeringen nå byr opp til privatfester. Spesielt i områder med lav smitte, dessverre, sier Karlsen.» Kilde: nettavisen.no.

Reitans luksushotell stenger +
«Britannia i Trondheim stenger umiddelbart dørene som følge av den nasjonale skjenkestoppen.: – Virker som regjeringen har fått panikk. -Det virker som regjeringen har fått panikk.» Kilde: dn.no.

Ber hyttefolket handle lokalt: – nitrist i fjor da de ikke var her +
«Butikksjef Coop Stokkøy, Water Solberg, mener hyttefolket må få handle i Åfjord når de besøker kommunen. – Bruk klokskap, anbefaler Solberg.» Kilde: fosna-folket.no.

Krever at trappebyggere planlegger p-plass +
Oppdal: «Hvis 80-100.000 personer skal gå Oppdalstrappa om få år, krever kommunen at det planlegges både parkeringsplass, toalett og avfallshåndtering.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Nordvestambassadører på Veiholmen (Møre og Romsdal)
«I midten av mars avholdt vi den første samlingen med ambassadørene våre. Med kamerautsyr, drone og en glad gjeng på jakt etter gode fotomotiv så det vel ut som det var et helt pressekorps på besøk ved det sjarmerende fiskeværet.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Gjer grep for å tilpassa seg ein hovudsakleg norsk marknad (Vestland) +
Lærdal: «Koronaen har gitt Knut Lindstrøm og Britt Isdal på Lindstrøm hotell store utfordringar, men no gjer dei fleire grep for å tilpassa seg ein hovudsakleg norsk marknad.» Kilde: sognavis.no.

Axer har kjøpt hotellbygg i Bergen sentrum (Vestland)
«Selskapet holder muligheten åpen for at det fremdeles blir hotelldrift i bygget når leieavtalen med Basic Hotels utløper i september.» Kilde: estatevest.no.

Hotelldirektøren gjer klar for ny storinvestering (Vestland) +
Stord: «Hotelldirektør Martin Tveita har gjort investeringar for over hundre millionar kroner i løpet av si tid som øvste sjef på Stord Hotell. No hoppar hotelldirektøren i det, og gjer klar for ny storinvestering.» Kilde: sunnhordland.no.

Korleis bør kulturmiljø bli formidla og utvikla for framtida? (Rogaland)
«Fylkeskommunen arbeider no med ein regionalplan for kulturmiljø som skal undersøke og legge til rette for bevaring og bruk av kulturminne og kulturmiljø i Rogaland. Nye undersøkingar viser til dømes at kulturminne er vel så viktig som naturen når nordmenn velger reisemål.» Kilde: aftenbladet.no.

Sju cruiseskip er booket til Sandnes (Rogaland) +
«Til neste år er det klargjort for cruiseskip til Sandnes og det kan bli travelt ved Sandnes havn. .. Samtidig venter de avklaring på hva Stavanger havn gjør, og har inngått en avtale med dem.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Slik blir påsken i noen av Norges mest populære hytteområder
«Brøytenekt, besøksforbud og forbud mot afterski. Her er listen over koronarestriksjonene på noen av Norges mest populære påskedestinasjoner.» Kilde: nrk.no.

Bekmørk påske for høyfjellshotellene
«Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken, gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.» Kilde: reiseliv1.no.

Testet positivt: – Nektet å reise hjem (Buskerud)
«To tilreisende i Hemsedal testet seg før avreise. Da de fikk positive prøvesvar, skal de ha nektet å reise hjem, ifølge kommunen.» Kilde: dagbladet.no.

Hemsedal innfører ny koronaforskrift (Buskerud)
«..gjester nektet å reise hjem. Hastetiltak tirsdag ettermiddag: – Vi kan få et unødvendig stort problem her oppe, sier ordfører Pål Rørby.» Kilde: nrk.no.

Hemsedal nektes å drive som normalt (Buskerud)
«Det er en drøy uke til påske, og utsiktene er blandet hos hyttekommunene. Hemsedal er skuffet, mens Trysil krever at turistene ikke tar ferie fra smittevernet. .. Ordfører Pål Rørby (Sp) i Hemsedal er skuffet over at kommunen ikke får drive som normalt i påskeferien.» Kilde: nettavisen.no.

Sykling og aktiv ferie for hele familien i Trysil (Innlandet)
«Nå er det tid for å planlegge sommerens fjellferie. I sommer gjør SkiStar den største satsingen i selskapets historie på bærekraftige ferieopplevelser for hele familien: SkiStar Sports & Adventures.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Påska så allerede ut til å bli stille på hotellet (Innlandet) +
«Quality Hotel Strand på Gjøvik har klart å holde åpent gjennom hele korona-tiden, men det er bare så vidt. Tirsdag kom nok en nedtur.» Kilde: oa.no.

Karantenehotell – reagerer på forholdene (Akershus) +
«De ble sendt rett på karantenehotell på Gardermoen etter «unødvendige» reiser til utlandet. Nå reagerer de på smittevernforholdene både på flyplassen og hotellet.» Kilde: aftenposten.no.

Storutbygging kan ta tid (Oslo)
«Filipstad-området er det siste sentrumsområdet hvor det skal bli storutbygging. Men en politisk knute om finansiering av E18 under lokk skaper trøbbel.» Kilde: ne.no.

Sørlandet:

Tante Sofie ligger tynt an, men Dyreparken holder åpent +
«Det sier administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken. … Men Badeland, Tante Sofie og røverne i Kardemomme ligger tynt an. Det samme gjør serveringen i restaurantene, dyrepresentasjonene og aktiviteter som bil-, tog-, bob- og traktorbaner.» Kilde: fvn.no.

Ny politisk runde om kommunal eller privat turist-info +
Sirdal: «Arbeiderpartiet i Sirdal fikk flertall i utvalg for oppvekst og levekår for en anbefaling om fortsatt ren kommunal drift av turistinformasjon i kommunen med samme stillingsressurs som nå. Denne uken skal formannskapet diskutere saken.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Sverige med i prosjekt om sakte-turisme
«Nedre Dalälven uppmärksammas internationellt när projektet SlowTrips nomineras till priset Rural Inspiration Awards 2021. Den europeiska satsningen bygger – som namnet antyder – på långsam turism där småskalighet och hållbarhet står i fokus.» Kilde: besoksliv.se.

For britene kan utenlandsturen koste 60 000 kroner – i bot
«De som klager over strenge reiseregler for oss nordmenn, kan kanskje kaste et blikk over Nordsjøen og se hvilke tiltak som nå iverksettes for å hindre britene å dra til utlandet på en helt vanlig ferietur.» Kilde: flysmart24.no.

How Travel Audience is helping destinations spot sources of demand
«Amadeus’ automated marketing division Travel Audience has been working more closely with destinations over the past year to help them spot signs of opportunity. Lee Hayhurst spoke to its managing director Freddy Friedman.» Kilde: travolution.com.