Dagens reiselivsnyheter 24.09.2020

Nasjonalt

Naturbasert reiseliv før, under og etter koronakrisen
«Hvordan har koronaen påvirket det naturbaserte reiselivet, og hvordan ser fremtidens bærekraftige reiseliv ut? Vi inviterer til fagseminar fredag den 30. oktober, 2020 på Ås. Vil også strømmes gratis på Facebook. Påmeldingsfrist: 26.10.»  Kilde: nmbu.no.

Ny situasjonsanalyse – mørk høst for reiselivet
«NHO Reiselivs nye medlemsundersøkelse bekrefter at reiselivet går en usikker høst i møte.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Innlegg: Søvnløs i Vågå. Om å styrke Distrikts-Norge gjennom reiselivspolitikk
«Når regjeringen setter inn sterke tiltak for å hjelpe reiselivsnæringen, er det trist at den urettferdige forskjellen mellom «take-away» og servert mat blir ryddet opp i.» Kilde: nationen.no.

Tryggheten som uteblir
«Regjeringen skapte en forventning om at de endelig skulle være der for reiselivet. Men pakken som kom mandag skaper på ingen måte den tryggheten reiselivet trenger, mener Astrid Bergmål, leder for Virke Reiseliv.» Kilde: travelnews.no.

Eventbransjen under coronakrisen: – Grenseløst frekt og uvitende
«Jan Fredrik Karlsen raser mot regjeringen etter mandagens forslag om å inkludere bransjen i støtteordningen for reiseliv.» Kilde: dagbladet.no.

Høstferien ikke i fare
«Høstferien er ikke i fare, beroliger helsedirektør Bjørn Guldvog under dagens pressekonferanse om coronasituasjonen. – Reis på fjellet eller hytta med god samvittighet.» Kilde: dinside.no.

80 prosent planlegger å reise til fjells i høstferien
«Blant de som skal ha høstferie i år, planlegger 80 prosent å reise til fjells, noe som er 30 prosent flere sammenlignet med i fjor.» Kilde: dnt.no.

Corona-klare alpin-anlegg
«Vinter’n er ikke langt unna, og når den sette inn skal norske alpin-anlegg være klare med gode forhold  – og tydelige smittevern-regler.» Kilde: way-2-go.no.

Tips til høstferien
«Hjelp, det er høstferie! Neida. Her er høstferietipsene som barna sannsynligvis vil digge. Og som kan bli gøy for de voksne også.» Kilde: utemagasinet.no.

Caravanmesse kommer hjem til folket
«Kan en digital caravanmesse erstatte den tradisjonsrike Caravanmessen med fysisk oppmøte og mulighet til å ta og føle på produktene? Det får vi snart se.» Kilde: bobilverden.no.

Barnemenyene på norske restauranter – for mye usunn mat
«Nesten 70 prosent av norske restauranter dropper sjømat på barnemenyen. Det viser en undersøkelse fra Norges sjømatråd. Hvorfor blir ikke barn tilbudt mer sjømat når de skal ut og hygge seg?» Kilde: hrrnett.no.

Varsler mulige bøter til SAS etter trege refusjoner
«SAS møter Luftfartstilsynet torsdag etter krass kritikk for sen billettrefusjon. Samferdselsminister Knut Arild Hareide krever fortgang.» Kilde: dn.no.

Vil ha korona-test av alle flyreisende før avgang
«Den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA vil ha korona-test av alle flyreisende før avgang. Dette er det eneste som kan føre til at flybruken blant folk tar seg opp, mener organinasjonen.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

NHO-seminar: Vil ha Svalbard-støtte også i 2021 (Svalbard) +
«25 millioner kroner i statsstøtte fram til nyttår bejubles av bedriftsorganisasjonene. De mener støttetiltak trengs også i 2021.» Kilde: svalbardposten.no.

Krever umiddelbar stans i drifta på Eira Siida (Finnmark)
«Kautokeino kommune krever umiddelbar stans i drifta hos reiselivsbedriften Eira Siida og truer med tvangsmulkt, forelegg og gebyr. ..krever full stans fordi de mener at flere av bygningene på tomta til drifta er er ulovlig oppsatt.» Kilde: ifinnmark.no.

Innlegg: Reiselivsnæringen er positiv til Arctic Center! (Troms)
«Denne uken har flere personer henvendt seg til Visit Tromsø og NHO Reiseliv Lokallag Tromsø for å gi uttrykk for sine bekymringer om at reiselivsbransjen skal være imot Arctic Center. Det stemmer ikke.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Banebrytende for Nord-Norge (Troms/Nordland)
«Ta plass, lukk dørene. Nå er Nord-Norgebanen på skinner. Arbeiderpartiets programkomite går inn for å bygge Nord-Norgebanen. Forslaget kommer til å bli vedtatt på landsmøtet til neste år.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Historien om en litt annerledes chatbot (Nordland)
««Alle» skulle til Nord-Norge i sommer. Men hvordan gi inspirasjon og informasjon til «alle»? Si hei til Nordlendingen! En sjarmerende chatbot med snert og personlighet. En digital assistent for alle som ville ha reisetips til Nord-Norge rett i lomma.» Kilde: kampanje.com.

Midt-Norge:

En smak av trøndersk høst
«I en tid hvor vår reiseaktivitet stort sett baserer seg på å gjenoppdage hva vi har utenfor vår egen inngangsdør, har søkelyset på å leve tett på og i takt med naturen fanget nordmenns interesse på en ny måte.» Kilde: horecanytt.no.

Straumen er landets mest attraktive
«Tettstedet Straumen i Trøndelag vinner Attraktiv by-prisen for sin formidable sentrumsutvikling. – Finalistene har vist stor vilje, sier minister Nikolai Astrup (H).» Kilde: arkitektnytt.no.

Fjord-Norge:

7 far-flung European ski resorts (Møre og Romsdal)
«These seven unique ski resorts that do things a little differently. ..they all offer unforgettable off-the-beaten-piste winter sports adventures.» Kilde: lonelyplanet.com.

Hotelltilsette i karantene (Vestland)
«Seks tilsette ved Sunnfjord Hotell i Førde er i karantene etter at 31 bussturistar på gjennomreise har fått påvist covid-19.» Kilde: nrk.no.
https://www.nrk.no/vestland/hotelltilsette-i-karantene-etter-at-reisefolge-fekk-pavist-korona-1.15171466

Her jobbar dei for bygda (Vestland) +
Årdal: «Andre stader jobbar dei for pengar, her jobbar dei for bygda. Ordførar Hilmar Høl spara ikkje på superlativa då årets godt vaksne turistvertar summerte opp årets sesong måndag.» Kilde: sognavis.no.

Turistene forduftet: – Ser ingen lys i tunnelen (Vestland) +
«Reiselivsbransjen i Bergen skjelver i koronafrykt. Halvparten frykter oppsigelser. – Politikerne har ikke skjønt alvoret. Krisepakken er bare peanøtter!» Kilde: ba.no.

Reisearrangøren: – Gjort alt i vår makt for å hindre smitte (Rogaland)
«Så langt har 33 av de 37 passasjerene testet positivt på covid-19. – Eneste måten vi kunne unngått dette, er å ikke reise, sier arrangøren.» Kilde: nrk.no.

Øst-Norge:

Nå ønskes hyttefolket velkommen til fjells
«Myndighetene sier det er trygt for Oslofolk å komme seg ut av byen i høstferien. – Reis med god samvittighet.» Kilde: nrk.no.

Flytogets nye tilbud nesten dobbelt så dyrt som Vy (Viken/Oslo)
«Flytoget har lansert et nytt billett-tilbud for de som skal en kjapp tur til Oslo Lufthavn. Nå kan du kjøre frem og tilbake på samme billett. Det er et godt tilbud for de som foretrekker Flytoget, men fortsatt vil det være klart billigst å ta konkurrenten Vy.» Kilde: flysmart24.no.

Annet:

40 prosent av ytre kyst skal ryddes på tre år
«Plast i havet må løses. Nå lanseres Norges første nasjonale ryddeprogram gjennom Handelens Miljøfond. – Det haster for norsk natur og dyreliv, sier daglig leder Rasmus Hansson.» Kilde: utemagasinet.no.

Tips en kollega om dette!