Dagens reiselivsnyheter 27.01.2021

Snarveier:

Nasjonalt:

Stor interesse for feriehus i Norge
“Mye kan tyde på at nordmenn allerede har gitt opp utenlandsferien i år. Søk etter feriehus i Norge har økt «helt vilt», ifølge Finn reise. .. Topp 20 populære søkeord hos FINN reise:..” Kilde: nrk.no.

Alpinsteder frykter vinterferien ryker +
“Nedstengningen i Oslo-området fører til et rush av avbestillinger på fjellet. Konsekvensene for alpinstedene vil bli alvorlige dersom dette trekker ut i tid, mener toppsjefen i Alpinco.” Kilde: dn.no.

Ordførere roper varsko: – Kommer til å smelle
“I vinterparadiset Hemsedal stålsetter de seg for skrekkscenario. I Kragerø ber ordføreren hyttefolk og studenter om å ikke reise til kommunen.” Kilde: borsen.dagbladet.no.

Krever reduksjon i arbeidsgivers lønnsplikt
“I møte med næringsministeren etterlyste reiselivet solide tiltak som gir fleksibilitet og likviditet på veien mot vaksinering og gjenåpning.” Kilde: nhoreiseliv.no.

Sikkerhetsprisen til Bjørn Johansen
“Luftfartstilsynet deler hvert år ut Sikkerhetsprisen. Prisen går til en person eller organisasjon som har bidratt til å øke sikkerheten i norsk luftfart.” Kilde: dfly.no.

Wizz Air satser på norske ruter til Syden-reisemål
“Det omstridte ungarske lavprisselskapet Wizz Air satser videre i Norge. Siste trekk er å tilby reiser fra Oslo Lufthavn og til typiske feriereisemål i Spania, Kroatia, Hellas og Kypros.” Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Blir markant aktør i nordnorsk reiseliv
“Svolværbaserte Event Group slår seg sammen med explorercruise- og opplevelseselskapet Norwegian Adventure Company (NAC) for å skape større kraft innen event, opplevelser og kystcruise i Nord-Norge.” Kilde: horecanytt.no.

Mellom tilrettelegging og vern i Rogo nasjonalpark (Nordland) +
“Vi har ikke kapasitet til å ta imot mer besøk hvis ikke det blir lagt mer til rette. Det er en vanskelig balansegang mellom tilrettelegging og vern i Rago nasjonalpark. Klopplegging er et av tiltakene for å hindre slitasje.” Kilde: saltenposten.no.

Til sommeren kan du bo hos oss i luksus-lavvoer (Nordland) +
“Aernie på Storli gård i Rana er en destinasjon for samisk mat, overnatting og opplevelser. Nå ønsker Anne Berit Sætermo og Toamma Bientie å tilby overnatting i romslige lavvoer med høy standard, som imøtekommer behovene til den krevende norske kunden.” Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Uvurderlig betydning for Flatanger (Trøndelag) +
“Reiselivssjef Bente Snildal mener at Flatanger får en fantastisk reklame i “71 grader nord – Norges tøffeste kjendis”.” Kilde: flatangernytt.no.

Gjenåpner konkursrammet hotell i Trondheim (Trøndelag) +
“Norinvest-konsernet planlegger å gjenåpne Chesterfield Hotel i Trondheim, halvannen måned etter at hotellet gikk konkurs.” Kilde: adressa.no.

Redd vi snart blir historie (Trøndelag)
Frøya: “2Fast leder Johan Erlend Dybvik tviholder på håpet om å kunne gjennomføre 2021 sesongen. Blir det flere koronanedturer er han redd motorfestivalen snart er historie.” Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Investerer i ny attraksjon i Flåm (Vestland) +
“Torgeir Skjerdal og Kristin Skahjem står bak Fjord sauna AS og dei er meir enn klare til å få fjordsauna i Flåm denne sommaren, berre det formelle går i orden.” Kilde: sognavis.no.

Tøffare kamp om turistane enn nokon gong (Rogaland) +
“Kampen om norske turistar blir endå tøffare i år, difor gjeld det å rusta seg på best mulig vis, meiner Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke.” Kilde: oyposten.no.

Øst-Norge:

Avbestillingsras ved fjelldestinasjoner etter nedstengning
“Overnattingsbedrifter på skisteder som Hafjell, Kvitfjell og Norefjell opplevde at mange avbestilte etter nedstengningen i 25 kommuner på Østlandet.” Kilde: itromso.no.

Fraråder reiser til Østlandet, men reiseforsikringen dekker ikke avbestilling
“Det muterte koronaviruset gjør at alle unødvendige reiser til Oslo-regionen frarådes. Men du kan se langt etter pengene du betalte for billetten din.” Kilde: nrk.no.

Flyplass-ansatte refses – bryter nye smittevern-tiltak (Akershus)
“Da myndighetene i helgen iverksatte skjerpede smittevern-tiltak, sendte Oslo Lufthavn ut en melding til sine ansatte om dette. På mandag ble det oppdaget at slett ikke alle av flyplassens ansatte fulgte oppfordringen som arbeidsgiver hadde innført.” Kilde: flysmart24.no.

Skiløperen mener det er vandalisme å gå på beina i løypa (Oslo)
“Skiløpere ergrer seg over fotgjengere i de preparerte løypene. Debatten er ikke ny, og det er kanskje heller ikke løsningen? – Det er lett å forstå at man må vise hensyn, sier generalsekretæren i Norsk Friluftsliv.” Kilde: nab.no.

Søker SPA og aktivitetsleder / Salg og bookingssjef (Østfold)
Hankø Hotell & Spa AS: “Vi søker etter visjonære, engasjerende og motiverende personer som skal være med å videreutvikle destinasjonen Hankø til en større attraksjon.” Kilde: finn.no.

Sørlandet:

Mandal Hotell må stenge (Agder) +
“Hotelldirektør Lotte Fredriksen tror på bedre tider, men først stenger hun dørene en fire ukers tid.” Kilde: fvn.no.

Annet:

– Bedring først i 2022
“Teknologi-selskapet Amadeus har identifisert fem sentrale trender som vil bidra til at reiselivet kommer på fote igjen etter Corona. Inneværende år blir vanskelig.” Kilde: way-2-go.no.