Dagens reiselivsnyheter 27.10.2020

Nasjonalt:

å med deg Camping- og reiselivskonferansen! 
«Camping- og reiselivskonferansen arrangeres i Tønsberg 3. november 2020. Dagen etter blir det bransjedag for campingnæringen med utstillermesse. Vi har fokus på smittevern – se hotellets smitteverntiltak her. Det er fortsatt plass til flere, så meld deg på idag!

Dette betyr lønnsoppgjøret
«Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv ble 24. oktober enige om et felles forslag for Riksavtalen. Les mer om forslaget her.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Lønnsoppgjeret i hotell og restaurant: – Eit skuffande resultat
«Dei kallar lønnstillegga ein vits. Fagforeiningsleiarar er usikre på om medlemmene stemmer ja eller nei til lønnsoppgjeret i hotell og restaurant.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Virkes krav til kompensasjonsordningen
«Nå er Europa rødt på kartet, ordrebøkene i reiselivet er tomme og utsiktene for de kommende månedene er svært usikre. Den usikkerheten og risikoen bør ikke bedriftene bære alene. Derfor jobber Virke videre med å få forbedret ordningen slik at den treffer hele bredden av norsk reiseliv og event.» Kilde: virke.no.

DNT i motvind og medvind – 20 år med vindkraftarbeid
«Vindkraft på land er ikke et nytt stridstema. Saken har engasjert DNT i en årrekke. Sakte, men sikkert har vi klart å få befolkningen og politikerne mer bevisste på at vi ikke redder klimaet ved å ødelegge naturen.» Kilde: dnt.no.

Norsk ansatt fikk påvist korona i mars – Hurtigruten nektet å teste
«Hurtigruten har tidligere avvist å ha hatt mistanke om smitte eller tilfeller av korona om bord. Men Hurtigruten hadde 19 syke i isolasjon da «Fridtjof Nansen» kom hjem til Norge i mars.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Domen får en ny attraksjon til glede for veifarende (Finnmark)
«Lørdag 31. oktober er det offisiell åpning av det nye utsiktspunktet i Vardø. Domen får sitt nye raste- og utsiktspunkt.» Kilde: bobilverden.no.

Vil koble fiskeri og reiseliv (Finnmark) +
«Her er en foreløpig tegning av det nye anlegget i Storbukt; som skal plasseres like ved fiskeindustribedriften. Det planlegges også bygging av ei ny kai i området. Det store utbyggingsprosjektet som kobler fiskeri og reiseliv bør kunne realiseres innen tre år.» Kilde: sagat.no.

Han blir sjef for suitehotellet i Andøy (Nordland)+
«Christian Horn har flyttet «hjem». Selv om han er fra Kabelvåg, har han sterke røtter i Andøy. Nå blir han sjef for det nye suitehotellet som åpner 1. desember.» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Denne karen viser fram Trøndelag på et vis få har sett
«Kombinasjonen stor patriotisme for Trøndelag og sjeldne skiferdigheter gjør at Robert Aaring har fått frikjøring i Trondheim kommune til å ligne på kanadisk drømme- skogskjøring.» Kilde: friflyt.no.

Dette er dramatisk +
«Hotellet i Prinsens gate, har som alle andre hoteller i byen, vært nødt til å starte årets julebordsesong med ordinær vaktliste og bare halvparten så mange gjester som i et normalår.» Kilde:

Fjord-Norge:

Innlegg: Dårlig nytt for flere storfilmer til Møre og Romsdal
«I forslag til statsbudsjett er det satt av 68,5 millioner til insentivordningen for film- og serieproduksjon. Det er en nedgang på 35 millioner fra tilsagnene som ble gitt i 2020. Denne potten vil gå tom allerede i januar.» Kilde: smp.no.

Eierne tente på hotellet og stakk. Nå er det klart for fortsettelsen (Vestland) +
Selje: «Branntomta var så vidt blitt kald da de lokale planene om gjenoppbygging startet. Investorene ser for seg et stort spahotell med svømmeanlegg i strandkanten.» Kilde: estatenyheter.no.

Reiselivet på Voss og Vestlandet treng gode vilkår for å reisa seg att (Vestland) +
«Myrkdalen Hotel opna att i juni, men hausten har vore tøff. Dei har 88 prosent færre romdøger i perioden mars – september i år enn i samme perioden i fjor.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Nå må han avlyse en rekke store julebord (Vestland) +
Bergen: «Kjetil Smørås fortviler over den nye maksgrensen på 50 personer pr. julebord. I salen Elise ved Grand Hotel Terminus skulle det være julebord for 70 personer. Nå må Kjetil Smørås avlyse. Under normale omstendigheter er det plass til 140 personer i denne salen.» Kilde: bt.no.

Vintersmak i Stavanger (Rogaland)
«Produsentene av noen av Norges beste råvarer, kokkespirer og matfestivalen Gladmat slår seg sammen, og inviterer til mathelg i Stavanger i februar 2021. Den nye festivalen har fått navnet Vintersmak.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Slakter via ferrata på Andersnatten (Buskerud)
«Klatrenestor Nils Faarlund går til frontalangrep på planene om via ferrata på Andersnatten: – Skadene på fri natur og lokal kulturtradisjon gis med den største selvfølgelighet verdien kroner null, skriver han i en kommentar.» Kilde: norsk-klatring.no.

NHO Reiseliv: Restriksjonene betyr at mange må stenge (Oslo)
«Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv mener at de nye koronatiltakene i Oslo betyr at mange hoteller og serveringsbedrifter må stenge.» Kilde: itromso.no.

Virke: – Byrådet har stengt utelivet i Oslo
«Virke mener de nye koronatiltakene i Oslo stenger utelivet og etterlyser tiltak for bransjen.» Kilde: aftenposten.no.

Utelivssjef: – Blir overrasket om alle klarer seg frem til jul (Oslo)
«Karl Henning Svendsen i Noho Trøbbelskyter forbereder seg på både å permittere ansatte og stenge ned lokaler etter byrådets nye innstramminger. Han synes tiltakene bærer preg av populisme.» Kilde: e24.no.

Sørlandet:

Nye kurstilbud høsten 2020
«Det er nå flere muligheter for å oppdatere kompetansen i din bedrift i høst/vinter. Vi holder både fysisk og online kurs, men vær rask med påmelding da det er begrensede antall plasser på alle kursene.» Kilde: usus.no.

Tips en kollega om dette!