Dagens reiselivsnyheter 30.09.2020

Nasjonalt

Innlegg: Skal fjellheimen berre vera for dei få?
«Ingen naturattraksjon toler ein halv million besøkande i året utan at ein legg til rette. Brua ved Vøringsfossen er eit døme på at det kan bli vellukka.» Kilde: nrk.no.

Reiselivsbransjen hardest rammet
«En fersk undersøkelse fra NHO viser at det står dramatisk dårligere til for reiselivsbedriftene sammenlignet med næringslivet for øvrig. ─ Nå haster det å få på plass reiselivsmilliarden som næringsministeren har lovet, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ny krisepakke til reiselivet: SV vil ha krav om null oppsigelser
«SV-leder Audun Lysbakken mener det er utrolig hvis regjeringen ikke inkluderer et nedbemanningsforbud i sin nye støtteordning. Han frykter at det vil føre til mer løsarbeid i hotellbransjen.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Krisen for bransjen vil ikke være over til nyttår
«Vi forventer at Nybø og hennes næringsdepartement kommer opp med en langsiktig og forutsigbar plan på hvordan de skal få næringslivet gjennom krisen. Noe annet vil vi ikke akseptere her ute i provinsen.» Kilde: ba.no.

Sterk konkursfrykt i reisebransjen – særlig blant de store
«Fylkesvis er det spesielt reiselivsbedrifter i Trøndelag som frykter konkurs, men også i Rogaland, Oslo og Troms og Finnmark er konkursfrykten særlig høy.» Kilde: hrrnett.no.

Norwegian Hospitality Group har ansatt fire nye i staben
«Man må ha mot for å satse i en slik situasjon, det krever stor troverdighet å formidle trygghet og sikkerhet i en usikker verden, og vi må kunne se det positive i forandring for å gjennomføre på en god måte.» Kilde: horecanytt.no.

Sammen mot matsvinn
«29. september er den Internasjonale dagen mot Matsvinn. NHO Reiseliv Innkjøpskjeden bidrar til et grønnere reiseliv.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Folk lar seg ikke lokke av priskutt – halvfulle fly
«Flyselskapene pøser på med billige flybilletter i håp om å fylle flyene igjen etter korona-krisen. Men publikum responderer ikke, det betyr at mange fly bare går halvfulle fra flyplassene.» Kilde: flysmart24.no.

Frp vil unngå flymonopol i Norge
Frp møter mandag samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) for å diskutere hvordan de vil redde Norwegian fra konkurs.

Nord-Norge:

Kraftsamling om reiseliv i Nord
«NordNorsk Reiseliv og klyngene Arctic-365 og Innovative Opplevelser går nå sammen og etablerer en “kraftsamling” med målsetting om å få nordmenn til å reise nordover i vinter.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Innlegg: Reiseliv er viktig for Nord-Norge og for UiT
«Vi har jobbet med reiselivsforskning og utdanning i over 20 år, men har aldri sett forskning som anbefaler å legge reiselivsnæringen død for så å bygge den opp igjen på nytt.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Trippelsjef med dobbel energi (Svalbard) +
«Sjef for Hurtigruten Svalbards tre hoteller hjelper gjerne til der det trengs. Hele tiden. Også koronakrisen gir muligheter, er Tani Gurra overbevist om.» Kilde: svalbardposten.no.

Innlegg: Tromsø vil aldri kunne bli noen storskaladestinasjon (Troms)
«Alle skulle til Lyngsalpene på ski. I dag strømmer skifolk til hele Troms. Til en lekegrind med utsikt som fortsatt har et uforløst potensial.» Kilde: friflyt.no.

Innlegg: Dette sier Tromsø Ap nei til (Troms)
«Onsdag sier Tromsø Ap nei til planen om å etablere et hyttefelt i Håkøybotn. Dermed sier også Arbeiderpartiet nei til en gyllen mulighet til å gi Tromsø et etterlengtet løft som en bedre by å bo i og en mer attraktiv by å besøke.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Hermes II permitterer alle ansatte (Troms) +
Tromsø: «Hermes II permitterer alle sine ansatte, litt over et halvt år etter at de startet med sine første guidede turer i den hundre år gamle trebåten.» Kilde: itromso.no.

Fortviler over dyrt og dårlig tilbud (Nordland)
«Vesterålingene ha fått nok. De mener det er på høy tid med et opprør mot det de mener er et elendig flytilbud. – Det er et demokratisk problem, sier varaordfører.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Resultater markedsføring sommeren 2020
«Til vanlig har vi annonsert mot både mot det norske og internasjonale markeder, men på grunn av reiserestriksjoner i forbindelse med Covid-19 har vi i sommer fokusert all markedsføring mot det norske markedet.» Kilde: bransje.trondelag.com.

Fra julemarked til «Jul på Røros»
«Nå er det klart at det ikke blir noe tradisjonelt fire dagers julemarked på Røros i desember med boder i gatene. I stedet blir det julekonserter, julehandel og kanefart gjennom hele desember.» Kilde: fjell-ljom.no.

Fjord-Norge:

Dette blir reiselivets «Nye Lofoten» (Møre og Romsdal)
«Rauma kommune, for mange bedre kjent for Åndalsnes, Trollstigen, Trollveggen og Romsdalseggen, er i ferd med å utvikle seg til et nytt reiselivseventyr.» Kilde: thetravelinspector.no.

Slik har koronaen påvirket lokale reiselivsbedrifter (M&R) +
Tøffe tider: Bedriftslederne Nina Torvik (Opp & Ut), Eva Husby (Kokkens Spiseri) og Tollak J. Skogland (Sunndalsøra Hotell) forteller alle om tøffe tider for reiselivet, også lokalt. En fellesnevner for bedriftene deres er imidlertid at juli ble en bra måned.»

Kåret til Nordens beste restaurant (Rogaland)
«Norge, Re-Naa, Torill og Sven Erik Renaa og hele staben i den anerkjente Michelin-restauranten i Stavanger er vinneren i The Nordic Prize 2019, som kårer Nordens beste restaurant.» Kilde: horecanytt.no.

Søker engasjert destinasjonsekspert (Rogaland)
«Visit Region Stavanger søker en engasjert destinasjonsekspert til turistinformasjonene i Sandnes og Stavanger. Vikariat, 100% frem til 1. september 2021. Søknadsfrist 09.10.2020.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Seier til fleksibel mobilitet på Norefjell (Buskerud)
«Kan bestillingsbuss og sømløs mobilitet danke ut bilen på Norefjell? .. I alle fall dersom vinnerne av en ny innovasjonskonkurranse får viljen sin. Samtidig leter arrangøren nå etter kommuner som vil være med på neste års konkurranse.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

DNT og Skiforeningen kapret perlen Trantjern ved Mylla (Akershus)
«Sparebankstiftelsen DNB kjøper gårdseiendommen for 5,3 millioner. Skiforeningen og DNT skal utvikle og drifte stedet.» Kilde: aftenposten.no.

Fortsatt lov med 200 deltakere på konferanser i Oslo
Viktig presisering: «Det er fortsatt tillatt med konferanser med opptil 200 deltakere så lenge man opererer med faste sitteplasser og øvrige smitteverntiltak ivaretas.» Kilde: e24.no.

Biblioteket i Bjørvika kappes om gjev, europeisk pris (Oslo)
«..for kulturell merkevarebygging. Deichman Bjørvika er som eneste norske nominert til prisen Trend Brand of the Year, i konkurranse med Det Kongelige Teater i Danmark og et konserthus i tyske Blaibach.» Kilde: dagsavisen.no.

Nye påbud i utelivet frustrerer (Oslo)
«Fra og med tirsdag må serveringssteder kunne registrere gjestenes kontaktinfo. Det er opp til utestedene selv å finne en løsning. – Nok en gang må vi ta regningen.» Kilde: aftenposten.no.

Sørlandet:

Øk konkurransekraften ved å bli Miljøfyrtårn-sertifisert
«Miljøfyrtårn har gått sammen med USUS, Kvadraturforeningen og Næringsforeningen for å sette opp skreddersydde og sterkt subsidierte “Bli Miljøfyrtårn”-kurs til reiseliv, servering og handel.» Kilde: usus.no.

Annet:

Innlegg: God tur i høstferien, dette kan du!
«Med høstferien på trappene er det svært gledelig å oppsummere erfaringene fra annerledessommeren 2020: Nordmenn har vært svært flinke ute i naturen!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Disney sier opp 28.000 ansatte
«Stengte fornøyelsesparker og minimalt oppmøte har gjort det vanskelig for selskapet gjennom coronapandemien.» Kilde: e24.no.

 

Tips en kollega om dette!