aerial photography of city beside sea

Kontroversiell fjellandsby kommer.. og 19 andre nyheter

Nasjonalt:

NB!Meld deg på Camping- og reiselivskonferansen 2021!
«Se NHO Reiselivs Kristin Krohn Devold oppfordre deg til å ta turen til Alta om en uke. Camping- og reiselivskonferansen 2021 er en viktig møteplass for alle i campingbransjen! Nå med over 90 påmeldte, men fortsatt plass til flere!» Kilde: facebook.com/NorskTuristutvikling/

Norske faktaark om hovedfunnene i BIOTOUR-prosjektet
«I fire år har vi forsket på nøkkelbetingelser for framtidens utvikling av det naturbaserte reiselivet i Norge som grunnlag for næringsutvikling, robuste lokalsamfunn og bærekraftig ressursbruk. Vi har oppsummert de mest sentrale funnene i denne boken på fem lettleste norske faktaark:..» Kilde: nmbu.no.

Mye lovende, men naturen må ikke bli taperen
«DNT gleder seg over gode løfter for friluftslivet og frivilligheten i ny regjeringsplattform, men er fortsatt bekymret på vegne av naturen.» Kilde: dnt.no.

Dette vil den nye regjeringen gjøre for reiselivet
«Vil blant annet utvikle en nasjonal plan for reiselivsnæringen og utrede endringer i innretningen av reisegarantiordningen for pakkereisearrangører.» Kilde: reiseliv1.no.

Eget reiselivskapittel i ny regjeringsplattform, men formueskattesmell
«I dag la AP-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum frem en ny regjeringsplattform. ─ Positivt at reiselivet er viet et eget kapittel i ny regjeringsplattform, men norskeide reiselivsbedrifter får en kalddusj av den nye regjeringen, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no. 

Ni nye bransjekurs for reiselivet
«Denne høsten starter ni nye gratistilbud for dem som vil lære mer om reiseliv, hotelldrift og restaurantledelse.» Kilde: horecanytt.no.

Gjeninnfører flypassasjer-avgiften etter koronastansen
«Til neste år må reisende både i Norge og ut av Norge betale flypassasjeravgiften igjen. Avgiften har vært borte siden korona-krisens start i fjor. Den foreslås nå gjeninnført for neste år.» Kilde: flysmart24.no.

Dette lover godt for den kommende vinteren
«Antall reisende på norske flyplasser er på vei opp. Sist uke var årets topp da høstferien ble avviklet på Østlandet. Men fortsatt er en av to reisende fremdeles fraværende.» Kilde: flysmart24.no.

Satt på bakken etter ulykker – nå velger Flyr Max-flyet
«I to år var alle fly av typen Boeing 737 8 Max satt på bakken av luftfartsmyndighetene verden over på grunn av to ulykker som krevde 346 liv. Nå har Flyr bestilt seks fly av ulykkesfly-typen.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Helt ny nordlystjeneste fra Yr
«Skal du jakte nordlys? Nå kommer en helt ny nordlystjeneste fra Yr. Se de første bildene på hvordan tjenesten kan bli seende ut.» Kilde: nrk.no.

Blar opp fem millioner for turistsatsing på Liland (Nordland) +
«Nyetablerte Liland Sjøpark AS, med hotell-gründer Idar Gabrielsen i spissen, har planer om å bygge om lag 50 boenheter på Liland, samt å drive turistnæring. – En perle i Ofotfjorden.» Kilde: ht.no.

Reiselivskonferansen for første gang til Mo i Rana (Nordland) +
«Norges største konferanse for opplevelsesbasert reiseliv kommer for første gang til Helgeland.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Dette er planene for eventyrparken
«Denne uken fikk politikerne på Frøya høre mer om planene. Vidar har hatt ideen til å lage en familiepark med karakterene i universet til Jendorgråbjørn, med dyreliv og eventyr, forteller Arnstein Antonsen.» Kilde: froya.no.

Legger parkplanene om familiepark på is
«Styret i Jendorgråbjørn`s Familiepark melder at prosjektet med å etablere en familiepark på Mausund/Stor-Aursøya legges på is. – Vi registrerer at det er en viss motstand mot å etablere familieparken på Stor-Aursøya, sier Oskarson.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Bygger ut i ekspressfart (Møre og Romsdal)
«Store deler av sommeren har Grand Hotell på Åndalsnes vært sprengt. Nå tar eierne grep og bygger ut hotellet med 32 nye rom.» Kilde: rbnett.no.

Dette er den øde avstikkeren uten masseturisme (Vestland)
«Innerst i en «blindvei» i Sogn finner du Norges råeste brelandskap og en turisthytte med karakter.» Kilde: aftenposten.no.

No kjem den kontroversielle fjellandsbyen (Vestland)
«Mange har protestert mot planane ved foten av nasjonalparken på Hardangervidda. Men no er det ingen veg tilbake for gigantprosjektet.» Kilde: nrk.no.

Utsettelser for Havila Capella (Vestland)
«Forsinkelser ved byggeverftet gjør at Havila Kystruten må justere seilingsplanen og planlegger første rundreise fra Bergen 1. desember.» Kilde: travelbusiness.no.

Øst-Norge:

Bli med og stem frem det beste Oslo har å by på (Oslo)
««Oslos beste» er Aftenpostens kåring av de beste stedene og tilbudene i byen. Nå kan du nominere dine favoritter.» Kilde: aftenposten.no.

Annet:

Innlegg: Maten skaper større fortellinger og verdier
«Under årets Bocuse d’Or fikk kokkeverdenen øynene opp for det norske ferdaskrinet og dets betydning for den norske matkulturen.» Kilde: nationen.no.