12 vil bli reiselivssjef i Nordkapp.. og annet interessant

Nasjonalt:

Stor interesse for fagdag om terrengsykling
«For sjette gang inviterte Innovasjon Norge i samarbeid med Trysil Bike Arena og Opplysningskontoret for terrengsykling til fagdag om terrengsykling som reiselivsprodukt.» Se presentasjonene her. Kilde: business.visitnorway.com.

Nå vil nordmenn til utlandet: – Har aldri sett lignende
«Flere reiseselskap har opplevd salgsboom siden regjeringen varslet gjenåpning av Norge og at reiserådene vil fjernes. Nå vil solhungrige nordmenn til varmere strøk.» Kilde: nettavisen.no.

Norge rangert som «høyrisiko» – amerikanere frarådes å reise hit
«Mandag ble Norge løftet til kategori fire på US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) sin liste for reiseråd.» Kilde: abcnyheter.no.

Norsk Friluftsliv vant pris under Social Media Awards
«Kampanjen om allemannspliktene stakk av med prisen «Årets innhold» under den prestisjefylte prisutdelingen. .. Se vinnerfilmen, og les juryens begrunnelse her.» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Hva betyr klimasmart markedsutvikling?
«Den nye nasjonale reiselivsstrategien har som mål at reiselivet skal ta sin del av utslippsreduksjonene Norge har forpliktet seg til i Parisavtalen. .. Derfor lanserer strategien behovet for en kalkulator for klimasmart markedsutvikling, og NFD har nylig bevilget penger til denne.» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

AVINOR og SINTEF i europeisk samarbeid: Målet er utslippsfri luftfart
«EU gir 25 millioner euro til et ambisiøst prosjekt for europeiske lufthavner som skal bidra til å ta i bruk nye teknologier i luftfarten. Fra Norge skal AVINOR og SINTEF bidra til en grønnere luftfart.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norse velger alternative flyplasser for sine USA-ruter
«Satsingen til det nye norske langdistanse-selskapet Norse Atlantic Airways begynner nå å bli kjent. Selskaper vraker de store flyplassene i USA og vil heller satse på mindre og billigere lufthavner i de store byene.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Blues for fulle saler (Svalbard) +
«32 konserter og 14 artister. Dark Season Blues kan arrangeres med fulle saler. Leder i Longyearbyen bluesklubb Espen Helgesen og bookingansvarlig for Dark Season Blues Gry Sneltvedt kunne sist fredag legge ut mange nye billetter etter gjenåpningen.» Kilde: svalbardposten.no.

12 søkere til stillingen som reiselivssjef (Finnmark)
«Det er 12 søkere til stillingen som daglig leder i Visit Nordkapp. Vi har fått mange interessante søkere og det er vi veldig fornøyde med, sier Maria Sørbø, styreleder i Visit Nordkapp, til Finnmarksposten.» Kilde: radionordkapp.no.

Innlegg: Reiselivet behøver lav moms på overnatting ut år 2021! (Finnmark)
«Vest-Finnmark Rådet er opptatt av at overgangen fra pandemifasen til den nye normalen skjer på en mest mulig smidig måte, skriver Bernth Sjursen.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Ta helgeturen i vakre Dyrøy (Troms)
«Klar for en deilig weekendtur med venner? Da trenger du ikke reise langt!» Reklame. Kilde: folkebladet.no.

Narvik presentere seg for FIS expert group med film (Troms/Nordland)
«Narvik og Norge presentere sitt kandidatur til å være arrangør for Alpin-VM i 2027. .. Narvik skal presentere seg for FIS expert group, og her er åpningsfilmen. Gåsehud!» Kilde: FB / Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner

Konseptutvikling i Vesterålen (Nordland)
«Visit Vesterålen har utarbeidet strategidokumentet «Bærekraftig vekst mot 2025″ (masterplan/reiselivsstrategi) som legger føringer for hvilke strategiske satsninger man skal gjøre på reisemålet, men også en helhetlig strategi som løfter opp vekstpotensialet for hele Vesterålen.» Kilde: vestreg.no.

Dette skal skje med øde øy som ble kjøpt usett (Nordland)
Rødøy: «Når alt er ferdig utbygd ser kjøperne for seg en sesong på rundt fem måneder, med opp mot 30.000 ferierende.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk
«Chaîne des Rôtisseurs har i helgen gjennomført to års kokkekonkurranse, Jeune Chef 2020 og 2021 ble slått sammen, og det var duket for tøffe konkurranser for unge kokker (under 27 år) i Paris.» Kilde: reiseliv1.no.

Lover folkefest i Trøndelag +
«Lover folkefest i Trøndelag med verdens beste syklister neste år – hvis fylkeskommunen legger tre millioner kroner på bordet.» Kilde: namdalsavisa.no.

Sterk økning i antall reisende på Røros-Oslo (Trøndelag)
«Responsen på forbedringen i timeplanen har vært god, og vi ser en jevn salgsøkning for hver uke som går. På seks uker fra uke 32 i midten av august til uke 38 i september har kabinfaktoren på ruten økt med 75%..» Kilde: hangar.no.

Debatt om sherpatrapp (Trøndelag)
«Debatten om sherpatrapp rett opp på framsida av Allmannberget vekker debatt. Odd Nyberg mener folk ser problemer i stedet for løsninger.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Samarbeid må til mellom cruisehamnene (Møre og Romsdal)
«Eit samarbeid mellom cruisehamnene i fylket kan vere med på å gjere cruisenæringa meir miljøvennleg, meiner dagleg leiar i Ålesund cruisenettverk, Monica Berstad Mæland. Allereie neste år kjem nye reglar, og på sikt skal det bli null utslepp frå skipa.» Kilde: nrk.no.

Norsk turistperle flyttes til Jamaica? (Møre og Romsdal)
«Aktører i norsk reiseliv jublet da innspilling av deler av James Bond-filmen «No Time To Die» ble lagt til Norge. .. Nå er det ting som tyder på at den norske nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen kan bli flyttet til Jamaica.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Reiselivet er en del av løsningen (Møre og Romsdal)
«I den kommende stortingsperioden står landet ovenfor en rekke, store samfunnsutfordringer som vil prege den politiske agendaen. Slik er reiselivet i Ålesund en del av løsningen på disse utfordringene.» Kilde: smp.no.

Jobbar for at Nordfjord skal bli eit berekraftig reisemål (Vestland) +
«Visit Nordfjord har teke initiativ til å starte arbeidet med «Berekraftig reisemål» i samarbeid med Nordfjordrådet og kommunane i Nordfjord. – Berekraft er ikkje lenger noko ein berre kan snakke om, men eit område som krev handling.» Kilde: fjt.no.

Nordskår blir «hytteby»: Grunneigar regulerer 76 nye hyttetomter (Vestland) +
«Planen om reguleringsplan for hytter i Nordskår ytst i Årdalsfjorden blei først lansert i 2018 og varsla i 2019. I debattane etter den tid har talet på hytter variert frå 15 til 120. Nå er planen levert til behandling, og talet er 76.» Kilde: strandbuen.no.

Pilene peker bratt oppover for næringslivet: – Vi er super happy (Vestland) +
«Smilene er tilbake blant både gjester og ansatte, konstaterer Frank Ove Wennevik, som er direktør ved Radisson Hotel på Bryggen.» Kilde: e24.no.

Godt fornøyd med sesongen, men vurderer mindre båt neste år (Vestland) +
«Passasjerkatamaranen Vision of the fjords er ferdig med andre sesong. Tallet på passasjerer har økt, men ikke nok til fylle opp båten. Nå vurderer rederiet om den skal gå et annet sted til neste år.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Satser stort når Norge gjenåpnes (Rogaland)
«Quality Hotel Edvard Grieg og Quality Airport Hotel Stavanger tar sats inn i julemånedene, og fortsetter suksessen med julebordshow for både bedrifter og privatpersoner. Hotellene merker stor etterspørsel, og har allerede solgt rekordmange billetter til årets show.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Gjerdekonflikt i Hafjell (Innlandet)
«Rundt hundre hytteeiere må punge ut for ulovlige gjerder. Dette gjerdet er et av de som nå må rives. Men hytteeierne får støtte fra bønder: – Ingen ønsker dyr på dørhella.» Kilde: nrk.no.

Åpner trolig Galdhøpiggen sommerskisenter 2.oktober (Innlandet) +
«Med vinteren på anmarsj åpner trolig Galdhøpiggen sommerskisenter lørdag 2.oktober. Men daglig leder Per Arne Vole vil ikke love noe.» Kilde: friflyt.no.

Pål (47) elsker å være «hotelldirektør» med luft under vingene (Innlandet) +
«En vanlig yrkeskombinasjon er det kanskje ikke, men Pål Haugen Strand vil veldig gjerne fortsette som daglig leder på Kvikne Fjellhotell samtidig med at han er purser i SAS.» Kilde: ostlendingen.no.

Kan pilegrimer bidra til stedsutvikling? (Innlandet)
«NTNU deltar i et EU-prosjekt som tar for seg et tilsynelatende «svakt punkt» ved at stedene i tilknytning til pilegrimsledene ikke drar nytte av den jevne strømmen av passerende pilgrimer.» Kilde: oa.no.

Mange gir blaffen i munnbind-påbudet på Gardermoen (Akershus)
«Det er det mange som gir blaffen i, kunne flysmart24 selv konstatere etter å ha vært innom flyplassen etter at Ullensaker kommune fredag besluttet at munnbind-forskriften skulle forlenges på lufthavnen.» Kilde: flysmart24.no.

Nå blir det færre karantenehotell: – Vi skal nedskalere betraktelig (Akershus) +
«Det sitter fortsatt rundt 50 personer på karantenehotellene på Gardermoen, men antallet reduseres fortløpende. Det gir grunn til å benytte færre hoteller fremover.» Kilde: rb.no.

Har jeg sagt opp jobben for å drive hotell? (Akershus) +
«Koronatid og ingen tidligere erfaring med hotelldrift til tross. Maj kan skryte av et knallår for Villa Utsikten – det lille boutiquehotellet i Tofte.» Kilde: amta.no.

Frister Hvaler-folk med svømmehall hvor alle kan bade (Østfold) +
«Investorene bak hotellet på Spjærøy frister innbyggerne på Hvaler med muligheter for svømmehall som er åpen for alle. Hotellprosjektet skal (onsdag) behandles i utvalget for plan og byggesaker.» Kilde: f-b.no.

Er du den nye leiaren av Telemark Næringshage? (Telemark)
«Telemark Næringshage AS søker dagleg leiar. ..er ein sentral utviklingsaktør innan næringsverksemd i Vestfold og Telemark. Me leverer kompetanse til bedrifter innan fagfelt som reiseliv og opplevingar (m.m.)..» Frist: 17.10.2021. Kilde: finn.no.

Annet:

10 Big Questions I Have on the Future of Travel Post-Pandemic
«These are strangely precarious and hopeful times. These are the big questions I have as travel is poised for a big recovery, even as some answers have emerged in the last year.» Kilde: skift.com.

Looking for transformative travel? Keep these six stages in mind
«I argue that meaningful travel is best understood not as a three-stage rite but as a six-phase practice, based on core human experiences.» Kilde: theconversation.com.