Aurlandsfjellet, Norway. Young Woman Tourist Photographer Walking With Photo Camera In Autumn Yellow

2469 Reiselivsutvikling søker Rådgiver.. og 39 andre utvalgte

Nasjonalt:

2469 Reiselivsutvikling søker Rådgiver
«2469 Reiselivsutvikling AS er et konsulentselskap og et partnerskap med spesialiserte kompetanse innen reiselivsutvikling. Som Rådgiver i 2469 vil du jobbe med flere sentrale utviklingsprosjekter i det nordnorske og det nasjonale reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tre råd til norsk reiseliv sett fra Stockholm
«Vær tydelig på smitteverntiltak på reisemålet og trygghet ved booking. Utnytt Norges naturlige fordeler. Husk å vise ekstra gjestfrihet mot våre svenske naboer. Dette er de tre beste rådene markedspesialist Andreas Ørjasæter Solhaug har til ansatte i norsk reiseliv akkurat nå. Og han utdyper:..» Kilde: business.visitnorway.com.

Russerne jakter aktive og trygge feriereiser
«Slik man har sett i flere markeder, er det også i Russland muligheter for Norge som destinasjon. Innovasjon Norge gjennomfører flere digitale workshops i september og oktober, med stor oppslutning fra norske og russiske partnere.» Kilde: business.visitnorway.com.

«Norge fra oven» på National Geographic-TV søndag
«I flere måneder har National Geographic filmet Norge fra luften. Nå kommer dokumentaren «Norge fra oven», som skal vises for millioner av tv-seere over hele verden.» Kilde: reiseliv1.no.

10 tips til unike overnattingssteder i høstfjellet
«Høsten er en fin årstid i Norge – og når landskapet rundt oss skifter farge til rødt, gult og oransje kan det være godt å sette ned tempoet, komme seg unna kjas og mas og utforske de mange mulighetene som finnes rundt oss.» Kilde: abcnyheter.no.

Samarbeid gir mer lokal mat på DNT-hytter
«Denne sommeren har Den Norske Turistforening (DNT) og Bondelaget samarbeidet om å øke bruken av lokale råvarer på turisthyttene.» Kilde: bondebladet.no.

DNT inviterer til frokostmøte om grønn energi og natur 23. september
«..har vi en god nok plan for den omstillingen vi er i ferd med å gå gjennom? Hvor mye ren energi trenger vi, hvor skal vi hente den fra, og hva vil dette kreve av inngrep i naturen? Og hvor ble det av energieffektiviseringen?» Sted: Youtube / Amalie Skram på Litteraturhuset i Oslo. Kilde: dnt.no.

Regjeringen bekrefter at vi nærmer oss full gjenåpning
«Regjeringen bekrefter .. at vi nærmer oss tidspunktet for en normal hverdag. Denne fasen innebærer at kravet om én meters avstand opphører, og at resten av restriksjonene, som fortsetter å hemme reiselivsbedriftene, forsvinner.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Forlengelse av permitteringsordningen og midlertidige dagpengeregler
«Regjeringen vedtok i statsråd fredag å forlenge enkelte særregler om permittering og dagpenger frem til 1. november 2021. Forlengelsen innebærer at arbeidsgiver fritas fra lønnsplikt under permittering noe lenger, og..» Kilde: regjeringen.no.

Permitteringsordningen: – Forlengelsen var en kortsiktig løsning
«Den nye regjeringen vil få knapt med tid før de må ta stilling til om permitteringsordningen skal forlenges.» Kilde: e24.no.

Åtte talenter fullførte prestisjetungt lederutviklingsprogram
«I 20 år har Scandic utdannet fremtidige ledere gjennom det interne programmet Talent@Scandic. Nå er 30 talenter endelig i mål etter å ha vært gjennom intensiv opplæring i organisasjons- og lederutvikling.» Kilde: hsmai.no.

Slik kan mange forlenge feriereisen med en uke eller mer
«Hjemmekontor i kombinasjon med stadig flere åpne landegrenser gir mange muligheter til å ta en «workcation».» Kilde: finansavisen.no.

Norwegian vil ha «amnesti» for luftfarten
«Norwegian mener en lengre periode med avgifts- og skattereduksjon er nødvendig, skal bransjen reise seg igjen. Flyselskapet foreslår også et «klimafond» fremfor dagens avgiftslegging av luftfarten.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

2469 Reiselivsutvikling søker Rådgiver
«2469 Reiselivsutvikling AS er et konsulentselskap og et partnerskap med spesialiserte kompetanse innen reiselivsutvikling. Som Rådgiver i 2469 vil du jobbe med flere sentrale utviklingsprosjekter i det nordnorske og det nasjonale reiselivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kjøpte hus for å sikre verdensarv (Finnmark) +
Alta: «Torsdag ble det kjent at Verdensarvsenter for bergkunst – Alta Museum har kjøpt Moreneveien 25 i Alta for å sikre verdensarv.» Kilde:

Anbefaler å gi penger til havbadstue i Harstad sentrum (Troms) +
Harstad: «Trekkplaster for byen. Badstuanlegget vil ha en lengde på cirka 16 meter ganger 16 meter og ligge like ved Hurtigbåtkaia i Harstad havn. De har allerede fått muntlige positive tilbakemeldinger fra Harstad havn. Slik kan anlegget bli seende ut.» Kilde: ht.no.

Er det mulig å leve av å selge luft? (Nordland)
«Kan en kvinne på 30 i distriksnorge skape en millionbedrift med to tomme hender og et hull i bakken? Svaret er ja! Ina Trælnes er gründeren bak Visit Plura, verdens første arktiske grottedykkesenter.» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Midt-Norge:

Heftig debatt om gondolbane til Våttakammen +
««Halve» Trondheim vil vrake omstridte planer: – De skal bygge en turistfelle. Planer om gondolbane til Våttakammen har allerede skapt rabalder. Nå har 1000 innbyggere i Trondheim gitt svar på hva de mener bør skje med banen.» Kilde: nt24.no.

Røros kommunestyre om turistskatt: Dette er status nå +
«I budsjettbehandlingen i fjor bestilte kommunestyret en sak om turistskatt. Kommunedirektør Kjersti F. Jensås har levert og konkluderer med at det krever et omfattende og tidkrevende arbeid.» Kilde: retten.no.

Et slikt fly har ikke vært på Røros siden mars 2020 
«Røros lufthavn melder om at 679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp ca. 30 prosent fra samme måned i fjor.» Kilde: retten.no.

Minskad nedskräpning i fjällen trots besöksrekord (over grensen)
«När fjälldestinationerna Lofsdalen, Vemdalen och Funäsfjällen satsade på en gemensam informationskampanj om fjällvett, lyckades de stävja skräpet trots besöksrekord i Härjedalens fjällområde.» Kilde: besoksliv.se.

Fjord-Norge:

Walaker Hotell tener pengar som aldri før (Vestland) +
«Ole-Henrik Nitter Walaker er godt nøgd med årets sesong, men hadde ynskt at det gjekk like vel for dei rundt han. – Det er ikkje så mange gjestedøgn, men god omsetjing per døgn. Me har verdas beste gjester, norske gjester, og dei er ikkje redde for å kosa seg.» Kilde: sognavis.no.

Store planer: Vil lage tilbygg med 21 nye hotellrom (Vestland) +
Askøy: «Slik vil de utvide Biologen. Eierne er avhengige av én ting for å få lov. – Vi ønsker å utvikle eiendommen og skape noe bra på Herdla, sier Thomas Rasmussen, som representer den nye eieren av Biologen Herdla.» Kilde: av-avis.no.

Etter at det ble lagt ut for salg, ble det stille (Vestland) +
Askøy: «Høsten 2016 ble Lauvøy Feriesenter lagt ut for salg for 40 millioner kroner. Fem år senere drives det fremdeles av de samme eierne.» Kilde: av-avis.no.

«De Små Grønne» har stått på vent. – Endelig er vi kommet i gang (Vestland) +
Bergen: ««De Små Grønne» blir snart like vanlige i bybildet som busser flest. Cruiseturistene er allerede kommet om bord. Når Fløibanen nå stanser – vil de små elbussene også kjøre «buss for bane»!» Kilde: ba.no.

Me har gitt Ryfylke Fjordhotel eit nytt bein å stå på (Rogaland) +
«Hotelldirektør Per Kristian Djuvsland har tru på at pandemien har ført til ei varig endring blant nordmenns reisevanar, slik at dei framleis vil halde fram med å bruke nærområda aktivt.» Kilde: suldalsposten.no.

Ledig stilling: Reiselivsdirektør i Region Stavanger (Rogaland)
«Vi søker deg som brenner for vår region og ønsker å være med å videreutvikle et bærekraftig reiseliv.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Alpinco med unik satsing på sentrumsutvikling i fjellet (Innlandet)
«På tross av to tunge pandemiår satser Alpinco millioner på utbygging i fjellet. Det bygges ut varige utleiesenger, og servicefunksjoner, som skal fremme reiselivet i lang tid fremover.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Anmeldelse: Når du kommer til fjellet, så smeller’e (Innlandet) +
«Er det Oslo-faktoren som slår inn her oppe i fjellet?, undret Kæll’n og Prinsessa. .. Topprestauranten Prepperiet var ikke i gang da vi etter intens bearbeidelse av hårnålsvinger og veiarbeidsområder landet på Gudbrandsgard Hotell i Kvitfjell.» Kilde: oa.no.

Legger ut hotellet på Finn.no men usikker om hun vil selge (Innlandet) +
«Hun eier Fagerlund Hotell, som står på den mest sentrale tomta i Fagernes. Planene for et leilighetsbygg er godkjent. Men koronaen og nye utfordringer gjør at Anne Berit Leithe Husager holder alle muligheter åpne.» Kilde: oa.no.

Resultatnedgang for Skistar Norge (Innlandet/Buskerud) +
«Selskapet, som eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil, ble hardt rammet av koronapandemien i fjor. – tjente 91 mill. kroner i fjor.» Kilde: dn.no.

Hyttekommuner bygger sykkelstier for millioner (Buskerud) +
«Slik vil de lokke en ny type turister ut i den norske fjellheimen.» Kilde: dn.no.

Flyplass-stillhet på Gardermoen til 400 kroner timen (Akershus)
«I løpet av de siste ukene har det dukket opp flere mobile «bokser» rundt om på innlands-terminalen på Oslo Lufthavn. Så viser det seg at dette er tilbud om stillerom, kontorplass eller møterom.» Kilde: flysmart24.no.

Stiene i marka slites mer enn før (Oslo)
«Vi har møtt de frivillige som gjør gjørmete og våte Marka-stier tilgjengelige for alle.» Kilde: aftenposten.no.

Oslo-guide: Dette skjer i helgen (Oslo)
«Fredag er det Oslo Kulturnatt. Jørgen Brevik står for et av de 200 arrangementene under årets festival. Han skal lage gatefest på Fredensborg. Men det skjer også mye annet denne helgen. Vi har plukket ut noen høydepunkter.» Kilde: aftenposten.no.

Strategi på høring: Reiselivet fram mot 2030 (Vestfold/Telemark)
«Vestfold og Telemark skal bli en ledene grønn norsk region for reiseliv og opplevelsesbasert verdiskaping. Hvordan skal vi lykkes? Si din mening om reiselivsstrategien innen 15. oktober.» Kilde: vtfk.no.

Innbyggerundersøkelse 2021 – Kragerø som bærekraftig reisemål (Telemark)
«Kragerø kommune ønsker en reiselivsnæring som gir positive effekter for vårt lokalsamfunn. Formålet med innbyggerundersøkelsene er å avdekke hvordan lokalbefolkningen oppfatter at turismen påvirker dem, og hvilke tanker og ønsker de har for videre utvikling.» Kilde: kragero.kommune.no.

Vemork og Heddal stavkirke i ny National Geographic-dokumentar (Telemark)
«Serien starter på søndag, med episoden fra Norge, som skal vises for millioner av TV-seere over hele verden. To av ni historier er hentet fra Telemark.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Høstkampanje gjennom Amedia
«15.september er oppstarten av vår høstkampanje for høstferien (uke 40-41). På denne kampanjen har vi sammen med Amedia sitt innholdsbyrå laget en innholdssak som skal stimulere til økt besøk på Sørlandet i høstferien.» Kilde: usus.no.

Annet:

Miljoner till forskning för omstart av besöksnäringen (Sverige)
«Krisdriven utveckling av verktyg som ska öka kompetensen inom innovationsarbete och möten i digitaliseringens tidsålder. Det är forskningsområden som nu tilldelas 3,2 miljoner av Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond.» Kilde: besoksliv.se.