27 utvalgte reiselivsnyheter, sortert geografisk

Nasjonalt:

Det gjelder å skape et godt samspill
«Mat, gode opplevelser og reiseliv henger godt sammen. Nå vil administrerende direktør for Straand Hotel, Lars Arne Straand, og direktør ved Beitostølen Resort, Atle Hovi, at reiselivet skal få en mer sentral plass i det politiske landskapet.» Kilde: ta.no.

Virke: Nordmenn kan planlegge høstferie i utlandet
«Høstferien kan bli den første ferien på lenge der nordmenn flest kan reise utenlands uten karantenekrav, håper Virke Reiseliv. Det er gode nyheter for mange.» Kilde: dn.no.

Alarmerende tall – får reise til Norge
«Storbritannia har registrert 146 dødsfall det siste døgnet. Det er det høyeste dødstallet i Storbritannia siden mars. Samtidig vil Norge godta coronasertifikat fra England og Wales fra 12. august.» Kilde: dagbladet.no.

Kortreiste opplevelser fra norske «storbyer»
«..selv de største byene i Norge har fabelaktige turer som praktisk talt starter i sentrum. Nå kan du oppleve toppturer rett fra sofaen.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Trafikken i juni og juli har vært helt enorm! +
«Stephen har 21 helt spesielle hotell- og rorbuanlegg i porteføljen. Hotelldriveren fra Romerike er ikke redd for at trafikken vil dabbe av igjen når pandemien er over.» Kilde: rb.bo.

Scandic tilbyr studenter månedsleie på hoteller
«For å hjelpe studenter rammet av boligmangel, tilbyr Scandic enkelt- og dobbeltrom til langtidsleie over hele Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Hva har bransjen lært av pandemien?
«Hvordan står det til med mat- og serveringsbransjen etter koronaen? Det er hovedtemaet for konferansen Mat & Marked 1. september.» Kilde: convenience.no.

Irriterer seg og har trøbbel med campingvogner
«4 av 10 bilister har opplevd problemer med campingvogner og bobiler, og 13 prosent irriterer seg over dem. Gjensidige har registrert nærmere 1 000 skademeldinger knyttet til disse kjøretøyene i sommer.» Kilde: abcnyheter.no.

To millioner flyreiser i juli: – Sommeren ble bedre enn forventet
«Det fløy 30 prosent flere passasjerer i år enn i fjor.» Kilde: e24.no.

Nytt flyselskap i luften neste år
«Det nye flyselskapet Norse Atlantic Airways regner med å starte opp med flyvninger neste sommer.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Havila Kystruten – tradisjon og innovasjon
«Hurtigruten Bergen – Kirkenes har en spesiell klang for kystfolk, og særlig i Nord-Norge.» Kilde: hblad.no.

Tøft år for bedriften til Ronny (Nordland) +
«Live Lofoten AS eier og driver Live Lofoten Hotell og Skjærbrygga i Stamsund. I 2020 gikk omsetningen ned med 4,5 millioner, men underskuddet ble ikke så stort som første fryktet.» Kilde: lofotposten.no.

Tom tilbyr levende kongekrabbe: – blitt en snakkis (Nordland) +
«Live Lofoten i Stamsund satser nå å tilby levende kongekrabber til sine gjester. Fra et akvarium på kaikanten kan gjesten peke på kongekrabben som de ønsker til middag. Men de må regne med å må ut med mellom 3000 og 4000 kroner for delikatessen.» Kilde: lofotposten.no.

Uforståelig skilting – turistene klør seg i hodet (Nordland) +
Moskenes: «Et enveiskjøring-skilt som stadig blir flyttet på gjør at turister klør seg i hodet..» Kilde: avisalofoten.no.

Midt-Norge:  

Settes på kartet med Smaker fra Øyriket
«Innovasjon Norge mener at samarbeidet Smaker fra Øyriket, virkelig vil sette Frøya og Hitra på kartet som lokalmatregion. – Positivt for turister og lokale, sier Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:  

Foreslår cruisenekt i juli (Rogaland) +
Stavanger: «I et forsøk på å komme næringen i møte rundt cruise-taket foreslår nå Rødt-Mímir å endre det. Som en del av forslaget nektes cruiseskip inn til byen i juli. Sjokkerende, sier opposisjonen.» Kilde: e24.no.

Strand kommune tjener bra på bobilturistene (Rogaland) +
«Drift av bobilparkering og gjestehavn i Jørpelandsvågen har i år vært en lønnsom geskjeft for Strand kommune. Besøket har så langt i år vært over 30 prosent større enn i samme periode i fjor.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:  

Hafjell Bike Park utvider (Innlandet)
«Hafjell Bike Park utvider sitt løypenettverk med en ny grønn løype i fjellet. Fra og med denne høsten vil enda flere som ikke har prøvd heisbasert sykling få gleden av en nybegynnervennlig løype, som vil gå fra avstigningen på Stolheisen og ned til Mosetertoppen og Favn.» Kilde: horecanytt.no.

Tenker helt ulikt når det gjelder hytter og reiseliv (Innlandet) +
«I Lom er reiselivet basert på opplevelser – i Øyer stykker de opp arealer og selger det til private eiere. Ingen tvil om at Lom får større og mer varige lokale gevinster ut av sin reiselivssatsing enn det Øyer gjør.» Kilde: gd.no.

Inntektssmell på 50 millioner kroner for fornøyelsesparken (Akershus)
«Selv med et kraftig fall i omsetningen, mener Tusenfryd-sjefen at fornøyelsesparken har klart seg godt under coronaåret 2020.» Kilde: e24.no.

Her kan du drive med stisykling i Fredrikstad (Østfold)
«Fredrikstad er blitt et populært reisemål for stisyklister på våren. Med lite snømengder og et kystklima som holder stiene bare, et det ofte populært å begynne sykkelsesongen her.» Kilde: terrengsykkel.no.

Økte inntekter ga større tap for Kragerø-spa (Telemark) +
«God tilstrømning av gjester ga enda større tap for Ivar Tollefsen-eide Kragerø Resort. Kragerø Resort kostet over 1 milliard kroner å bygge, gikk konkurs i 2009, og taper fortsatt penger.» Kilde: finansavisen.no.

Sørlandet:  

Femti år som feriegjest i Risør har resultert i bok +
«Karsten Alnæs er ikke noe fremmed navn for litteraturkjennere der ute. Nå er han aktuell med en bok som tar sitt utgangspunkt at han har feriert i området vårt de siste fem tiåra.» Kilde: austagderblad.no.

Mange besøkende båter i skjærgården i sommer +
Risør: «Dagen i juli med flest båter ble det telt 328 stykker, opplyser Oscar Brøndelsbo i Skjærgårdstjenesten.» Kilde: austagderblad.no.

Flere turister la igjen penger i Lister +
«Flere norske turister, først og fremst fra Øst- og Vestlandet, har denne sommeren bidratt til omsetningsøkningen innen handel- og overnatting.» Kilde: lister24.no.

Annet:

Hurtigruten Expeditions launches African cruises
«The world leader in exploration travel will be the only expedition cruise line to explore the African West Coast next year and introduces four new countries to its jam-packed 2022/23 season.» Kilde: hurtigruten.no.

Forlot Norge – nå står Wizz Air foran en voldsom vekst
«Da det ungarske lavprisselskapet Wizz Air forlot Norge på forsommeren, kom det kort tid senere planer om en voldsom ekspansjon over hele Europa. Er det skalpen på Ryanair selskapet er ute etter, og slik bli største lavprisselskap i Europa?» Kilde: flysmart24.no.

 


Bildet: @heidisphotogallery via Twenty20