Traditional Norwegian Old Wooden Houses With Growing Grass On Roof. Cabins In Norway

28 reiselivsnyheter du bør få med deg

Nasjonalt:

Regjeringen gir 2 millioner kroner til klimakalkulator og kunnskapsplattform
«Det er strålende at disse to tiltakene i reiselivsstrategien følges opp nå. De nye verktøyene vil gjøre det lettere for norsk reiseliv å skape sterke inntrykk med små avtrykk, akkurat som vi alle ønsker.» Kilde: business.visitnorway.com.

Rekord for overnattingar i juli
«Det blei registrert 6,6 millionar overnattingar i juli i år. Dette er det høgste talet SSB har registrert i løpet av ein enkelt månad. Mange overnattingar på hotell og framleis auke i norske overnattingar på campingplassar og andre utleigeeiningar var årsaka til dette.» Kilde: ssb.no.

Campingplassene med rekordbesøk i juli
«Det har aldri vært så mange besøkende på norske campingplasser som det var i juli i år. Også i juni var det rekord for bransjen.» Kilde: bobilverden.no.

Lys i tunnelen – men langt unna normalen for norsk hotellbransje
«Selv om sommeren har vært fin for store deler av reiselivet i Norge, advarer Nordic Choice-sjefen om at det fortsatt er langt unna normalen.» Kilde: reiseliv1.no.

Ber om hastemøte med Røe Isaksen – om permitteringsordningen
«Regjeringen får press på seg fra alle kanter for å forlenge permitteringsordningen for enkelte bransjer, både fra stortingsflertallet og nå fra partene i arbeidslivet.» Kilde: frifagbevegelse.no.

SAS stanser USA-rute to dager før den skulle i gang
«Situasjonen for luftfarten over Atlanteren er svært usikker: Det har fått SAS til å utsette oppstarten av direkteruten til det østlige USA – to dager før den skulle komme i gang.» Kilde: flysmart24.no.

USA fjernes fra EUs liste over koronatrygge land
«EU fjernet mandag seks land fra listen over land folk fritt kan reise inn i unionen fra, blant dem USA.» Kilde: nettavisen.no.

Nord-Norge:  

Åpning av Nasjonalt villakssenter Tana – Joddu (Finnnark)
«På fredag var det duket for åpning i Tana bru. .. Nasjonalt villakssenter skal formidle kunnskap om vill laksefisk.» Kilde: tffk.no.

Det splitter nye skipet har lagt til kai i Tromsø (Troms) +
««World Voyager» er den fjerde cruisebåten som kommer til Tromsø i år. I februar skrev Nordlys at det var 120 innmeldte anløp. – Hvis det som ligger inne realiseres, så blir det 21 anløp i år, konstaterer Willassen et halvt år senere.» Kilde: nordlys.no.

Helgelandsregionen – En mulighetsstudie frem mot 2035
«Det er et enormt potensial i næringslivet på Helgeland. Regionen har en kombinasjon av naturgitte fortrinn og kompetanse som er bygd opp gjennom mange år i viktige hjørnesteinsbedrifter. Dette danner et svært godt utgangspunkt for videre vekst.» Kilde: menon.no.

Even mener dyrere bensin kan gjøre driften vanskeligere (Nordland)
«Vi hadde vår første tur med snøscooter-turister i vinter. Kjempebra! .. I fjor overtok han hotellet i Hattfjelldal. Håpet er å trekke flere turister til bygda, og å skape nye arbeidsplasser. En vekst i drivstoffprisen kan true prosjektet.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:  

Bobil- og campingvogn-salget har tatt helt av +
Bobilsenteret i Namsos: «Vi kjøpte inn 60 nye vogner – nå har vi kun seks igjen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Røros kommune søker verdensarvkoordinator
«Vi har ledig en 100 % fast stilling som verdensarvkoordinator for verdensarvområdet Røros bergstad og Circumferensen. Frist: 20.09.2021.» Kilde: finn.no.

Fjord-Norge:  

Korleis blir reiselivet i Møre og Romsdal i framtida?
«Møre og Romsdal fylkeskommune inviterer aktørar innan reiseliv, lokalmat, aktivitetar, festivalar, kunst, hotell, transport og andre opplevingsnæringar i Møre og Romsdal til opplevingsfestival i Molde 23. og 24. september.» Kilde: mrfylke.no.

Vi er med i toppen til Visitnorway også i år! (Møre og Romsdal)
«I 2020 hadde innhold fra Visit Nordvest meget gode tall på Visitnorway sine sider, og vi kan med glede registrere at vi i 2021 også er med å markerer oss på topplistene for søk på norske attraksjoner og aktiviteter i sommer.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

No kjem hurtigruta tilbake til Hjørundfjorden (Møre og Romsdal)
«Hurtigruta går innom Urke i perioden frå 1. september og ut oktober. Neste år kan Urke feire 10-årsjubileum som vertshamn for hurtigruta. Det var hausten 2012 at første hurtigrute-anløpa på Urke var, og sidan har bygda blomstra som turistbygd.» Kilde: morenytt.no.

Innlegg: Hytteutbygging trugar fuglane – også på Sunnmøre (Møre og Romsdal)
«Kommunane Sykkylven og Stranda er populære stadar å byggje hytte. Folk ønskjer tilrettelagt tilgang til urøyvd natur. Dette er ein vanskeleg kombinasjon.» Kilde: nyss.no.

Her valde tyskarane å setja bubilen sin (Vestland)
«Våtedalen er kanskje mest kjend for geiter og særeigen natur. Det var ikkje det einaste desse tyskarane fekk oppleva på ferie.» Kilde: nrk.no.

Smilte breitt bak munnbindet: – Dette var ein god dag (vestland) +
Aurland: «Det var litt emosjonelt då «Mein Schiff 3» la til cruisekaien søndag. Det må eg berre innrømma, seier driftsleiar Jon Olav Stedje.» Kilde: sognavis.no.

Hardangervidda nasjonalpark 40 år (Vestland)
«Invitasjon til jubileumskonferansen «Hardangervidda nasjonalpark 40 år. Dato: 8. – 9. september 2021 i Eidfjord. Framleis mogeleg å melda seg på! Kilde: eidfjord.kommune.no.

Lager matfest på Bergen Matfestival (Vestland) +
«Nærmere 100 aktører er i sving for å skape Vestlandets største lokalmat-festival i Bergen 3. og 4. september. Til tross for et tøft år for mat- og drikkebransjen, er oppslutningen rundt Bergen Matfestival større enn noen gang.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:  

Innlegg: Reiseliv i Hallingdal (Buskerud)
«Heldigvis bør det være gode muligheter for å kunne klare å nå klimabevisste (og betalingsvillige) gjester i nabolandene våre. Hva taler mot at Hallingdal kan få nattog i vintersesongen fra Stockholm og København?» Kilde: hallingdolen.no.

Tolv aktører får leie ut elsparkesykler i Oslo
«I alt tolv ulike elsparkesykkel-aktører har fått tillatelse til å leie ut 667 små elektriske kjøretøy hver på offentlig grunn i Oslo kommune.» Kilde: e24.no.

INSPIRIA fyller 10 år! (Østfold) 
«Mandag 30/8-21 er det nøyaktig ti år siden den offisielle åpningen av vitensenteret i Sarpsborg: – Vi har blitt en bærebjelke for realfagsglede, men også et populært publikumstilbud og en viktig støttespiller for næringslivet og offentlig sektor.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ba politiet om hjelp til å få fjernet tysk bobil (Østfold) +
«Onsdag kveld ringte eieren av et jorde i Fredrikstad og ba om hjelp fra politiet. Han ville ikke ha bobil-turister på eiendommen.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:  

Her vil de ha akvarium og ny kanal +
Kristansand: «Mulighetsstudien for Lagmannsholmen viser lav bebyggelse for blant annet opplevelsesbasert næring, regnskogakvarium nærmest Kilden og studenthybler i siloen. I 20 år har Alf Flørnes planlagt regnskogakvarium. Nå presenterer han sammen med arkitektene i Asplan Viak store vyer for byutvikling..» Kilde: fvn.no.

Nå kommer cruiseturistene +
Mandal: «Tirsdag kommer de første cruiseturistene til Mandal siden koronaen brøt ut. Cruiseturisme er en av satsningene i det nye havnesamarbeidet.» Kilde: l-a.no.

Annet:

Her kan du sjekke inn i år 1788, året før den franske revolusjon
«Det første hotellet innenfor Versailles’ porter har åpnet, med 14 eksklusive rom. Møbler står historisk riktig plassert, og til og med badene likner de romerske badene Versailles’ hoff brukte.» Kilde: dntv.dn.no.