30 reiselivsnyheter finner du i dagens brev

Nasjonalt:

8. september blir det Reise:liv Digital 2021
«Framover vil reiselivet ha behov for en god restart. Særlig må økte markedsmuligheter og en styrket konkurransekraft på plass så raskt som mulig – og 8. september har vi tematikken på agendaen når vi samles til Reise:liv.» Kilde: business.visitnorway.com.

Parat og Fellesforbundet anker «Tips-dommen»
«Både Fellesforbundet og Parat anker «tips-dommen» fra Oslo tingrett. ..krav om at hotellene skulle slutte å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader fra tipsen.» Kilde: reiseliv1.no.

Nye regler for å øke brannsikkerheten på campingplasser
«Nå sendes forslag til forskriftskrav om inndeling av campingplasser i parseller og etablering av branngater på campingplassene på høring.» Kilde: bobilverden.no.

Han er ny direktør i Kystruten
«Mandag 9. august starta Bent Martini som ny administrerande direktør i Havila Kystruten.» Kilde: morenytt.no.

51 fly med smitte om bord sist uke
«Det er påvist coronasmitte hos reisende om bord på til sammen 51 flyginger forrige uke, viser FHIs oversikt.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Postdoktor: “Travelling post-korona” 
“Ved Institutt for reiseiv og nordlige studier er det en ledig stilling som postdoktor. Stillingen er en del av prosjektet “Travelling post-corona”, som har to kunnskapsmessige pilarer.” Arbeidssted: Campus Alta. Søknadsfrist: 01.09.2021. Kilde: jobbnorge.no.

Stipendiat: “Reiselivet under og etter covid-19: Den reisendes perspektiv”
“Ved Institutt for reiseliv og nordlige studier (IRN), Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL) er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet forskningsgruppen “Narrating the Postcolonial North: Travel, Writing, Performance”. Søknadsfrist: 01.09.2021. Kilde: jobbnorge.no.

Folkefest og stengte veier (Troms)
«Med årets fullklaff med tanke på været, kunne ikke arrangører eller vertskommuner drømt om noe bedre. Igjen har Arctic Race of Norway besøkt bygder, tettsteder og veier i vårt nærområde.» Kilde: nye-troms.no.

Her er besøkstallene for Tromsø-hotellene (Troms) +
«Det har vært knalltøft. Direktørene er glad for at besøkstallene endelig øker, men de er ikke i nærheten av normalåret 2019.» Kilde: itromso.no.

Tøff start for event-firma (Nordland) +
«- Vi fikk kanselleringer på en halv million før det snudde. En ny type gjester strømmer nå til det gamle hotellet i Hattfjelldal der det troner på toppen av bygda.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:  

Mener lokalmat bidrar til økt verdiskaping i regionen +
«Gjør Trøndelag til en attraktiv destinasjon i Europa. Nå skal arrangøren vurdere om den desentraliserte matfestivalen i Trøndelag skal fortsette neste år.» Kilde: nt24.no.

Inn på den europeiske menyen +
«Trøndelag og Namdalen har mye å by på når det gjelder mat. Så mye at i 2022 er Trøndelag matregion utvalgt som European Region of Gastronomy (ERG), sammen med den spanske øya Menorca. – Jeg vil si til alle namdalske småskalaprodusenter: Fram med brystkassa.» Kilde: namdalsavisa.no.

Brynhild sluttet i museumsjobben og satser på landhandel +
«Med utsyn over hele Overhalla og halve Namdalen finner vi Tødåsen landhandel. I helga er det møteplass for små og store i forbindelse med åpen gård og Trøndersk matfestival i Namdalen.» Kilde: nt24.no.

Har gjort prestegården til historisk perle, ølbryggeri og campingplass +
«I sju generasjoner fra 1851 har familien Dille eid den tidligere prestegården i Fosnes. Et besøk på prestegården hos Solveig og Åge Ivar er som en kulturhistorisk tidsreise med aner helt tilbake til den gangen man ofret til andre guder.» Kilde: nt24.no.

En eventyrlig campingsesong +
Langnes Camping, Gring: «Etter å ha hatt en vanvittig god sesong i fjor, trodde ikke Per Arne Lynum at det kunne toppes. Men årets campingsesong har slått alle rekorder.» Kilde: namdalsavisa.no.

Bekymret eier er redd kjedene presser ham ut av campingkampen +
«Geir Arthur Kalseth på Koa Camping..  Mindre campingplasser i Trøndelag er redde for å bli presset ut av markedet når selskapet Topcamp nå kikker etter oppkjøpskandidater i Midt-Norge. … Fremtidens camping kan preges av kjeder som tilbyr hotellstandard på campingplassene.» Kilde: innherred.no.

Landets største festival: 200 syklister inntar bygda +
Oppdal: «Syklister fra hele landet kommer i helga til Oppdal – og sykkelfestivalen er den største i sitt slag i landet. Kommende helg .. arrangeres nemlig Oppdal sykkelfestival for andre året på rad.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:  

Cruisebåter ventes til Ålesund i august (Møre og Romsdal) +
«Med forbehold om endringer i koronasituasjonen, er det duket for at cruisebåter med utenlandske gjester om bord igjen kan besøke Ålesund og Sunnmøre fra slutten av august.» Kilde: smp.no.

Ronja merkar korleis vindkraft slit i lokalsamfunnet (Vestland) +
Gaular: «Ho er redd turismen forsvinn viss turbinane kjem. Hjartesaka for mange skaut valkampen i gang i Viksdalen. – Heile bygda blir splitta. Ein merkar det er kaldt mellom folk, fordi det er eit så sårt tema.» Kilde: firda.no.

Nå lever hun av frukt og turisme i Hardanger (Vestland) +
«For fire år siden tok Therese Angel Mæhle (42) et ganske drastisk valg. Hun solgte leiligheten i Oslo og kjøpte et gammelt gårdsbruk med historisk sus ved Sørfjorden.» Kilde: aftenposten.no.

Dariusz planlegg utviding av Utsikten Motell (Rogaland) +
«Utsikten Motell på Hjelmeland fekk akkurat tid til å opna dørene før turistsesongen starta. Erfaringane så langt viser at dei har litt færre overnattingsgjester enn venta, men langt fleire restaurantgjester.» Kilde: strandbuen.no.

Hamrane Hyttefelt har hatt veldig lite besøk (Rogaland) +
«Jeg stresser ikke. Tvert imot har jeg hatt veldig god tid i sommer, sier Magne Jakob Bjørheim, innehaver av Hamrane Hyttefelt i Bjørheimsbygd. Han har hatt svært få gjester i sommer.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:  

Dette er planene for nye Bjorli skisenter (Innlandet) +
«Det vil bli en massiv utvikling for Bjorli skisenter fremover. Allerede til vinteren vil det være et nytt velkomstsenter på plass og en ny og modernisert restaurantdrift.» Kilde: friflyt.no.

Innlegg: Verdens verste ferie (Innlandet)
«Marie Lunde ville spare penger på ferieturen. Det skulle vise seg å være en dårlig idé.» Kilde: klikk.no.

Hotell fra helvete (Akershus)
«Jeg er sikker på at jeg ikke hadde fått corona om vi hadde kunnet dra hjem fra Gardermoen og ikke dra på karantenehotell.» Kilde: dagbladet.no.

Brynestad økte underskuddet (Akershus)
«Nesøya-mannen Atle Brynestad (67) mener hans cruisevirksomhet SeaDream gikk bedre enn forventet i fjor.» Kilde: budstikka.no.

De fryktet butikkdød med bilfritt sentrum, men.. (Oslo) +
«Handelsstanden var negative til bilfritt byliv, men nå er tonen en annen. Det skyldes blant annet en ny trend som trekker flere kunder til Oslo sentrum.» Kilde: aftenposten.no.

Sørlandet:  

Kari-Anne vil spre trebåten over hele året +
«Trebåtfestivalen har innledet samtaler om støtte fra fylkeskommunen til maritime kurs som kan gå i vinter. – Vi må fornye oss.» Kilde: austagderblad.no.

Innlegg: Kan vi gjøre mer for cruiseturistene?
«Gjennom hele sommeren har cruiseskipet «Hanseatic Nature» hatt Flekkefjord som destinasjon på sine rundturer fra Hamburg til Norge.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Så blir framtidens konferenser
«Ny kompetens krävs när konferenser blir som tv. .. Innovationen är stor bland konferenshotellen, som hela tiden måste ligga steget före när pandemin skapar nya mötesvanor.» Kilde: besoksliv.se,