30 reiselivsnyheter på tampen av uken :)

Nasjonalt:

Sherpatrapper er blitt svært populært
«Takket være en fjellbonde på Luster har nærmere 200 fjell trappeadkomst. Marit Luktvasslimo (40) er én av dem som er blitt hektet på å komme seg til fjells via trappeveien.» Kilde: aftenposten.no.

God sommer, men usikker høst
«Det har vært en god sommer for store deler av reiselivet, med regionale og bransjevis forskjeller. Til høsten forventes det imidlertid en dipp etter fellesferien, og at fraværet av utenlandske gjester, kurs- og konferanser, samt strenge smitteverntiltak vil fortsette å prege næringen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Klar beskjed til statsministeren: – Krisen er ikke over
«Statsminister Erna Solberg (H) fikk klar beskjed om at aktørene i reiselivet fortsatt sliter og trenger støtte under en båttur på Hardangerfjorden.» Kilde: dn.no.

Choice gikk i pluss for første gang på 16 måneder
«Nesten seks av ti norske hotellrom har hatt gjester i sommer. Etter kraftige kutt, beregner Scandic at det vil være tilstrekkelig med 50 prosent belegg for lønnsom drift.» Kilde: e24.no.

Denne uken i Reiselivsavisa på RadioRiksOslo..
«Stadig flere europeiske reise og utelivsaktører med vaksinekrav til kundene, Arendal – Norges viktigste by denne uken, nytt prosjekt skal få turistene til å redusere bilbruken mens de er i Lillehammer-regionen og hvorfor er det så viktig å trekke internasjonale kongresser til Norge?..» Kilde: dfly.no.

Å reise er høyt oppe på bekymringstoppen hos nordmenn
«42 prosent av nordmenn er bekymret for å reise til utlandet. Til sammenligning er det bare 14 prosent som sier de er bekymret for å reise i Norge.» Kilde: reiseliv1.no.

Vekst i reisesalget
«Tross deltavariantens herjinger merker turoperatøren TUI et oppsving i feriesalget.» Kilde: way-2-go.no.

Forventer omstilling i luftfarten
«En tredel av bedriftene som har svart på NHOs medlemsundersøkelse for august ser behov for omstilling. Innen luftfart og transport er andelen nesten 70 prosent.» Kilde: travelnews.no.

Økning i antall ladestasjoner for ferjer og anlegg for landstrøm
«Antall ladestasjoner for ferjer er firedoblet mellom 2019 og 2021. I samme periode økte antall landstrømanlegg fra 92 til 177.» Kilde: ssb.no.

Nord-Norge:  

Huset skal selges (Svalbard) +
«Denne uken blir Huset lagt ut for salg. Men administrerende direktør i Svalbard Adventures, John Einar Lockert, forsikrer at de vil drive det videre.» Kilde: svalbardposten.no.

Ny parkeringsplass ved Mortensnes kulturminneområde (Finnmark)
Varanger: «Prosjektet er et samarbeid mellom Statens vegvesen Nasjonale turistveger, Nesseby kommune, Sametinget og Varanger Samiske Museum. Sametingsråd Silje Muotka står for den offisielle åpningen fredag 20. oktober.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Full fart for Lovund Skyss i sommer (Nordland) +
Helgeland: «..suksess med pub til pub-båtene og ei nyopprettet rute til Lånan. ..– Vi har hatt en enorm trafikk på lokalbåten ut til Træna. Daglig leder i Lovund Skyss, Robert Blomsø, kan smile etter nok en god sommer for selskapet. Samtidig advarer han mot at turismen bare kommer til å øke i årene framover. » Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:  

Koronapermisjon førte Britannia-kokk Olav hjem +
Grong: «Mens han sto og laget middag til laksefiskerne i Namsen, tikket beskjeden inn om at han var permittert fra jobben på Britannia. Det har ført til et nærmere samarbeid mellom kokk Olav Svarliaunet og Jørem gård.» Kilde: nt24.no.

Moskussafari har fenga nordmenn i sommar
«Nordmenn har for alvor fått opp auga for moskussafari. Ein av aktørane seier interessa er meir enn tredobla sidan i fjor. – Det har blitt litt galskap.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:  

Satser stort på bilutleie i vest (Vestland)
«Fjord Mobility utvider driftsområdet og går inn som lisenstaker for Avis Bilutleie i Bergen. Med satsingen følger et behov for rundt 50 nye biler i måneden – biler som selskapet ønsker å kjøpe lokalt.» Kilde: reiseliv1.no.

Thon Hotels søker en regional salgssjef (Vestland)
«Har du en genuin interesse for salg og motiveres av resultater? Thon Hotels søker for tiden en regional salgssjef med kontorplass i Bergen. Frist03.09.2021.» Kilde: finn.no.

Her kan Sandnes få nytt hotell med 250 rom (Rogaland) +
«Nye bygg i mellom fire og sju etasjers høyde er det som utbygger og arkitekter ser for seg kan bli et nytt hotell i dette svært sentralt beliggende kvartalet i Sandnes. – Vi ser for oss å investere rundt 400 millioner kroner i prosjektet, sier Jan Olav Knudsen i Oalsgata 1 AS.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Vil ha reiseliv inn i landbruksdepartementet (Innlandet)
«Beitostølen Resort vil ha reiseliv inn som en del av Landbruks- og matdepartementet.» Kilde: nationen.no.

Reiseliv + landbruk = sant (Innlandet)
«Reiselivs- og hotellbrødrene Bjørnar og Atle Hovi har kasta inn en spennende idé i valgkampen. Det har gjort at partiene til nå i valgkampen nærmest har valfarta til Beitostølen for å snakke med brødrene Hovi.» Kilde: avisa-valdres.no.

Kulturelle høydepunkter i Dalarna (over grensen)
«I grenseregionen Dalarna finner du et rikt utvalg av kunst- og kulturopplevelser. Her kan du besøke vakre kunstnerhjem, underjordiske gruver på verdensarvlisten, historiske industrimiljø og spennende gallerier.» Kilde: abcnyheter.no.

Fikk sjokk på Gardermoen (Akershus)
«Camilla Bernal og sønnen Axel fikk sjokk da de måtte vente i åtte timer på Gardermoen, uten tilgang til mat og drikke.» Kilde: dagbladet.no.

31 kjemper om å bli kommunikasjonssjef på Gardermoen (Akershus)
«Avinor er godt fornøyd med at så mange kvalifiserte søkere har meldt sin interesse til denne spennende kommunikasjonsjobben, og starter nå den innledende intervjuprosessen.» Kilde: kom24.no.

Selger ikonisk restaurant-eiendom i Oslofjorden (Akershus)
«Stjernekokken Sonja Lee selger selskapet som eier «Villa Malla» og en større enebolig på Filtvet i Asker. Prisklasse: Høy. – Blir nok en profesjonell kjøper.» Kilde: e24.no.

Puben skylder gårdeier 800.000 kroner (Oslo) +
«Restaurantene, barene og kafeene som gjør Oslo til Oslo, har ennå ikke klart å stable seg på bena etter koronaen. De sliter mer her enn i resten av landet, viser ferske tall fra NHO. – Det er ikke rosenrødt selv om byen har begynt å åpne.» Kilde: aftenposten.no.

Bygderestaurant til topps (Telemark) +
«Bjaaland Bygderestaurant (i Morgedal) gikk helt til topps i Dinnerbooking.coms julikåring av de beste restaurantene i Norge. À L’àise i Oslo) og Restaurant Söl i Stavanger kom på de neste plassene.» Kilde: horecanytt.no.

Sørlandet:  

Rune er klar for Brokelandsheiadagene: – Vi har full kontroll +
«Første helga i september arrangerer Rune Hagestrand Brokelandsheiadagene i Gjerstad. I fjor måtte Rune avlyse. I år derimot kan han arrangere med både bilmesse, casinoshow og konserter.» Kilde: austagderblad.no.

Arendal – Norges viktigste by akkurat nå
«Bare uker igjen til valget – og da er Arendal stedet. Her foregår nemlig Arendalsuka med kjempeoppbud av politikere, næringsliv, organisasjoner og andre som har noe på hjertet.» Kilde: nyereiselivsavisen.no.

En av landets mest populære bobilplasser trues av stengning
Lillesand: «Ved utgangen av august kan den populære bobilplassen på Kokkenes i Lillesand bli stengt på dagen. I verste fall kan det ta lang tid å få den åpnet igjen.» Kilde: bobilverden.no.

Best Event AS søker Prosjektleder
Kristiansand: «Best Event er i vekst og søker nå en dyktig og engasjert Prosjektleder til vårt team. Frist: 31.08.2021.» Kilde: finn.no.

Annet:

Bli med på Naturens dag
«Vi vet alle at vi står overfor en alvorlig klimakrise. Naturkrisen er like alvorlig, men får langt mindre oppmerksomhet. 22. august arrangeres Naturens dag over hele landet.» Kilde: dnt.no.