30 utvalgte reiselivsnyheter denne tirsdagen

Utredningen om destinasjonsselskapene er nå klar!
«Som et viktig kunnskapsgrunnlag inn til spørsmål knyttet til destinasjonsselskapenes rolle i destinasjonsledelse har Epinion og Gyger i nært samarbeid med Innovasjon Norge gjennomført en omfattende utredning om destinasjonsselskapene i Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Natur skal være gratis
«Skal reiseliv og kommuner kunne ta betalt når du skal på tur? Nei, sier vi.» Kilde: njff.no. 

Internasjonal rekrutteringsmesse
«Trenger din bedrift ansatte? Da bør du delta på denne digitale jobbmessen, hvor du møter arbeidssøkere fra hele verden, inkludert Norge.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ove Jakobsen til Norsk Opplevelsekonferanse 2022
«I dette foredraget spør han hva slags framtid vi egentlig vil ha og prater om hvordan reiselivet kan bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted.» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no. 

Kritisk til forslag om vilkår på skip i norske farvann
«NHO Reiseliv er kritisk til forslag til ny lov om norske lønns- og arbeidsvilkår på cruiseskip i norske farvann, fordi det kan føre til flere negative konsekvenser for landbasert turistnæring.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Cruiselege kritisk til myndighetene
«Norges fremste ekspert på maritim medisin ville aldri gitt tillatelse til å seile cruiseskip korona-sommeren 2020. – Jeg ville aldri tillatt å seile.» Kilde: 

Høyest hotellrompris … i Trondheim
«August-tallene fra Benchmarking Alliance viser at det blant 13  norske storbyer var Trondheim som knep topp-plassen på  rompris. Billigst var det på Hamar.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Thon Hotels lanserer innsjekk i app og romnøkkel på mobilen
«Alle Thon Hotels gjester har nå muligheten til å sjekke inn digitalt og dermed få tilgang til romnøkkelen direkte på mobilen.» Kilde: travelnews.no.

Snøhetta designer ny visuell identitet og nettsted for Up Norway
«Med ny visuell identitet og nettsted designet av Snøhetta er målet å inspirere folk til reise på en annen og mer bevisst måte.» Kilde: travelnews.no. 

Kulturarvkonferansen 2022
«Kulturvernforbundet og Riksantikvaren ønsker hjertelig velkommen til årets kulturarvkonferanse som har fått tittelen «Drivkraft». Konferansen går av stabelen i Gamle festsal, Universitetet i Oslo (Karl Johans gate) på fredag 23. september, og på Norsk Teknisk Museum på Kjelsås lørdag 24. september.» Kilde: riksantikvaren.no.

Nesten 300.000 fløy med Widerøe i august
«297.000 passasjerer fløy med Widerøe i august. Det er en vekst på 22 prosent mot samme måned i fjor.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge

Turister liker høstvær i Nordkapp (Finnmark)
«Denne høsten får Honningsvåg havn besøk av flere cruiseskip. Nordkapp-samfunnet har merket økt interesse fra rederiene til å besøke Magerøya, til tross for faren for ruskevær.» Kilde: radionordkapp.no.

Slik ser de for seg nye Fjellheisen (Troms) +
«Tromsøs fremste besøksattraksjon skal bli ny både oppe og nede. Fjellheisens øvre stasjon ligger an til å få både amfi på taket og rom innendørs som gir enda bedre utsikt over byen.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge

Odd Bakken om lokale severdigheter i Namsskogan
«Vi stilte noen spørsmål til enhetsleder for kultur og folkehelse i Namsskogan kommune, Odd Bakken, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Besøk Namsskogan familiepark, Bjørgfjell Nasjonalpark og prøv fiskelykken i Skorovatnet.» Kilde: reiseliv1.no.

Derfor bygger de sykkelstier på Oppdal +
«Trenger man 100 millioner for å lage en bra sykkeldestinasjon? Kanskje ikke. Men 1,2 millioner fra en lokal bank og dugnadskrefter fra et ivrig lokalt sykkelmiljø kommer godt med.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fjord-Norge

Satsingen Siddis Center gir grunn til optimisme (Rogaland)
«Per Morten Haarr, reiselivssjef i Visit Region Stavanger, understreker at takket være bevilgningen fra Stavanger kommune har det vært mulig for Region Stavanger å intensivere denne satsingen til det fulle.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Alf rasar over ferjeforslag frå Kolumbus (Rogaland) +
«I eit notat frå Kolumbus kjem det fram at det blir vurdert eit toprissystem for ferja som skal kome på Lysefjorden; ein pris for fastbuande og ein for tilreisande. Det får Alf Hatleskog til å koke. – Skal dei leggje bygda aude?» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge

Nå skal det ikke lenger hete Visit Innlandet
«Turistgeneralene Arne Jørgen Skurdal og Aage Skinstad skal ikke lenger regjere over Visit Innlandet. Nå skal reiselivsselskapet bytte navn. Fremover skal selskapet hete «Visit Øst-Norge».» Kilde: ringblad.no.

Geilo inviterer til Vinfestival, Matglede og Oktoberfest (Buskerud)
«I høst er Geilo arena for et av Norges viktigste mat-arrangement. Med fokus på småskalaproduksjon, økologiske råvarer og kortreist mat, har Norsk Matglede befestet sin posisjon som formidler av norske og lokale mattradisjoner!» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Flyrute mellom Aberdeen og OSL gjenopptas (Akershus)
«Loganair styrker sine internasjonale ruter, 5. september markerer den lenge etterlengtede åpningen av direkte flyvninger mellom Oslo og Aberdeen.» Kilde: reiseliv1.no.

Thon Hotel Arena markerte 20 års-jubileum (Akershus)
«Det var duket for en storslagen feiring da Hotel Arena på Lillestrøm markerte 20 år siden åpningen. Hver og én av gjestene ble ønsket varmt velkommen av hotellets direktør Gro Lillan Larsen Strømme og Morten Thorvaldsen, konserndirektør Thon Hotels.» Kilde: reiseliv1.no.

Klimaforkjempere protesterte mot cruiseskip i Oslo
«To seilbåter fra Extinction Rebellion møtte cruiseskipet i indre Oslofjord og fulgte den inn til havn. Der fikk passasjerene løpesedler med beskyldninger om grønnvasking.» Kilde: resett.no.

Dette er en sjanse jeg bare får en gang i livet (Oslo) +
«Lysverkene og kraftselskapene var en forutsetning for velferden i Norge. Nå vil Petter A. Stordalen dele historien med hele verden. Han mener Sommerro er en sjanse han bare får en gang i livet.» Kilde: ao.no.

Drømmesommer for Reenskaug: – Ligger an til rekordår (Akershus) +
«Hotellnæringen legger godt merke til Drøbaks status som sommerby. Det er resten av året som er utfordringen.» Kilde: amta.no. 

Vil du lede Norges største klatrepark? (Vestfold) 
«Høyt og Lavt Aktivitetspark AS søker Driftsleder Høyt & Lavt Vestfold, Skandinavias største klatrepark..» Kilde: finn.no.

Sørlandet

Agder satser på destinasjons­lading
«Nå skal Agder fylkeskommune gi ladestøtte til reiselivsnæringen – og takker Elbilforeningen for et vennlig spark i baken. .. Ordningen skal gi hoteller, campingplasser og opplevelsessteder mulighet til å søke om penger til å etablere normalladepunkt der hvor gjestene parkerer.» Kilde: elbil.no.

Vil ha verdenscupen i strandvolleyball til Lillesand
«Spillere, forbund, kommune og fylkeskommune er positive og optimistiske til å legge Beach Volleyball World Pro Tour- Elite til Lillesand og Sørlandet. Det største hinderet nå er prisen.» Kilde: agderposten.no.

Kommunen forhandler om å bli hotelleier +
Sirdal: «I forbindelse med arbeidet med å etablere kraftvitensenter og aktivitetssenter på Tonstad er kommunen i forhandlinger med Sira-Kvina om å overta messe og områder rundt Sira-Kvina.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Velkommen til Strandryddeuka i Frivillighetens år
«Hold Norge Rent håper alle blir med på nasjonal ryddedugnad 9. – 18. september. 2022 er frivillighetens år, og Strandryddeuka er et av signalarrangementene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

7 svenske kunstopplevelser i naturen
«Hva med å kombinere en friluftstur med å fylle på kulturkontoen i høst? Sverige er fylt av utendørs kunstutstillinger, skulpturparker og gatekunst.» Kilde: abcnyheter.no.