33 aktuelle reiselivsnyheter kan du se her

Nasjonalt:

Reiseliv bør flyttes til Landbruksdepartementet
«Reiselivsnæringen er helt avhengig av landsbygda som er en av våre viktigste turistmagneter. Både for nordmenn på Norgesferie og for utlendinger når de nå starter å komme til Norge igjen etter covid-19 tiden, sier direktør Atle Hovi ved Beitostølen Resort, som er en av landets største reiselivsdestinasjoner.» Kilde: reiseliv1.no.

TV2: Tom Cruise kan komme tilbake til Norge
«Ifølge TV2 skal filminnspillingen av Mission Impossible 8 etter planen starte i september. Innspillingen vil muligens skje i Aurland i Norge.» Kilde: vg.no.

Togene står. Det berger sommeren for bransje i dødt marked
«Stengte toglinjer har gitt oppdrag til nesten en av tre turbusser i sommer. Uten togstansen hadde mange sjåfører stått uten jobb. Men rundt første sving etter koronaen venter trusselen fra øst.» Kilde: e24.no.

Bobilutleie for privatpersoner – et slags AirBnB
«Du kan leie leiligheter og hus av privatpersoner over hele verden gjennom AirBnB. Nå har Ferda lansert en tilsvarende norsk løsning for utleie av bobiler og campingvogner for privatpersoner.» Kilde: bobilverden.no.

Tine vil satse mer på lokal og kortreist mat
«Etter suksessen med lokal profilering av fersk ost for turistene i Gudbrandsdalen, vil Tine nå ha lignende prosjekt også i andre regioner.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Norse Atlantic-sjefen: – Nå er vi der vi vil være
«Norse Atlantic Airways har inngått en leieavtale om seks nye Dreamlinere. Administrerende direktør, Bjørn Tore Larsen, sier selskapet nå har flyene de trenger, og at de er «klare når markedet er der».» Kilde: e24.no.

Ny «pandemirekord» ved Avinors flyplasser søndag
«Antallet passasjerer ved norske lufthavner var søndag på det høyeste siden pandemien begynte.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:  

Veigebyr på snøskuter: Bedre skuter-trasé (Svalbard) +
«Longyearbyen lokalstyre ønsker bedre traséer for snøskutere. Veigebyr kan være svaret. Politikerne vurderer å innføre veigebyr på snøskutere i 2022, men det er enda usikkert.» Kilde: svalbardposten.no.

Snøskuter-gebyr: – Kan øke trafikksikkerheten (Svalbard) +
«Svalbard Adventures har 150 snøskutere, og stiller seg positive til et eventuelt veigebyr så lenge det blir gjort ordentlig.» Kilde: svalbardposten.no.

Åpner etter tre måneders heftig oppussing (Finnmark) +
«I dag åpner Marja Sinikka Sihvo og Aina Borch dørene og kranene på Verdde hotell og Verdde mat- og vinhus etter tre måneder med heftig oppussing til 10,2 millioner) av lokalene i Lakselv sentrum.» Kilde: ifinnmark.no.

Har knust alt av rekorder i sommer (Troms) +
«En drøy times kjøretur utenfor Tromsø sentrum ligger Sommarøy Arctic Hotel. Etter et halvannet år med pandemi, kan hotelldirektør Bengt Holger Larsen endelig opplyse om god drift og grønne tall.» Kilde: nordlys.no.

Nytt prosjekt vil fjerne avtrykkene i Lofoten (Nordland)
«Mange besøkende og intensiv bruk etterlater dype spor i naturen – og i ferieminnet til turistene. Lofotodden nasjonalpark går foran med å finne løsninger på avfallsproblemet.» Kilde: nina.no.

Har et like stort potensial som Lofoten (Nordland) +
«Padleopplevelser, isbreer, toppturer og tungindustri kan løfte Helgeland opp til å bli en stor turistmagnet. En ny studie (Menon Economics) utført på oppdrag av Spareban 1 Helgeland viser at Helgeland som reiselivsmål har et like stort potensial som Lofoten.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:  

Erna fikk smake Li-bab i Namdalsteltet +
«Ikke nok med at Fredrik (18) fra Lierne har ansvar for en egen stand under Trøndersk Matfestival i Trondheim – han fikk også besøk av statsminister Erna Solberg, som skrøt av Liernes signaturrett. – Er det reinkjøtt som er i denne? Det er ikke bjørn, altså?» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:  

Professor: – Ei utruleg historie om gratis reklame (Møre og Romsdal)
«Jeanette Aurdal frå Ålesund har gjort suksess med gåveartiklar i tre. Mykje takka vere gratis PR frå den britiske kongefamilien, og eit instagram-fenomen på Sunnmøre.» Kilde: nrk.no.

Flere får ikke plass på omvisning (Møre og Romsdal) +
«Det kan være «fole vanskelig å holde en meter i en bunkers». Kystmuseet opplever stor pågang og ønske om å delta på omvisninger de holder av Ergan Kystfort.» Kilde: rbnett.no.

Villcamping: – Stort problem (Vestland)
«Fulle campinger i Lodalen har ført til mye villcamping de siste åra. Nå jobber kommunen med å finne ut hva som kan gjøres for å stoppe det økende problemet.» Kilde: dagbladet.no.

Ho vil gjera Munthehuset til attraktivt reisemål, men.. (Vestland) +
«Gunvor Røkholt ynskjer løfta Munthehuset inn i framtida og gjera det til attraktivt reisemål. Fredingsplanar kan velta dei visjonane.» Kilde: sognavis.no.

Rasar mot kommunen etter parkeringskaos (Vestland) +
Årdal: «Den nye parkeringsplassen på Hjelle klarer ikkje ta unna eit stigande tal besøkjande. No reagerer reiselivsnæringa.» Kilde: sognavis.no.

Nye grep gir betre sommar: – Det har verkeleg slått an (Vestland) +
«Dei utanlandske turistane uteblir, men samarbeid og nytenking har likevel ført til ein betre sommar for Borgund stavkyrkje.» Kilde: sognavis.no.

Operagründarar ønskjer elektrisk turistbåt på Breimsvatnet (Vestland) +
Gloppen: «I sine villaste fantasiar ser Kollevåg for seg ein båt a la «Vision of the Fjords» i Flåm, på Breimsvatnet.» Kilde: firda.no.

2019: Årets hostell. 2021: Nedlagt: – En del av gamet (Vestland) +
«Gjestehuset i Bergen har kjempet seg gjennom pandemien, men tapte kampen. Nå er det prisvinnende gjestehuset nedlagt, og det er de ikke alene om.» Kilde: ba.no.

Haugesund kan ta cruise fra Stavanger (Rogaland) +
«Stavanger vil ha færre cruiseskip: – Da vil de skipene som får nei her sannsynligvis gå til Haugesund.» Kilde: h-avis.no.

Det nære og autentiske blir viktigere (Rogaland)
«Reiselivssjefen fra Rogaland mener pandemien har vist hvor omstillingsdyktige reiselivet er. Hun tror at flere nordmenn vil velge eget land fremover.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Stadig færre velger å besøke Preikestolen (Rogaland) +
«Besøkstallene for Preikestolen fortsetter å falle i juli. 52.162 personer gikk til Preikestolen i sist måned. Det er over 15.000 færre enn i 2020 da 67.586 besøkte turistmagneten i den beste sommermåneden.» Kilde: strandbuen.no.

Kombibåten i Lysefjorden er stort sett fullbooket i sommer (Rogaland) +
«Kapteinen på MS «Lysefjord» er fornøyd med årets sesong så langt. – Det har vært bra og de som har vært om bord har storkost seg, sier kaptein Sven Osaland.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:  

Hotellsjef i Trysil jubler over kjempesommer (Innlandet) +
«Barna følger Radisson-maskoten Valle like tett som barn følger Lollo & Bernie på et hvilket som helst Ving-hotell i Syden. – Det virker som om koronafrykten har sluppet taket, sier Maria Åhgren, sjefen på Radisson-hotellene i Trysil.» Kilde: ostlendingen.no.

Nå skal han finne sin femte turistsjef på sju år (Buskerud) +
«Styreleder Christian Steimler er ute etter en ny daglig leder. Og han håper den neste blir noe lengre i jobben enn de fire foregående.» Kilde: laagendalsposten.no.

Rotevatn kjemper for nasjonalpark i Østmarka (Oslo)
«Oslo kan få en ny nasjonalpark om Venstre får det som de vil. Det vil komme friluftselskere til gode, mener klimaministeren. Ny rapport viser hva dette kan bety for bruken av skogen.» Kilde: aftenposten.no.

Femdoblet smitte fra utlandet (Oslo)
«Etter at det i begynnelsen av juli ble lettere å reise til utlandet har Oslo opplevd en femdobling i antallet smittetilfeller fra utlandet.» Kilde: way-2-go.no.

Sørlandet:  

Opplev mangfoldet på Sørlandet med ny app
«Nå blir det enklere å få informasjon om det du liker best å gjøre! AISPOT har sammen med Visit Sørlandet utviklet en unik app beregnet for innbyggere og turister.» Kilde: usus.no.

Bryr seg om hva andre turister mener +
«Familien Hove fra Førde pleier å sjekke anmeldelser når de reiser på ferie. Daglig leder i Smaabyen Flekkefjord, Frode Johannessen, mener tilbakemeldinger fra turister på plattformer som Tripadvisor hjelper dem til å bli bedre.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

Isfjordssenter på Grønland omgitt av enestående natur
«Stadig flere turister får øynene opp for Grønland som et reisemål. Nå tar besøkssenteret gjestene med på en reise inn i isens verden. Her ser du også hvordan klimaendringene setter sitt preg på området.» Kilde: reiseliv.no.