Chef and cook working on their dishes indoors in restaurant kitchen

33 reiselivsnyheter denne tirsdagen

Stemningen for høsten er spent
«Skyhøye strømpriser, lave bookingtall, økte råvarekostnader og mangel på personell i kombinasjon med lave bookingtall gjør at optimismen i reiselivet daler, understreket vår fagdirektør Ole Michael Bjørndal i NRK-studio i morges. Se hele innslaget her:..» Kilde: facebook.com/nhoreiseliv

Bærekraftig kjøkkendrift på agendaen
«Hvordan kan vi utvikle og forbedre kjøkkendriften slik at den blir både bærekraftig og gjennomførbar i praksis? Dette spørsmålet står helt sentralt når Kost- og ernæringsforbundet inviterer til viktig konferanse onsdag 15. februar 2023 på UMAMI ARENA.» Kilde: umamiarena.no.

Dette er delfinalistene i Det Norske Måltid 2022
«14 fagdommere fra hele Norge har smakt seg gjennom 250 mat- og drikkeprodukter fra hele landet. Dette er delfinalistene i Det Norske Måltid 2022, som i 2022 arrangeres for 15. året på rad.» Kilde: horecanytt.no.

Feirer friluftslivet med over 1100 turer
«I Friluftslivets uke 3.-11. september blir det friluftsfest i hele Norge. – Målet er å få flest mulig med ut i naturen, sier arrangøren Norsk Friluftsliv.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Båtmarkedet normaliseres
«Pandemieneffekten ebber ut for båtbransjen, men salget i år ligger hittil høyere enn samme periode i 2019, sier Norboat-sjef Magnus Frøshaug Ryhjell i dette videointervjuet med Båtmagasinet.» Kilde: batmagasinet.no.

Elsparkesykler kan bli ulovlige å bruke
«Fra 1. september må alle elsparkesykler for utleie ha lovpålagt ansvarsdekning for motorvogn. Uten denne forsikringen vil kjøretøyet være forbudt å bruke.» Kilde: extraavisen.no.

Denne ekspedisjonen var dømt til å mislykkes
«Det er konklusjonen til skipslegens forsvarer om seilasen som førte til en av landets største koronaskandaler. Han mener hans klient er ført bak lyset, og at ansvaret ligger hos ledelsen i Hurtigruten.» Kilde: nrk.no.

Hurtigruten fortsetter å tape penger
«Hurtigruten taper fortsatt penger, men konsernsjefen mener utsiktene er positive.» Kilde: e24.no. 

Sommerens flystreiker: nesten en halv million færre reisende
«Flyteknikkerstreik og pilotstreik førte til et stort fall i antall reisende for Avinor i sommer.» Kilde: e24.no.

Kutter i rutetilbudet – frykter en tøff vintersesong
«Flere av de store europeiske flyselskapene frykter at kommende vinter skal bli en tøff periode å komme gjennom. Mye på grunn av stigende driftsutgifter, men også et publikum som kommer til å slite med skyhøye utgifter på flere områder.» Kilde: reiseliv1.no.


Nord-Norge

Innlegg: En reise nordover på godt og vondt (Svalbard)
«I to en halv uke har jeg tilbrakt om bord på en 34 fots seilbåt på nordsiden av Spitsbergen. Dette har gitt meg naturopplevelser og møter med mennesker som jeg aldri vil glemme.» Kilde: svalbardposten.no.

Bardufoss by: – Samfunnet trenger en god drosjenæring (Finnmark) +
«Eier av Bardufoss hotell Thorbjørn Nymo bistår med alt fra vasking av bar til å kjøring av kunder de gangene han er nordpå for å besøke hotellet.» Kilde: nye-troms.no. 

Grønt lys for stor satsing i Henningsvær (Nordland) +
«Marco og Øystein fikk grønt lys.. Politikerne i Vågan har sagt ja til en større utvikling innenfor næring og reiseliv på kaia i Henningsvær. Nå kan det bli byggestart til høsten.» Kilde: lofotposten.no.

Kjerringøy Bryggehotell søker Salg- og bookingansvarlig (Nordland)
«Vi søker salg- og bookingansvarlig til Kjerringøy Bryggehotell.» Fast stilling. Kilde: finn.no. 

Vegas største turistattraksjon truffet av et steinras (Nordland)
«I formiddag ble Vegas største turistattraksjon truffet av et steinras. Turister var svært nær å bli truffet. Cathrine og Børre berget seg akkurat fra steinras: – Et mirakel.» Kilde: nrk.no.


Midt-Norge

Greta selger livsverket på Leka +
«I 2013 starta Greta Granås og Bjørn Harald opp Skei Kulturtun på Leka i håp om å skape en opplevelsespark. Nå selger Greta duoens store drøm. – Jeg er heldig som har fått lov til å leve ut drømmen min.» Kilde: namdalsavisa.no.

Gjenåpner 130 år gammel veg – kongelig kjøretøy leder an +
«Den gamle vegen mellom Grong og riksgrensa over Lifjellet sto ferdig for 130 år siden. 10. september skal det feires. 10. september inviteres det til feiring av at gammelvegen..» Kilde: namdalsavisa.no.

Inge anbefaler attraksjoner i Oppdal
«Vi stilte noen spørsmål til sjef for oppdal kulturhus, Inge Lauritzen, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Besøk høyfjellsstranda Rauøra ved Gjevildvatnet og opplev moskussafari eller rafting i elva «Driva» Kilde: reiseliv1.no.


Fjord-Norge

MF Dryna: Siste ferjereis inn i solnedgangen (Møre og Romsdal)
«Både korps og innbyggarar møtte opp for å ta farvel med ferja, då Nordøyvegen opna og gjorde Fjørtoft og Harøya landfast og ferjeturen overflødig.» Kilde: mrfylke.no.

Frykter for satsningen for helårsturismen i Hardanger (Vestland) +
«Direktør i Visit Hardangerfjord, Andreas Skogseth, frykter satsingen på helårsarbeidsplasser i turistbransjen kan bli reversert på grunn av de høye strømprisene.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Vi fortsetter rundturen i Bergensregionen (Vestland)
«I dag har vi kommet til Osterøy, øyen som byr på både store natur- og kulturopplevelser!» Se video. Kilde: facebook.com/visitbergenBransjenytt

Innlegg: Vi skal gi et godt rutetilbud på Bergensbanen fremover (Vestland)
«Vi gleder oss til at Bergensbanens konkurransekraft mot fly vil styrkes i årene som kommer, med nye tog fra 2026, og planlagte investeringer i infrastrukturen som forkorter reisetiden.» Kilde: bt.no.

Satsar på aktivitetsturisme i Suldal (Rogaland)
«Energihotellet på Nesflaten byr på krafthistorie og arkitektoniske perler. No satsar vertskapet Olav Lindseth og Gunhild Moe på aktivitetsturisme i tillegg.» Kilde: suldalvekst.no.

Mange må snu på kaien i Lysebotn (Rogaland) +
«Sommerens ferje på Lysefjorden – utpekt som et av mest attraktive naturbaserte reisemål i landet – har stoppet bestillingen på sju biler. Og den tar ikke bobiler. På de mest populære avgangene denne sesongen har det vært både en og to ukers ventetid.» Kilde: aftenbladet.no.


Øst-Norge

Trysilfjell Utmarkslag med i nytt storprosjekt (Innlandet) +
«Etter at Trysilfjell Utmarkslag de siste 15 årene hovedsakelig har drevet med tomtesalg vil selskapet i større grad være med på den kommersielle utviklingen i Trysilfjellet. Selskapet er allerede involvert i et nytt storprosjekt ved Turistsenteret.» Kilde: ostlendingen.no.

Markedsverdi av bærekraftig byutvikling (Oslo)
«Oslo får stadig positiv oppmerksomhet knyttet til bærekraftig byutvikling, men har dette noe å si for vårt omdømme som destinasjon? Det var vi opptatt av å finne svaret på og har derfor fått gjennomført en «Sustainability Competitive Analysis» sammen med TCI Research / TRAVELSAT.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Avslørte planer for milliardtomten på Marienlyst (Oslo)
«Hvis renoveringen av Kringkastingshuset blir som KIMA nå har skissert, får Marienlyst et bygg på 40.000 kvadratmeter med hotell, handel, restauranter, co-working-lokaler, øvingsrom og ikke minst både én og to scener.» Kilde: e24.no. 

Klart for Skandinavias største flytende båtmesse (Oslo)
«Etter en lang pandemi, er båtmessen «Båter i sjøen» tilbake på Aker Brygge, 1. til 4. september. Arrangøren melder om utsolgt messe, bredt utvalg og flere nye aktiviteter. I år fyller også messen 45 år.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nye Oslo-restaurantene gleder vi oss til å besøke (Oslo) +
«I Oslo åpner en rekke nye spisesteder i høst. Det er mange godbiter å se frem til.» Kilde: aftenposten.no.

Her har cruiseskipet lagt til ved havna i Kragerø (Telemark)
«Før har Kragerø hatt seks-sju cruiseanløp i året. I år har de kun hatt to anløp. Neste år er det planlagt fire anløp så langt. – Maud er enkel å få i kai, og skipet kom kattemykt inn til havna vår, sier Walle fornøyd.» Kilde: varden.no.


Sørlandet

Klager på lukt fra kommunens pumpehus her: – Gjestene drar +
Risør: «Det lukter så vondt fra pumpehuset ved Moen camping, at flere gjester drar, ifølge driverne av campingen.» Kilde: austagderblad.no.


Annet:

Tourism relies on sustainable, regenerative, needs-based models
«For tourism destinations and service providers to survive and thrive in the face of current and looming challenges they must become more resilient, according to K Michael Haywood.» Kilde: goodtourismblog.com.

Dyrehageansatt drept etter dyreangrep i Sverige
«En ansatt ved en dyrepark i Mörbylånga på Öland er død etter å ha blitt angrepet av et dyr søndag.» Kilde: dagbladet.no.