33 reiselivsnyheter her i dagens brev

20 år – 250 millioner passasjerer gjennom norske flyplasser
«Den 1. september fyller Norwegian 20 år. På de årene har de vokst fra å være en liten utfordrer, til å være det største selskapet på Avinors lufthavner hittil i 2022.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norwegian feirer 20 år – her er ekspertenes dom
«..20 år siden Norwegian tok av for første gang som lavprisselskap. Når flyekspertene i dag skal vurdere selskapets fremtid, er det med en optimistisk konklusjon og stor tro på selskapet også i årene som kommer.» Kilde: flysmart24.no.

20 år med opptur og kriser i Norwegian
«Norwegian legger nå grunnlaget for ny vekst, ikke lenge etter at flyselskapet lå med brukket rygg. – Vi skal vokse, sier konsernsjef Geir Karlsen. – Har vært en perfekt storm over ganske mange år.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge

Senja og Harstad sammen om ny fergerute: – Spesielt viktig (Troms) +
«Vi er omringet av verdenskjente reisemål. Nå jobber ett av dem for å komme nærmere Harstad.» Kilde: iharstad.no.

Innlegg: En fullstendig utbygging av Nord-Norgebanen
«Regjeringen skal samles til budsjettkonferanse, og det er allerede kommet signal om at samferdselsprosjekter må barberes. Man kan bare ane hvordan skepsisen til å bruke penger på en Nord-Norgebane vil få ny næring, skriver Vidkunn Haugli.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Midt-Norge

Ønsker vinter-OL til Trøndelag
«Det vi gi et stort løft for vår region frem mot 2034, men også for infrastruktur, næringsliv og turisme i årene etterpå, kanskje i hele 30-50 år etterpå. Derfor ønsker vi å arrangere dette sammen. Det sier nestleder i Trøndelag Senterungdom, Nils Forren.» Kilde: nearadio.no.

Hotel Prinsen bytter rike og blir med i Nordic Choice Hotels
«Det er et av Trondheims aller mest populære hotell som fra 1. januar 2023 bytter kjedetilhørighet og skilter om til Quality Hotel Prinsen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Widerøe får kontrakten Oslo – Røros
«Samferdselsdepartementet tildeler Widerøe kontrakten for perioden 1. november 2022 til 31. mars 2024 etter konkurranse.» Kilde: travelnews.no.

Fjord-Norge

Planlegger nytt kystkultursenter til 60 millioner (Møre og Romsdal) +
«Kystkultursenteret, som i dag holder til i brygga Brenneriet, har vokst seg ut av lokalene. Et nytt bygg i to etasjer planlegges nå et annet sted på Veiholmen.» Kilde: tk.no.

Karin Helen anbefaler attraksjoner i Surnadal (Møre og Romsdal)
«Vi stilte noen spørsmål til kommunalsjef i Surnadal kommune, Karin Helen Halle, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – DNT-løypa fra Trollheimshytta – en av Norges vakreste fjellturer og besøk den kritthvite kalkstranda.» Kilde: reiseliv1.no.

Hyllestad varslar 430.000 i tvangsmulkt, men.. (Vestland) +
«Seks år er gått sidan Hyllestad kommune oppdaga at eit tysk ektepar hadde lagt ut ei ulovleg flytebrygge og utan løyve innreia eit naust til utleige til turistar. I seks år har kommunen prøvd å handheve lova, men det tyske paret gir seg ikkje så lett.» Kilde: firda.no.

Eidfjord Resort har mellombels stoppa salet (Vestland) +
«– Dette var nødvendig for å sikra soliditet for å kunna garantera for oppbygging av heile destinasjonen og å kunna takla den usikre tida me er inne i med sterk kostnadsauke på infrastruktur, auka byggjekostnadar og renteauke med meir, forklarar dagleg leiar, Torbjørn Torsvik.» Kilde: hardanger-folkeblad.no. 

Danskebåten skal gå saktere (Vestland/Rogaland)
«Fergeselskapet Fjord Line AS er sterkt rammet av krisen i energisektoren. Nå rammes også passasjerene. Passasjerer på Vestlandet blir særlig rammet når drivstoffkostnadene skal ned.» Kilde: nettavisen.no.

Rekordmange besøkende til Preikestolen (Rogaland)
«Rekordmange har gått til Preikestolen i år. Ved utgangen av august hadde 295.000 tatt turen til topps. Det er nesten 10.000 flere enn i 2019 da det ble satt besøksrekord.» Kilde: nrk.no.

Lot seg inspirere av turismesatsing i Flekkefjord (Rogaland) +
«Eigersund-politikerne var tirsdag denne uka på besøk i Flekkefjord for å lære av nabobyen. Flere av dem ble imponert over hvor mye flekkefjæringene har fått til med små grep.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge

Visit Innlandet skal nå hete Visit Øst-Norge +
«Turistgeneralene Arne Jørgen Skurdal og Aage Skinstad skal ikke lenger regjere over Visit Innlandet. Nå skal reiselivsselskapet bytte navn. Prosessen med navnebytte har pågått i styret siden mai 2021. Onsdag ble navnet kjent for 85 representanter for kommuner og reiseliv.» Kilde: oa.no. 

Frykter strømregning på 1000 kroner i døgnet +
«Uten noen form for strømstøtte er mange hytteeiere i ferd med å få kalde føtter foran kommende vinter. Arne Lambech tror høye strømpriser vil føre til mindre bruk av hyttene, og følgelig mindre omsetning i det lokale næringslivet.» Kilde: oa.no.

Ber kulturministeren om ekstra penger til Skibladner (Innlandet)
«Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) ber om ekstra støtte til Skibladner etter sommerens krisesesong for båten.» Kilde: reiseliv1.no.

6000% økning i onlinesalg på Geilo (Buskerud)
«Geilos fokus på samarbeid på tvers av bedrifter gir markant økning i onlinesalget.» Kilde: travelnews.no.

Klimaaktivister aksjonerte mot cruiseskipet AIDAnova (Oslo)
«Cruiseskipet AIDAnova ble møtt av aktivister tilknyttet Extinction Rebellion da de la til kai ved Akershusstranda i Oslo. Cruiseskipet markedsfører seg selv som et «grønt» cruisetilbud. Det mener Extinction Rebellion er en bløff.» Kilde: vartoslo.no.

Maria får forlenget åremål på Voksenåsen (Oslo)
«Styret i Voksenåsen AS gir Maria af Klinteberg Herresthal et nytt åremål på syv år. .. Hotellvirksomheten tiltrekker seg i økende grad gjester som ønsker å benytte seg av de unike aktivitet- og treningsmulighetene i området..» Kilde: reiseliv1.no.

Sommerro åpner dørene i hett Oslomarked (Oslo)
«Allerede før dørene er åpnet, har Sommerro nådd årets salgsmål på 100 millioner kroner, med stor pågang til husets unike møte- og selskapslokaler, i tillegg til overnattingsrommene.» Kilde: reiseliv1.no.

Kutter en av hovedstads-rutene innen Skandinavia (Oslo)
«Det nye norsk flyselskapet Flyr bygger fortsatt opp rutetilbudet i Skandinavia og Europa, men det betyr også en omlegging av rutetilbudet ved at ruter som ikke svarer til forventningene blir lagt ned.» Kilde: flysmart24.no.

Splitter ny attraksjon til 100 millioner (Akershus)
«Tusenfryd bruker 100 millioner kroner på en ny berg- og dalbane, den eneste i sitt slag i Europa. Banen skal stå klar til parken åpner til våren – der du akselererer tre ganger i løpet av turen.» Kilde: enebakkavis.no.

Per Morten om attraksjoner i Skiptveit (Østfold)
«Vi stilte noen spørsmål til kultursjef i Skiptvet kommune, Per Morten Bergseth, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Besøk Nes Lensemuseum, som ligger idyllisk til ved bredden av Glomma.» Kilde: reiseliv1.no.

Flere overnattet i Sarpsborg enn i Fredrikstad (Østfold)
«I juli var det nesten 39.000 overnattinger i Sarpsborg. For Quality-hotellet på Grålum, ble det tidens beste julimåned.» Kilde: sa.no.

Tollefsen møter mulig kostnadsbombe i Kragerø (Telemark)
«Ivar Tollefsen-eide Kragerø Resort karet til seg et lite overskudd i fjor. Nå må selskapet takle sinte andelseiere i retten, og risikerer millionsmell for rehabilitering.» Kilde: finansavisen.no.

Innlegg: useum uten publikum (Telemark) +
«Dette kunne blitt den verdensarvattraksjonen som Notodden mangler i dag. Den attraksjonen som turister ville oppsøke Notodden for å se. For Adminiet ER unikt – innvendig.» Kilde: telen.no.

Sørlandet

Vi vil at hele byen, i likhet med oss, skal være stolte av hotellet +
«Unike hoteller kom mannsterke til Tvedestrand for å overta sitt nyeste hotell denne uka. Og de ble hilset varmt velkommen.» Kilde: tvedestrandsposten.no.

Vellykket Turist i egen by gjennomført
«Endelig kunne det populære arrangementet «Turist i egen by» i Kristiansand gjennomføres igjen, etter to års opphold. Visit Sørlandet opplevde stor interesse for arrangementet, både i forkant og på selve dagen.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Nettverkstur med Møtebyen Kristiansand
«I slutten av august var Møtebyen Kristiansand på nettverkstur for første gang på 3 år. Vi hadde en fantastisk tur med medlemmene til Eemshaven og Groningen, med et sammensatt faglig program som vi alle lærte mye av.» Kilde: utvikling.visitsorlandet.com.

Ser ei framtid på Setesdal Hotel +
«Jan Petter Veraas frå Vennesla tok over på Setesdal Hotel på Bygland ved nyttår. Han har mange planar for drifta framover, men ein viktig del blir å oppgradere hotellet til høgare standard. På laurdag byr han inn til bankett under gullfunnmarkeringa på Bygland.» Kilde: setesdolen.no.

Annet:

Lufthansa-piloter går ut i streik
«Piloter i det tyske flyselskapet Lufthansa streiker fredag, opplyser fagforeningen Vereinigung Cockpit.» Kilde: e24.no.