Viking settlement miniature outdoor, ship building

34 utvalgte reiselivsnyheter denne fredagen

Nasjonalt:

Forsker på inkluderende reiseliv i distriktet
«Et nytt forskningsprosjekt ledet av Nordlandsforskning skal hjelpe reiselivet i distriktet med å realisere potensialet som ligger i å gjøre destinasjonene mer tilgjengelig for alle.» Kilde: nordlandsforskning.no.

Nytt utvalg skal gi råd om utviklingen av norske reisemål
«I dag ble det oppnevnt et utvalg som skal gi råd om reisemålsutvikling og besøksforvaltning i norske kommuner. Utvalget skal vurdere handlingsrommet for lokal reiselivsutvikling og peke på nye løsninger og muligheter for å bygge fremtidens reisemål.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Lønna til hotell- og restaurant-tilsette opp i Arbeidsretten
«Hotell- og restaurant-tilsette har vore forbanna på arbeidsgivarar som ikkje vil gi ei krone i lokale lønnsforhandlingar. Fellesforbundet og LO har saksøkt NHO Reiseliv og NHO saman med medlemsbedriftene Select Service Partner (SSP) og Compass Group (tidlegare Eurest).» Kilde: frifagbevegelse.no.

De siste forretningsreisetrendene
«Norwegian Business Travel Association (NBTA) inviterer til Reisetrendseminar 22. september på Grand Hotel i Oslo. Som vanlig har NBTA plukket ut tema hvor de ser på hva de reisende kan forvente seg og hvilke faktorer som vil kunne påvirke utviklingen.» Kilde: reiseliv1.no.

I denne ukens Reiselivsavisa..
«Reiselystne pensjonister fra Drammen, comeback for Antor sine regionale workshops for reiselivet, diskusjon om taxfreehandelens fremtid og hvilken betydning har reising for personlighetsutviklingen? Det er stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 34 – 2021.» Kilde: dfly.no.

Langer ut mot bilfritt byliv, dumme reformer og rike drittsekker
«Hotellinvestor Arthur Buchardt er gjest i den seneste episoden av podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne.» Kilde: estatenyheter.no.

Norske reiselivsbedrifter slapp unna hackerangrep +
«Booking- og betalingssystemet til over 900 hoteller og serveringssteder i Norge, Sverige og Danmark, ble 9.juni angrepet av hackere.» Kilde: reiseliv1.no.

Her koster hyttedrømmen minst – og mest
«Nye SSB-tall viser hytte-hamstring. Fjellhytte-prisene har steget mest, men det er fortsatt hytter beliggende ved vannet som har de høyeste salgsprisene, ifølge meglerforeningens tall.» Kilde: e24.no.

Ikke spør om, men når bobiler blir elektrisk
«Det er ikke et spørsmål om bobiler skal bli elektriske, men når, sa konsernsjef Wolfgang Speck i Knaus Tabbert AG da de i kveld viste sin elektriske bobil for internasjonal presse.» Kilde: bobilverden.no.

1 av 4 med coronatrøbbel på reise
«Det er en stor økning av nordmenn som trenger hjelp på reise. Hver fjerde henvendelse er coronarelatert.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

NTC flytter inn i nye lokaler i Tromsø – skal ansette flere (Troms) +
The Norwegian Travel Company (NTC): «Kristian Høydal og Anne Edholm skal på sikt doble dagens antall ansatte i reiselivsselskapet.» Kilde: nordlys.no.

NTC søker Digital Systems Operator (Troms)
«Do you want to join Norwegian Travel Company as our new digital systems operator.» Frist: 05.09.2021. Kilde: finn.no.

Aimee fikk storkontrakt med Porsche (Nordland) +
Lofoten: «Da Porsche skulle velge matleverandør til arrangementet på Leknes falt valget på Aimee`s. Eier Aimee Larsen er stolt og glad for oppdraget som hun sier betyr mye for bedriften.» Kilde: lofotposten.no.

Innlegg: Skal vi lykkes på Helgeland, må flere dra i samme retning (Nordland)
«Storflyplassen kommer, og med den positive ringvirkninger. Derfor er det kanskje lettere for de «sør for fjellet» som også har sett dette, men tidligere ikke har turt eller orket å tone flagg, nå å gjøre det?» Kilde: ranablad.no.

Næringslivssjefen i Herøy hyller storflyplassen (Nordland) +
«For reiselivet på Helgeland vil den nye storflyplassen bety veldig mye, sier leder Arnt Frode Jensen i Herøy næringsforening.» Kilde: helg.no.

Reiselivsfaglig samling – husk påmeldingsfristen 30. august! (Nordland)
«Vefsna Regionalpark ønsker å invitere deg til reiselivsfaglig samling mandag 6. september kl. 17 – 20 på Fru Haugans Hotel, Mosjøen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Midt-Norge:  

Fantastiske råvarer fra Trøndelag
«Jeg har tatt med meg det beste vi har å tilby fra Trøndelagskysten. Det sier kokk Thomas Borgan. Denne uka står han på Trøndelags stand på havbruksmessa AquaNor i Trondheim.» Kilde: trondelagfylke.no.

Evakuerer gjestene på Bergstadens Hotell
Røros: «Like etter klokka 21 kom det melding om sterk røyutvikling på kjøkkenet ved Bergstadens Hotel på Røros. Et branntilløp skal ha blitt slukket, men det meldes fremdeles om stor røykutvikling.» Kilde: nearadio.no.

Vil opprettholde statusen som nasjonalparkkommune +
Midtre Gauldal: «Forollhogna nasjonalpark ligger blant annet i deler av Midtre Gauldal.» Kilde: tronderbladet.no.

Fjord-Norge:  

Beta-versjon av reiseplanleggeren er nå live
«Vi inviterer dere til å ta i bruk reiseplanleggeren og gi Fjord Norge innspill som vi kan ta med i det videre utviklingsløpet.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Få med deg Opplevelsesfestivalen 23.-24. september i Molde (M&R)
«I regi av prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» arrangeres det for 3. år på rad Opplevelsesfestival.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nå kommer cruiseturistene (Møre og Romsdal)
«Endelig er vi i gang igjen. Det er godt at det rører på seg, sier Anita Nøring i Destinasjon Ålesund og Sunnmøre som ser frem til å hilse gjestene om bord Mein Schiff 1 velkommen til Ålesund lørdag.» Kilde: bypatrioten.com.

Stavanger kommune deler ut mer koronastøtte til næringslivet (Rogaland)
«Som et tiltak for å skape aktivitet for reiseliv og Stavanger sentrum er det foreslått å tildele 7 millioner kroner til STAS og Region Stavanger. Saken behandles i formannskapet i september.» Kilde: dagsavisen.no.

Europa-inspirert boutiquehotell er på vei til Langgata (Rogaland) +
Sandnes: «Etter å ha hatt minneverdige opplevelser på boutiquehoteller i Europas storbyer, ville eiendomsinvestor Jan Olav Knudsen skape det samme i Sandnes. Nå er hotellplanene klare, og prosjektet skal ut på anbud.» Kilde: aftenbladet.no.

Statsminister Erna Solberg åpner KNA Raceway (Rogaland)
Sokndal: «Søndag ettermiddag vil Statsminister Erna Solberg stå for den offisielle åpningen av KNA Raceway – Motorcenter Norway. I løpet av en times seanse vil Solberg bli gitt en omvisning av anlegget i tillegg til at Statsministeren får oppleve asfaltbanen på nært hold ved at hun får kjøre tre runder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Øst-Norge:  

Foreslår to millioner kroner til stort prosjekt (Innlandet)
Savalen: «Ikke før er planene om bygging av leiligheter i Skeikampen i Gausdal sluppes så skal politikerne i Tynset behandle en søknad om støtte til videre utvikling av Destinasjon Savalen.. Det er Savalen utvikling som vil satse mer enn ti millioner på tre år.» Kilde: retten.no.

Sykkelparadiset Hallingdal (Buskerud) +
«Hallingdal er forlengst blitt et paradis for stisykling, med fete flytstier og nærmest uendelige singletracks. Satsingen pågår for fullt, og her er tipsene til fine sykkelopplevelser i blant annet Nesbyen, Hemsedal Ål og Geilo.» Kilde: friflyt.no.

Last chance to see these until 2025! (Oslo)
«The world’s best preserved viking ships are at The Viking Ship Museum in Oslo. The museum will close on 1 October, renovate and then reopen as The Museum of the Viking Age in 2025.» Kilde: facebook.com/VisitOslo/.

Fullt hus da Quality Hotel Hasle Linie åpnet dørene (Oslo)
«Onsdag 25. august ble Oslos nyeste tilskudd på hotellhimmelen åpnet i et av hovedstadens mest spennende byutviklingsområder.» Kilde: abcnyheter.no.

Concept Communication skal lage Norges største byfest (Oslo)
«Oslos handel- og næringsliv inviterer til folkefest 22.-26. september, og har valgt Concept Communication som sitt byrå for å lede gjennomføringen av Oslo Byfestival.  – Håper vi kan «booste» næringslivet i sentrum igjen, sier prosjektansvarlig Fredrik Hagelund.» Kilde: kom24.no.

Kutt i antall elsparkesykler i Oslo utsatt (Oslo)
«Antall elsparkesykler i Oslo skulle etter planen reduseres kraftig fra månedsskiftet, men dette er nå utsatt til 10. september.» Kilde: e24.no.

Sørlandet:  

Rekordsommer for turisme i Agder
«Aldri før har Sørlandet hatt flere turister i juli enn i år. Det bekreftes av tall fra veitrafikken og mobilnettverkene. Selv om de fleste tilbragte sommeren hjemme også i fjor, økte trafikken enda mer i sommer.» Kilde: nrk.no.

Høstens tema-webinarer er klare
«I januar startet vi opp med månedlige tema-webinarer, oftest med gode case fra spennende bedrifter og god tid til å stille spørsmål og diskutere temaet etterpå. Disse webinarene ble veldig populære, så sett av datoene eller meld deg på høstens webinarer allerede nå.» Kilde: usus.no.

Techpoint 2021 – Vi sees 22.-23. september!
«Det er viktig nå at vi i reiselivet møter andre bransjer og lærer av hva andre næringer har gjort i forbindelse med digitalisering.» sier Bente Holm og Innovasjon Norge Reiseliv. Kilde: facebook.com/techpointtravel