37 aktuelle reiselivsnyheter denne tirsdagen


Visit Sørlandet søker daglig leder
«Visit Sørlandet er næringsklyngen for kultur,- opplevelses og reiselivsbedrifter i Agder. Klyngen har vokst betydelig fra etablering i 2010 og teller i dag i underkant av 150 partnere fordelt på hele Agder fylke.» Kilde: finn.no.

Classic Norway Hotels satser for flere utenlandske gjester
«Norge har et enormt, men foreløpig uutnyttet potensiale mot det internasjonale markedet og vi har derfor blitt en del av nettverket Global Alliance of Private Hotels (GAPH).» Kilde: reiseliv1.no.

Tildelt penger for å forske på lyd i norske nasjonalparker
«Hva betyr naturlyder og menneskelig støy for oss – og for naturen? Det skal prosjektet «Sounds like Norway», som har fått midler gjennom Forskningsrådets «Banebrytende forskning» undersøke.» Kilde: nina.no.

Etablerer Viljaskolen
«Pågangen er stor hos turoperatøren Vilja, mange melder seg og ønsker et samarbeide og søker om en mulighet til å få jobb som leder på reisene som arrangeres for kvinner av Vilja-reiser.» Kilde: travelnews.no.

Parat på internasjonal luftfartskonferanse
«Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, deltok 6. til 8. september på den internasjonale luftfartkonferansen, ITF Civil Aviation Sector Conference i Montreal, sammen med Sissel Vian som er leder i Parat Kabinforbund.» Kilde: parat.no.

Pristest på flybilletter – Enorme forskjeller
«Norge er et land med store avstander og derfor er fly ofte den beste og raskeste reisemåten. Norwegian, SAS, Flyr og Widerøe kjemper om de reisende mellom en rekke norske byer. Men hvor stor er prisforskjellene?» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Ni av ti passasjerer tilbake i august
«Totalt reiste 4 526 709 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i august 2022. Dette er en økning på 84 prosent sammenlignet med august i fjor. I august var ni av ti passasjerer tilbake etter pandemien.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

REIS cruise spesial ute nå!
«Ekstra stort sensommernummer, med 36 sider om cruise – helt gratis! REIS nr 4/2022 leser du her.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge

Melder om godt besøk til Harstads nye hotell (Troms) +
«Hotelldirektør ved det nye Qulity-hotellet, Stian Jakobsen, er godt fornøyd med drifta etter åpningen 27. august.» Kilde: iharstad.no.

Dette mener reiselivssjefen må til.. (Troms) +
«..for at Narvik ikke skal være en gjennomfartsby. June Berg-Sollund erkjenner at Narvik fortsatt er en gjennomfartsby, men sier samtidig at det gjøres mye for at turister også skal bli værende i regionen.» Kilde: fremover.no.

Innlegg: The Whale er en attraksjon for hele Vesterålen (Nordland)
«Det siste tiåret har vært formidabelt for nordnorsk reiseliv og turisme. .. Nå kan opplevelsessenteret The Whale på Andenes bli en viktig del av arbeidet med å utvikle Vesterålen til en attraktiv reiselivsdestinasjon.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Innlegg: Skrinlegg storflyplass på Leknes! (Nordland)
«Vi som bor i Lofoten har et flytilbud som er helt fantastisk sett i relasjon til et beskjedent folketall. Reiseliv utgjør en betydelig andel av totaltrafikken.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge

Avgjørelsen førte til ødelagt sesong og dyrehagekrangel +
«Leka opplevelsespark belaget seg på over 100.000 kroner i tilskudd fra kommunen – men så kom vedtaket fra politikerne som både opplevelsesparken og kommunedirektøren mener er tatt på feil grunnlag. Vedtaket førte til at dyreparken måtte droppe hele sommersesongen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Innlegg: New York Times skriver reisebrev fra Trondheim..
«..og ber folk ta båten til Brekstad. Denne tittelen trodde du vel neppe at du skulle lese i lokalavisa Fosna-Folket. Men den er verken strukket, oppdiktet eller en form for ønsketenkning.» Kilde: fosna-folket.no.

Inside Trondheim, One of Europe’s Northernmost Creative Hubs
«From Michelin chefs to fashion plates, the Nordic city comes into its own.» Kilde: nytimes.com.

Fjord-Norge

Kan ikke verdsettes høyt nok (Møre og Romsdal / Vestland)
«Havila Kystruten støtter prosjektet Stad skipstunnel, ser frem til en økt sjøsikkerhet og unike reiselivsopplevelser rundt Stadlandet.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Visit Region Stavanger har ansatt forretningsutvikler (Rogaland)
«Vi i Visit Region Stavanger tar mål av oss å bli Norges ledende og største destinasjonsselskap. Med denne ambisiøse strategien har vi nå fått på plass Marita Kongsgård som forretningsutvikler.» Kilde: linkedin.com/company/region-stavanger-visitors-and-convention-bureau

Øst-Norge

– Fantastisk utsikt! (Buskerud)
«Nå har Geilo tatt en avgjørelse. Vi skal være familiedestinasjon for bredden, sier sykkelguide Nina Gassler. Likevel varter hun opp med smalstier i høyfjellet og heisbaserte nedkjøringer for de som vil ha luft under hjulene.» Kilde: terrengsykkel.no.

Thon Hotell Bjørneparken gjekk i minus i fjor (Buskerud) +
«Milliardane renn inn i Olav Thon Gruppen – men hotellet i Flå bidreg ikkje.» Kilde: hallingdolen.no.

Gaiastova kan bli revet – planlegger hotell (Innlandet) +
«Nytt hotell med ca. hundre rom og flere forretninger. Nå starter planleggingen av nye Gaiastova i Hafjell. Det er uvisst om dagens hovedbygning blir stående.» Kilde: gd.no.

Trafikkanalyse for utbygging på Beitostølen (Innlandet) +
«Multiconsult har gjennomført ei trafikkanalyse for Skjenhauglie på Beitostølen: «I den antekne toppveka ved vinterferien og påskeferien er det estimert at utbyggingsområdet vil kunne generere 158 bilturar kvar dag».» Kilde: avisa-valdres.no.

Slik blir nye Gardermoen – verdens mest moderne (Akershus)
«De som har reist fra Gardermoen de senere månedene har blitt møtt med høye vegger som har skjult det meste av den gamle terminaldelen. Når veggene fjernes, vil reisende møte et helt nytt og topp moderne flyplassområde.» Kilde: flysmart24.no.

Innlegg: Ingen konkurranse Vy og Flytoget. Det er bilen vi konkurrerer mot
«Flytoget er kjent for kundeservice, punktlighet, innovasjon og enkle løsninger for kundene. Dette sitter i ryggmargen. Det er noe vi vil ta med oss inn i drift av andre strekninger på Østlandet, skriver innleggsforfatterne.» Kilde: aftenposten.no.

Frogn kommune – Reiselivsrapport sommeren 2022 (Akershus)
«360 913. Så mange turister besøkte Frogn i august i år! Hele 52 nasjonaliteter er loggført i løpet av sommermånedene, noe som tydelig viser at Frogn og Drøbak blir stadig mer populær som reisemål.» Kilde: frogn.kommune.no.

Scandic City i pluss for første gang på 16 år (Østfold) +
Fredrikstad: «For første gang siden Scandic City fikk nye eiere i 2005, kan hotellet vise til grønne tall: I 2021 satt hotellet igjen med en pluss på litt over to millioner kroner. – Hyggelig at staben kan få kjenne på dette.» Kilde: f-b.no.

Bobilplass forblir stengt – mot politikernes vilje (Østfold)
«Aremark kommune har vært positiv til bobilplassene på Strømsfoss. Nå tvinges kommunen til å stenge den ene for godt. Mot politikernes vilje.» Kilde: bobilverden.no.

Slik fikk Stavernfestivalen 26 millioner visninger.. (Vestfold)
«..på TikTok på én uke. Alt som skulle til var et videoteam på 25 mennesker, noen av landets største influensere og 60 000 festivalgjester.» Kilde: kom24.no.

Måtte stenge hotellrom på grunn av røyklukt (Telemark) +
Kragerø: «Da det oppsto en ulmebrann i en bygning i sentrum søndag morgen, var det flere som ble urolige. Hos Kragerø Hotell fikk daglig leder flere telefoner fra urolige gjester, og flere av rommene måtte vaskes ned på grunn av røyklukt.» Kilde: ta.no.

Sørlandet

Visit Sørlandet søker daglig leder
«Visit Sørlandet er næringsklyngen for kultur,- opplevelses og reiselivsbedrifter i Agder. Klyngen har vokst betydelig fra etablering i 2010 og teller i dag i underkant av 150 partnere fordelt på hele Agder fylke.» Kilde: finn.no.

Bli med på strandryddeuka
«Årets landsomfattende ryddeaksjon «Strandryddeuka» pågår i år fra 9. til 18. september. Vi ønsker å engasjere frivillige til å bli med og rydde naturen for avfall på avveie!» Kilde: kristiansand.kommune.no.

Slik har det gått med hotellet etter Bernt overtok +
Risør: «Det Lille Hotel er ingen stor aktør i hotellbransjen rundt oss, men det siste året har de tatt et jafs av markedet og vokst – både i omsetning og når det kommer til bunnlinja.» Kilde: austagderblad.no.

Kjøper kjent hotell – planlegger stor utvidelse +
«Hotel Norge er eneste hotell i Lillesand by. Da holder det ikke lenger med 25 værelser.» Kilde: fvn.no.

«Brutalt» strømsjokk
«Skyhøye strømpriser har ført til at Kristiansand Dyrepark nå må iverksette tiltak for å holde kostnadene nede.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Juli rekord for Vest-Agder-museet sommeren 2022
«I juli 2022 har Vest-Agder-museets museer samlet sett satt besøksrekord. 36775 besøkende ble registrert, opp 14% fra forrige rekord juli i 2021.» Kilde: vestagdermuseet.no.

Annet:

Vi har kåret sommerens fineste turbilder
«I sommer har vi feiret allemannsretten med en stor fotokonkurranse med bilder fra norsk natur. Se hvilke som nådde helt til topps!» Kilde: norskfriluftsliv.no.

Bright Ideas in Travel 2022
«Discover the 56 players, places, and bold new concepts moving the industry into the future.» Kilde: cntraveler.com.

Relaxing for tourists – and harmful to its residents
«The Hawaii most tourists see is one of azure waters and towering resorts, of “aloha” and “ohana” and hula. But as it exists now, the powerful tourism industry dictates the lives of Native Hawaiians, often for the worse.» Kilde: travindy.com.