38 reiselivsnyheter idag, håndplukket og sortert geografisk!

Nasjonalt:

Droner i naturen skaper reaksjoner: – Mange driter i at det er forbud
«Flere steder i naturen er det ikke lov å fly drone. Likevel gjør mange nettopp det. Det skaper reaksjoner – og anmeldelser.» Kilde: nrk.no.

Dagsturer for norske turister vekker internasjonal interesse
«På grunn av korona har ferje- og hurtigbåtoperatør Norled snudd om på konsept og tilbud og satser på dagsturer som kombinerer fjord opplevelser med små og store fjell og naturutflukter i kjent norsk stil. Det vekker også interesse internasjonalt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kongeparets ferietips: – Ta hele landet i bruk
«Ta beina fatt – og benytt hele landet. Det er kongeparets råd om norgesferien i sommer. Selv skal de på reise med kongeskipet Norge – i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Rekkeviddeangst bestemmer ferieruten
«Rekkeviddeangst påvirker hvor elbileierne legger ferieturen, viser ny undersøkelse.» Kilde: abcnyheter.no.

Kraftig auke i bestilling av utanlandsreiser
«Turoperatørane merka auka pågang frå reiselystne nordmenn då regjeringa varsla endringar i reiseråda i sommar. Tui melder om 106 prosent auke i salet på eitt døgn.» Kilde: nrk.no.

Flere gode nyheter for reiselivet nå som vi går over i trinn 3
«Regjeringen innfører trinn 3 av gjenåpningsplanen. Det blir normale skjenketider igjen, og det blir flere lettelser for både private og offentlige arrangementer og flere gjester og ansatte kan komme inn i landet.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Tysk reiseoptimisme: Flere nye sommeravganger til Norge
«En femtedel av tyskerne vurderer å feriere i utlandet de neste seks månedene. Antall bookinger øker i disse dager og Tyskland største flyselskapet setter opp sommerruter til Norge.» Kilde: business.visitnorway.com.

Sterk vaksinemotstand i Russland – få planer om turisme i Norge
«Den jevne russer er svært skeptisk til landets egen Sputnik-vaksine. De første charterflyene til Sør-Europa er satt opp, men det det kan drøye før vi ser russiske turister i Norge igjen. Men interessen for bærekraftig reiseliv er i ferd med å våkne hos russerne.» Kilde: business.visitnorway.com.

Færre tomme hotellrom: – Vi ser begynnelsen på slutten +
«Har du vært sulten lenge nok, blir du glad for det lille du får, sier toppsjef Torgeir Silseth i hotellkonsernet Nordic Choice i det belegget er på vei opp på landets hoteller.» Kilde: dn.no.

Vil sende hyttefolkets helseregning til hjemkommunen – møter motstand
«Regjeringen vil gi mer helsehjelp til hyttefolket, uten at det skal koste noe for hyttekommunene. – Som å sminke brura, svarer Sp-ordfører.» Kilde: nrk.no.

Ansatte i luftfarten må ta vaksine på fritiden
«Flyvende personell må vente i to dager før de kan fly etter vaksine. Norwegian og Widerøes ansatte får ikke fri med lønn. – Pilotforbundet reagerer.» Kilde: nrk.no.

SAS gjenåpner – hit skal de fly i sommer
«Samtidig som regjeringen letter restriksjonen etter pandemien kommer SAS med nyheten om at gjenåpner flere titalls direkteruter til utlandet i juli.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nord-Norge:

Endring av smitteverntiltak for reiseaktivitet på Svalbard
«Regjeringen letter nå på flere av smitteverntiltakene som gjelder for reiselivsaktiviteter på Svalbard og for kystcruise.» Kilde: regjeringen.no.

Nettseminar om lokalmat og grønt reiseliv (Finnmark/Troms)
«Matstrategigruppa i Troms og Finnmark inviterer til nettseminar om lokalmat og grønt reiseliv, et seminar som blir arrangert fredag 25. juni.» Kilde: radionordkapp.no.

Arctic Race of Norway returnerer med knallsterkt felt (Troms)
«I august returnerer endelig Arctic Race of Norway til Nord-Norge. Når den åttende utgaven av Arctic Race of Norway starter i Tromsø 5. august stiller et knallsterkt felt med 18 lag, hvorav elleve stiller til start i Tour de France.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil du bringe nordnorsk reiseliv til nye høyder? (Troms)
«Arctic Explorer AS søker Daglig leder. Arctic Explorer er et rederi som eier syv skip av forskjellig størrelse. Søknadsfrist: 27.06.2021.» Kilde: finn.no.

Norway’s best AS lanserer nytt fjordcruise i Narvik (Nordland)
«Fra og med lørdag 19. juni kan du daglig bli med på Fjord Cruise Narvik. En vakker båttur i historisk interessante omgivelser fra Narvik til Rombaksbotn med to daglige avganger i sommer.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Henningsvær forvandles til et feriesenter (Nordland)
«Trebarnsmor mener kommunens manglende handlekraft gjør at lokalsamfunnet blir tømt for boliger. Kommunen selv innrømmer at systemet med boplikt ikke har fungert.» Kilde: nrk.no.

Nå kan du få bot for å telte her (Nordland)
«Flere populære turiststeder i Nord-Norge og Vestlandet innfører i sommer teltforbud. – Allemannsretten er ikke laget for masseturisme.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Tror årets campingsommer blir enda bedre +
«Driftsleder ved Levanger camping, Fredrik Fossum, har troen på at årets sommer skal bli enda bedre enn fjorårets selv om den også var veldig god for campingplassen omtrent midt i byen.» Kilde: nt24.no.

En museums- tur med vind i håret
«I sommer kan du få en helt spesiell opplevelse – En museumsomvisning med vind i håret. Kystmuseet har et variert program de kommende ukene.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Du trenger bare fire dager
«Lurer du på hvor du skal reise i sommer? Denne enkle ruta gir deg flere av Norges beste naturopplevelser.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Kan begynne å fylle på med gjester (Møre og Romsdal)
«Hotel Union i Geiranger har nå fått inn den staben de trenger for å drive hotellet i sommer. .. nå begynner det meste å falle på plass. Hun sier også at de nå kan begynne å følge på med gjester.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Færre turistar treng ikkje bety færre arbeidsplassar (Vestland)
Aurland: «Miljøpartiet dei grøne i Aurland ynskjer eit auka fokus på kvar besøkjande.» Kilde: sognavis.no.

Torghandlerne er avhengig av reiselivet (Vestland) +
Bergen: «Nå rigges bodene til på Fisketorget. Neste helg åpner de med et begrenset sortiment for et norsk publikum.» Kilde: ba.no.

Øst-Norge:

Hafjell Bike Park utvider (Innlandet)
«Hafjell Bike Park utvider sitt løypenettverk med en ny grønn løype i fjellet! Fra og med denne høsten vil enda flere som ikke har prøvd heisbasert sykling få gleden av en nybegynnervennlig løype som vil gå fra avstigningen på Stolheisen og ned til Mosetertoppen og Favn.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Lange køer på Gardermoen etter gjenåpningen (Akershus)
«Automatisk innsjekking er ikke mulig og alle som skal reise til utlandet må sjekke inn via bemannede skranker. – Vi har stått i kø i 1,5 time.» Kilde: nrk.no.

Slik har Oslo våknet til liv etter koronadvale (Oslo)
«Etter månedsvis med hjemmesitting har Oslo-folks bevegelser nærmest eksplodert etter gjenåpningen. .. Enkelte steder besøkes mye mer enn før pandemien.» Kilde: aftenposten.no.

Nå starter Danskebåten å seile igjen (Oslo)
«Etter mange måneder har Danskebåten (DFDS) endelig gode nyheter. Den 3. juli starter de å seile mellom Oslo – Frederikshavn – København igjen.» Kilde: thetravelinspector.no.

Slik blir nye Tøyenbadet (Oslo)
«Slik ser AF-gruppen for seg at det nye Tøyenbadet i Oslo blir. Den nye badeattraksjonen er planlagt åpnet sommeren 2024.» Kilde: abcnyheter.no.

Stort inntektstap tross rekordsommer for Støtvig Hotel (Østfold)
«Coronanedstenging førte til et kraftig inntektstap for Støtvig Hotel. Men nordmenn på kortreist ferie sørget for rekordsommer.» Kilde: finansavisen.no.

7 gode grunner til å reise til Rjukan (Telemark)
«Her kan du skape  » Kilde: thetravelinspector.no.

Sørlandet:

Visit Norway Instagram på Sørlandsturné
«Hello! Rags here! Ready for a new adventure? spurte Visit Norway sine 600.000+ følgere på Instagram og responsen lot ikke vente på seg. Følgerne er klare for nye eventyr og denne gang til Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Hopp av og på med Sørpasset i sommer
«Togferie blir stadig mer populært, og nå lanserer Go-Ahead Sørpasset, som gjør det enkelt å ha en sommerferie som går på skinner.» Kilde: abcnyheter.no.

Mineralparken har åpnet vannpark +
«Etter 29 års drift har Mineralparken sør for Evje blitt noe langt mer enn en steinsamling. Siste nyvinning er en vannpark. Mineralparken håper den nye vannparken skal bidra til ny besøksrekord i 2021.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Erna Solberg mottok barnas bud for god folkehelse
«Statsminister Erna Solberg tok oppfordringen på strak arm da Live (7), Andreas (8) og Ida (10) ba om hjelp til å spre lekne leveregler, som skal lære voksne å ha det gøy. Det er aktører i Trysil som står bak initiativet..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Fem ting du bør hugse på før noregsferien
«Det er straks siste skuledag, og mange tek til på noregsferien. Kva må du hugse på, med vaksinering og det heile? Her kjem ei hugseliste.» Kilde: nrk.no.

Nå kan du bli den perfekte norgesferie-gjesten
«Ta en kikk på denne lista som er satt sammen av Visit Rjukan. .. Den gjelder for alle som skal på ferie i Norge i sommer – uansett hvilken del av landet du skal besøke.» Kilde: thetravelinspector.no.