cold sea city landscape

43 aktuelle reiselivsnyheter denne torsdagen

Færre norske overnattingar i juli
«Norske overnattingar fall kraftig samanlikna med juli 2021. Likevel auka overnattingar totalt noko, til 6,7 millionar, som følge av ein kraftig auke i utanlandske overnattingar.» Kilde: ssb.no.

Kommersielle gjestedøgn juli 2022
«..verdt å merke seg at norske gjestedøgn ligger seks prosent høyere enn i juli 2019. Bortsett fra at norske overnattinger ligger 26 prosent under nivået i juli 2021, er det en god vekst fra alle markeder.» Kilde: business.visitnorway.com.

Stort fall i hyttesalget
«Prognosesenteret er ute med tallene for hyttesalget i år, og tallene viser en volumnedgang i tinglyste hyttesalg på 28,7 prosent. Men prisene har steget.» Kilde: estatenyheter.no.

Vil endre turist-Norge
«Gallerieier Atle Maurseth i Bergen ba myndighetene innføre tiltak mot turismen. Fungerende leder Arild Hermstad i MDG vil gå drastisk til verks. – Vi ønsker en helt annen form for turisme i Norge, sier han.» Kilde: bergen.dagbladet.no.

A winter wonderland
«Her er en smakebit av vår utenlandsmarkedsføring av norske skisteder i samarbeide med Visitnorway.com og Innovasjon Norge Reiseliv:..» Kilde: facebook.com/norskealpinanleggogfjelldestinasjoner

Color Lines resultater tilbake på normalnivå
«­Selskapets driftsinntekter var på NOK 2,2 milliarder og driftsresultatet på NOK 238 millioner i første halvår 2022. Dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffpriser og prisstigning.» Kilde: reiseliv1.no.

Lyspunkt for Hurtigruten – har endelig positiv kontantstrøm
«Milliardene har runnet ut av Hurtigruten de siste årene, men konsernsjefen er positiv til utviklingen i andre kvartal.» Kilde: dn.no.

Sier konsernsjefen truet med store økonomiske følger
«For første gang forteller driftsdirektøren som måtte gå etter koronaskandalen på Hurtigrutens MS «Roald Amundsen» sin versjon.» Kilde: nrk.no. 

Høstferie-advarsel
«Mange har tenkt seg på tur i høst, men med de problemene som er nå, bør man trygge seg best mulig, mener Forbrukerrådet.» Kilde: dinside.dagbladet.no. 

Nord-Norge

Økt utenlandstrafikk, men stor nedgang i norske overnattinger 
«Det ble en nedgang i julitrafikken til overnattingsbedriftene i Nord-Norge sammenlignet med 2020 og 2021. Mens utenlandstrafikken har økt har det vært en betydelig nedgang i antall norske overnattinger.» Kilde: nho.no.

Ønsker sak i kommunestyret om anløp av skip til Storbukt (Finnmark)
«Nordkapp Arbeiderparti ønsker at kommunestyre skal behandle en sak om samfunnsmessige konsekvenser av eventuell flytting av hurtigrute- og cruiseanløp til Storbukt.» Kilde: radionordkapp.no.

Søker kunstnere til nytt Tromsø-hotell (Troms)
«Moxy Hotels, som åpner et nytt hotell i Tromsø neste år, leter etter kunstnere som vil være med å dekorere veggene hotellet. Veggene måler alt fra 1,6 til 12,8 kvadratmeter.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Lytt til lokalbefolkninga i Kvaløyvågen (Troms)
«Kommunestyret i Tromsø skal i møte 31. august behandle et detaljreguleringsforslag om fritidsbebyggelse og reiselivsanlegg i Kvaløyvågen.» Kilde: itromso.no.

Stor suksess i Harstad Sykkel Park! (Troms)
«For en flying start for trinn to av Harstad Bike Park. Fredag ettermiddag åpnet Harstads nye attraksjon, en unik og kompakt sykkelpark rett utenfor sentrum, tett på Folkeparken.» Kilde: sykling.no. 

Innlegg: The Whale – et eventyr fra virkeligheten (Nordland)
«Opplevelsessenteret «The Whale» på Andenes blir en attraksjon i verdensklasse. Så langt har det bare vært heiarop, begeistring og eventyrlig oppslutning. Nå venter vi på den siste brikken i puslespillet: En oppstartsbevilgning i statsbudsjettet. Da blir eventyret virkelig.» Kilde: nationen.no.

Midt-Norge

Namsskogan Familiepark søker Hotellsjef
«Har du erfaring fra hotellbransjen og søker nye og spennende muligheter? Namsskogan Familiepark & Hotell søker en driftig Hotellsjef!» Kilde: finn.no. 

Vil kunne arrangere konserter med plass til 2000 mennesker
«Storstilt utbygging av Quality Hotel Panorama på Tiller. -Vi vil fortsatt være et hotell for nærmiljøet, lover hotelldirektør Bjørnar A. Kristiansen.» Kilde: bydelsnytt.no.

Skal ikke se sånn ut på fine Frøya
«Flere bilvrak står spredt rundt på Frøya, og dette skaper reaksjoner.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge

Ber om forslag til nye Nasjonale turistvegar i Møre og Romsdal
«Reiselivsaktørar og kommunar i Møre og Romsdal blir bedde om å komme med innspel til nye turistvegar i fylket.» Kilde: mrfylke.no.

Laila anbefaler attraksjoner på Smøla (Møre og Romsdal)
«Vi stilte noen spørsmål til kulturrådgiver i Smøla kommune, Laila Skaret, om lokale severdigheter og kulturattraksjoner. – Ta turen til Gurisenteret som har hologramfortelling, kodeknekkerløype og 3D utstilling av kulturminner.» Kilde: reiseliv1.no. 

Kan bli eit fyrtårn for Vanylven (Møre og Romsdal) +
«Hakalletrappa har alle moglegheiter til å verte ein attraksjon, både for Vanylvar og andre, meiner Evelyn Midtbø og banksjef Sissel Kragset Vik. Her i lag med initiativtakar Peter Kragset i Hakallestranda Utvikling.» Kilde: synste.no.

Drog fram høgskulen og gründermiljøet i Sogndal (Vestland) +
«Høgskulen i Sogndal og reiselivsutdanninga fekk skryt under Arendalsveka. – Av dei beste i landet.» Kilde: sognavis.no.

Slike må det bli fleire av i kommunen (Vestland) +
Aurland: «Desse toaletta som Vener av Flåmsbana, og leiar Jorunn Heggdal, har sett opp i Flåmsdalen er blitt svært godt mottekne. No vil ordførar Trygve Skjerdal setja meir fokus på toalett og sanitærforholda for tilreisande i kommunen.» Kilde: sognavis.no.

Til å grine av (Vestland)
«Atle Maurseth driver galleri ved Fløibanen. Han reagerer på de «vulgære bussene» som forurenser byen. – I mine øyne kan man ikke drive turismen på denne måten lenger. Det er utrolig forurensende. Vi kan ikke holde på sånn. Det går ikke, sier han.» Kilde: bergen.dagbladet.no.

Vil endre turist-Norge (Vestland)
«Gallerieier Atle Maurseth i Bergen ba myndighetene innføre tiltak mot turismen. Fungerende leder Arild Hermstad i MDG vil gå drastisk til verks. – Vi ønsker en helt annen form for turisme i Norge, sier han.» Kilde: bergen.dagbladet.no.

Smørås åpner enda et hotell (Vestland) +
«Kjetil Smørås er på farten igjen. Nå skal han og familieselskapet De Bergenske åpne et grønt hotell med over 100 rom i Domkirkegaten. – Det blir grønn luksus for alle. Det tenkes bærekraft i alle ledd. Det skal være spa og svømmebasseng.. skal hete Hotell Haven..» Kilde: ba.no. 

Visit Region Stavanger har ansatt forretningsutvikler (Rogaland)
«Vi i Visit Region Stavanger tar mål av oss å bli Norges ledende og største destinasjonsselskap. Med denne ambisiøse strategien har vi nå fått på plass Marita Kongsgård som forretningsutvikler.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Smilefjes og håndhilsning tilbake med ONS 2022 (Rogaland)
«Det er utrolig kjekt å ha store arrangement som ONS med sine konferanser, møter og utstillinger tilbake i Stavanger-regionen, Energihovedstaden. ..Reiselivet og Visit Region Stavanger ser tydelig synergier med ONS..» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge

Janne Johansen forlater Grand etter 11 år (Buskerud)
«Etter 11 år som administrerende direktør for Quality Hotel Grand i Kongsberg, skal Johansen nå inn i ny jobb som direktør for Quality Hotel 33 på Økern i Oslo. 33 er også et Nordic Choice hotell.» Kilde: laagendalsposten.no.

Åpner kjempeinvesteringen Sommerro hotell (Oslo)
«100 millioner kroner i forhåndsbestillinger til tross: Petter Stordalens nye hotell er ikke skapt for å være noen pengemaskin.» Kilde: e24.no.

Vi har vært på innsiden av Stordalens nye luksushotell Sommerro (Oslo)
«Hvor langt er bassenget, hvordan ser takterrassen ut og hva skjer med «hakekorsene» på smijernsporten? Svarene får du her.» Kilde: kk.no.

Petter Stordalen betaler tilbake milliardlån til DNB (Oslo)
«Samtidig som Petter Stordalen torsdag åpner Sommerro på Frogner, er hotellmarkedet i hovedstaden så sterkt at han fredag betaler tilbake koronalånet på en milliard kroner.» Kilde: dn.no.

Nå åpner spaavdelingen på Scandic Holmenkollen Park (Oslo)
«Torsdag 1. september åpner spaavdelingen på nyrenoverte Scandic Holmenkollen Park. Det er Artesia Spa Holmenkollen som skal drive anlegget.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nobels Fredssenter i nytt samarbeid med Minecraft (Oslo)
«I en ny spillverden fra Minecraft inviteres 120 millioner mennesker fra hele verden til Rådhusplassen for å bygge en mer fredelig verden.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Drosje-eksplosjon etter frislipp – full strid om innstramming (Oslo)
«Tallet på drosjeløyver i Oslo er nesten tredoblet på under to år. Den nye delen av taxibransjen mener den varslede stansen i frislippet mangler begrunnelse.» Kilde: nrk.no. 

Analyst søkes til ledende aktør innen campingopplevelser (Oslo)
«Vil du være med å videreutvikle lokomotivet i norsk campingturisme? Topcamp AS er Norges ledende aktør innen camping og campingturisme.» Kilde: finn.no. 

I juli og august har det vært fullt nesten hele tida (Vestfold) +
«Siden de nye eierne overtok campingplassen og kroa, har de levert gode tall hvert år. Men pengene kommer ikke av seg selv, og ikke bare fra turisme. Kroa og campingen ligger idyllisk til ved elva, og de to eierne har gjort mye for at stedet skal bli mer attraktivt.» Kilde: op.no.

Tokke kåret til Årets hyttekommune 2022 (Telemark)
«Hvert år velger Norsk Hyttelag ut en hyttekommune som får æren av å bli «Årets hyttekommune». I 2022 går hederen til Tokke i Telemark.» Kilde: reiselivskunnskap.no. 

Sørlandet

– Ja, visst er det moro! +
Tvedestrand: «Jan Wilhelm Nævestad har tre ting som gjør ham svært populær og ettertraktet som guide for pensjonistgrupper på besøk i byen: Godt humør, solide lokalkunnskaper og ikke minst – en stemme som runger gjennom de smale gatene.» Kilde: tvedestrandsposten.no. 

Mørket senker seg over Risør-butikkene +
«Henry Holgaard Clausen i Risør Steinsenter kunne ønske seg en nasjonal støtteordning til små og mellomstore bedrifter som sliter med høye strømutgifter.» Kilde: austagderblad.no.

Hovden Alpin Resort fikk én million i strømstøtte
«Bykle kommune har delt ut 2,3 millioner kroner i strømstøtte til næringslivet. Av disse fikk Hovden Alpin Resort-konsernet 1,1 millioner.» Kilde: e24.no.

Annet:

Vil innføre ny turistskatt på Kanariøyene
«Spørsmålet om innføring av en egen turistskatt for populære feriemål i Sør-Europa ble satt på vent da pandemien rammet i 2020. Nå blusser den opp igjen.» Kilde: flysmart24.no.

Global cruise tourism market to be USD 17.4 billion by 2032
«The launch of novel inventive ships with technological advancements and numerous onboard activities for the travellers to enjoy is one of the primary factors driving the demand for cruise tourism.» Kilde: traveldailymedia.com.