Beautiful Nature Norway Aerial view of the campsite to relax.

Beste steder for instabilde i Norge.. og 26 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Få med deg Camping- og reiselivskonferansen 2021!
«Troms og Finnmark Fylkeskommune, NHO Reiseliv, Nasjonal klynge for campingnæringen, NHO Arktis, NTU Artic, Campingnettverk i Troms og Finnmark og Norsk Turistutvikling står bak denne nasjonale fagdagen for camping- og reiselivsnæringen i Alta den 19. oktober.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bli med på våre nyeste retargeting-aktiviteter!
«De neste månedene vil Visit Norway rette den betalte kommunikasjonen inn mot nærmarkedene Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland og Storbritannia. Det gjør vi for å nå så mange som mulig av dem som har lyst til å reise høsten og vinteren 2021.» Kilde: business.visitnorway.com.

Her er dei beste plassane å ta instabilete i Noreg
«Det er fantastisk mange vakre plassar i landet vårt. Her er ein guide til kvar du kan ta dei beste bileta til Instagram-feeden din.» Kilde: nrk.no.

Parat-håp om permitteringsløsning etter møte med arbeidsministeren
«Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier i et møte med Parat at han vurderer endringer i permitteringsreglene fortløpende. Parats nestleder, Anneli Nyberg, er skuffet over at det ikke kom konkrete lovnader i møtet, men forventer en løsning..» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Norwegian-sjefen tror han kan hindre kasse-lekkasje fremover
«Norwegian fikk fylt på seks milliarder kroner i frisk kapital før sommeren. Selskapets nye toppsjef og «finansielle redningsmann» tror han skal klare å unngå at det renner ut penger fremover. – 2022 er hovedprosjektet nå.» Kilde: e24.no.

Fortsatt milliardunderskudd for SAS
«Koronapandemien rammer fortsatt SAS, og selskapet leverer et underskudd på 1,36 milliarder svenske kroner i 3. kvartal.» Kilde: travelnews.no.

SAS-sjefen: – Kommer meg ikke inn i Norge
«SAS’ nye toppsjef, Anko van der Werff, er åpen om at coronapandemien har gjort det utfordrende å bli personlig kjent med hele organisasjonen.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:  

Birgitte skifter beite: – Jeg måtte si ja til jobben! (Nordland) +
«Et langt yrkesliv har gitt Birgitte Hegrem svaret på hva hun nå skal holde på med. Det har resultert i jobb på Nordland fagskole, opplevelsesbasert reiseliv. I høst begynte hun i sin nye jobb ved skolen, som har flyttet inn i nye lokaler like ved Aust-Lofoten videregående skole.» Kilde: lofotposten.no.

Har tapt 80 mill. – nå kommer skipene tilbake (Nordland) 
«Cruisetrafikken har vært fraværende i Bodø siden mars 2020, men nå kommer det besøk til Bodø igjen. .. Nå håper man at det fra nyttår vil være mulig å normalisere cruisetrafikken igjen og at de 36 anløpene som er booket inn i 2022 kan være mulig å gjennomføre.» Kilde: an.no.

Fjord-Norge:  

En hilsen fra den nye markedssjefen i Visit Nordvest (Møre og Romsdal)
«Jeg heter Torill og er nyansatt markedssjef i Visit Nordvest, med kontorsted i Molde. .. Nå har jeg hatt min første uke i ny stilling og ser frem til å bli kjent med dere som nå er mine nye reiselivskolleger.» Kilde: visitnw.wordpress.com.

Gler seg over strålande omtale av hotellet (Vestland) +
«Hotelldirektør Siri Dalehaug og restaurantsjef Pål Gøran Pettersen gler seg over at dei får strålande kritikk for maten dei serverer, og opplevinga Skjolden hotell gir gjestane. – Me hentar dei beste folka.» Kilde: sognavis.no.

Dukka opp eit stort kunstverk i den vesle Vestlandsbygda (Vestland)
«I bygda Matre i Vestland fylke har det i løpet av to veker vokse fram eit stort veggmåleri like ved europavegen. .. Rogne trur kunsten blir ein attraksjon som vil få fleire til å stanse.» Kilde: tv2.no.

Bygger nytt skitrekk i Eikedalen (Vestland) +
«I Eikedalen i Kvam utenfor Bergen er byggingen av et nytt skitrekk i full gang. Men det er fortsatt ikke bestemt hva som skjer med stolheisen, som nok et år er ute av drift.» Kilde: friflyt.no.

Ap skal satse på Hardanger og reiseliv (Vestland)
«Arbeiderpartiet vil ha én prosent av statsbudsjettet øremerket kultur. Der bør kulturminnevern ha en sentral plass, ifølge førstekandidaten fra Hordaland. En nasjonal reiselivsstrategi med Hardanger som sentral del av satsingen er på beddingen.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Helikopterselskapet Fonnafly er konkurs (Vestland/Rogaland)
«Daglig leder og eier Sverre Underbakke i Fonnafly forteller at selskapet har blitt hardt rammet av coronakrisen, som gjorde at all turisttrafikk forsvant.»
Kilde: e24.no.

50.000 gikk til Preikestolen i august: – Det hjalp at grensene åpnet (R) +
«Besøkstallene til Preikestolen var bedre i august i år enn samme måned i fjor. 49.740 personer passerte telleren i august. I fjor var det 42.003.» Kilde: strandbuen.no.

Ny sykkelrute lanseres rundt Lysefjorden (Rogaland)
«Nå åpner elsykkel helt nye muligheter for oss som ikke er så spreke til å kunne ta turer som vi før ikke hadde sett syn på. Dette blir spektakulært og flott, sier Iselin Nybø, næringsminister og stortingskandidat.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:  

Vinteren betyr sesongjobbmuligheter i fjellet: – Stadig økt interesse
«Vinteren står for tur, og det innebærer et tusentalls jobbmuligheter i fjellet når feriearrangøren SkiStar skal fylle 2.200 sesongstillinger. Til sammen har 12.000 unge mellom 18-24 år fått jobb hos SkiStar de siste 11 årene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Rekordsommer for hotellnæringen i Hamar (Innlandet)
«Turistene har valfartet til Hamar i sommer og for hotellene i byen har det vært en kjærkommen trend etter et tøft år. På Clarion strømmet turistene til i så stort omfang i juli at dette ble den beste måneden hotellet noen gang har hatt.» Kilde: hamar-dagblad.no.

Blikket rettet mot restart på utelivsmøte (Oslo)
«Rammebetingelser, rekruttering og politikernes forslag til restart-tiltak var blant temaene som ble diskutert på NHO Reiseliv og NHO Viken Oslos møte med uteliv- og serveringsnæringen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Kåret til Årets bygg 2020 (Oslo)
«Prisen for Årets bygg 2020 gikk til Deichman Bjørvika, som ifølge juryen er «byggekunst av ypperste klasse på det som var en av Norges mest krevende tomter».» Kilde: arkitektnytt.no.

Dette kan du oppleve i byen på Oslo kulturnatt (Oslo)
«Fredag 17. september blir det kulturfest i byen når et samlet kulturliv igjen arrangerer gratis opplevelser i hele Oslo. Det er forhåpentligvis klart for Oslo kulturnatt.» Kilde: abcnyheter.no.

Søker booking- og salgsmedarbeider (Akershus)
«Vi søker en serviceorientert og motivert person til å sørge for booking-, salg- og reiselivsarbeidet ved Eidsvoll 1814. Stillingen (80%) er museets stemme utad..» Kilde: finn.no.

Hotellet kan åpne opp: – Endelig! (Østfold) +
«Allerede neste uke tar Quality Hotel imot kurs- og konferansegjester igjen. Julebord-sesongen ser også lovende ut for Grålum-hotellet.» Kilde: sa.no.

Gikk glipp av 200.000 i måneden: – Uheldige (Telemark) +
Porsgrunn: «Hotellet Hotell Vic gikk på en koronasmell, og fikk heller ikke statlig pengestøtte. Men nå går det så det suser med flere ansatte enn før pandemien.» Kilde: varden.no.

Ny aktivitetspark opnar i Morgedal neste sommar (Telemark) +
«På uteområdet til Norsk skieventyr i Morgedal blir det etablert ein aktivitetspark med bakgrunn i Morgedalsåi.» Kilde: vtb.no.