Dagens 32 utvalgte reiselivsnyheter, sortert geografisk

Nasjonalt:

Nei, norske gjester skal ikke «redde» reiselivet i sommer
«..deler av reiselivet prøver å spille på nordmenns dårlige samvittighet i jakten på sommerens gjester. .. For nordmenn bør i stedet appellere til reiselivet: Gi oss gode produkt så kommer vi gjerne. Men ikke fordi vi synes synd på dere!» Kilde: thetravelinspector.no.

Tar grep etter turist-kaos
«Fjorårets norgesferie førte til fullbookede campingplasser og vill trafikk i områdene. Nå ønsker reiselivsnæringen å spre turistene.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Koronapass åpner opp for større arrangementer
«Deltakelse på større arrangementer med opptil 1000 personer innendørs uten faste tilviste plasser er blant mulighetene et koronasertifikat gir. Private arrangementer på offentlig sted er fortsatt ikke inkludert.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Tror pandemien vil føre til varige endringer i hotellbransjen
«Siden Scandic-jobben har Even Frydenberg holdt seg utenfor de store hotellkonsernene.» Kilde: e24.no.

Milliarder i kontantstøtte – mest til overnatting
«Det har blitt utbetalt 1 milliard på 1,5 måned. Den største mottageren den siste måneden var Stordalens konsern.» Kilde: e24.no.

Hackere stengte Skandinavias største hotellbookingsystem
«Booking- og betalingssystemet til over 900 hoteller og serveringssteder i Norge, Sverige og Danmark, har siden 9.juni vært angrepet av hackere.» Kilde: reiseliv1.no.

Restaurantar slit utan servitørar 
«Restauranteigar Glenn Berg slit med å fylle vaktlistene sine, og snart startar fellesferien. NHO håpar på ei løysing før det vert for seint. – Svenskane er ryggrada i den norske serveringsbransjen.» Kilde: nrk.no.

Slakter krav om bordservering
«Mener plikten virker mot sin hensikt, og ber om lemping.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Naturbasert reiseliv kan skape eventyrturisme
Podkast: «I denne episoden snakker vi med Haaken Christensen, fagsjef for naturbasert reiseliv ved Innovasjon Norge.» Kilde: pod.space

Norgesferie på budsjett
«Forbrukerøkonom Silje Sandmæl gir deg sine beste tips til en superbillig norgesferie!» Kilde: kk.no.

Widerøe og DAT vant sommer-anbud
«Samferdselsdepartementet har tildelt minimumstilbudet på flere flyruter i vest og nord til Widerøe og Danish Air Transport (DAT). Slik sikres driften gjennom sommeren.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Norges råeste sommerjobb (Nordland)
«Destination Lofoten ser etter en eller flere kreative innhold skapere med kompetanse på sosiale medier som kan ta tempen på Lofoten sommeren 2021.» Kilde: lofoten.no.

Svart vil bli bygget (Nordland)
«E24 koker suppe på spiker i tendensiøs artikkel om vårt hotellprosjekt.» Kilde: e24.no.

Én million kroner til Helgeland Reiseliv (Nordland)
«Helgeland reiseliv og de andre destinasjonsselskapene er svært viktige for reiselivs- og opplevelsesnæringen i fylket og har gjennom koronapandemien fått en styrket rolle.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

En av Trøndelags mest spennende stillinger innen reiseliv?
«Visit Namdalen SA søker PROSJEKTLEDER-/KOORDINATOR innen «reiseliv, bærekraft, vertskap og marked». 2 års prosjektstilling, med mulighet for forlengelse. Søknadsfrist 30.06.2021. Kilde: finn.no.

Riksantikvaren freder sagbruk i Namsos
«Spillum Dampsag & Høvleri er et unikt kulturminne som forteller om fremveksten av den moderne sagbruks- og trevareindustrien i Norge. Riksantikvaren freder Spillum som et teknisk-industrielt kulturminne av nasjonal verdi.» Kilde: riksantikvaren.no.

Sure Hotel by Best Western Trondheim Airport åpnet
«Sentralt plassert som nærmeste nabo til Nord Universitetet og Equinor kommer det flere skuelystne inn dørene på det nye hotellet som åpnet dørene i dag.» Kilde: abcnyheter.no.

Fjord-Norge:

Nasjonalballetten danser for Jostedalsbreen (Vestland)
«Spektakulær dans møter spektakulær natur når Nasjonalballetten onsdag 16. juni danser sin turnéfinale på Tungestølen i Breheimen, rett foran den klimatruede Jostedalsbreen.» Kilde: abcnyheter.no.

Norges eldste stavkirke vurderer privat kronerulling (Vestland)
«Private bidrag kan bli avgjørende for Urnes stavkirke i Luster til å få et verdensarvsenter, etter at stavkirken ikke fikk penger av myndighetene.» Kilde: reiseliv1.no.

Birger satsar i Undredal (Vestland) +
«På familiegarden i Undredal skal han «frelse» turistar med guida tur, naturopplevingar og kortreist mat.» Kilde: sognavis.no.

Turistane ramlar inn: – Forventar ein hektisk sommar (Vestland) +
Gulen: «Skjerjehamn i Gulen har lenge vore eit populært reisemål om sommaren. .. Hotellet doblar staben for ha nok ressursar til å ta imot reiseglade nordmenn.» Kilde: nordhordland.no.

Hotellene i Bergen mangler bookinger (Vestland) +
«De fleste hotellene i Bergen har åpnet igjen, men det er få bestillinger. Reiselivsdirektøren tror mange venter på vaksinedato før de planlegger ferien.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Pendelbane eller ikke pendelbane.. (Vestland) +
«Jeg er utrolig stolt av den naturen vi har i Ullensvang, og stolt innbygger av kommunen, derfor ønsker jeg at turistene som kommer hit skal fortsette å få oppleve naturen slik den er, skriver Marion Dagestad.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Verdens største vikingskip kastes ut av Haugesund (Rogaland)
«I 12 år har Draken Harald Hårfagre hatt hjemadresse Vibrandsøy i Haugesund. Men nå er det slutt. Kommunen har sagt opp leieavtalen til vikingskipet.» Kilde: nrk.no.

Politikerne vil ha bobilparkering – friluftsrådet vil vente (Rogaland) +
«Jæren Friluftsråd skal tilrettelegge for friluftsliv for allmennheten og ikke for enkeltgrupper som for eksempel oppstillingsplasser for bobiler, påpeker daglig leder i friluftsrådet, Øystein Dahle.» Kilde: solabladet.no.

Øst-Norge:

Det blir en snøsikker sommer! (Akershus)
«SNØ Oslo AS får endelig åpne dørene for gjestene sine 20. juni etter å ha vært nedstengt siden 12. november i fjor.» Kilde: abcnyheter.no.

River hotell for å bygge tinghus til 120 millioner (Buskerud)
Drammen: «Tinghuset skal stå på tomten der Rica Park Hotell ligger i dag. Hotellet skal rives, og tinghuset bygges oppå hotellets gamle kjeller.» Kilde: finansavisen.no.

Nå er datoen satt for åpning av den nye Operastranden (Oslo)
«I fjor kom nyheten om at det skulle bli sandstrand og park utenfor Operaen. Stranden åpner 2. juli. Vi gleder oss til å overlevere enda et vakkert byrom til glede for alle.» Kilde: aftenposten.no.

Slik skal Kon-Tiki Museet se ut i 2025 (Oslo)
«Arkitektfirmaet Snøhetta har lagt frem sine planer for en omfattende oppgradering av Kon-Tiki Museet på Bygdøy. Det nye museet skal stå ferdig i 2025, med utforming og innhold i tråd med Thor Heyerdahls eventyrlystne sjel..» Kilde: visitoslo.com.

Annet:

Opp til fem timer ventetid på grensa
«Nok en gang er det timevis med ventetid for å krysse grensen på Svinesund. Norges Lastebileier-Forbund kaller det katastrofe. – Må fortsatt hjelpe folk å fylle ut innreiseskjema.» Kilde: nrk.no.

Nå skaper de kjempetrøbbel for alle andre
«Enten må nordmenn på harryhandel ta seg sammen, ellers bør de ilegges et gebyr som svir for dem som kommer til kontrollpunktet uten skjema. Og gebyret må svi..» Kilde: thetravelinspector.no.

Travellers prefer booking directly and not via OTA
«A recent GlobalData poll has revealed a shift in consumer preference towards booking holidays directly, instead of going through an online travel agency (OTA).» Kilde: traveldailymedia.com.