Dagens reiselivsnyheter 01.03.2021

Nasjonalt:

Retargeting i Visit Norway-kampanjer
«Visit Norway lanserer flere kampanjer denne våren og sommeren, både nye produksjoner og gjenbruk av eksisterende. De fleste kampanjene gjennomføres både internasjonalt og nasjonalt, for å opprettholde Norges posisjon i de viktigste markedene våre.» Kilde: business.visitnorway.com.

A lady with a mission
«Innovasjon Norges direktør for reiseliv, den ramsalte naturkraften Bente Bratland Holm, er første gjest hos Reiselivsministeren i sesong 2. Den rykende ferske podcast-episoden finner du her.» Kilde: travelnews.no.

Gått fra kritisk til desperat
«Etter at Stortinget vedtok den siste krisepakka, er det fortsatt store deler av reiselivsbransjen som likevel ikke er fanget opp av støtteordningene, ifølge Virke Reiseliv.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Innlegg: Ingen grunn til å misunne Petter Stordalens sugerør i statskassen
«Hotell, restaurant og reiseliv-eier Petter Stordalen har tapt milliarder på korona-nedstengning. Statsstøtten er bare et lite plaster på en avkuttet pulsåre.» Kilde: nettavisen.no.

Starter ny hotellkjede
«Tirsdag 2. mars lanseres White Pelican Group, som blant annet innbefatter den nye hotellmerkevaren Nubi Hotels. Det er hotellmannen Olav Langli som står bak nyskapningen.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: La oss gjøre Norge til et kulinarisk fyrtårn – sammen
«Når dette skrives frykter alle den muterte engelske varianten, som gir en vond påminnelse om at pandemien ikke er over. Det er som å få en låvedør i ansiktet.» Kilde: horecanytt.no.

Salgsboom for nybygde hytter: – Stort sett utsolgt for 2021
«Hyttebyggere og tomteeiere opplever enorm etterspørsel etter nye hytter. Men kunder kan måtte gi opp drømmen om å få bygget hytte i år. – Vi selger raskere enn vi klarer å bygge, sier hyttebygger.» Kilde: e24.no.

Smitte på enda en turisthytte
«I dag måtte den andre av i alt seks åpne turisthytter stenge. Men turistforeningen har ingen planer om å stenge de andre.» Kilde: nrk.no.

Folk vil ha luksus i bobil og båt før norgesferien
«Parabolantenne, solcelleanlegg og stativ for elsykkel. Lista over ekstrautstyr er lang når mange nå forbereder norgesferie i bobil.» Kilde: nrk.no.

Mener regjeringa har åpna for sosial dumping i norske farvann
«Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil ha ei endring i loven som har sørga for at Hurtigruten kan seile langs norskekysten med lavtlønna utenlandsk mannskap. Men Nærings- og fiskeridepartementet mener det ikke er nødvendig.» Kilde: nrk.no.

Milliardtap i fjerde kvartal for Norwegian
«Nettotapet på NOK 16,6 milliarder er inkludert nedskrivninger på hele NOK 12,8 milliarder. Driftskostnadene før leasing og avskrivninger for fjerde kvartal ble redusert med 82 prosent sammenlignet med i fjor.» Kilde: travelnews.no.

Nord-Norge:

Satser sammen for å løfte reiselivet i Nord-Norge til nye høyder
«Fjord Tours Group AS går inn som medeier i Best Arctic AS med mål om å utvikle reiselivet i Nord-Norge og Nordkalotten til et helårlig bærekraftig reisemål.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: En dag til!
«Konsernsjef Liv B. Ulriksen i SpareBank 1 Nord-Norge tar for seg reiselivsnæringa i dette innlegget.» Kilde: altaposten.no.

Samfunnsløftet og SNN gir 10 millioner til reiselivet i nord
«Samfunnsløftet og SpareBank 1 Nord-Norge ønsker at turistene skal bli lengre nord. Derfor gir de nå 10 millioner kroner til reiselivet i landsdelen.» Kilde: vol.no.

Vil bygge Alta som helårsdestinasjon (Finnmark) +
«Fordi Alta kanskje har den lengste erfaring med vinterturisme, og opplevelsesbedriftene i Alta er utrolig flinke på leveransen. .. Katja Pettersen er ansatt som ny daglig leder i Visit Alta og tiltrer i stillingen til sommeren.» Kilde: altaposten.no.

Ni millioner til Harstad Bike Park på under ei uke (Troms) +
«Harstad Bike Park ble tildelt ni millioner kroner fra Sparebanken Nord-Norge, forutsatt at det ble registrert minst 1800 turer på prosjektets installasjon innen 25. mars. Det var i boks på ei uke.» Kilde: terrengsykkel.no.

Innlegg: Et arktisk VM i alpint – et vindu ut mot verden (Troms/Nordland)
«Sjelden før har hele landsdelen stilt seg så samlet bak ett stort prosjekt, som VM i alpint. Og aldri før har vi hatt en sånn mulighet til å få et unikt «vindu» ut mot verden.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Marlene har renovert og utvidet med 26 nye rom (Nordland) +
«Nå åpner Marlene Storeng Pedersen dørene til det «nye» Thon Hotel Narvik etter å ha totalrenovert store deler av bygget og utvidet kapasiteten.» Kilde: fremover.no.

Midt-Norge:

Storsatsing innen turisme på Leka +
«Lekværingene Henrik, Gro og Lasse Sørli satser 15 millioner kroner for å doble kapasiteten ved Leka Brygge. Seks nye rorbuer er allerede under bygging.» Kilde: namdalsavisa.no.

Camilla ser fram til et travelt år på Nærøya +
«Ikke siden kongeparet satte sine føtter på Nærøya i 2004, har det vært flere besøkende på den historiske øya enn det vil bli i 2021» Kilde: namdalsavisa.no.

Etterlyser svar på hva som skjer med Trampe +
«Sykkelheisen på Bakklandet var ute av drift i hele 2020. Nå ber Knut Nilsen Fosland i Trondheim Guide Service om en avklaring på hva som vil skje med sykkelheisen foran den kommende turistsesongen. Kommunaldirektøren for byutvikling sier at kommunen jobber med saken.» Kilde: nidaros.no.

Fyller opp hotellene i vinterferien
«Salgs- og markedssjef Marit Sæteren ved Quality Skifer Hotel, er glad for at hotellet fylles opp med vinterferiegjester.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Slik kan cruisehavnene bli morgendagens forbilder og reiselivsvinnere
«Stortinget har bestemt seg: Det blir ingen utsettelse av kravet om nullutslipp fra cruiseskip i de norske verdensarvfjordene fra 2026. Det er bra.» Kilde: thetravelinspector.no.

Todalshytta satsar mot utenlandske jakt- og fiskegjestar (Møre og Romsdal) +
Todalen: «Satsar digitalt: Todalshytta har ei større satsing på gang retta mot utanlandske gjestar.  No søkjer dei kommunen om støtte til å utarbeide ei nettside med bookingfunksjon.» Kilde: driva.no.

Innlegg av reiselivssjef i Visit Nordfjord, Marita Lindvik (Vestland)
«Det handler om å prioritere tiltak med størst mulig effekt for Nordfjord regionen som en helhet.» Kilde: fjt.no.

Leiger berre ut halvparten av hotellromma (Vestland) +
«Mange vil ta turen til Hotel Alexandra i Loen i vinterferien. No er alt av rom fullbooka, seier hotellsjef Ingri Grov Kämpf. – Vi tek smittevernet veldig alvorleg, seier hotellsjefen ved Hotel Alexandra.» Kilde: firda.no.

Jarle og Janne Elin har laga ei flytande badstove (Vestland) +
«Badstove blir eit tilbod på dei gråare og kaldare dagane. Det seier Jarle Mundal frå Fjærland. I fjor starta han og kjærasten Janne Elin Hårklau opp Fjærland Guiding som eit AS, og opna butikk og utleigestad for kajakkar.» Kilde: sognavis.no.

Cruisenæringa fortvilar (Vestland)
«Stortinget seier nei til å utsetje nullutsleppskravet frå 2026. – No er det ikkje eit einaste skip som har anledning å melde anløp her, seier hamnesjefen i Flåm.» Kilde: nrk.no.

Vil lokke strikkeglade britar til Nordhordland (Vestland) +
«Aktørar i Nordhordland og Bergen vil lokke til seg britar med eit nytt reiselivskonsept der sauen står i fokus. Prisen: 25.000 kroner.» Kilde: nordhordland.no.

Hardt ut mot cruise-tak på 200 skip i året (Rogaland) +
«Stavangerregionen Havn har innført et foreløpig tak på 200 cruiseanløp i året. Overskytende skip kan bli tilbudt plass i Sandnes og Risavika.» Kilde: aftenbladet.no.

Planlegger 100 ladestasjoner ved Preikestolen (Rogaland) +
«Stiftelsen Preikestolen begynner arbeidet med 20 nye ladestasjoner. Etter hvert kommer det 80 til. Ladere for elbiler vil gi Stiftelsen Preikestolen ekstrainntekter.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Innlegg: – Kronisk unntakstilstand (Buskerud)
«Pandemien har hatt store ringvirkninger, og ført til et vanskelig år for mange. I Hemsedal ser de lyset i tunnelen, men «et smitteutbrudd nå vil være spikeren i kista», sier en hotellsjef.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Ansatte skjelles ut (Buskerud)
«Folk strømmer til Hemsedal på vinterferie. Men flere ser ut til å tro at de også reiser på ferie fra pandemien, ifølge daglig leder ved Fyri Resort.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Hyttefolk fester, smitter og nekter å hjelpe (Buskerud)
«Hemsdalordfører Pål Rørby reagerer på at hyttegjester i Hemsedal legger kjelker i veien for smittesporingsarbeidet. Det viser seg at det har vært flere episoder på hytter med ansamling av mennesker som nekter å løse seg opp.» Kilde: hytteavisen.no.

Dina (19) vil ta over familiehotellet (Buskerud) +
«Cecilie Laeskogen ble nesten litt overrasket, men datteren Dina har bestemt seg: Hun vil ta over som hotellsjef på Sundvollen. – Jeg er veldig, veldig stolt av henne. Dina tror det vil bli mye lettere å drive hotell når Ringeriksbanen kommer.» Kilde: ringblad.no.

En skjult perle i Hokksund (Buskerud)
«Med sin fine beliggenhet tett opp mot Oslo, men samtidig nær flotte fjellområder og mange lokale severdigheter, fremstår Hokksund Camping som en glimrende «basecamp» enten du ferdes i bobil eller har en campingvogn på kroken.» Kilde: bobilverden.no.

Vågåjenter tek sats med nytt reiseselskap (Innlandet) +
«Livia H. Sauter og Mari Øihusom har starta reiseselskapet Sjaa Fjelle AS i hop som vil tilby turopplevingar i Nord-Gudbrandsdalen. I tillegg til ferdige turpakkar kan dei og skreddersy turopplevingar for dei som ynskjer det.» Kilde: fjuken.no.

Starter familiebedrift innen reiseliv i Kongsvinger (Innlandet) +
«Familien Strand starter familiebedrift (Minimäki AS) i Kongsvinger. De skal satse på reiseliv.» Du kan se nettstedet deres her: https://www.minimaki.no/  Kilde: glomdalen.no.

Jeg hadde gledet meg skikkelig til åpningen (Akershus) +
«Pandemien gjør at Miklagard Hotell på Kløfta nok en gang må utsette åpningen. Det betyr at jobben fortsatt er på vent for Karianne og rundt 30 andre som måtte permitteres rett etter at de ble ansatt i fjor.» Kilde: rb.no.

Frykter monopolsituasjon: – Flytoget kan forsvinne (Akershus/Oslo)
«Jernbanetilsynet frykter monopolsituasjon i togtrafikken: Flytoget får støtte for én avgang i timen.. Dersom pandemien varer lenge er det «en viss fare for at Flytoget kan forsvinne fra markedet», advarer Jernbanetilsynet.» Kilde: e24.no.

The Thief brøt regelverket for konkurranser i sosiale medier (Oslo)
«Nordic Choice-hotell, med hjelp av et performancebyrå, brøt regelverket for konkurranser på Facebook – legger seg flate. – Vi vil sikre at dette ikke skjer i fremtiden på noen av våre konkurranser, svarer kommersielt ansvarlig for Nordic Hotels & Resorts.» Kilde: kom24.no.

Reiselivet håper å få noe av millionene (Østfold) +
«Fredrikstad får 22,2 millioner av den nye hjelpepakken til kriserammede bedrifter som Stortinget vedtok denne uken. Både Maya Nielsen i Visit Fredrikstad & Hvaler og NHO Reiseliv håper at destinasjonsselskaper og andre reiselivsbedrifter prioriteres.» Kilde: f-b.no.

Jeg gruer meg for å ta den endelige avgjørelsen (Østfold) +
«Svein Terje Kynbråten er èn av to eiere av Heia Hotell i Våler. I fjor høst var tallene blodrøde, og det så ikke ut til å være noen veg utenom salg. – Hotellet har vært hjertebarnet mitt i 15 år.» Kilde: ostlendingen.no.

Ingen løsning med Kleven i visitRjukan (Telemark)
«Det blir ikke noe comeback for Håvard Kleven i visitRjukan etter at flere store reiselivsaktører er misfornøyd med at han forsvant ut på dagen i forrige uke, og signaliserte i en mail at de ønsket å finne løsninger for å beholde ham.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Stenger serveringssteder, forbyr arrangementer
«FHI har beordret innstramminger i Kristiansand og Oslo. Fra mandag innføres en rekke nye tiltak.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Building a sustainable future for European travel
«Celine Chaussegros, managing director for Europe at Sojern, looks at some of the key travel for the sector amid a ‘new normal’ for travel marketing.» Kilde: travolution.com.