Dagens reiselivsnyheter 01.12.2020

Nasjonalt:

Destinasjonsselskapenes situasjon er svært presset
«Å la kontingenten til destinasjonsselskapene bli en del av de uunngåelige utgiftene som dekkes av kompensasjonsordningen, vil kunne være en indirekte støtte for destinasjonsselskapene og en motivasjon for næringslivet å investere i dem også i 2021, skriver NHO Reiseliv til næringsminister Iselin Nybø.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Korona-rapport fra Camilla Sylling Clausen
«Hver dag fremover bringer Travel News oppdaterte korona-rapporter fra representanter for reiselivsbedrifter i Norge. I dag er turen kommet til Camilla Sylling Clausen fra Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner.» Kilde: travelnews.no.

I to byer har hotellprisene økt betydelig
«At ikke hotellprisene har falt mer i år henger sammen med hvor lite fortjeneste det er på overnattinger om dagen, forklarer hotellekspert. I Kristiansand og Kristiansund økte prisene med over 10 prosent i tredje kvartal.» Kilde: e24.no.

Christian Ringnes holdt så vidt hodet over vann
«Eiendomsspar leverte et tredje kvartal preget av pandemien. Resultatet falt med 237 millioner etter reduserte inntekter fra hotellvirksomheten.» Kilde: finansavisen.no.

Bra oktober for campingplassene i et spesielt år
«Oktober ble et lyspunkt for campingplassene som fortsatt holdt åpent. I et år preget av bortfall av utenlandske besøkende overkompenserte nordmennene.» Kilde: bobilverden.no.

Vet media at vi ikke heter Koronabussen?
«Etter 22 år med vellykkede turer, hadde de maks uflaks. .. Navnet og bussen til firmaet Ingvars Reiser ble brukt i mange negative sammenhenger, også i saker som ikke handlet om oss. Da lurer vi på hvordan journalistikk fungerer. Kan et navngitt firma trykkes ned i gjørme, slik som de gjorde med oss?» Kilde: linnsreise.no.

Nå tror Avinor at flykrisen vil vare lenger
«Avinors ledelse har til nå anslått at korona-krisen i luftfarten vil vare til 2024, med nedgang i rutetilbudet og færre passasjerer. Nå har Avinor tatt en ny vurdering. Det er ikke godt nytt for de reisende.» Kilde: flysmart24.no.

Ble arbeidsufør: Stevner Norwegian for retten
«Da Petter Aarak (47) lente seg frem for å legge bagen under setet, satte passasjeren foran ham seg, og seteryggen traff Aarak hardt i hodet.» Kilde: e24.no.

The Rise And Present Survival Of Norwegian Air
«We’ve written a handful of articles recently on Norwegian’s fight for survival. .. Let’s take a look back at the airline’s rise and decline.» Kilde: simpleflying.com.

Nord-Norge:

Innlegg: Nord-Norge en redning for norsk luftfart
«Nå mot slutten av 2020 tegner det seg et klart bilde av et nordnorsk flymarked som har reddet nasjonal flybransje fra sammenbrudd. .. innenlandstrafikken til/fra Nord-Norge klart seg bemerkelsesverdig bra – med «bare» et tap på 30-40 prosent.» Kilde: no.rdnorskdebatt.no

Innlegg:Forvaltningen av Lakselva og milliardærenes inntog (Finnmark)
«..mye av fiske forgår på eksklusive og lukkede vald.. Dette er inntekter som det lokale reiseliv, fastboende og næringsliv i dalen tidligere dro nytte av og som nå i stor grad blir borte.» Kilde: sagat.no.

Gledelig at universitetsmuseet løftes fram (Troms)
«Regjeringens nordområdemelding fastslår at forprosjektet til nytt universitetsmuseum i Tromsø skal fullføres.» Kilde: uit.no.

Midt-Norge:

Fikk unik støtte til filmen på Titran
Frøya: «..Ikke bare har man tjent penger 40 personer i teamet bodd i kommunen i seks til åtte uker, med alt det fører med seg. I tillegg kan man få betydelige inntekter i etterkant gjennom markedsføring av Frøya som destinasjon, sier Lyng.» Kilde: froya.no.

Air Leap politianmeldt for brudd på smittevernsforeskrift
Røros: «Flyselskapet Air Leap ble mandag politianmeldt på Røros for brudd på smittevernreglene rundt covid-19. Selskapet satte flyene på bakken i påvente av en avklaring fra politiet.» Kilde: hangar.no.

Fjord-Norge:

Teknologivakuum gir ikke nullutslipp i verdensarvfjorden
«En forskningsrapport konkluderer med nullutslippsteknologi for store cruiseskip tidligst i 2035. Norske myndigheter krever nullutslipp i verdensarvfjorder ti år tidligere.» Kilde: tu.no.

Flåmsbana inviterer Nissetog (Vestland)
«Søndag 6. desember inviterer Flåmsbana for fyrste gong til Nissetog. Velkommen til ein kjekk adventssøndag for heile familien.» Kilde: dfly.no.

Ny eier for ikonisk hotell ved Solastranden (Rogaland)
«Sola Strand Hotel går inn i porteføljen til Glastad Holding, og vil fra 1. januar 2021 driftes av Team Hotels AS.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Lovlig turistkontor-vedtak (Innlandet)
«Fylkesmannen har avvist en klage på at et vedtak i formannskapet i Dovre skulle være ulovlig. I juni bevilget formannskapet 100.000 kroner til nytt turistkontor på Dombås, men det kom kritikk..» Kilde: nrk.no.

Wenaas selger Bjorli – skal overta til sommeren (Innlandet) +
«Bjorli Utvikling har signert en betinget kjøpsavtale med Wenaasgruppen om å kjøpe Bjorli skisenter. Overtakelsen skjer neste sommer, dersom utviklingsselskapet får gjennomslag for planer – og finansering i orden.» Kilde: friflyt.no.

Trillemarka-senteret: – Det må bli et slags signalbygg (Buskerud) +
«Det tikker nå penger inn på kontoen for å videreutvikle konseptet med et besøkssenter for Trillemarka. Men nøyaktig hvor det skal ligge og hva..» Kilde: laagendalsposten.no.

Stibyggerne i Nesbyen har holdt på lenger enn normalt (Buskerud) +
«Lite snø så langt denne vinteren gjør at stibyggerne i Nesbyen får gjort mer enn forventet.» Kilde: terrengsykkel.no.

Frykter «retraumatiserende terrorturisme» (Buskerud)
«De 16 naboene som har saksøkt staten og AUF for det planlagte minnestedet på Utøyakaia, mener terrorturisme kan føre til ubehag og økte psykiske lidelser.» Kilde: aftenposten.no.

Bekymret for dårlig kontroll på Gardermoen (Oslo)
«Helsebyråd Robert Steen i Oslo er redd for at kontrollen av passasjerer på Gardermoen ikke er god nok. Han frykter konsekvenser for Oslo.» Kilde: travelnews.no.

Utelivsbransjen bønnfaller kommunen om å gjøre det samme som Bergen (Oslo)
«Mens sju av ti utesteder i Oslo frykter konkurs, får restauranter i Bergen fremdeles servere juleakevitt til pinnekjøttet. — Det burde være unødvendig å stenge helt ned, mener hotelldirektør i Bergen.» Kilde: tv2.no.

Ny teknologi vekker Ibsen til live (Oslo)
«Nå kan du bli med tidenes støste norske dikter gjennom Oslos gater – ved hjelp av ny teknologi.» Kilde: way-2-go.no.

Annet:

Innlegg: Er tiden for ulv og vill natur forbi?
«I vinter kan 59 av 63 ulver skytes, og med dem går, muligens, det siste av norsk «wilderness» tapt.» Kilde: harvestmagazine.no.