Dagens reiselivsnyheter 02.02.2021

Nasjonalt:

DestLab Alliance – nytt europeisk samarbeid innen reiseliv
«En ny gruppering av konsulenter starter DestLab Alliance, med mål om å utvikle svensk, norsk og europeisk turistnæring.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Kjære Nav, ikke ta arbeidsflokken vår!
«På den ene siden kommer regjeringen med en stor pengesekk for å hjelpe oss å stå av pandemien. Hold ut! På den andre siden jobber de med å ta kompetansen fra oss, svekke næringen med å true arbeidskraften til å søke nye jobber. Hvor er logikken i det?» Kilde: itromso.no.

NHO Reiselivs arbeid med pakkereisearrangører
«NHO Reiseliv er klar over at det er flere pakkereisearrangører som ikke har fått innfridd de nødvendige garantier de trenger for å kunne selge pakkereiser. Dette gjelder spesielt små og mellomstore reisearrangører. NHO jobber nå opp mot Stortinget for å finne en løsning på dette.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Float on! Norway has some very hot saunas – and they float
«When it will be possible to travel again, Norway is the place to be for relaxing escapes and for discovering the Norwegian concept of kos while recharging your batteries.» Kilde: dfly.no.

Flyr sitt gebyr-kutt neppe reelt
«Flyr annonserer at det mye omtalte gebyret for endring av billetten blir borte. En sannhet med modifikasjoner, mener luftfarts-ekspert. I første omgang gjenstår det å se om Flyr i det hele tatt kommer på vingene.» Kilde: way-2-go.no.

Søndag lovte de doble bonuspoeng – så kom en dramatisk melding
«Søndag formiddag sendte Norwegian ut det som skulle være et fristende reisetilbud til mange titusen medlemmer av fordelsprogrammet Norwegian Reward.
Et drøyt døgn senere..» Kilde: thetravelinspector.no.

Milliardtap for Ryanair – fortsetter kritikken mot statlig krisestøtte
«Ryanair tapte 3,1 milliarder kroner i kvartalet som gikk, og fortsetter kritikken mot EU-statenes støtte til flybransjen.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Rekordfall for hotellene i Tromsø (Troms) +
«82 prosent av losjiinntektene forsvant fra hotellene i Tromsø i januar; måneden som normalt er årets beste. – Det er klart det er en katastrofe, sier reiselivsdirektør Lone Helle.» Kilde: dn.no.

Midt-Norge:

Elevar på yrkesfag slit med å få praksisplass under pandemien
«Hotell og restaurantar er stort sett nedstengde under koronakrisa. Det skaper utfordringar for yrkesfagelevar som treng arbeidserfaring, og vil gjere eit godt inntrykk før dei blir lærlingar.» Kilde: nrk.no.

Smak63 ska stärka Sverige (og Norge) som måltidsdestination
«Intresset för måltidsturism växer. Nu lanseras därför Smak63, ett nytt digitalt kunskapscenter som ska leda till fler mat- och dryckesupplevelser i Sverige och Norge.» Kilde: besoksliv.se.

Fjord-Norge:

Kristina og Sigurd satser millioner på turisme (Møre og Romsdal) +
«Samboer-paret fra Bud jobber mot å realisere et prosjekt med en investeringsramme på over 10 millioner kroner.  – men må først selge noen av de spesielle ferieboligene..» Kilde: rbnett.no.

Kjempar med verdas flottaste bygg om global pris (Vestland) +
«Tungestølhytta har fått ein gjev arkitektur-nominasjon, og er i ferd med å bli verdskjent – sjølv om få utlendingar har besøkt hytta. Nomineringa til den internasjonale årlege kåringa hjå magasinet Archdayly.com er ikkje moro berre for arkitektfirmaet Snøhetta.» Kilde: sognavis.no.

Rekordbesøk på Preikestolen i januar: – Uventet (Rogaland) +
«Stiftelsen Preikestolen har siden vinteren 2017/18 hatt bemanning hele året og har satset på å gjøre Preikestolen til en helårsdestinasjon ..gledelig og litt uventet at januar 2021 har slått .. tekorden med et besøk på 2 299 personer..» Kilde: sandnesposten.no.

Koronasommeren ble en opptur for Eigersund (Rogaland) +
«Godt besøk på turistkontoret. Økning i gjestedøgn gjennom hele sommmeren. Koronasommeren 2020 ble slett ikke verst for Eigersund-turismen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Elbil-marked i kamp om å vinne «hyttefolket» (Buskerud)
«De som vurderte elbilen Polestar 2 for å kjøre til skidestinasjonen Hemsedal må se seg skuffet. Nå er bilen «nedgradert» til Norefjell.» Kilde: friflyt.no.

Det spøker for Oslos bobilplass (Oslo)
«Oslos bobilplass på Sjølyst blir trolig lagt ned når den nye områdereguleringen for Skøyen blir gjennomført. Det endelige forslaget er nå til høring.» Kilde: bobilverden.no.

Virke etter nye lettelser: – Restauranter tør ikke åpne
«Til tross for at restauranter kan åpne igjen, er det ifølge Virke flere restauranter som vurderer å holde dørene stengt.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Blodig urettferdig (Oslo)
«Mesterkokk Bent Stiansen ved Statholdergaarden er skuffet over regjeringens krisetiltak. .. Jeg er skuffet over at regjeringen ikke har tilbakevendende kraft på de ti dager med lønnsplikt vi ble nødt til å betale ved den siste nedstengningen, sier Bent Stiansen.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Stadig flere spiser i Bjørvika (Oslo)
«Åtte av ti Oslo-beboere har besøkt Bjørvika i 2020. Stadig flere bruker området til tur, restaurantbesøk og handling. Aldri før har oppfatning av bydelen vært bedre enn nå.» Kilde: horecanytt.no.

NRKs julekalender – valget falt på denne unike bydelen (Østfold)
«Maya Nielsen har i tre uker bistått produksjonen av NRKs nye julekalender, «Kristianias Magiske Tivoli Theater», i Gamlebyen i Fredrikstad. – En god filmproduksjon gir effekt tre ganger, mener reiselivssjefen.» Kilde: dagsavisen.no.