Dagens reiselivsnyheter 02.11.2020 +

Nasjonalt:

Astrid Bergmål besøker Reiselivsministeren
«Pål Medhus og Tom Andersson fortsetter i sitt vikariat som reiselivsminister. I denne episoden har de besøk av Virke Reiselivs Astrid Bergmål, som blant annet prater om Pakkereiseloven reisearrangørenes situasjon.» Kilde: travelnews.no.

Fleire nordmenn på camping og hyttegrend i september
«Overnattingar i september 2020 fall med 34 prosent mot same månad året før. Det var ein nedgang for alle overnattingsformer, men fleire norske overnattingar på både campingplassar og hyttegrender bidrog til at nedgangen blei dempa.» Kilde: ssb.no.

1 million færre overnattinger i september
«SSBs overnattingstall for september viser at kompensasjon og makstak må tilbake til vårens nivå.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Halvparten av NHO-bedriftene opplever kanselleringer
«Vår siste medlemsundersøkelse, etter den siste ukes opptrapping av smitteverntiltakene, viser at krisen er høyst reell. Kostnadene med tiltakene bekrefter behovet for en kompensasjonsordning som dekker hele næringslivet og som også varer i 2021, mener NHO.» Kilde: nho.no.

Nordic Choice har sendt ut oppsigelser
«Petter Stordalens Nordic Choice har sendt ut oppsigelser. Hotellkjeden vil ikke si hvor mange ansatte som sies opp.» Kilde: e24.no.

Tillitsvalgt i Nordic Choice om oppsigelser: – Nå ser det stygt ut
«Hotellkjeden har allerede sagt opp et ukjent antall ved hovedkontoret. Neste uke møtes ledelsen og tillitsvalgte for å drøfte veien videre.» Kilde: dn.no.

Reisegarantifondet varsler konkurser: Ber staten stille med milliardgarantier
«Brorparten av landets vel 800 pakkereiseselskaper står på kanten av stupet, advarer Reisegarantifondet. Også fondet selv sliter med å få endene til å møtes.» Kilde: dn.no.

Nybø lover mer hjelp til uteliv og reiseliv
«Reiseliv og serveringsbransjen loves mer penger for å kompensere for koronatapene, og støtteordningen forlenges til og med februar neste år.» Kilde: dagsavisen.no.

Mer til ute- og reiseliv: – Minner om hastearbeid
«Halvannen uke etter kompensasjonsordningen til reiselivet ble presentert, blir den nå endret.» Kilde: e24.no.

Danske skiturister kommer ikke til jul og nyttår
«Danske myndigheter fraråder nå alle ikke nødvendige reiser til Norge. Fra norske myndigheters side er det også bebudet strengere innreiseregler for dansker.» Kilde: hrrnett.no.

Mange nordmenn har fortsatt ubrukt ferie til gode
«Med knappe to måneder igjen av året har tre av ti nordmenn fortsatt ferie til gode som må brukes i år. Ni av ti sier de ikke kommer til å fly til utlandet i år.» Kilde: e24.no.

Krise skremmer ikke: Kjøper magasin for reiselivsnæringen
«Forlaget Medier og Ledelse har kjøpt magasinet HRR – Hotel, Restaurant & Reiseliv. Planen nå, ifølge Lerø, er å utvide satsingen på reiselivsjournalistikk. Det skal lages nytt design for magasinet og satses sterkere på nettutgaven, HRRnett.no.» Kilde: journalisten.no.

Nytt drosjeregelverk fra 1. november
«Med de endringene som nå trer i kraft, sikrer vi en seriøs og trygg drosjenæring for både sjåfører og passasjerer, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.» Kilde: dfly.no.

Regjeringen vil få seg en overraskelse
«Norges Taxiforbund registrerer at regjeringen nå går gått ut med en pressemelding hvor de lover en seriøs og trygg drosjenæring for både sjåfør og passasjer. Vi kunne ønske samferdselsministeren hadde rett i sin uttalelse, vi frykter noe helt annet.» Kilde: Norges Taxiforbund

Unngår streik i flybransjen
«Tre timer på overtid kom Fellesforbundet og NHO Luftfart fram til et anbefalt resultat i meklingen på Flyoverenskomsten.» Kilde: fellesforbundet.no.

Vil ha hurtigtester på norske flyplasser
«Flyselskapene ønsker hurtigtester for passasjerer ved avgang og ankomst.» Kilde: abcnyheter.no.

Nord-Norge:

Overnattingsnedgangen i september er som forventet
«..en nedgang på 23 prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på 34 prosent. Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått ned med 65 prosent i september måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt nedgang i utenlandstrafikken på 73 prosent.» Kilde: reiselivinord.no.

Reiselivet sliter med å oppfylle lovpålagt garanti +
«Stine Haldorsen i North Norway Travel og Målfrid Baik  i NHO Arktis slår alarm om reisegarantiordningen de frykter skal være enda en uoverkommelig utfordring for reiselivet. Høyrepolitiker Erlend Svardal Bøe lover å hjelpe bransjen.» Kilde: itromso.no.

Miljøstiftelse jubler for hydrogenferge til Lofoten (Nordland)
«Miljøstiftelsen Zero gleder seg over at regjeringen krever hydrogenferger mellom Bodø og Moskenes. – Et svært viktig gjennombrudd, sier leder Marius Holm.» Kilde: e24.no.

Fjord-Norge:

Se filmen: Ny norsk turistattraksjon overrasker – og forarger (M&R)
«Gjør deg klar for en ny og flott turistattraksjon i Norge. Og denne attraksjonen kommer til å både overraske og imponere. .. Men det er ikke alle som er like begeistret over byggverket.» Kilde: thetravelinspector.no.

Satser på utleie i havgapet: – Det har vært massiv pågang (M&R) +
«Ytterst på Onakaia tilbyr Hustadvika Adventure overnatting i tre leiligheter, med til sammen 28 sengeplasser, fordelt på ni rom og hems.» Kilde: rbnett.no.

Halvparten av utestadene braut koronareglane (Vestland)
Bergen: «Etter 37 kontrollar denne helga er skjenkesjefen i Bergen oppgitt over resultatet. Utelivet slit med å legga til rette for god nok avstand mellom gjestane.» Kilde: nrk.no.

På tur til stedet der ingen orket å stoppe (Vestland)
«Både turister og kapitalister lar seg imponere over de mange fossene i Odda. Få steder i verden har så mange fosser på så kort strekning som innerst i Hardanger.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Beitostølen Resort satser offensivt – ansetter ekspert (Innlandet)
«Vi jakter alltid nye muligheter, som ikke minst er viktig i disse tider. Derfor har vi hentet en erfaren ekspert på sosiale medier til Beitostølen. Med et sterkt lag på kommunikasjon, er vi klare for både dagen og morradagen, fastslår direktør Atle Hovi i Beitostølen Resort.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Vil la turistene oppdage Nes fra sykkelsetet (Innlandet) +
«Med det nettopp ferdigstilte prosjektet Mjøssykling, ønsker Nes og Helgøya bondelag å vise fram det Nes har å tilby fra sykkelsetet.» Kilde: ringsaker-blad.no.

Norefjell skisenter (Buskerud)
«Alpinanlegget på Norefjell vil gjerne konkurrere med Hemsedal om å være best i Buskerud, eller Viken om du vil. Det klarer de godt, med gode løyper og anledninger for frikjøring.» Kilde: friflyt.no.

Rollebyte på hotellet (Buskerud) +
«1. oktober starta Mette Hågensen frå Øvre Eiker som ny dagleg leiar på Rødberg hotell. No handlar det først å fremst om å få ut så mykje som råd av det Nils Vøllo ber på oppe i hovudet.» Kilde: hallingdolen.no.

Innlegg: Renholdere og servitører fortjener like gode tiltak (Oslo)
«Oslos reiseliv, butikker og uteliv rammes hardest i landet av koronapandemien. Nå må medarbeiderne der få like gode tiltakspakker som oljearbeidere i Rogaland fikk under oljeprisfallet.» Kilde: dn.no.

Feel like a local (Oslo)
«The Trip Boutique and VisitOSLO, the official marketing organisation for Oslo, announced the launch of a partnership by which VisitOSLO will offer custom-made itineraries supplied by The Trip Boutique.» Kilde: traveldailymedia.com.

Koronavennlig kunst (Oslo)
«Et gallerieventyr gjennom Oslos gater som viser frem street art av kunstnere fra hele verden.» Kilde: journalen.oslomet.no.

Sørlandet: 

Samarbeider om å utvikle reiselivet i Risør +
» Et nettverk av bedrifter som har et felles mål, nemlig å utvikle reiselivsnæringen i Risør, er nå på plass. Lederen av nettverket er David Arnesen, direktør ved Det lille hotell.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Cruise-forbudet oppheves (usa)
«Amerikanske myndigheter letter på cruise-restriksjonene. Et solid rammeverk for oppstarten skal få en hardt Corona-rammet bransje på fote igjen – en kur som for noen kan fortone seg som verre enn «sykdommen».» Kilde: way-2-go.no.