Dagens reiselivsnyheter 04.05.2021

Nasjonalt:

Jobbskaperne – i samtale om veien tilbake
«Pandemien medførte store endringer og omstillinger for norske reiselivsbedrifter. Hvordan gjorde de det? På NHO Reiselivs årskonferanse 2021 hører du fra reiselivsledere og jobbskapere innen servering, overnatting og aktivitetsbedrifter over hele Norge.» Kilde: nhoreiseliv.no.

I rute for gjenåpning
«Antall registrerte smittetilfeller falt med 11 prosent i forrige uke. Norge er på vei ned fra tredje bølge, fastslår Espen Nakstad.» Kilde: travelnews.no.

Ber om at Norge følger EUs reiseforslag
«Det holder ikke med bare nordmenn som ferierer i Norge, mener Virke Reiseliv. Først i juni vil et felleseuropeisk coronasertifikat være klart.» Kilde: e24.no.

7 av 10 planlegger utenlandsreise i år
«I en undersøkelse gjennomført av Apollo oppgir hele 70 prosent at de skal på en utenlandsreise i år. Majoriteten ønsker seg sol og bad, og velger tradisjonell pakkereise fremfor å pakke selv.» Kilde: travelnews.no.

Påsken ga oppsving i overnattingsstatistikken for mars
«Ferske tall fra SSB viser at det var i underkant av 960 000 overnattinger ved kommersielle overnattingssteder i mars. Det er seks prosent færre enn mars i fjor. .. antall norske overnattinger på camping ligger høyere enn i «normalåret» mars 2019.» Kilde: business.visitnorway.com.

Ap vil fjerne Tomtefesteloven: Usosial og forhistorisk
«Står Tomtefesteloven for fall? Arbeiderpartiet tar nå til orde for å fjerne hele loven. Den er usosial, mener partiet som ber Stortinget om starte et lovarbeid med sikte pågå avvikle tomtefeste for bolig- og fritidseiendommer.» Kilde: hytteavisen.no.

Krever at SAS og Norwegian ikke sletter bonus-poeng
«Nå kaster Forbrukerrådet seg med full tyngde inn i striden rundt flyselskapenes bonuspoeng. I en tid hvor flytilbudet ligger nede står mange kunder i fare for å få slettet sine oppsparte verdier. SAS og Norwegian avviser kritikken.» Kilde: flysmart24.no.

Norwegian starter nedbemanning i Spania: Nær 1.200 kan bli rammet
«Flere baser legges ned når flyselskapet starter nedbemanningsprosess i Spania. Basene i Malaga og Alicante skal etter planen videreføres, med seks fly og rundt 200 ansatte.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Støre advarer mot å svekke kvaliteten i reiselivet (Nordland) +
«Arbeiderpartiet åpner for at Lofot-kommunene kan ta besøksbidrag fra turister. Det skal betale for toaletter og annen infrastruktur. – Vi må passe oss for å ikke slippe løs krefter som forringer kvaliteten, sier partileder Jonas Gahr Støre.» Kilde: lofotposten.no.

Planer om storstilt badeland i Svolvær (Nordland) +
«Investoren (Thor Drechsler) la mandag fram skisser over et nytt, stort badeanlegg i Svolvær for politikerne. Selskapet vil bygge et 24 meter høyt badeanlegg på tomta til gamle Skarvik i sentrum.» Kilde: lofotposten.no.

Aner ikke om sommeren berger jobbene deres (Nordland) +
«Med noe ekstra kroner fra Sparebanken Nord-Norge, forbereder mange små bedrifter i reiselivet seg på en ny sesong der ingen vet hvor mange som kommer. – Et skikkelig bomskudd, sier Ola Sakshaug om oppstartsåret 2020 for Opplev Nord AS.» Kilde: an.no.

Her er status på det omstridte hotellet (Nordland) +
Rønvikfjellet: «Han legger til at i den aktuelle veien ligger nye rør for vann og avløp til et nytt hotell og kostnadene til dette har Buchardt betalt i henhold til utbyggingsavtalen med kommunen. – Vi oppfatter det som et sterkt signal.» Kilde: an.no.

Garanterer 3,3 milliarder til ny flyplass i Rana (Nordland)
«Regjeringen har bestemt seg for å ta mesteparten av risikoen ved å bygge ny flyplass i Mo i Rana. I tillegg garanterer de for at de allerede eksisterende flyplassene i regionen er trygge.» Kilde: nrk.no.

Haaland retter blikket mot reiseliv (Nordland) +
«Som navnet tilsier skal vi i Northern Hospitality Group være et selskap som skal operere i regionen her, og vi skal tilby hyggelige opplevelser, sier Rune Devig Andreassen og Espen Haaland.» Kilde: ranablad.no.

Midt-Norge:

Hyttemarkedet koker: – Det er helt ekstremt nå +
Oppdal: «Det er solgt 78 hytter i Oppdal og Rennebu første kvartal mot 49 i samme periode i fjor.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Kjøpte seg inn og overtar turistperle ved Sveggvika (Møre og Romsdal) +
«Usikre tider i offshorenæringen fikk Thomas Raake (38) til å kjøpe seg inn i reiselivsbedriften Sveggvika Gjestehus. Neste år overtar han selskapet og satser allerede friskt på å videreutvikle turistperlen.» Kilde: tk.no.

Mest på fjellet det skjer (Møre og Romsdal) +
«I fjor kom det inn 22 søknadar for hyttebygging på Fjellsætra, og det ser ikkje ut til at det blir færre i 2021. Vi får stadig inn nye søknadar på hytter, så det er mest på fjellet det skjer, seier Kristian Trandal, som er fagansvarleg for byggesaker i Sykkylven kommune..» Kilde: nyss.no.

Store artistar har avlyst andre ting for å koma hit (Vestland) +
«Det som skulle bli ei mimrehelg i kjellaren på Lægreid hotell har blitt eit arrangement med heile musikknoreg med mellom 100-120 artistar.» Kilde: sognavis.no.

Nå åpner Moxy-hotellet i Bergen (Vestland)
«I dag åpner den danske hotelloperatøren Core Hospitality sitt nye Moxy-hotell i Bergen. Det er GC Rieber Eiendom som har utviklet hotellet som ligger ved sjøen i Solheimsviken i Bergen. Hotellet har et totalareal på 7.800 kvadratmeter fordelt på seks etasjer.» Kilde: estatevest.no.

Jostedalsbreen kan bli delt opp i fleire bitar (Vestland)
«Europas største isbre på fastlandet kan vere historie slik vi kjenner han om 20 til 50 år. Fleire stadar er isdjupna langt mindre enn venta, viser nye målingar.» Kilde: nrk.no.

Slik blir årets sommerski-sesong (Vestland) +
«Det nærmer seg årets sommerskisesong, og Folgefonna, Stryn og Galdhøpiggen Sommerskisenter håper og tror på en reprise av fjoråret.» KIlde: friflyt.no.

Vil bli blant dei største i landet på terrengsykling (Rogaland)
«Det blir investerte fleire hundre millionar kroner i anlegg for terrengsykling i Noreg. Ryfylke har mål om å bli blant dei største sykkeldestinasjonane.» Kilde: nrk.no.

Renate lager gatekunst i Lysebotn (Rogaland) +
«Turistene som skal til Kjerag i sommer, vil få seg en fargerik overraskelse hvis de legger turen innom Lysebotn.» Kilde: aftenbladet.no.

Viser fram lokale reisemål i ny musikkvideo (Rogaland) +
«Målet er å lansere videoen i beste sendetid på 17.mai. – Sikker på at det vil få flere turister til å komme hit, sier reiselivsdirektør.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Flytoget i åpen konflikt med direktoratet (Akershus/Oslo)
«Flytoget har fått tilbud om maksimalt 11 millioner i coronastøtte i måneden, for å fylle én avgang i timen. Den samme avgangen vil imidlertid koste dem 44 millioner.» Kilde: e24.no.

Ordføreren fortviler: – Det er ikke rimelig (Østfold) +
«Ordfører Sindre Martinsen-Evje krever at flere kommuner tar ansvar så fort som mulig etter trykk på karantenehotellet på Quality-hotellet på Grålum.» Kilde: sa.no.

Byggeskandalen på Tjøme: Har funnet feil i alle saker til nå (Vestfold)
«Jakten på ulovligheter i ferieparadiset Tjøme fortsetter med full styrke. Hytter og boder blir revet. Noen hytteeiere er anmeldt, andre må betale bøter.» Kilde: nrk.no.

Reiselivet ber om meir pengar (Telemark) +
«Styret i Visit Telemark ber om at potten til reiselivet må opp mot 8–10 millionar kroner til marknadsføring nasjonalt og internasjonalt.» Kilde: vtb.no.

Skal komme 20 cm nysnø på Gaustatoppen (Telemark)
«Gaustatoppen og flere andre skifjell på Østlandet får et nytt snøfall – med opptil 20 centimeter nysnø de neste dagene.» Kilde: friflyt.no.

Annet:

Tilfeldig ombordstigning er best
«En amerikansk studie kan tyde på at den mest smitte-vennlige måten å borde et fly på er slik det var før pandemien. Unntaket er bruk av bagasjehylla.» Kilde: way-2-go.no.