Dagens reiselivsnyheter 05.01.2021

Nasjonalt:

Nasjonal reiselivsstrategi: Løypemelding
«Arbeidet med den nasjonale reiselivsstrategien har fortsatt med uforminsket styrke, til tross for den krevende situasjonen covid-19 har påført næringen.» Kilde: business.visitnorway.com.

Koronapandemien påvirker nordmenns ferieplaner
«Mange krysser fingrene for at det skal bli mulig å tilbringe årets sommerferie i utlandet, viser en undersøkelse fra Virke Reiseliv.» Kilde: dagsavisen.no.

Korona gir kjempeøkning for UT.no
«Turportalen UT.no har hatt en enorm økning i år. Reisebegrensningene har fått folk ut i skog og fjell. Se topplista her.» Kilde: nrk.no.

Kompensasjonen til reiselivet må forbedres og forlenges
«I lys av de nye, nasjonale og inngripende smitteverntiltakene, mener NHO Reiseliv at regjeringen umiddelbart må følge opp med å forbedre og forlenge kompensasjonsordningen, dekke arbeidsgivers lønnspliktperiode og forlenge permitteringsperioden.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Forskriften for kompensasjonsordningen er klar
«Rett før jul kom den etterlengtede forskriften for kompensasjonsordningen for bedrifter med stort omsetningstap på grunn av covid-19-pandemien.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Enquete: Etter pandemien… Bente Bratland Holm
«Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.» Kilde: travelnews.no.

De ansatte stenger puben i natt: – Seigpining av en hel bransje
«I natt innføres nasjonalt forbud mot alkoholservering. – For oss er det bare å stenge helt ned. Vi er en god gammeldags pub. Bare to prosent av det vi selger er alkoholfritt, sier styreleder.» Kilde: nrk.no.

Skipslegen: Mener toppledelsen tok beslutningen om ikke å varsle
«De to skipslegene ble utpekt som syndebukker etter koronautbruddet på MS «Roald Amundsen». En av legene forteller nå sin versjon om hva som skjedde den 29. juli – to dager før passasjerene gikk i land i Tromsø.» Kilde: nrk.no.

Color Line-sjefen: – Alle inntekter blir borte
«Color Line permitterer nye 500 ansatte. Nå står totalt 1.500 av fergeselskapets ansatte uten arbeid.» Kilde: finansavisen.no.

Snart kan du ta «flytoget» på vanlige toglinjer i Norge
«Norske tog AS og Flytoget AS har inngått en intensjonsavtale hvor Norske tog overtar seks av Flytogets togsett. Avtalt pris er 181 mill. kr.» Kilde: naturpress.no.

«Alle holder pusten og venter på oppgangen»
«Nye analyser om utviklingen av flytrafikken gir ikke grunn til jubel – for flyselskapene. For kundene, derimot, er det riktig mange billige flyreiser tilgjengelig.» Kilde: flysmart24.no.

Grenseoverganger hastestengt
«Gamle Svinesund er en av mange norske grenseoverganger som nå er hastestengt.» Kilde: dinside.no.

Nord-Norge:

Et av landets mest spektakulære overnattingssteder (Troms) +
«Til tross for problemene har Lyngen North AS kommet greit gjennom unntaksåret. – Det ser faktisk ut som vi kommer ut i pluss, sier daglig leder Ola Berg.» Kilde: nordlys.no.

Midt-Norge:

Britannia stenger og permitterer 300 hotellansatte
«Etter nye innstramminger stenger hotellet i Trondheim midlertidig ned. – Det er ikke det samme å reise på femstjerners hotell og ikke få lov til å drikke champagne, sier hotelldirektør Mikael Forselius.» Kilde: e24.no.

Fryktet det ble kroken på døra +
«Røros Hotell AS gikk nærmest over natta fra glitrende utsikter til nedstengning og store tap. En vanvittig sommersesong ble redningen.» Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: Åpent brev til kommune og ordfører
Oppdal: «Klettstølen Hytteforening stiller fem spørsmål til ordfører Geir Arild Espnes og Oppdal kommune om utviklingen av skiløypenettet i Oppdal og eiendomsskatten.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Håper innstrammingene som blir gjort nå redder sommersesongen (M&R) +
«Hotellsjef Ola-Elias Åndal forteller at de er avhengige av en god sommersesong for at året skal bli bra. Nå håper han at den sosiale nedstengningen nå bidrar til at det går an å reise i sommer. Fra 1. januar er hotellet en del av Classic Norway-kjeden, og det nye navnet er Grand Hotel by Classic Norway Hotels.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Lydterror og hensynsløs nyttårsmarkering fra Hurtigruten (Vestland)
«Rasende bystyremedlem og hundeeier Henning Warloe truet med å saksøke Hurtigruten etter 50 minutters vedvarende «fløytestøy» på nyttårsaften i Bergen.» Kilde: tv2.no.

Øst-Norge:

Hastestenger hotell i Trysil etter smitteutbrudd (Innlandet)
«Seks ansatte ved Radisson Blu Resort Trysil har fått påvist koronasmitte. I tillegg har flere tidligere gjester også testet positivt. Nå stenges hotellet.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Via Ferrata på Andersnatten (Buskerud)
«Ralph Høibakk svarer på Nils Faarlunds kritikk mot Via Ferrata på Andersnatten.» Kilde: friflyt.no.

Koronatiltakene: Frykter kroken på døra for hver femte Oslo-bedrift (Oslo)
«I en fersk undersøkelse NHO har gjort hos sine medlemsbedrifter, frykter hele 8 av 10 innen servering og uteliv i Oslo å gå konkurs. For alle bransjer frykter hver femte bedrift i Oslo konkurs.» Kilde: dagsavi.sen.no

Superforhold på Gausta Skisenter (Telemark)
«Gausta Skisenter melder om superforhold i fjellet, og har nå fått åpnet 11 av 13 heiser og 23 av 35 nedfarter etter sold med snøvær i julen.» Kilde: radiorjukan.no.

Annet:

Krever 4 tiltak for å redde besøksnæringen i Sverige
«Regeringen måste ta fram fyra riktade stöd för att rädda besöksnäringen. Det skriver Maud Olofsson, styrelseordförande Visita och Jonas Siljhammar, vd Visita tillsammans med Hotell- och restaurangfackets vd Malin Ackholt på Expressen Debatt.» Kilde: besoksliv.se.