Dagens reiselivsnyheter 05.03.2021

Nasjonalt:

Mye kjærlighet til ‘From Norway with love’
«I februar kjørte Innovasjon Norge en egen kampanje rettet mot internasjonale eventplanleggere, agenter og turoperatører. Målet var å gjøre noe annerledes for å skape oppmerksomhet om Norge som destinasjon.» Kilde: business.visitnorway.com.

Møte med en som tenker nytt – Håvard Utheim
«Reiselivsministeren får spennende podcast-besøk av Håvard Utheim, mannen bak selskaper som Nanook og Travelopment og som ikke er redd for å tråkke opp nye spor!» Kilde: travelnews.no.

Reindriften viktig for «Matnasjonen Norge»
«Reindriften får en viktig rolle i oppfølgingen av strategien «Matnasjonen Norge». Næringen skal nå komme med konkrete innspill på mat- og reiselivsområdet.» Kilde: regjeringen.no.

Seks ganger så høy RevPAR i Haugesund som i Oslo
«Nok en merkelig måned er unnagjort. Tallene fra Benchmarking Alliance viser igjen uvanlige trekk.» Kilde: reiseliv1.no.

Classic Norway Hotels til internasjonal hotellallianse
«Classic Norway Hotels sikter internasjonalt, og har blitt en del av Global Alliance of Private Hotels. Alliansen (GAPH) er etablert i mer enn 80 land, består av rundt 800 hoteller, og har mer enn 10 millioner kunder.» Kilde: horecanytt.no.

Nye muligheter hos Líf by NX AS
«Líf by NX AS søker nå etter 3 personer – en salgssjef for Østlandet og 2 personer på regnskap. Líf er et tjenesteselskap som er en del av den store reiselivsatsning til Norwegian Experience (NX). Vi tror på lokalt eierskap og ønsker å bidra med å løfte destinasjonen Norge.» Kilde: lifbynx.no.

Gratis webinar: Rigget for fremtidig suksess?
«Travel IQ, BBH og Travel News inviterer til årets viktigste webinar: Hvordan oppnå suksess i reiselivet etter pandemien?» Kilde: travelnews.no.

Mye spennende å høre i denne ukens Reiselivsavisa
«Interessant avgjørelse i flyklagenemda, slik blir menyen over utenlandsdestinasjoner når vi kan begynne å reise igjen og hvilke følger får pandemien for strategien til Visit Norway. Dette er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 9-2021.» Kilde: dfly.no.

Ny digital utgave av REIS ute nå – helt gratis!
«Den digitale utgaven av REIS 1-2021 er ute nå, med spennende og inspirerende artikler fra Norge og den store verden. Nå ser vi frem til vi kan begynne å reise igjen!» Kilde: travelnews.no.

Forsker tror reisevanene våre blir som før
«Reiselivsforsker Veronica Blumenthal er glad i å oppleve verden. Hun tror vi kommer til å reise igjen så fort muligheten byr seg.» Kilde: nrk.no.

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk
«Reiserestriksjoner og koronapandemien fortsetter å tynge tallene til flyselskapet Norwegian. I dag la selskapet frem status for februar måned.» Kilde: hangar.no.

Nord-Norge:

Nytt år med ferdselsforbud (Svalbard)
«Tross iherdige protester fra lokale lag og foreninger og reiselivsnæringen, har Sysselmannen for fjerde året på rad besluttet å midlertidig endre forskrift om motorferdsel på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Skal sette opp luksustelt i Lofoten (Nordland) +
«John Eilert Skonseng (30) og Marcus Johan Pettersen Jansson (28) har etablert selskapet Enjoy-Lofoten AS. Nå vil de tilby en ny overnattingsløsning i Lofoten. Duoen satser nemlig på glamping, som er en sammenslåing av camping og glamour.» Kilde: lofotposten.no.

3 milliarder for å flytte rullebanen i Bodø 900 meter (Nordland)
«Går inn for å bevilge over 3 milliarder for å flytte rullebanen i Bodø 900 meter. Flyplassprosjektet i Bodø til flere milliarder har fått ny luft under vingene i kveld.» Kilde: nrk.no.

Lovende signaler før sommeren for Helgeland (Nordland) +
«Deltar i nordnorsk forum for å møte framtidens reiseliv, men allerede nå har de gode nyheter: – Vi har rekordhøye bookingtall på enkelte overnattingssteder til sommeren.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Hvem er det som tramper på min bro? +
Fosslandsosen: «I 30 år har Willys (73) trollpark vært en severdighet – nå skal alt fjernes: – Ekkelt og synd. På begynnelsen av 1990-tallet skapte Willy Strømmen trollene i trollparken på Aglen Camping. På det tidspunktet trodde han aldri trollene skulle bli så populære som de er i dag.» Kilde: namdalsavisa.no.

Bergstadens Hotel er tilbake i Destinasjon Røros +
«Tidligere i februar ble det klart at Bergstadens Hotel hadde meldt seg ut av Destinasjon Røros. Etter det begge parter beskriver som gode samtaler, er hotellet nå tilbake som medlem. – Det blir et enda tettere samarbeid enn før.» Kilde: retten.no.

Nytt hytteprosjekt – Telefonen står ikke stille +
Oppdal: «Gründertrio bygger åtte, små miljøhytter i Åneggagrenda på Nerskogen i år.. Ivar Langklopp, Lundhytta ved Jan Perry Lund og Trond Narve Stavne, gikk i fjor sammen og etablerte selskapet Grønn Fritid AS.» Kilde: opp.no.

Åneggagrenda – nye hytter i klynge på Nerskogen
Oppdal: «Åneggagrenda er et svar på å levere hyttedrømmen på en mer bærekraftig måte. Grønn Fritid har benyttet seg av utbyggingsstrategien som kom ut av prosjektet Grønn fjellhageby.» Kilde: nasjonalparkhagen.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Utspillet kan skade reiselivet i Romsdal 
«Den største konsekvensen av bråket rundt moldeordfører Torgeir Dahls (H) utspill mot Oslos koronainnsats, er at Molde har fått en omdømmeknekk. Det kan skade også resten av regionen.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Bobilbyen får sin andre bobilplass, men blir litt forsinket (Møre og Romsdal)
«Målet var at bobilplassen skulle stå ferdig til påske, men den er fortsatt en anleggsplass. De 55 nye plassene vil øke kapasiteten i Ålesund til over 100 bobilplasser.» Kilde: bobilverden.no.

Slik skal Geiranger se lyset i mørketida (Møre og Romsdal)
«Geiranger, som tradisjonelt sett er et sommermål, går nå nye veier for å skape ny attraktivitet og aktivitet om vinteren. De vil ha sin egen lysfestival,  og har forventninger om at nytt samarbeid vil kunne skape nye arbeidsplasser og styrke eksisterende..» Kilde: thetravelinspector.no.

Ny prosjektleiar for omstilling av Geiranger verdsarvområde (Møre og Romsdal)
«Nils-Andreas M. Ramsli (40) er tilsett som prosjektleiar for omstillingsprosjekt i Geiranger verdsarvområde, som Møre og Romsdal fylkeskommune har løyvd midlar til.» Kilde: mrfylke.no.

Går ut av Best Western (Vestland)
«De Bergenske går ut av BWH Hotel Group (Best Western), og gir samtidig full gass med egen utvikling. Basert på sine erfaringer med BW Hotel Group og den aktuelle pandemisituasjonen, ønsker selskapene å stå fritt på nåværende tidspunkt, sier Kjetil Smørås på vegne av styret.» Kilde: horecanytt.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Nå skaper vi kulturfylket Innlandet
«Vi trenger sterkere samarbeid på tvers, og gode planer for utvikling. Derfor setter fylkeskommunen nå i gang arbeidet med en egen kulturstrategi for Innlandet. Kom med dine innspill, ta del i diskusjonene.» Kilde: debatt.h-a.no.

Finner fram igjen planene for gondol over Lågen (Innlandet) +
«Øyer-ordføreren finner fram igjen de tidligere planene om en gondol over Lågen mellom Hunderfossen og Hafjell. – Vi trenger et slikt prosjekt.» Kilde: gd.no.

Vi samles under  ett  tak (Oslo)
«VisitOSLO har signert kontrakt for videre leie og ombygging av lokalene som i dag huser Oslo Visitor Centre. Det innebærer at alle 25 ansatte vil være samlet under samme tak i Østbanehallen før sommeren.» Kilde: visitoslo.com.

Stordalen-hotell: Varslet om smittefare (Oslo)
«En måned før 32 arbeidere testet positivt for coronasmitte på byggeplassen for Petter Stordalens nye prestisjehotell i Oslo, ble det varslet om smittefare på anlegget. Nå testes alle på nytt.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Deler av Østmarka utenfor Oslo kan bli nasjonalpark (Oslo/Akershus)
«Norge kan bli et av få land som kan skilte med en stor nasjonalpark rett utenfor hovedstaden hvis planene om å gjøre deler av Østmarka til nasjonalpark blir realiserte.» Kilde: forskning.no.

Ramme Fjordhotell i Munchs rike (Akershus)
«Ramme Fjordhotell på Hvitsten, som har vært under bygging i mange år, rakk så vidt å åpne dørene før coronarestriksjonene førte til at de måtte stenge igjen, nå gjøres alt klart for å åpne igjen så snart som mulig.» Kilde: reiseliv1.no.

Politisk styring sørget for bobil-åpning i påsken (Vestfold)
«Politikerne grep inn og sørget for at campingplassene i Sandefjord kan ta i mot bobiler i påsken. Vedtaket er begrunnet med Covid-19 og manglende muligheter for utenlandsreiser.» Kilde: bobilverden.no.

Sørlandet:

Visit Sørlandet nominert til prisen Årets Markedsfører i 2020
«Ydmyke og stolte kan vi fortelle at Visit Sørlandet er nominert til årets markedsføringspris for vår «Makrell- og måke-kampanje» som vi gjennomførte før sommeren 2020.» Kilde: usus.no.

Annet:

Reisesalget økt straks etter Høies glad-melding
«Da helseminister Bent Høie denne uken sa at det ligger an til at nordmenn kan begynne å reise til utlandet igjen fra mai, kom reaksjonen straks. Det gikk ikke mange minuttene før de første Syden-turene var solgt.» Kilde: flysmart24.no.

Britenes turistråd klar til at trykke på marketingknappen
«Alle nationale turistråd får travlt med at tiltrække turister, når rejserestriktionerne lempes. Det gælder også VisitBritain. ”Efterspørgslen vil overstige udbuddet,” hævder topchef i turistrådet.» Kilde: standby.dk.