Dagens reiselivsnyheter 06.05.2021

Nasjonalt:

Nybø mottar ny nasjonal reiselivsstrategi
«På oppdrag fra regjeringen har Innovasjon Norge laget en ny nasjonal reiselivsstrategi.  Torsdag tar næringsminister Iselin Nybø imot strategien i en direktesendt seanse fra det nye Nasjonalmuseet i Oslo.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Nordmenns ferieplaner og reisemotiv i 2021
«Undersøkelse i Norge gjennomført i uke 12-13.» Kilde: Innovasjon Norge

Allemannsretten – hva betyr den for oss her i Norge?
Webinar idag! «Hva er egentlig allemannsretten og hvorfor er den så viktig for oss? Torsdag 6. mai kl 20.00 inviterer Norsk Friluftsliv deg til et gratis webinar om allemannsretten, sporløs ferdsel og høsting fra naturen.» Kilde: Norsk Friluftsliv m.f.

Reiseselskap mot corona-strømmen
«Expa Travel gikk ut av pandemiåret 2020 med overskudd, og viser en hardt prøvet reisebransje at det nytter å kjempe – og at det å tenke nytt fører til resultater.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Regjeringen letter på reiserestriksjonene
«Regjeringen gjør lettelser i sine råd om innenlandsreiser. Vaksinerte blir regnet som beskyttet og frarådes ikke lenger å reise på unødvendige fritidsreiser.» Kilde: bobilverden.no.

Regjeringen vurderer bruk av coronasertifikat..
«Når Norge og andre land i EU har verifiserbart coronasertifikat på plass, vil regjeringen vurdere å åpne for bruk av sertifikatet på reise til og fra EU.» Kilde: abcnyheter.no.

Koronasertifikat gir håp om raskere gjenåpning
«Et vaksinepass kan føre til raskere gjenåpning av konferanser og arrangementer og at vi mest sannsynlig kan ta imot fullvaksinerte utenlandske turister og ansatte mot slutten av juni, sier Kristin Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Frykter falske korona-sertifikater vil skape reisekaos
«Europeisk sikkerhets-ekspert advarer nå på det sterkeste mot sikkerheten hvis det blir lansert et europeisk vaksine-sertifikat. Han tror at det raskt vil komme omfattende forfalskninger av sertifikatene.. Det kan bl.a. skape reisekaos.» Kilde: flysmart24.no.

Krevende måned for hotellene
«Ikke overraskende er det utenlandske gjester som utgjør den største reduksjonen. Det er den delen av reiselivet som er mest avhengige av disse gjestene, i tillegg til uteliv og konferansemarkedet, som vil føle de negative effektene av korona lengst. Derfor mener NHO Reiseliv at..» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nesten 2 milliarder i kompensasjon til hotell- og restaurantbransjen +
«Virksomhetene til en rekke kjente milliardærer er blant de største mottakerne av kompensasjon til hotellene som til nå har fått 1,78 milliarder kroner totalt. – Det er ikke på langt nær nok, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels AS.» Kilde: reiseliv1.no.

Nordic Choice Hotels lar gjester sertifisere smitteverntiltakene
«Nordic Choice Hotels har gitt utvalgte gjester oppdraget med å undersøke smitteverntiltakene på hotellene over hele Norden. Vurderingene blir synlige på deres nettsider.» Kilde: reiseliv1.no.

Gaarder-Larsen til Tribun
«Håkon Gaarder-Larsen er årets tredje nysignering for rådgivningselskapet Tribun. – Det er få i norsk hotellbransje som kan matche Håkons imponerende CV, sier partner og medgrunnlegger av Tribun, Gisle Tangenes.» Kilde: travelnews.no.

Stor nedgang i antall sommerjobber
«Resultater fra Virkes medlemsundersøkelse i april viser at det er 15 prosent som vil ansette færre sommervikarer sammenlignet med et vanlig år.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Denne uken på Reiselivsavisa på RadioRiksOslo..
«..airBaltics planer fremover, Bjørneparken i Flå, vinn et 17. mai-koldtbord fra Mortens Kro på Facebook og kan vi endelig begynne å planlegge utenlandsreiser igjen ? Dette er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 18-2021.» Kilde: dfly.no.

Widerøe søker Content Manager/Webredaktør
«Det siste året har vi utviklet en helt ny merkevarestrategi og nå søker deg som vi være med på å utvikle denne videre. Fast annsettelse. Arbeidsted Fornebu. Søknadsfrist 14.05.2021.» Kilde: finn.no.

Nord-Norge:

Bekymret for igjen å havne bakpå (Svalbard) +
«Svalbard er ikke nevnt i regjeringens gjenåpningsplan og testregimet består, også for vaksinerte. Daglig leder i Visit Svalbard frykter at Svalbard igjen havner bakpå.» Kilde: svalbardposten.no.

Harstad – et midtpunkt for stisykling (Troms) +
«Med naboer som Lofoten og Narvik, kan det være lett å overse Harstad for den som reiser nordover med sykkelen. Men om du fester blikket ditt her, kan du oppdage noen av Nord-Norges aller beste stier for sykling.» Kilde: terrengsykkel.no.

Gir 55 mill. til det spektakulære prosjektet (Nordland) + 
«Onsdag ble det klart at leder for fylkesrådet i Nordland, Tomas Norvoll, vil gi 55 millioner kroner til The Whale i Andøy.» Kilde: an.no.

Innlegg: Er det så nøye om Vesterålen er et bærekraftig reisemål? (Nordland)
«Merkeordningen er litt som å få stjerner i Michelinguiden. Nå skal vi bevise hver eneste dag for hver eneste gjest at vi er verdig sertifiseringen, og kanskje tør inspirere andre regioner?» Kilde: vol.no.

De måtte bare sprette champagnen: – Magisk! (Nordland) +
«Hotelldirektør Unni Olsen på Clarion Collection Grand Hotel i Bodø kom til en merkedag da de onsdag morgen møtte på jobb: For første gang på ti måneder var hotellet i sentrum, fullbooket. Det er ti måneder siden de opplevde makan.» Kilde: an.no.

Helsvart for datterselskap – strever med 366 millioner i gjeld (Nordland) +
«Miris står blant annet bak planene om et eksklusivt hotell ved foten av Engenbreen i Meløy. Hotellprosjektet har fått mye omtale, men selskapet bak sliter med en gjeld på 366 millioner kroner.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Webinar om Varde kvalitetssystem – se opptak her
I samarbeid med Hans-Olav Holtermann Eriksen ble det gjennomført et webinar om Varde opplevelseskvalitet. I webinaret får du lære mer om hvordan systemet er bygd opp og hvilke fordeler det vil være for deg som bedrift å sertifisere dine opplevelser gjennom Varde. Opptak av webinar her: bransje.trondelag.com.

Vinkelner-NM flyttes til Trondheim
«Norsk Vinkelnermesterskap og Junior Wine Award er flyttet fra Oslo til Trondheim. Mesterskapene arrangeres 29. og 30. mai.» Kilde: horecanytt.no.

Kjersti skal være med og utvikle reiselivet i regionen +
Intervju: «På årsmøtet til Destinasjon Røros nylig, ble Kjersti Hagen Risberg valgt som nytt styremedlem. Kjersti er født på Telnes, bor i Oslo og har hytte på Savalen. Hun har lang erfaring fra reiselivsbransjen, merkevarebygging og digitale medier.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

60 prosent av cruisebesøka avbestilte i Nordfjord (Vestland) +
«Nordfjord Hamn er ikkje veldig optimistisk før cruisesesongen, og det kjem stadig inn nye kanselleringar. – Vi har første anløp i Olden 8. juni, men eg blir ikkje overraska om også det går ut,  seier assisterande hamnedirektør ved Nordfjord Hamn, Sølve Oldeide.» Kilde: firda.no.

Reaksjoner mot flytting av turistinformasjonen (Vestland) +
«Kinn kommunes avgjørelse om å flytte turistinformasjonen ut av Måløyraidsenteret skaper reaksjoner i senterstyret. Premissene var lagt på forhånd da planleggingen av årets turistinformasjon startet i fjor høst, mener styremedlem Olav Horn.» Kilde: fjt.no.

Ber Bergen prioritere uteserveringen (Vestland)
«Bystyret i Bergen ønsker rask behandling av søknader om utvidet area til uteservering. NHO Reiseliv oppfordrer nå Bergen kommune om å prioritere dette.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ledig vikariat; destinasjonsekspert og social media strateg (Rogaland)
«Visit Region Stavanger søker en engasjert destinasjonsekspert og social media strateg til turistkontorene i Sandnes og Stavanger.» Søknadsfrist: 21. mai 2021. Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Klare til å opna motell og bistro på Utsikten (Rogaland) +
«Laurdag 15. mai opnar Motel Utsikten på Hjelmeland, og vertskapet opnar dørene for alle som har lyst til å prøva maten frå bistroen eller ta ein kikk på dei nyoppussa romma.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

NHO Reiseliv søker Distriktssjef i Innlandet
«Din hovedoppgave blir å være vårt ansikt utad lokalt i ditt distrikt, og markedsføre NHO Reiseliv og Innkjøpskjeden. Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist: 19.05.2021.» Kilde: finn.no.

Juvflye klimapark får nasjonal heder (Innlandet)
«Miljø- og klimaforandringer er pensum i grunnskolen. I Jotunheimen brukes arkitektur og design fra Landskapsfabrikken som et ledd i undervisningen om hvordan klimaendringer påvirker oss. Opplegget er blitt en turistattraksjon.» Kilde: abcnyheter.no.

SkiStar satser stort på Skandinavia (Innladet/Buskerud)
«For å styrke posisjonen som den ledende feriearrangøren for Skandinavia, har SkiStar besluttet å selge sine andeler som majoritetseier i skianlegget St. Johann in Tirol i Østerrike.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sikret seg tomtebank og varsler storutbygging (Buskerud) +
«Nå har den lokale eiendomsutvikleren flere hundre fritidsboliger i ermet. ..Tisleifjorden mellom Hemsedal og Gol..» Kilde: estatenyheter.no.

Spetalen kjøper luksushytte på Norefjell for 41 millioner (Buskerud)
«Investor Øystein Stray Spetalen har kjøpt en kjempeeiendom på Norefjell. Handelen er det nest dyreste hyttekjøpet i Norge gjennom tidene, ifølge megler.» Kilde: e24.no.

8 av 10 i Viken vil feriere i Norge (Viken)
«Samtidig planlegger innbyggere i regionen å bruke 14.000 kroner hver på årets sommerferie. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse for SpareBank 1*.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Undervisningsstilling i salg, service og reiseliv (Akershus)
«Er det deg vi ser etter? Du som vil jobbe med salg, service og reiseliv Vg1 – Salg og Reiseliv  og Service, Sikkerhet og administrasjon Vg2?» Arbeidsgiver Viken fylkeskommune. Fast annsettelse. Søknadsfrist 14.05.2021. Kilde: finn.no.

Nå blir det hotell og restaurant på The Well (Akershus) +
«The Well på Sofienmyr utenfor Oslo utvides fra dag-spa til resort. 1. juni åpnes et helt nytt hotell med 104 rom, og det blir også eget bibliotek og egen bar og restaurant – med asiatisk vri.» Kilde: horecanytt.no.

Oslo åpner fortsatt ikke for skjenking: – Da ryker hele mai (Oslo)
«Mens butikker og kjøpesentre får åpne, må Oslos utesteder fortsatt holde stengt. Nå håper Dattera til Hagen å kunne åpne til sommeren: – Vi er veldig klare.» Kilde: e24.no.

Oslo er dødt med dagens situasjon (Oslo)
«Til tross for at byrådet varslet nye lettelser onsdag, reagerer særlig én bransje med stor skuffelse.» Bransjen fortviler og NHO reiseliv reagerer kraftig. Kilde: tv2.no.

Mange arbeidsplasser settes i fare (Oslo)
«NHO Reiseliv reagerer med stor skuffelse på at Oslo ikke vil vurdere å åpne for servering i Oslo før 20. mai. Mange arbeidsplasser settes i fare, sier Kristin Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

11,8% rombelegg i april i Oslo +
«Man skal fortsatt lete svært grundig hvis man skal finne lyspunkter i hotellstatistikken. Det er lite å glede seg over for hotellene, ifølge de siste tallene fra Benchmarking Alliance.» Kilde: reiseliv1.no.

Her kan Tønsberg få sin arena for kjempekonserter (Vestfold) +
«Her kan det bli muligheter til å oppleve store stadionrockere – for kanskje 30-40.000 publikummere. – Det blir et fantastisk areal til utendørskonserter. En gigantisk mulighet, sier Gunnar Flåten..» Kilde: sb.no.

Stavernfestivalen avlyser årets festival (Vestfold) +
«Begrensning på 5000 publikummere var for dårlig for Stavernfestivalen. Derfor blir årets festival avlyst. .. Det ville da ikke bli noe som tilsvarer merkevaren Stavernfestivalen, sier markedsansvarlig i Stavernfestivalen.» Kilde: sb.no.

Annet:

Mot boblefri cruise-sommer
«Når Norwegian Cruise Line (NCL) starter opp seilingene i Europa i sommer skjer det med fullvaksinerte passasjerer. Det betyr også at landutfluktene kan skje uten restriksjoner.» Kilde: way-2-go.no.
utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mot-boblefri-cruise-sommer

Flyreiser for dyre for mange p.g.a dyre covid-tester
«IATA har sammenlignet priser på PCR-tester (den typen test som vanligvis kreves av myndighetene) i 16 land og funnet store prisvariasjoner etter markeder, og innen forskjellige markeder.» Kilde: reiseliv1.no.

Forbyr musikk – vil hindre spredning av korona-smitte
«..åpnet Hellas fra mandag av også for restaurant-virksomhet utendørs igjen. .. Forklaringen er simpelthen at musikken kan tvinge kundene til å snakke høyere.» Kilde: flysmart24.no.