Dagens reiselivsnyheter 06.11.2020

Nasjonalt:

Fremsnakker norsk reiselivsrelatert innovasjon på X.Festival
«X.Festival blir en unik møteplass. I fem hele dager skal vi dele inspirasjon og kunnskap om bærekraftige løsninger og mer grønn innovasjon i reiselivsnæringen, sier Hege V. Barnes, reiselivsspesialist og leder av Innovasjon Norge i New York.» Kilde: business.visitnorway.com.

Hvor gode kan vi bli på camping?
Rundt 70 deltakere var tirsdag 3. november samlet på Quality Hotel Tønsberg til årets Camping- og reiselivskonferanse. Med god avstand og inndelt i kohorter, var alt godt tilrettelagt for en trygg konferanse på vegne av Norsk Turistutvikling, NHO Reiseliv og Nasjonal klynge for campingnæringen.

Innlegg: Kan naturrestaurering gi et bedre friluftsliv?
«Friluftsliv gir store naturopplevelser, men kan også gi store naturskader. Hvordan er det mulig å reparere det som allerede er ødelagt? Svaret kan være naturrestaurering.» Kilde: utemagasinet.no.

Stephen Meinich-Bache er gjest hos Reiselivsministeren
«Topplederen for Classic Norway Hotels fikk pandemien rett i fanget bare dager etter at han overtok sjefsstolen i kjeden, men har styrt skuta støtt gjennom stormen. En bra mann å ha med seg i krigen!» Kilde: travelnews.no.

Nye Reiselivsavisen på RadioRiks
«Hvordan ville reiselivet ha reagert på terror og USA-valg i en coronafri verden, .. Scandic Helsfyr er back in business etter omfattende renovering og gjennomgangen av Per Roger Lauritzen sine reisehåndbøker fortsetter. Det er stikkordene for denne ukens utgave..» Kilde: dfly.no.

Smitteverntiltakene strammes inn
«Krav om fersk negativ koronatest for reisende fra røde land. Ingen innslipp på utesteder etter ti om kvelden. Dette er to av regjeringens nye innstramminger for å hindre koronasmitten.» Kilde: nho.no.

«Bestemor» må i karantenehotell – uklart hvem som tar regningen
«Snart må alle uten bolig i Norge på karantenehotell ved innreise. Mye er uklart rundt hvordan ordningen skal fungere. I Australia ble karantenehotellene en fiasko.» Kilde: nrk.no.

Unngå innenlandsreiser, fritidseiendommer unntatt
«Statsminister Erna Solberg ber det norske folk holde seg mest mulig hjemme de neste ukene. Hun gjør unntak for reiser til fritidseiendommer dersom kontakt med andre kan unngås.» Kilde: bobilverden.no.

Dette er et nådestøt fra regjeringen
«Virke Reseliv mener flere ti talls tusen arbeidsplasser vil forsvinne med strengere coronatiltak fra regjeringen.» Kilde: finansavisen.no.

Ytterligere restriksjoner som berører reiselivet
«Kompensasjonsgraden må heves til 80 prosent som i vår, utbetalingstaket for hver bedrift må økes til 80 millioner kroner, og momsen må holdes nede på 6 prosent. I den situasjonen vi står i nå er alt annet uforsvarlig, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ingen ordning for garantistillelse i Reisegarantifondet
«Regjeringen vil ikke få på plass en ordning som dekker pakkereiseaktørenes behov for garantistillelse i Reisegarantifondet for 2021.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Stenger flere utesteder over hele landet
«– Det er ikke folk ute lenger. Flere utelivsgiganter stenger ned flere utesteder etter de nye innstrammingene. Noho Norway permitterer flere ansatte og stenger enda en restaurant. – Det føles som mars igjen, sier sjef Ida Nordskaug ved Sennepen Scene i Oslo.» Kilde: e24.no.

Museene og COVID-19: Strengere tiltak fra 9. november
«I dag offentliggjorde Regjeringen strengere tiltak for å begrense smitten av Covid-19. .. Nedenfor finner du en oversikt over tiltakene som treffer museene i Norge.» Kilde: museumsforbundet.no.

Wizz Air åpnet base på OSL
«Wizz Air åpnet torsdag 5. november sin nye base på Oslo lufthavn. Dette markerte også startskuddet for tre nye innenlandsruter mellom Bergen, Tromsø, Trondheim og Oslo.» Kilde: dfly.no.

Wizz Air er i gang i Norge – det ble ingen pangstart
«Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air er nå i gang med sine nye og omstridte innenriks-flyvninger i Norge. Første avgang fra Gardermoen gikk klokken 06.39 og flyet lettet med retning Trondheim.» Kilde: flysmart24.no.

Wizz Air – møtt av demonstranter på flere flyplasser
«Det var aksjoner mot Wizz Air på flyplassene i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Bodø.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Kanskje vi berger jul og nyttår (Svalbard) +
«Reiselivsbedrifter på Svalbard fortviler over strengere korona-tiltak. Men det kan berge jule- og nyttårssesongen.» Kilde: svalbardposten.no.

Rorbuer for millioner i Lødingen (Nordland) +
«Rorbuer på Hjertholmen: 12 rorbuer og et stornaust tenkes bygd på Hjertholmen i Lødingen. Investeringen fra Eivind Ellingsen og Bjørn Gunnar Aase ligger rundt 23 millioner kroner.» Kilde: blv.no.

Sier ja til «scootertaxi» i utmark (Nordland) +
«I februar etterspurte MDG en fellesløsning for hytteeiere i Hadsel som har behov for å bruke snøscooter til og fra hytta. Tirsdag ga teknisk hovedutvalg enstemmig ja til dispensasjon fra det generelle forbudet,..» Kilde: vol.no.

Midt-Norge:

Vikariat på Salg, service og reiseliv
«Olav Duun videregående skole, Trøndelag fylkeskommune har behov for en vikar i inntil 100 % stilling på utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv. Vikariatet vil ha oppstart 01.01.2021, men muligens tidligere.» Sted: Namsos. Søknadsfrist: 11.11.2020. Kilde: Trøndelag fylkeskommune

Fjord-Norge:

Innlegg: Reiselivet får en svært tøff høst (Møre og Romsdal) 
«Nordmenn reddet sommeren for flere reiselivsbedrifter i Møre og Romsdal. Men med fortsatt strenge restriksjoner og et rødt Europakart, går bransjen en dyster høst og vinter i møte.» Kilde: smp.no.

Thon Hotel Ålesund pusser opp (Møre og Romsdal)
«I 30 år har har det vært et Scandichotell. Men tidligere i høst overtok Thon Hotels driften av hotellet ved Brosundet i Ålesund. Og etter kort tid stengte de dørene.» Kilde: thetravelinspector.no.

Innlegg: Et nasjonalt hærverk (Vestland)
«Vindkraftindustri på Stadlandet ikke bare en skandale, men grenser til miljøkriminalitet, mener artikkelforfatterne.» Kilde: arkitektnytt.no.

Sogndal Skisenter Hodlekve (Vestland)
«Vestlandsperlen Hodlekve er ett av to suverene skianlegg i Sogndal, vestlandsbygda med forhold, og hjerte, for løssnøkjøring.» Kilde: friflyt.no.

Øst-Norge:

Stor auke i avbestillingar etter nye restriksjonar (Buskerud) +
«Etter nye innstrammingar frå regjeringa merkar hotella i Hallingdal ein kraftig auke i avbestillingar. – Me må definitivt vurdere staben på nytt, seier Roger Espeli, adm. direktør i Geilogruppen.» Kilde:

Koronakrise for Oslo Spektrum (Oslo)
«Oslo Spektrum sliter økonomisk, men sjefen håper staten kan være redningen. – Vi vil ligge med brukket rygg lenge.» Kilde: nettavisen.no.

Sluttet å snakke til turistene (Oslo)
«Turistene kommer til Aker Brygge uansett. Derfor har fokuset til NPRO vært nabolaget og Oslobefolkningen.» Kilde: estatenyheter.no.

Utvider hotellkapasiteten ved kjøp av flere leiligheter (Østfold) +
«Moss Hotel går stadig tyngre inn i eiendomsmarkedet. Nå har hotellet en portefølje på én enebolig og fem leiligheter i Moss – alt til disposisjon for hotellets gjester.» Kilde: moss-avis.no.

Storhotell skal gi Moss sydenstemning og yrende byliv (Østfold) +
«Over 350 millioner kroner har Höegh Eiendom bestemt seg for å gå inn med for å få bygget det kommende storhotellet på Verket i Moss. Byggingen vil ta til rett over nyttår, og hotellet skal etter planen kunne åpne våren 2023.» Kilde:

Innlegg: Reiselivet i Tønsberg trenger mer støtte (Vestfold)
«2021 er året hoteller, restauranter og utelivsbransjen i Tønsberg skal begynne å reise seg igjen etter tidenes verste krise for norsk reiseliv. For å få til det må bedriftene få tilstrekkelig kompensasjon og fortsatt lav moms.» Kilde: tb.no.

Annet:

«Norske» Viking tester Covid-lab til sjøs
«Trolig som det første cruise-selskapet installerer Viking et eget Covid-laboratorium der gjester og mannskap skal kunne testes daglig.» Kilde: way-2-go.no.

Dette skjer med reisene dine
«Flyselskapene viser til vanlige vilkår – men reiseforsikringen din kan dekke avbestilling i lys av nye coronaråd.» Kilde: dinside.no.