Dagens reiselivsnyheter 07.01.2021

Nasjonalt:

Mimir AS utvider i nord med kontor i Tromsø
«Mimir AS utvider nå sin rådgiverstab for å dekke etterspørselen og for å styrke og utvide selskapets kompetanse. Denne gang åpner Mimir kontor i Tromsø.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sommerferien ryker for tusenvis – betyr ny smell for reiselivet
«Har du vært permittert i løpet av 2020? Da må du være klar over at feriepengeutbetalingen din er lavere i år enn den ville vært om du var i full jobb. Det er nemlig ikke feriepenger på dagpenger.» Kilde: thetravelinspector.no.

Hotellene hardest rammet i november
«Det var innreiserestriksjoner i november, så kanskje ikke overraskende at utenlandske gjestedøgn gikk ned med 67 prosent. Norske gjestedøgn gikk ned med 54 prosent, og nok en gang er hotellene hardest rammet.» Kilde: business.visitnorway.com.

Reiselivet trenger mer forutsigbarhet
«En forlenging på ytterligere to måneder er for kortsiktig, og skaper ikke den tryggheten og forutsigbarheten som bedriftene trenger nå, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Ruller ut ny runde med kontantstøtte til næringslivet
«Strengere smittevern rammer landets utesteder og restauranter, og flere etterlyser nok en gang målrettede tiltak. For serveringsbransjen er det kompensasjonsordningen som gjelder, slår næringsminister Iselin Nybø fast.» Kilde: e24.no.

Fillerister utvidet kompensasjonsordning: – Dette holder ikke
«Arbeidsgiverorganisasjonene og opposisjonspartiene er ikke fornøyde med regjeringens forlengelse av kompensasjonsordningen fram til april. – Dette holder ikke, sier Sylvi Listhaug (Frp) som vil kreve ytterligere forlengelse.» Kilde: e24.no.

31.000 koronapermitterte står i fare for å bli oppsagt
«LO og NHO ber regjeringen ikke svikte bedriftene og de permitterte på oppløpssiden.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Støtteordning for store publikumsåpne arrangementer
«Regjeringen har etablert en tilskuddsordning for store publikumsåpne arrangementer utenom kultur- og idrettssektoren. Tilskuddsordningen har en ramme på 350 millioner kroner og søknadsfristen er 1. februar 2021.» Kilde: innovasjonnorge.no.

Innlegg: Merkelig om snøskuter og naturvern
«Rapporten om konsekvenser av det nye regelverket for snøskuterkjøring viser at over halvparten av kommunene har lagt løyper i viktige friluftsområder, til tross for alle forsikringene om at friluftslivet skal hensyntas spesielt, mener Naturvernforbundet.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Norsk Friluftsliv: La 2021 bli året der vi tar vare på naturen
«Naturen og friluftslivet har betydd ekstra mye for mange i 2020. Mitt ønske for året som kommer er at verdien naturen har for oss vil gjenspeiles i politikken.» Kilde: hytteavisen.no.

Utbredt bruk av falske koronatester ved norske flyplasser
«Sandefjord lufthavn er en av flyplassene her i landet som har stort trykk på antall reisende som kommer til Norge, og vil inn i landet. Nå viser deg seg at mange også ankommer med falske koronatester de har kjøpt i hjemlandet.» Kilde: hangar.no.

SAS får kjeft for bruk av bemanningsbyrå: – Bare starten, sier flyekspert
«Både Ap og Sp reagerer på at SAS bruker piloter fra datterselskapet i Irland, samtidig som de sier opp over 500 piloter i Skandinavia. – Bare starten, mener flyekspert.» Kilde: nrk.no.

Dette er de sikreste flyselskapene i verden
«Hvert år presenterer nettsiden Airline Ratings en liste over verdens sikreste flyselskaper. Også i år kåres det australske selskapet Qantas som vinner. En norsk flyekspert advarer mot slike kåringer.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Endrer dagpengepraksis for Svalbard +
«Personer i midlertidige stillinger på Svalbard som er medlem i folketrygden, kan nå få dagpenger på lik linje med medlemmer på fastlandet.» Kilde: svalbardposten.no.

Første hurtigruteskip fra Bergen i 2021 (Finnmark)
«Flere hurtigruteanløp i Finnmark. Honningsvåg fikk besøk av «Polarlys» onsdag formiddag.» Kilde: radionordkapp.no.

Tore (62) gir seg etter 17 år som Saga-direktør (Troms)
Tromsø: «Hotelldirektør Tore Pettersen gir seg til sommeren. Her står han ved inngangspartiet i hotellet han har vært direktør for i 17 år. – Det har vært et eventyr.» Kilde: itromso.no.

Her er ingen koronasmittet – likevel må hotellet stenge ned (Nordland)
«Hotellsjefen ved Thon Hotel i Lofoten mener den siste koronainnstrammingen rammer urettferdig. – Hotellbransjen i Lofoten settes 30 år tilbake i tid, sier han.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Gjenåpner hotellet i Oppdal
«Etter å ha vært stengt siden 19. november åpner hotellsjef Michael Thomson forsiktig dørene igjen ved Quality Hotel Skifer.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Dramatisk fall for Flåmsbana (Vestland) +
«Frå 940.000 reisande i 2019, var det berre knapt 150.000 som løyste billett på Flåmsbana i koronaåret 2020.» Kilde: avisa-hordaland.no.

Petter Stordalen slår Stavanger-hotell konkurs (Rogaland)
«De siste årene har Petter Stordalen tapt flere hundre millioner på sine hoteller i Stavanger. Nå må han slå ett av dem konkurs. Fra i dag av stenger Comfort Hotel Stavanger dørene for godt.» Kilde: e24.no.

Mye godt i vente innen messe, kongress og konferanser (Rogaland)
«Etter en tøff periode innen MICE-segmentene, er det betryggende å vite at det er mange bekreftede messer, kongresser og konferanser «på bok» for de kommende årene. Allerede fra høsten 2021, ser man positive svingninger i kongressmarkedet..» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Åpner dørene til sin nye storsatsning, Sirkus Renaa (Rogaland)
Stavanger: «Endelig har Renaa sin nye storsatsning, Sirkus Renaa,  åpnet dørene. Byens nye kulinariske møteplass er som et levende sirkus og huser alt fra bakeri, konditori, pizzeria, iskrem- og sjokoladefabrikk.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Hotell- og servicenæringen i krise, The Well inkludert (Akershus) +
«Nok en gang står The Well i fare for å måtte stenge spaet. – Det er meget uheldig at vi nok en gang befinner oss i en slik situasjon, uttaler styreleder Kristian Gundersen.» Kilde: oblad.no.

Ingen fest og prisutdeling på dette hotellet i år heller (Vestfold)
Tønsberg: «Årets Skup-konferanse avholdes 15. og 16. april, og skal foregå digitalt. Fjorårets nedtur førte til et godt år økonomisk sett.» Kilde: journalisten.no.

Annet:

Vil at dansk turisme skal satse på bærekraft
«Hjælp med at gøre Danmark til en førende bæredygtig turistdestination, lyder det fra erhvervsministeren, der opfordrer dansk turismes mange aktører til at bidrage med gode ideer.» Kilde: standby.dk.

Slik makser du ferien i år
«Vi har allerede advart deg: Det kan knapt bli verre enn ferieåret 2021. .. Se når du bør legge feriedagene for å få mest mulig fri i 2021.» Kilde: dinside.dagbladet.no.