Dagens reiselivsnyheter 07.05.2021

Nasjonalt:

Nasjonal reiselivsstrategi
«Skal bidra til tusenvis av nye jobber og halvere klimautslippene i reiselivet. Dette er første gang Norge får en nasjonal plan for reiselivet.» Kilde: business.visitnorway.com.

Mye positivt i ny reiselivsstrategi, men..
«I dag overrakte Innovasjon Norge en rykende fersk nasjonal reiselivsstrategi til næringsminister Iselin Nybø. − Mye positivt, men strategien mangler foreløpig forpliktelser fra staten, sier NHO Reiseliv-direktøren.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Vil helst ha turister fra Sverige, Danmark, Tyskland og Storbritannia
«Ny nasjonal reiselivsstrategi anbefaler å satse på kortreiste og avtrykksvennlige turister. Særlig svensker, dansker, tyskere og briter kommer godt ut.» Kilde: nrk.no.

43.000 nye jobber i reiselivet fram mot 2030
«Fra en pott på 800 millioner kroner, vil næringsminister Iselin Nybø (V) restarte reiselivsnæringen etter pandemien. Bedrifter som lager et nytt produkt eller inngår nye samarbeid kan få dekket 80 prosent av kostnadene. Det får blanda mottagelse fra reiselivsnæringa.» Kilde: nrk.no.

Turid Backe-Viken ny prosjektleder for fjelldestinasjoner
«Turid Backe-Viken blir ny prosjektleder i bransjeforeningen for Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner i Norge.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

FHI ber folk halde avstand i naturen – fare for å verte smitta
Mutert virus og meir smitte i samfunnet gir auka fare for smitte utandørs i år enn i fjor. No ber FHI folk vere forsiktige på dei mest populære turmåla i Noreg i sommar.» Kilde: nrk.no.

Verdas første «lynlader» på plass – vil gjere Noreg til elbåtnasjon
«Fleire hurtigladestasjonar er på trappene langs norskekysten. Målet er å gjere Noreg leiande på grønt båtliv, men båtfolket har rekkeviddeangst.» Kilde: nrk.no.

Den flotteste padlingen i Norge
«Før du planlegger sommerens kajakktur, bør du ta en titt på disse stedene. Her finner du muligens den fineste padlingen i Norge. Se alle episodene fra første sesong av padleperler her!» Kilde: utemagasinet.no.

Nettmøte om framtidens mangfold av parker
«I forbindelse med den Europeiske parkdagen inviterer Norske Parker til et åpent digitalt møte om mangfoldet av parker i Norge og Europa 25. mai.» Kilde: norskeparker.no.

Utsette ferien til du er vaksinert?
«Mange arbeidstakere kan nok ønske å avvikle sommerferien senere enn vanlig i håp om at Europa og verden åpner igjen på sensommeren eller høsten. Dette forutsetter at du kommer til enighet med arbeidsgiver.» Kilde: abcnyheter.no.

Stadig flere bestiller utenlandsferie – dette vil nordmenn ha nå
«Det er spesielt ett sted som peker seg ut som nordmenns drømmedestinasjon i sommer.» Kilde: tv2.no.

Virtuell hyttemesse for første gang
«Den er den første i sitt slag her til lands. Her kan publikum altså komme inn til utstillerne via mobiltelefonen, nettbrettet eller pc´en.» Kilde: hytteavisen.no.

Lover halvering av ferjeprisene innen 2025
«Regjeringen lover 120 millioner kroner til reduserte ferjepriser i forslaget til revidert nasjonalbudsjett for 2021.» Kilde: tv2.no.

Hurtigruten-direktør måtte gå – får toppjobb hos konkurrenten
«Bent Martini blir ny administrerende direktør i Havila Kystruten, den konkurrerende bedriften til Hurtigruten. – Drømmejobben, sier Martini selv.» Kilde: nrk.no.

Norwegian fortsatt preget av reiserestriksjoner
«Norwegians trafikktall for april er påvirket er av reiserestriksjoner og dermed lav etterspørsel.» Kilde: travelnews.no.

Massiv Ryanair-satsing i Skandinavia: – Luftkrigen i gang
«Det irske lavprisselskapet Ryanair er i ferd med å bygge seg kraftig opp i det skandinaviske flymarkedet, og bli en trussel både mot SAS og Norwegian.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Turistskatt på overtid
«Distriktskommuner med høyt turismetrykk har kjempet for lokal turistskatt i årevis. Stortinget sa nei i 2017, men nå har Arbeiderpartiet endret standpunkt.» Kilde: itromso.no.

Søker Assisterende Ekspedisjonsleder (Troms)
«Hurtigruten Norway søker etter Assisterende Ekspedisjonsleder som er rå på å skape gode gjesteopplevelser.» Fast stilling i Tromsø. Søknadsfrist 14.05.2021. Kilde: finn.no.

Storfjord støtter ikke cruiseturisme i Lyngenfjorden (Troms) +
«Visit Lyngenfjord presenterte forprosjektet til Lyngenfjord Cruise, og søkte om 222.000 i støtte fra næringsfondet i Storfjord til å gå videre med hovedprosjektet.» Kilde: framtidinord.no.

Ingenting igjen etter konkurs i reiselivsselskap (Nordland) +
«Ved Salten og Lofoten tingrett er bobehandlingen innstilt i boet til Nord Travels AS fordi boets midler ikke kan dekke omkostningene ved fortsatt behandling, jf. konkursloven §135. Kjennelsen er avsagt 06.05.2021.» Kilde: lofotposten.no.

Skal bli et praktverk med hotell, restaurant og museum (Nordland) +
«Ytterst på Husøya med direkte utsikt til Sanna og Trænstaven er arbeidet med Træna 365 kommet i gang. Her blir det både hotell, museum og restaurant når alt står ferdig.» Kilde: ranablad.no.

Innlegg: Nå kommer storflyplassen. Og de positive ringvirkningene (Nordland)
«Det er ikke usannsynlig at det kommer til å gå unna i et forrykende tempo, for statsminister Solberg har solid og stø kurs mot rullebanen. Det er meget betryggende at hun og regjeringa står ved det de har sagt gjennom lang tid, og ikke lar seg forstyrre av støy, skriver sjefredaktør Marit Ulriksen.» Kilde: ranablad.no.

Vil bidra til at turistene stopper «En dag til» (Nordland)
«Sju reiselivsfirma på ytre Helgeland har fått støtte fra Samfunnsløftet. Målet er å få årets turister til å bli værende en dag til i regionen.» Kilde: hblad.no.

Nasjonalparkkommuner bør bestå av urørt natur (Nordland) +
«Helge SimonsenOlav Eldøen (Rødt) er redd for at den planlagte skuterløypa fra Skaiti til svenskegrensen vil føre til at vanlige friluftsaktiviteter erstattes med skuterkjøring.» Kilde: saltenposten.no.

Midt-Norge:

D.D.E–installasjonen er bestilt! +
«Jarl og Knuts hyllest-plan blir virkelig.» Kilde: namdalsavisa.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Få færre fartøy på fjorden (Møreog Romsdal)
«Skal vi ta denne strategiplanen på alvor, må vi altså kutte kraftig i marknadsføring mot den asiatiske og amerikanske marknaden. Og vi må slutte å tilretteleggje for fleire cruiseskip på fjorden.» Kilde: smp.no.

Denne el-båten skal frakte turister inn i verdensarvfjordene (M&R) +
«På samme måte som elbiler gradvis overtar på veiene, kan ektriske båter komme til å erstatte de fossilt drevne. Og elbåtene er ingen sinker.» Kilde: tu.no.

Vil se på muligheten for fellesgodefinansiering (Møre og Romsdal) +
Åndalsnes: «Vi som har så mye naturbasert turisme, må finne måter å få inn inntekter på.» Kilde: andalsnes-avis.no.

Vil opne, men har ikkje arbeidskraft (Møre og Romsdal) +
«Monja Mjelva, administrerande direktør ved Hotel Union Geiranger, håpar hotellet kan opne i slutten av mai.» Kilde: nyss.no.

Moxy Hotels åpner i Bergen (Vestland)
«Bergens nye Moxy-hotell er nå klar for å ønske alle gjester velkommen.» Kilde: hotellmagasinet.no.

Ryfylke – Høllesli utsiktspunkt er nå offisielt åpnet (Rogaland)
«Prosjektet langs Nasjonal turistveg Ryfylke er signert Lie Øyen arkitekter og byr på en mektig utsikt over Lysefjorden.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Vil ikkje bli utsett for eksperiment med elferje på Lysefjorden (Rogaland) +
Flørli: «Eg er skeptisk til val av elektrisk framdrift, først og fremst med tanke på reisetid og driftssikkerheit, seier Flørli 4444-drivar Hessel Haker.» Kilde: strandbuen.no,

Øst-Norge:

Trysil tror på reiselivets fremtid (Innlandet)
«I reiselivskommunen Trysil er fremtidstroen sterk. Et nytt utviklingsprosjekt med ramme på 450 millioner kroner er et godt eksempel på det. Med ny nasjonal reiselivsstrategi på plass, vil Trysil oppfordre Regjeringen til å følge opp med virkemidler til en restart av næringslivet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hemsedal har fått ny visuell profil (Buskerud)
«Hemsedals nye merkevarestrategi fokuserer på samspillet mellom fastboende, tilreisende og naturen. – Vi skal befeste vår posisjon som Norges råeste fjelldestinasjon.» Kilde: kom24.no.

Ferdigstiller 42 kilometer med flytsti i Hallingdal i år (Buskerud)
«Det blir mer sti å sykle på i Hallingdal i 2021. Til sammen skal det ferdigstilles 42 kilometer med flytstier i Hemsedal, Nesbyen, Geilo og Høgevarde.» Kilde: terrengsykkel.no.

Visit Oslo sine innspill er lyttet til (Oslo)
«Den nye reiselivsstrategien som i dag ble lansert av Innovasjon Norge og næringsminister Iselin Nybø på det nye Nasjonalmuseet, viser at flere av våre innspill er lyttet til. Dette gjelder spesielt for følgende tiltak:..» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Vi vil uttrykke sterk skepsis til et hotell på 20 etasjer (Østfold) +
«Aktørene bak et 20 etasjer høyt hotell på Spjærøy har fått kraftig motbør etter at Statsforvalteren og Viken fylkeskommune har vurdert planene.» Kilde: f-b.no.

Lørdag hadde Marianne bare tre ledige rom på hotellet (Vestfold) +
«Tiden under korona har vært en berg-og-dalbane tilværelse for hotelldirektør Marianne Teien ved Thon Hotell Tønsberg Brygge. – Vi gleder oss til sommeren.» Kilde: tb.no.

300 000 kroner til planlegginga av klatresenter (Telemark) +
«Torsdag løyvde hovudutvalet for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett 300 000 kroner til detaljplanlegging av eit klatresenter i Nissedal.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Vi har glimt i øyet, og ønsker å tenke annerledes 
«Slik skal POL hjelpe Fjord Line med å få flere til å ta danskebåten.» Kilde: kom24.no.

Her er Dyreparkens nye tiger
«Natt til torsdag ankom enda en tiger Kristiansand dyrepark. Denne gangen er det en utgave av verdens største kattedyr, en sibirsk tiger.» Kilde: agderposten.no.

Annet:

Norway’s Top Sustainable Travel Destinations
«It’s one thing for a business to call its operations sustainable, but quite another for them to prove it. Norway has long been a «sustainability trailblazer,» according to Stockholm-based travel consultant Neil Rogers.» Kilde: forbes.com.