Dagens reiselivsnyheter 08.01.2021

Nasjonalt:

Sjekk ut disse 9 nye toppattraksjonene!
«I år åpner det nye Munchmuseet i Bjørvika! Men det er bare en av mange nye attraksjoner å se frem til i tiden fremover. Fra et fantastisk hvalmuseum til selvkjørende ferger – her er noen av høydepunktene.» Kilde: visitnorway.no.

Innsikt: Nasjonalt samarbeid om reiselivsstatistikk
«I løpet av høsten 2020 har Fjord Norge, sammen med de andre landsdelsselskapene, Innovasjon Norge og NHO Reiseliv Nord-Norge arbeidet med en felles bestilling til SSB for å etablere våre reiselivsregioner i SSB sin struktur.» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Hvordan vil digitaliseringen påvirke turismen?
«Hvordan vil digitaliseringen påvirke turismen i årene fremover og hva sier krystallkula om reiselivets skjebne i 2021 ? Disse to spørsmålene er blant stikkordene for årets første utgave (uke 1-2021) av Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo.» Kilde: nyereiselivsavisen.no.

Fjelldestinasjoner opplever et rush av avbestillinger
«Nordmenn vil dessverre ikke kunne kompensere for manglende utenlandske gjester, mener Camilla Sylling Clausen, generalsekretær Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner. – Bare en liten del av våre gjester har egne hytter på fjellet.» Kilde: dntv.dn.no.

Hotellrådgiver tror flere kan ryke ved månedsskiftet
«Petter Stordalen har for første gang måttet slå et av sine hoteller konkurs. Hotellrådgiver Tore Rodahl tror at flere må følge etter.» Kilde: e24.no.

Innlegg: Koronastøtteordningen står til stryk
«Industrien får sin arbeidsinnvandring, mens vår bransje, bar og restaurant, får regningen når smitten sprer seg: ny nedstengning. Og kompensasjonsordningen er utformet for huseierne, ikke oss som står for arbeidsplassene.» Kilde: dn.no.

NHO-bedrifter vil permittere flere etter nye smittetiltak
«Det nye året starter med økte permitteringer blant NHOs medlemmer. Ferske smitteverntiltak fører til at bedriftene planlegger å permittere enda flere fremover. – Det er en seig vei opp av grøfta, sier sjeføkonom Øystein Dørum.» Kilde: e24.no.

Høring om ytterligere smitteverntiltak
«NHO Reiseliv mener at det er viktig at man har både smittevern og opprettholdelse av arbeidsplasser som målsetting for de tiltakene som vurderes. Det betyr at vi tar til orde for en større grad av differensiering av tiltakene, basert på risiko og lokal smittesituasjon.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Pandemien påvirket Norwegians desembertall
«I desember fløy 129 664 kunder med Norwegian, 94 prosent færre enn samme måned i fjor.» Kilde: travelnews.no.

Norwegian: – Fulle av pågangsmot og gir oss ikke
«Ledelsen i flyselskapet Norwegian sier at den pågående vaksineringen er gode nyheter både for luftfarten og de reiselystne. – Vi er fulle av pågangsmot og gir oss ikke, sier konsernsjef Jacob Schram.» Kilde: flysmart24.no.

Slik vil pandemien endre cruise
«Etter pandemien vil nye, omfattende smittevern-tiltak være dagens orden – og endre cruise-opplevelsen for alltid.» Kilde: way-2-go.no.

Nord-Norge:

Mimir AS utvider i nord med kontor i Tromsø (Troms)
«Mimir AS utvider nå sin rådgiverstab for å dekke etterspørselen og for å styrke og utvide selskapets kompetanse. Denne gang åpner Mimir kontor i Tromsø.» Kilde: mimir.no.

Fortsetter med delvis stengte dører på Malangen Resort (Troms) +
«I midten av november stengte Malangen Resort dørene fram til nyttår. .. kommer de neste månedene kun til å ha arrangementsbasert åpning med kurs og konferanser. Daglig leder Conny Gustavsson ser fram til å være tilbake til normal drift, mot sommeren.» Kilde: nye-troms.no.

Midt-Norge:

Målte rekordtrafikk i hytte-Oppdal
Oppdal: «Mobiltrafikken i Oppdal gikk rett til værs i jula sammenlignet med året før. Det viser trafikktall fra Telenor.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Gamlevegen til Tusenmeteren står klar (Vestland)
«Gamlevegen vart i si tid kalla «Europas mest fantastiske bilveg», og gav cruiseturistane i Årdal og Lærdal ei luftig oppleving på vegen mellom Tyin og Årdal. .. Gamlevegen på nytt i ferd med å bli løfta fram som turistattraksjon.» Annonsørinnhold. Kilde: porten.no.

Region Stavanger er blitt miljøfyrtårn (Rogaland)
«Miljøfyrtårn er Norges mest brukte miljøsertifikat.. som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Det betyr at Region Stavanger gjennomfører effektive og lønnsomme miljøforbedringer, og samtidig bidrar til å oppnå flere av FNs bærekraftsmål.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Eiendomsutvikler vurderer rettssak mot Petter Stordalen (Rogaland) +
«Eiendomsutvikler går glipp av flere millioner i leieinntekter etter Petter Stordalen-konkurs. Nå vurderer han å gå til sak mot hotellkongen.» Kilde: e24.no.

Begge hotella på Bryne permitterer: – Men me held ope (Rogaland) +
«Einar Otto, dagleg leiar ved Bryne Kro og Hotell ser lyst på framtida, sjølv om det er vanskeleg nett no.» Kilde: gbl.no.

Øst-Norge:

Rekordtrafikk i hyttekommunene i jule- og nyttårshelga. Trysil var unntaket
«Nordmenn valfartet til hytta i jule- og nyttårshelga, viser tall fra Telenor. Tallene for mobiltrafikk og folketilstrømming i de største hyttekommunene er rekordhøye.» Kilde: hytteavisen.no.

Lange, tettpakkede køer i passkontrollen (Akershus)
Gardermoen: «Fra og med lørdag 2. januar må alle som reiser til Norge teste seg for koronaviruset. Testen skal foretas så snart som mulig og senest ett døgn etter ankomst. – Bildet snakker for seg selv.» Kilde: nettavisen.no.

Reiselivet søker om nesten 2,9 millioner kroner for å overleve (Østfold) +
«Nå renner det inn med søknader fra reiselivet til kommunens næringsfond om midler til prosjekter som skal gjøre at bransjen overlever koronapandemien og tiden etter. Digitale møterom, digitale konferansepakker og satsing på norske turister, er blant tiltakene.» Kilde: f-b.no.

Anbefaler Fredrikstad og Hvaler å satse på natur- og kulturopplevelser (Østfold) +
«Natur- og kulturopplevelser blir stadig viktigere for besøkende til Fredrikstad og Hvaler. Det nye friluftshuset på Storesand, som åpnet i fjor, blir utvilsomt en besøksmagnet.» Kilde: f-b.no.

Krise for høgfjellshotell: – Vi føler oss hjelpelause (Telemark)
«Det som skulle bli starten på ein god vintersesong er i ferd med å bli eit mareritt for Tuddal Høyfjellshotel. Ei ny undersøking viser at fleire reiselivsbedrifter fryktar konkurs.» Kilde: nrk.no.

Eurorally og VisitRjukan samarbeider (Telemark)
«Eurorally er et arrangement for bilentusiaster som liker å reise med bil for å oppleve nye destinasjoner. Rjukan har blitt valgt som destinasjon for start i EuroRally 2021 lørdag 22. mai.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Annet:

Så få flyginger har ikke Europa sett siden 80-tallet
«Pandemien har ført luftfarten i Europa tilbake over 30 år i 2020.» Kilde: nrk.no.