Dagens reiselivsnyheter 08.04.2021

Nasjonalt:

Karriere innen reiseliv- og opplevelsesnæringene?
Søk yrkesrettet høyere reiselivsutdanning og skap en fremtid med spennende muligheter. Husk søknadsfristen 15. april! Kilde: reiselivfagskole.no.

86 prosent tror det blir Norgesferie i år
«Kun 5 prosent av de spurte tror det blir ferie utenlands i sommer, ifølge Opinions koronamonitor.» Kilde: travelnews.no.

Ber folk planlegge ferie i Norge
«Justisminister Monica Mæland tror ikke det blir klart for ferie i utlandet i juni. – Ikke legg slike planer nå, advarer hun.» Kilde: klartale.no.

Slik kan sommerferien bli
«Nordmenn oppfordres til å planlegge for sommerferie i Norge også i år. Men Virke Reiseliv er optimister når det gjelder utenlandsreiser i skoleferien.» Kilde: adressa.no.

Solberg håper utenlandske turister kan komme til Norge i august
«Reiselivsnæringen i Norge bør ta høyde for mange norske turister også denne sommersesongen, ifølge statsminister Erna Solberg (H).» Kilde: abcnyheter.no.

Krohn Devold: – Det er betydelig lys i tunnelen
«NHO-topp Kristin Krohn Devold er fornøyd med Erna Solbergs plan for gjenåpning.» Kilde: finansavisen.no.

Virke Reiseliv ønsker konkrete datoer
«Aktører i reiselivet forbereder seg på åpning for ferier både i Norge og utenlands til sommeren. Men de skulle gjerne hatt mer konkret info fra statsministeren.» Kilde: reiseliv1.no.

Tviler på full festivalfest i sommer
«Regjeringens plan for gjenåpning kan gi festivalsommer for musikkglade nordmenn – men det blir i beste fall med redusert kapasitet, advarer festivalsjefer.» Kilde: e24.no.

Disse får dobbelt opp når feriepengene kommer i år
«Regjeringen har lagt frem sitt forslag til regler for feriepenger på dagpenger. Tillegget skal gis til personer som har mottatt dagpenger i minst 8 uker fra april til utgangen av 2020.» Kilde: thetravelinspector.no.

Overraskende få hotell- og restaurantkonkurser så langt
«Nedstenginger og skjenke-forbud til tross, hotell- og restaurantbedriftene har i stor grad klart seg til nå. 82 hotell- og restaurantbedrifter ble slått konkurs i første kvartal, mot 154 i samme periode i fjor. En nedgang på hele 46,8 prosent.» Kilde: reiseliv1.no.

Stor økning i salget av nye bobiler
«Årets første kvartal gir et løft for salget av nye bobiler og noen merker har ekstra stor økning. I fjor gikk salget av nye bobiler litt ned mens bruktomsetningen gikk i taket.» Kilde: bobilverden.no.

Ny utgave av Reiselivsavisa..
«10 romantiske reisemål for par i Norge, hotelldirektør frister med verdens største minibar og Porsche-sightseeing i en Vestlandsbygd, Finnmarkskommune støtter reiselivsaktører via sitt krisefond og hva skal vi tro om sommerens utenlandsferie? Det er stikkordene..» Kilde: dfly.no.

Flyr ventet på Ernas åpningsplan: Nå oppdateres planene
«Det nye norske flyselskapet Flyr har planlagt å begynne billettsalget i april og at første avgang skal gå i juni. Nå gjennomgår selskapet regjeringens åpningsplan for å se om det er mulig.» Kilde: e24.no.

Wizz Air forbereder nye ruter i det norske markedet
«Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har gjentatte ganger gjort det klart at satsing i det norske markedet er langsiktig. Nå kommer selskapet med beskjed om at det forbereder en ytterligere utvidelse og vil komme med enda flere ruter enn det selskapet operer i dag. Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Truls Svendsen gir deg 13 000 grunner til å besøke Nord-Norge
«For å inspirere alle reiselystne nordmenn til å realisere drømmen om ferie i nord, lanseres nå en kampanje med Truls Svendsen. I fire hele timer gjengir han hva utenlandske turister sier om vår nordligste landsdel i sosiale medier.» Kilde: business.visitnorway.com.

Workshop – Digital historiefortelling
«I april inviterer Reis Nord til workshop i «Digital historiefortelling» for reiselivet i Nord-Norge. Dette kurset er for deg som VET du bør være aktiv på sosiale media…men som likevel ikke får det til.» Kilde: innovativeopplevelser.no.

Tror på ketsjupeffekt for reiselivet (Finnmark) +
Sør-Varanger: «Hans Hatle og Nicole Merten i Barents Safari venter på å ta imot gjester på «Grenseland» i Sandnes. ..tror reiselivet tar seg opp igjen raskere enn forventet.» Kilde: sva.no.

«Fisker» i veihullene som er fulle av vann (Troms)
«Jeg ville vise hvor forferdelig veiene her ute er, sier Johan Staff om den humoristiske videoen som har tatt av på sosiale medier.» Kilde: nrk.no.

Leser opp 13.000 grunner til å besøke Nord-Norge
«I fire timer lister Truls Svendsen opp hva turistene mener om Nord-Norge. Han håper det kan bidra til at flere «søringer» får øynene opp for den nordligste landsdelen.» Kilde: nrk.no.

Avfeier kritikk fra miljøvernere – lover nye flyplasser (Nordland)
«Statsministeren feier kritikken fra Naturvernforbundet til side, og sier byggingen av nye flyplasser i Mo i Rana og Bodø vil bli gjennomført som planlagt.» Kilde: nrk.no.

Pubeier om Ernas plan (Nordland)
«Mens reiselivssjefen i Lofoten frykter konkurser, lover en pubeier å sette fyr på toastjernet når han ikke lenger trenger å servere varm mat til alkohol.» Kilde: nrk.no.

Han driver Lofotsportbua på Reine – 2020 beste året noensinne (Nordland) +
«2020 ble vårt suverent beste år. Driften en vår er prisgitt at det kommer turister. I fjor kom det masse turister, og norske turister har svart belte i shopping.» Kilde: lofotposten.no.

Fredvang Utvikling søker Daglig Leder (Nordland)
«Vi utvikler Lydersen Rorbuer videre, og har ambisjoner for Fredvang som fremtidens fiskevær. Ansettelsesform: Sommer/Sesong. Frist: Snarest.» Kilde: finn.no.

Knalltøff start for nye eiere av Arctic Cabins (Nordland) +
«For to år siden overtok det italienske paret Arctic Cabins. Først i går kunne Lorenzo Pirra ta ut lønn.» Kilde: saltenposten.no.

Midt-Norge:

Vi regner oss som erkeoptimister, men det tærer på.. +
«Turistdestinasjoner i Trøndelag er forberedt på en ny sommer med norgesferie.» Kilde: adressa.no.

Fjord-Norge:

De har kjøpt Fjellro turisthotell i Valldal (Møre og Romsdal)
«Fjellro Turisthotell i den populære turistbygda Valldal på Sunnmøre i Møre og Romsdal har fått nye eiere. Da tradisjonsrike hotellet ved Storfjorden skal nå få en oppgradering slik at det står klart til det som ventes å bli en ny travel sommersesong.» Kilde: thetravelinspector.no.

Ståle Brandshaug er optimist med tanke på sommaren (Vestland) +
«No kan fullvaksinerte amerikanarar reise til Noreg: – Dette er Sogn heilt avhengig av. Den internasjonale marknaden er klar til å opne opp for reising igjen. – Me treng ei tydeleg avklaring frå regjeringa, seier direktøren for Visit Sognefjord.» Kilde: porten.no.

Satser på Nes Gard i Luster i Sogn (Vestland) +
«Utenom høysesong er de sju ansatte som jobber fast. Når det er full fart, er de 12. Nå ønsker Sværi og Co. å utvide til helårsdrift, og jobber med flere prosjekter parallelt.» Kilde: ringblad.no.

Søker Direktør økonomi & organisasjon/CFO (Vestland)
«Fjord Tours Group AS søker Direktør økonomi & organisasjon/CFO. .. Vi skal levere hele eller deler av ferieopplevelsen til alle som ønsker en bærekraftig ferie i Skandinavia!.. Ansettelsesform: Fast. Arbeidsted: Bergen. Frist: 18.04.2021.» Kilde: finn.no.

Regjeringas plan: – Dette er superviktig for oss (Rogaland) +
«Mette Vigre, direktør ved Hotell Jæren, er glad for regjeringas plan for gjenopning, som blei presentert onsdag.» Kilde: jbl.no.

Øst-Norge:

Utan betre støtteordningar endar det i konkurs (Buskerud) +
«Jeg ber om at vi får den hjelpen vi må ha og fortjener NÅ – før det er for sent! Gudrun Hesla er vertinne ved Oset Høyfjellshotell på Golsfjellet.» Kilde: hallingdolen.no.

Unni vil gå nye veier for å redde arbeidsplasser i Ringerike (Buskerud) +
«Unni Carlsen, som selv har jobbet i hotellbransjen i over 40 år, mener reiselivsbransjen står i en dyp krise på grunn av pandemien. Nå ønsker hun en storsatsing på turisme for å lokke flere turister til å tilbringe tid i Ringeriksregionen.» Kilde: ringblad.no.

Ni av ti hotellrom sto tomme i mars (Oslo)
«Hotellmarkedet i hovedstaden opplevde katastrofale tall i mars måned.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Racet mot bunnen i full gang i Oslo
«Jeg har stått i 12 timer og hatt to turer, sier en drosjeeier som står fremst i køen på Oslo S, i en bil uten annen merking enn løyvenummeret på døra, og en nøytral taklampe. Imens tar etablerte drosjer med sentralmerking turer til dumpingpriser for Uber og Bolt.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg: Hotellplan er vulgær gigantomani på Hvaler (Østfold)
«Det ville være en katastrofe hvis politikerne, om de mot formodning skulle godkjenne hotellprosjektet, ikke samtidig påla et rivningspåbud den dagen hotellet ikke viser seg bærekraftig.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Eventyrlig sykkeltur på Setesdals tak
«I tre år har vi drømt om å suse av gårde over setesdalsvidda med hver vår fatbike. Det ble en uforglemmelig opplevelse.» Kilde: fvn.no.

Annet:

En viktig del av bransjens gjenåpning
«Årets TravelMatch, som foregår online, er et viktig element for gjenåpning av internasjonalt reiseliv, også for norske aktører. Les mer for info og påmelding.» Kilde: travelnews.no.

Ny internasjonal B2B-workshop for møte- og reiselivsbransjen
«Tirsdag 8. og onsdag 9. juni 2021 arrangeres den første utgaven av «MeetInCPH – The Nordic Mice & Travel Show» i København.» Kilde: horecanytt.no.

Cruisegigant tapte over 180 millioner kroner om dagen
«Milliardene fortsetter å renne ut av Carnivals konto. Likevel mener selskapet nå at det har nok penger til å pandemien er over.» Kilde: e24.no.

Vem har rätt till fjällen?
God artikkel om fjellturisme i Sverige. Kilde: svt.se.