Tourist man in a medical surgical mask in the city.

Dagens reiselivsnyheter 08.12.2020

Tourist man in a medical surgical mask in the city.

Nasjonalt

Møter nærmarkeder om mat, kultur og opplevelser
«Årets siste digitale møteplass mellom norsk reiselivsbransje og markeder går av stabelen 8. og 9. desember, når norske leverandører møter operatører fra Sverige, Danmark, Nederland og Belgia.» Kilde: business.visitnorway.com.

Julen er høysesong for bestilling av sommerferie
«Vi minner tilbake om ferien vi hadde i fjor og vi har endelig tid til å snakke om feriene som kommer. De store reiseselskapene, Expedia og Hotels.com melder om at romjulen er det tidspunktet hvor det bestilles flest sommerferier.» Kilde: usus.no.

HSMAI Møte- og Eventbørsen blir digital
«Torsdag 7.januar. Sammen med HSMAI vil også Innovasjon Norge og NBTA inviterer potensielle innkjøpere av konferanser og events til å delta. .. når dette arrangementet nå digitaliseres, åpnes det for deltagere fra hele Norge, sier Ingunn Hofseth.» Kilde: hrrnett.no.

Ny informasjons- og kommunikasjonsplattform for det norske hotellmarkedet
«Tidligere hotelldirektør Peter Møller Laursen lanserer en digital informasjons- og kommunikasjonsplattform for det norske hotellmarkedet.» Kilde: horecanytt.no.

Innlegg: Seigpining av utelivet og tusenvis av ansatte
«Er det for dyrt for oss å redde småskala næringsliv? Har vi ikke råd til å gi de mange som jobber i reise og uteliv en aldri så liten forutsigbarhet og trygghet i hverdagen?» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Juletogene fylles opp
«Vy begynner å gå tom for seter på Bergensbanen de siste dagene før jul. SJ melder allerede om utsolgte tog mellom Oslo og Trondheim.» Kilde: dinside.no.

Per Sævik (80) bryter snart Hurtigrutens monopol, men.. +
«..han mangler skip og passasjerer. .. Etter seks turbulente år skulle Havila-konsernet seile inn i smulere farvann. Men på kontoret i Fosnavåg står utfordringene fortsatt i kø.» Kilde: e24.no.

Hardt ut mot navnevalg på nytt flyselskap: – Utrolig teit
«Norge skal i løpet av de neste seks månedene få et nytt flyselskap. I helgen ble det kjent hva selskapet skal hete. Valget av navnet Flyr har fått mange til å riste på hodet, og kritikken er hard.» Kilde: flysmart24.no.

SAS mistet nestet ni av ti passasjerer i november
«Stigende koronasmitte og reiserestriksjoner medførte svikt i passasjerantallet for SAS i november.» Kilde: travelnews.no.

Norwegian får konkursbeskyttelse i Irland
«En domstol i Dublin har innvilget Norwegians begjæring om konkursbeskyttelse, etter en høring mandag.» Kilde: dn.no.

Nå kvitter Norwegian seg med fly
«Stavanger lufthavn har vore ein «kyrkjegard» for parkerte Norwegian-fly under koronakrisa. Nå forsvinn fleire av flya til det italienske selskapet Neos.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Ishotellene trosser koronaen – nekter å legge sesongen på is
«Utenlandske turister uteblir, og andre hoteller må stenge dørene. Likevel bruker ishotell i nord millioner på å åpne for sesongen. Lurt, mener reiselivsekspert.» Kilde: nrk.no.

Ny miljøserie fra Nikolai Schirmer i Lyngen (Troms)
«I første episode av Nikolai Schirmers nye TV-serie, får du blant annet se skiturer fra Store Vaggastind i Lyngen – sammen med kjente fjes som Krister Kopala, Eirik Verlo og Merric Mordal.» Kilde: friflyt.no.

Vil ha reiselivslinje i Narvik (Nordland)
«Høyre og MDG foreslår å opprette et tilbud for salg, service og reiseliv ved Narvik VGS.» Kilde: fremover.no.

Lofotoddens nye besøkssenter til Reine (Nordland)
«Miljødirektoratet har valgt Steinbiten Drift AS som autorisert besøkssenter for Lofotodden nasjonalpark. Senteret vil dermed ligge i Reine Kultursenter.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Ordførere kjøpte PR-hjelp for å påvirke regjeringa (Nordland)
«Ordførerne i Vesterålen får kritikk for å ha brukt kommunikasjonsbyrå for å påvirke regjeringa i flyplassak. SV mener ordførerne bør klare jobben på egen hånd.» Kilde: nrk.no.

Fjord-Norge:

Da krisen traff gårdshotellet: – Det var som et jordskjelv (Vestland)
«Da koronakrisen traff, rant avbestillingene inn på hotellet ekteparet Bjørn og Tone Vike har brukt syv år på å bygge opp. De var redde for å miste alt, men så bestemte de seg for å tenke nytt.» Kilde: tv2.no.

Bergen utvider skjenketiden: – Hjelper, men fortsatt katastrofe (Vestland)
«Fra 7. desember utvider Bergen kommune skjenketiden til kl. 22.30 og tillater 50 deltakere på innendørs arrangementer. Bryggen i Bergen.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Haugesund hotellene med høyest novemberbelegg (Rogaland)
«Med en kapasitetsutnyttelse som i alle fall ligner normale tilstander, topper Haugesund tabellen fra Benchmarking Alliance.» Kilde: hrrnett.no.

Øst-Norge:

Fatbike i Lillehammer (Innlandet) +
«I skogen rundt Birkebeineren skistadion i Lillehammer er vintersykling tatt til et nytt nivå.» Kilde: terrengsykkel.no.

Innlegg: Klatrarar i si eiga boble? (Buskerud)
«Det har vore ein underleg haust; den eine forarga monologen etter den andre mot Sigdalbygda sine via ferrataplanar! Er dette vegen til respektfull sameksistens i verdfull natur?» Kilde: norsk-klatring.no.

Kan bli et vanlig syn på Telemarkskanalen og langs kysten (Telemark)
«Bellona jubler over at det i 2021 for første gang blir mulig å leie elektriske cabincruisere til ferien.» Kilde: nrk.no.

Sørlandet:

Norwegian skal fly fra Kristiansand igjen +
«Norwegians rute mellom Kristiansand og Oslo er tilbake, én måned etter at den ble kuttet.» Kilde: fvn.no.

Annet:

Kåret til verdens mest bærekraftige by
«I dag offentliggjorde Lonely Planet sin årlige liste ”Best in travel 2021”, der Gøtborg vant kategorien ”Best Sustainable City Stay” blant alle verdens byer.» Kilde: travelnews.no.