Dagens reiselivsnyheter 09.02.2021

Nasjonalt:

Reiselivsverden – slik vi kjenner den
«I en ny artikkelsamling vil Innovasjon Norges markedsspesialister gi oss et innblikk i hvordan verden ser ut fra der de befinner seg – og om hvilke tanker de gjør seg om tiden framover.» Kilde: business.visitnorway.com.

Solberg håper på utenlandske turister i august
«Det er fremdeles stor usikkerhet rundt når pandemien er over, men statsminister Erna Solberg håper situasjonen vil nærme seg normalen i sommer.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Stråmennene sjekker inn hos Sanner
«Mitt innlegg 29. januar blir av doktorgradsstipendiat Jon Ellingsen kalt fullt av stråmenn, men stråmennene sjekket alt inn i møtet hos Finansdepartementet for to uker siden:..» Kilde: dn.no.

Dramatisk mellom far og sønn før hotellkonkurs +
«De skulle erobre det europeiske hotellmarkedet, men oppgjøret etter milliardkonkursen i hotellkonsernet Maribel avslører dyp splittelse mellom forretningspartnerne. Også mellom far og sønn.» Kilde: dn.no.

Vår felles strandsone krymper
«På denne måten har et område på størrelse med 11.900 fotballbaner forsvunnet fra den frie strandsonen de siste 20 årene.» Kilde: nrk.no.

Det Norske Måltids hederspris til Stiansen
«For 10. gang delte det Norske Måltid ut hedersprisen, som for 2020 gikk til Bent Stiansen for sin fremsnakk av norske råvarer.» Kilde: horecanytt.no.

Nord-Norge:

Kommunen sier nei til Fjellheisen-søknad (Troms) +
Tromsø: «Fjellheisen har mottatt varsel om avslag på dispensasjon fra bestemmelsene om friluftsområder. Hamran i arkitektfirmaet sier .. at de er innstilt på å utarbeide en reguleringsplan, dersom konklusjonen blir at de må gå veien om ny regulering for området.» Kilde: nordlys.no.

Nå håper han norske turister redder bedriften (Troms) +
«Utenlandske turister besøker ikke lenger Senja. Nå håper restauranteier Vidar Øynes at en god norsk sommer skal redde Skreien spiseri fra konkurs.» Kilde: nordlys.no.

Fjord-Norge:

Innlegg: Spørsmål til Romsdalsgondolen (Møre og Romsdal)
«Gjennom hele konflikten rundt Romsdalsgondolen har det gjentatte ganger blitt dokumentert hvordan påstander fra gondol-pådriverne ikke samstemmer med virkeligheten. Hvilken versjon skal vi tro på her, Facebook-oppdateringen eller hjemmesiden?» Kilde: andalsnes-avis.no.

Flere falske Strynefestivalen-arrangement (Vestland)
«På Facebook har det dukket opp nærmere 10 falske arrangement som skal være Strynefestivalen. – Skummelt at folk kan svindle festivaldeltakere, sier festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum.» Kilde: friflyt.no.

Øst-Norge:

Vil gjøre rv. 3 til «Den grønne snarvei» (Innlandet) +
«Jan Klemmetvold i organisasjonen Den grønne snarvei ønsker å få kommunenes langs rv. 3 på å fremme naturbasert reiseliv. Han driver selv med turisme på Savalen Hestesenter.» Kilde: alvdalmiv.no.

Er like ved å gi opp hyttegrenda (Buskerud) +
«Grunneierne skylder på kommunal sendrektighet og varsler at de kanskje kaster inn håndkledet. ..planer om å bygge 80 – 110 fritidsboliger, noe både kommunedirektøren og kommunestyret mente oppfylte vilkårene i planprogrammet.» Kilde: estatenyheter.no.

Nå åpner Hurdalsjøen Hotell igjen (Akershus) +
«Bestillingene har allerede begynt å renne inn. – Vi har bestemt at vi åpner 19. februar i starten av uke åtte, som er vinterferien. Vi har heldigvis allerede fått inn en del bestillinger og har nesten halvfullt hus i første åpningsuke.» Kilde: eub.no.

Vil koronateste alle som har vært i Varingskollen (Akershus)
«Nittedal kommune har et pågående utbrudd av det muterte koronaviruset, som smitter lettere enn den tidligere varianten. Nå ber de alle som var i Varingskollen om å teste seg.» Kilde: friflyt.no.

Søker Prosjektleder Destinasjon Bærum – Smart City Bærum (Akershus)
«Vi søker nå en prosjektleder som kan bidra til å bygge opp Destinasjon Bærum, som på sikt kan styrke destinasjons-, serverings- og reiselivsbransjen og bidra til å skape et bærekraftig og fremtidsrettet næringsliv i Bærum. Stillingen er et 2-årig engasjement.» Kilde: karriere.no.

Fikk bare dekket 11 prosent av utgiftene før jul: – En sakte død (Oslo)
«De faste utgiftene som dekkes av kompensasjonsordningen, utgjorde bare en liten del av de totale utgiftene til utelivsbedrifter i november og desember, viser fersk analyse.» Kilde: e24.no.

Hytte uten toalett/dusj solgt for 170.000 kr/kvm (Oslo)
«To budgivere sørget for at den 30 kvadratmeter store hytta i indre Oslofjord med prisantydning på 4,9 millioner kroner til slutt gikk for 5,1 millioner.» Kilde: dn.no.

Sørlandet:

Risør Hotel får 1,4 millioner for å tilpasse seg koronakrisen +
«Fredag ble det klart at Risør hotell har fått 1,4 millioner av regjeringen til omstilling og tilpasning i korona-krisen.» Kilde: austagderblad.no.

Utsikten Hotell får korona-midler fra regjeringen til omstilling +
«Utsikten Hotell Kvinesdal har vært stengt siden før jul, og skal etter planen åpne igjen i mars. Nå får hotellet penger fra regjeringen til omstilling.» Kilde: avisenagder.no.

Annet:

De mest korona-sikre flyselskapene i Europa
«Verdens flyselskaper slåss om å overleve korona-krisen, og satser knallhardt på å fremstå med godt smittevern. En analyse viser at et av de flyselskapene i verden med best smittevern hører til i Nord-Europa.» Kilde: flysmart24.no.

Restrictions during half-term spells trouble for Europe’s ski resorts
«Prolonged travel restrictions could be the final nail in the coffin for resort operators in some European ski resorts as they depend solely on the winter season to survive.» Kilde: traveldailymedia.com.