Dagens reiselivsnyheter 09.04.2021

Nasjonalt:

Dette var mest populært på visitnorway.no i påskeuken
«Påsken er tradisjonelt sett en tid da vi nordmenn nyter ei ukes ferie – og planlegger sommerferien. Vi har tatt en kikk på trafikken på visitnorway.no, for å si noe om hvilke steder og aktiviteter som var mest populære gjennom årets påskedager.» Kilde:

Hytteturismen på vei opp igjen
«Etterspørselen etter norske utleiehytter har økt kraftig de siste ukene, viser nye tall. Men noen områder henger etter, så lenge de utenlandske gjestene uteblir.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tror på turistflom
«NHO håper vaksinepass, coronasertifikat og en gradvis gjenåpning av samfunnet vil føre til at store mengder utenlandske turister legger ferien til Norge i sommer.» Kilde: borsen.dagbladet.no.

Ny bok om opplevelser langs Nasjonale turistveger
««Mil etter mil – langs Norges 18 Nasjonale turistveger» er spekket med opplevelser fra de 18 strekningene, fra Varanger i nord til Jæren i sør.» Kilde:

Årsmeldingen «Turistvegarbeidet 2020 – 2021»
«Åpning av flere nye turistveginstallasjoner. Økt lønnsomhet langs turistvegene. Kunst i verdensklasse langs Finnmarkskysten. Ny årsmelding fra Nasjonale turistveger i Statens vegvesen viser høy puls i utviklingsarbeidet.» Kilde: nasjonaleturistveger.no.

Vil åpne opp for mer snøskuterkjøring: – Friluftslivet blir overkjørt
«Senterpartiet vil gi kommunene mer makt når det kommer til regulering av snøskuterløyper. Naturvernforbundet frykter det vil gå utover naturområder.» Kilde: nrk.no.

Utenlandske hotellinvestorer ønsker å skaffe seg posisjon
«Det er mange potensielle investorer i det norske hotellmarkedet, men når det gjelder spørsmålet om hva som er riktig pris, er det nok et større avvik i virkelighetsoppfatningen mellom kjøper og selger.. sier direktør Roar Ingdal i Pangea Property Partners AS.» Kilde: reiseliv1.no.

Ber om en mer treffsikker kommunal kompensasjonsordning
«NHO Reiseliv har sendt et brev til distriktsministeren om fordelingen av neste runde med kommunal kompensasjonsordning. Vi mener ordningen, der behovet for tilskudd baseres på høye ledighetstall i kommunen, er for lite treffsikker.» Kilde: nhoreiseliv.no.

Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger før sommerferien
«Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren, selv om ordningen fortsatt ikke er vedtatt.» Kilde: nettavisen.no.

Ber regjeringen gi mer ferie til alle nordmenn
«Etter ett år med nedstenging, strenge restriksjoner og store psykiske belastninger, tas det nå til ordet for å gi det norske folk en lengre sommerferie enn normalt.» Kilde: abcnyheter.no.

Reise i sommer? Vær forberedt på dette
«Espen Rostrup Nakstad tror man må forvente enkelte praktiske konsekvenser under reise i sommer, dersom man ikke kan dokumentere at man er vaksinert.» Kilde: dagbladet.no.

Fly i sommer? Slik kan flyprisene bli
«Enkelte strekninger kan bli ekstra billige, men generelt forventes det ikke et lavt prisnivå.» Kilde: dinside.dagbladet.no.

Norwegian-trafikken fortsetter å falle 
«Norwegian fløy 94 prosent færre passasjerer i mars i år enn i fjor. Toppsjefen sier likevel at han er optimistisk.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Innlegg: Lakseforvaltninga i nord er en skandale! (Finnmark)
«Lakseforvaltninga i det nordligste Norge er nå midt oppe i en naturforvaltningsskandale av dimensjoner. En viktig årsak er forskernes nedlatende holdning til lokal, tradisjonell kunnskap. .. grunnlag til det enorme turistfiskepresset i Tanavassdraget.» Kilde: nordnorskdebatt.no.

Flyr starter billettsalget i mai: Første fly går til Tromsø (Troms)
«Det nye flyselskapet Flyr har gått gjennom regjeringens gjenåpningsplan for Norge. Konklusjonen er at man holder seg til sin opprinnelige oppstartsplan, selv om billettsalget starter litt senere enn planlagt.» Kilde: e24.no.

Skaff deg yrkesrettet høyere reiselivsutdanning! (Nordland)
«Nordland fagskole tilbyr deltidsstudiet Reiseliv og opplevelser i Mo i Rana, Narvik og Svolvær, et yrkesrettet høyere utdanningstilbud som kvalifiserer til 60 studiepoeng. Studiet er samlings- og nettbasert. Søknadsfrist 15. april! Les mer på www.reiselivfagskole.no.

Søker Faglærer Opplevelsesbasert reiseliv (Nordland)
«Nordland fagskole, Svolvær har ledig fast 50 % stilling som lærer og midlertidig 50% stilling som sekretær/merkantil medarbeider. Søknadsfrist: 20.04.2021.»  Kilde: arbeidsplassen.nav.no.

Store vyer hos reiselivsgründere i Lofoten (Nordland) +
«I flere generasjoner var Hattvika på Ballstad på Vestvågøy i Lofoten adresse for fiskere under det legendariske lofotfisket. Nå skal godt betalende gjester fra hele kloden innta stedet.» Kilde: horecanytt.no.

Fiskerinæringa skal lære reiselivet om korona (Nordland) +
«Ordfører John Danielsen mener det kan være nyttig å bruke erfaringene man har gjort i fiskerinæringa når det gjelder smittevern i andre næringer.» Kilde: blv.no.

Vilde skal styrke satsingen på reiseliv (Nordland)
«Det er Kunnskapsparken Helgeland som selv informerer om at de har ansatt Vilde Johnsgård Nygaard (26) som trainee. .. For tiden er hun i ferd med å fullføre en master innen naturbasert reiseliv fra Norges Miljø- og Biovitenskaplige Universitet på Ås.» Kilde: retten.no.

Midt-Norge:

Åpen Masterpresentasjon: Bærekraftig utvikling av Pilegrimsleden
«Mattias Jansson presenterer og forsvarer sin masteroppgave i naturbasert reiseliv ved NMBU. Tittel på oppgaven: «Bærekraftig utvikling av Pilegrimsleden». Monday, April 12, 2021 kl. 13:00.» Kilde:  Naturbasert reiseliv / FB

50 prosent mener de ikke trenger å bo på karantenehotell +
«Omtrent halvparten av dem som ankommer Trondheim og får beskjed om å ta inn på karantenehotell, mener at de ikke trenger å bo der. – De nye reglene er ikke så lette å forstå.» Kilde: nidaros.no.

Sikret seg pandemi-klausul i VM-kontrakten
«VM skal arrangeres i Trondheim i 2025. Skulle derimot en ny pandemi oppstå, har kommunen og Norges Skiforbund sikret seg en viktig økonomisk klausul.» Kilde: nrk.no.

Natur- og kulturguidestudie i Oppdal!
NYTT TILBUD i samarbeid med Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF)! Studiet er et stedsbasert heltidstilbud som tas over to år og kvalifiserer til 120 studiepoeng. Husk søknadsfristen 15. april! Kilde: www.reiselivfagskole.no.

Fjord-Norge:

Vil verne Europas høgaste sjøklippe
«Hornelen, Sunnmørsalpane, Masfjordfjella og Øystesefjella kan bli nye nasjonalparkar om Miljødirektoratet får det som dei vil.» Kilde: nrk.no.

Voss Resort søker Marknadssjef (Vestland)
«Har du lyst til å jobba i eit av dei mest sentrale, kreative og veksande selskapa på Voss? Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist: 11.04.2021!» Kilde: finn.no.

Øst-Norge:

Nå kan du få jobben med å selge inn Norefjell (Buskerud)
«Visit Norefjell søker i disse dager ny daglig leder. Jobben består i å profilere og selge inn Norefjell og Norefjell-regionen. .. Ivar Blystad har bestemt seg for å gi seg som daglig leder i Visit Norefjell og tre inn i pensjonistlivet, og dermed trenger man en ny.» Kilde: bygdeposten.no.

Søker Lærer på salg, service og reiseliv (Buskerud)
«Viken fylkeskommune søker Lærer til salg, service og reiseliv. Kongsberg videregående skole. Ansettelsesform: Fast. Søknadsfrist 19.04.2021.» Kilde: finn.no.

Storhotellet som snart åpner bytter navn (Akershus)
Ullensaker: «Navnet er engelsk, slik må det være når verden igjen åpner, sier Lovis Hegborn, konsernsjef hos hotelleier Lily Hospitality Group. Dermed forsvinner «Miklagard».. Det nye navnet er langt internasjonalt: Lily Country Club.» Kilde:

Byrådsleder: Langt unna gjenåpning i Oslo
«Det er altfor tidlig å tenke på en gjenåpning i Oslo, slår byrådsleder Raymond Johansen fast. Han ber Oslo-folk smøre seg med tålmodighet.» Kilde: e24.no.

Ingen tegn til kontroll av ulovligheter (Oslo)
«Ulovlighetene utfolder seg videre i Oslo-markedet, og det er ingen tegn til snarlige kontroller. I et møte med samferdselsdepartementet den 8. mars tok NT opp saken, men fikk bare beskjed om å ta kontakt med Statens Vegvesen.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Bransjesamarbeid for rekruttering til matfagene (Vestfold og Telemark)
«Nå inviterer fylkeskommunen nøkkelpersoner i mat- og måltidsbransjen til felles workshop. Hensikten er å få innspill til en lokal handlingsplan for å øke rekrutteringen til matfagene i fylket.» Kilde: vtfk.no.

Vekstkonferansen reiseliv, digitalt (Telemark)
«Mens vi venter på at verden skal komme tilbake til normalen, gir vi deg en digital forsmak på Vekstkonferansen reiseliv, tirsdag 27. april kl 09.00 til 11.30.» Kilde: Vekst i Grenland / FB

Sørlandet:

Sørlandet får en ny mikroverden for barnefamilier
«Den 21. mai åpner en helt ny attraksjon for barnefamilier (og nysgjerrige voksne) i Kristiansand. Utstillingen Microworld Kristiansand er en del av en interaktiv utstillingsserie som allerede blitt besøkt, opplevd og elsket av over 300 000 barn og voksne over hele verden.» Kilde: thetravelinspector.no.

Annet:

Morsomme skilt skal verne om allemansretten (Sverige)
«Hur får man den allt större skaran naturbesökare att värna om allemansrätten? Varbergs kommun testar nu ett annorlunda grepp. – Vi har börjat placera ut skyltar med roliga och informativa texter i våra naturområden, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör.» Kilde: besoksliv.se.

This is what Disney Parks of the future will look like
«Walt Disney World is celebrating its 50th anniversary this year, and Disneyland plans to reopen later this month. But Disney Parks Chairman Josh D’Amaro is thinking about the next 50 years.» Kilde: cnn.no.