Dagens reiselivsnyheter 10.02.2021

Nasjonalt:

Søker markedssjef i Høyt & Lavt
«Som markedssjef i Høyt & Lavt vil du ha det overordnede ansvaret for drift og utvikling av hele merkevareporteføljen. Arbeidsgiver er Høyt & Lavt Aktivitetsparker AS. Fast stilling. Søknadsfrist 21.02.2021.» Kilde: finn.no.

Ina har brukt opp sparepengene – nå får hun ikke selge nye pakketurer
«Reiselivsbedrifter som selger pakketurer rammes ekstra hardt av koronapandemien. Ikke bare er det få turister. Flere bedrifter klarer ikke lenger å stille reisegaranti og får dermed ikke lov til å selge nye pakketurer.» Kilde: nrk.no.

Slik endret vi reisevaner i 2020
«Selv om utenlandsreisene i stor grad glimret med sitt fravær, viser tall fra forsikringsselskapet If at nordmenn har funnet alternative måter å realisere drømmer på.» Kilde: thetravelinspector.no.

Vil bruke mer på reise
«Forventnings-barometeret til Finans Norge viser at nordmenn ønsker å bruke mer penger på reise. Det skyldes i stor grad den pågående vaksineringen.» Kilde: way-2-go.no.

Dette er reiserådet som gjelder til 15. april
«Det globale reiserådet hvor Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, forlenges til 15. april.» Kilde: thetravelinspector.no.

Nedgangen i flytrafikken fortsetter i 2021
«841 484 passasjerer reiste til og fra Avinors lufthavner i januar 2021. Det er en nedgang på 77,9 prosent sammenlignet med fjoråret. Antall flybevegelser gikk ned med 39,3 prosent.» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Slik må luftfarten sikre seg for fremtiden
«De siste 12 månedene har vært en ekstremt krevende for den kommersielle luftfartsindustrien. Nå som holdningene til å fly er endret blir bærekraft og ny teknologi obligatorisk for at bransjen kommer seg på beina i 2021.» Kilde: e24.no.

Avinor: Neste år kan vi reise som normalt igjen
«Dette er dagens gladmelding til alle som savner å kunne reise til utlandet: Avinor mener at dagens reise-restriksjoner vil være hevet globalt i løpet av 2022 og at vi da kan reise som normalt igjen.» Kilde: flysmart24.no.

SAS: Vårens og sommerens destinasjoner
«SAS åpner 180 direkteruter fra Skandinavia til Europa i vårens og sommerens trafikkprogram, forutsatt at reiserestriksjonene er lettet.» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

40 prosent færre gjester (Svalbard) +
«Kravet om korona-test kan ha stoppet fire av ti Svalbard-reisende den første uka.» Kilde: svalbardposten.no.

Håper lokale snart oppdager de fine destinasjonene (Finnmark) +
Alta: «De ansatte ved Sarves begynner nå å bli lei situasjonen. Her står Synnøve Opgård Andersen i telefon med skatteetaten. Utallige timer på fritiden går med for å ha mulighet til å få noe kompensasjon for tapt omsetning.» Kilde: altaposten.no.

Stisykling med fatbike i Alta (Finnmark) +
«Med et entusiastmiljø du skal slite med å finne maken til, og flere kilometer med preparerte stier og løyper, er Alta blitt et mekka for vintersykling på fatbike. Bli med på tur og se hvorfor.» Kilde: terrengsykkel.no.

Målselv tar et viktig reiselivsskritt på onsdag (Troms) +
«Kommunestyret skal i onsdagens møte ta et veivalg. De skal bestemme hvilket destinasjonsselskap kommunen skal knytte seg til.» Kilde: nye-troms.no.

Harstad – et midtpunkt for stisykling (Troms) +
«Med naboer som Lofoten og Narvik, kan det være lett å overse Harstad for den som reiser nordover med sykkelen. Men om du fester blikket ditt her, kan du oppdage noen av Nord-Norges aller beste stier for sykling.» Kilde: terrengsykkel.no.

Fem millioner kroner til destinasjonsselskapene (Nordland)
«Fylkesrådet bevilger en million kroner til hvert av de fem destinasjonsselspene i Nordland. – Destinasjonsselskapene er svært viktige for reiseliv- og opplevelsesnæringen i fylket.» Kilde: nfk.no.

Uten penger fra kommunen stopper The Whale (Nordland) +
«Benn Eidissen fikk i mars i fjor presentere The Whale for Kronprins Haakon. Nå trenger Eidissen og The Whale kommunal støtte for å komme videre med finansieringen av prosjektet.» Kilde: vol.no.

MS Finnmarken er museumsklar (Nordland)
Storkmarknes: «En av verdens største museumsgjenstander, hurtigruteskipet MS Finnmarken er nå under tak i Stokmarknes og pryder landskapet gjennom enorme glassvegger.» Kilde: byggmesteren.as.

Midt-Norge:

Bergstadens Hotel avslutter samarbeidet med Destinasjon Røros
«Ledelsen ved hotellet sier de trenger mer tid til å behandle samarbeidsavtalen. Hotellet har vært en viktig strategisk samarbeidspartner for Destinasjon Røros og en aktiv partner for Destinasjon Røros i markedsføringen av regionen.» Kilde: nearadio.no.

Fjord-Norge:

På dette hotellet peikar alle piler oppover (Møre og Romsdal)
Øye: «Koronaviruset gjorde 2020 til eit elendig år for mange norske hotell. Men medan kollegaer over heile landet gjekk permitterte, var dette hotellet fullbooka.» Kilde: nrk.no.

Innlegg: Om utbyggingen av gondolbane på Sulafjellet (Møre og Romsdal)
«Du ønsker å bygge gondolbane på Sulafjellet. Jeg mener at det vil ødelegge de unike mulighetene Sula kommune har å by på.» Kilde: smp.no.

Krever at Staten tar større del av permitterings-regningen (Vestland)
«Bergensbedrifter tør ikke gjenåpne på grunn av kostbare permitteringsregler. – Staten kan ikke kreve at vi må betale ti dagers arbeidsgiverperioder flere ganger i strekk, sier hotelldirektør Kjetil Smørås.» Kilde: ba.no.

Røldal skisenter overrasket over årets skisesong (Vestland) +
«Mens flere skidestinasjoner sliter med å fylle opp skianlegget i koronakrisen, har Røldal hatt en overraskende god sesong så langt. – Fortsetter det sånn blir det en grei sesong, sier daglig leder.» Kilde: friflyt.no.

Bransjen ble hardt rammet, men disse satser (Rogaland) +
«Viking Adventure hadde alt klart. En hurtigbåt, ribbåter, elsykler og 15 autoriserte guider. Så forsvant hele markedet over natta. Nå er de klare med en helt egen nysatsing, basert på den krisen næringen har vært gjennom.» Kilde: h-avis.no.

Å skape reiselyst i en tid der ingen burde reise (Rogaland)
«Med stengte grenser og stadig skiftende smittevernstiltak må man tenke alternativt når man markedsfører et reisemål. Det gjelder å fokusere på de opplevelsene som fortsatt er mulig – og satse på en ny målgruppe: nemlig de som allerede er her.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Eilert Smith Hotel – arkitekturperlen midt i Stavanger (Rogaland)
«Hotellet er interessant nok i seg selv som grunn til å komme til Stavanger, i alle fall i arkitekturøyemed. Eilert Smith Hotel er et boutiquehotell som ligger sentralt i Stavanger sentrum mellom gamle trehus og nye høyhus.» Kilde: blogg-regionstavanger.com.

Øst-Norge:

Vi bør lære av småbyene i Alpene (Innlandet) +
«Voldsom hyttebygging i fjellet skaper store naturinngrep og konflikter. Den uberørte naturen man lokker nye hytteeiere med, er det samme godet man bygger ned. ..Åstedet er Sjusjøen sentrum i Ringsaker kommune..» Kilde: aftenposten.no.

Gastro X – ny norsk storkjøkkenmesse (Akershus)
«BFSN og X Meeting Point etablerer messen Gastro X Professional. Den første utgaven arrangeres fra mandag 17. til torsdag 20 oktober 2022.» Kilde: horecanytt.no.

Her finner du det romantiske Oslo
» Ja, det finnes mange romantiske opplevelser i Oslo. Og Visit Oslo har laget denne oversikten over romantiske ting å gjøre for to personer i hovedstaden. .. Og minst like viktig: Det er tatt hensyn til smittevern.» Kilde: thetravelinspector.no.

Sandefjord Torp nedgang på 90 prosent i januar (Vestfold)
«I januar falt trafikken totalt med 84,6 % på Torp, mens utenrikstrafikken falt med hele 90,1 % og endte på kun 11 380 reisende, mot 115 366 i januar i fjor.» Kilde: hangar.no.

Sørlandet:

Åpner snart dørene igjen etter oppussing +
Gjerstad: «Den Lille Dyrehage har holdt stengt i hele januar for å pusse opp kafeen, men også for å jobbe med en helt spesiell nyhet i regnskogen. .. de bruker mye penger på utvikling, men at de gjør dette fordi de har troa på dyrehagen.» Kilde:

Annet:

TravelMatch 2021 går online
«TravelMatch 2021, det største B2B arrangementet for utgående trafikk fra Norge, vil dette året bli arrangert online torsdag den 29. april. Årsaken er den stadige usikkerheten rund coronapandemien.» Kilde: dfly.no.

Milliardunderskudd for reiselivsgruppen Tui
«Den internasjonale reisegiganten Tui føyer seg inn i rekken av selskaper med store tap under pandemien. Siste kvartal ble underskuddet på 699 millioner euro.» Kilde: itromso.no.

New Zealand går til razzia mot klisjeer
«Inspeksjonstroppen for sosiale medier på New Zealand ønsker at lokale innbyggere skal utforske nye, lokale turistmuligheter under pandemien.» Kilde: dntv.dn.no.