Dagens reiselivsnyheter 10.03.2021

Nasjonalt:

Slik kan reiselivet skape altoppslukende opplevelser
«Forsker gir råd om hvordan næringen kan skape opplevelser som besøkende sent vil glemme.» Kilde: forskning.no.

De fleste av oss satser på Norgesferie til sommeren igjen
«Vi dropper utenlandsturen i år også. Mer enn fire av fem nordmenn tror at sommerferien kun blir i Norge i år. Samtidig sier rekordmange av oss ja til vaksine.» Kilde: dn.no.

Kan komme anbefaling om hjemmepåske
«Regjeringen kommer samtidig med en klar oppfordring om at alle som befinner seg i utlandet ikke kommer hjem til påske.» Kilde: tv2.no.

Reiselivets 10 vinnere når vi vinker farvel til koronaen
«De som bruker innspurten og forbereder seg godt, har tingene i orden og som behandler sine medarbeidere og samarbeidspartnere godt kommer til å lykkes. Det handler ikke om flaks eller uflaks.» Kilde: thetravelinspector.no.

Hotellromprisene holder stand i flere storbyer i februar
«Etter nok en bunn-måned for storbyhotellene, må vi lete godt etter lyspunktene. Det viser helt ferske tall fra Benchmarking Alliance, som Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert for Reiselivskunnskap.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Tribun fortsetter veksten
«Hotellrådgivningsselskapet Tribun ansetter Martin Land og Erlend Ellingsen. Begge har lang erfaring fra reiselivsbransjen og tilfører selskapet et mer helhetlig tjenestespekter – etter kundenes ønsker.» Kilde: travelnews.no.

Kvier de seg for å ansette personer fra reiselivet? +
«I over to år levde hun som selvstendig næringsdrivende Oslo-guide, til tross for at hun fikk høre at det var umulig. – Jeg har inntrykk av at mange arbeidsgivere kvier seg for å ansette personer fra reiselivet.» Kilde: dn.no.

Elektriske fly og bærekraftig luftfart. – Nærmere enn vi tror?
«Visjonære ledere innen bærekraftig luftfart samles i morgen, onsdag 10. mars, til online-konferansen «Ecological and Electric Aviation» i Helsingfors Finland.» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

Åpner innendørs campingplass (Troms)
«Etter at alle våre utenlandske turister forsvant 12. mars i fjor, har vi etablert landets første innendørs campingplass på Basecamp Nord like ved Bardufoss, bestående av ulike telt og hyggelige «bålplasser».» Kilde: thetravelinspector.no.

Nyvågar Rorbuhotell søker Hotelldirektør (Nordland)
«Nyvågar Rorbuhotell og vakre Lofoten søker deg! Frist: Snarest. Ansettelsesform: Fast.» Kilde: finn.no.

Vi ønsker helårsdrift, Mosjøen er en fantastisk perle (Nordland) +
«Topcamp AS og Mosjøen camping er i innspurten i forhandlinger om kjøp av campingplassen. Topcamp ser for seg helårsdrift på området. Vefsn kommune har økt festeavgiften.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Vurderer å stenge for påsketurisme: – Veldig sårbar
«Leka kommune har vært smittefri under hele pandemien. Nå vurderer kriseledelsen å stenge øya for turister fra smitteområder i påsken.» Kilde: vg.no.

Beklagelig at sjølaksfiskerne i Namsenfjorden får fortsette som før
«Flere og flere lakseelver langs hele kysten stenges nå ned som følge av en mer og mer truet bestand av villaksen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Det blir festival – men usikkert om 50, 600 eller 4.500 får være med +
Namsos: «I fjor måtte de avlyse, men nå er det bare et forbud som kan stikke kjepper i hjulene for historiens første utgave av Namsosfestivalen.» Kilde: namdalsavisa.no.

Tre ganger hurra for oppgradering av Dyrøya fergekai
Frøya: «I dag vedtok et enstemmig fylkesutvalg samarbeidsavtalen som sikrer en storstilt utbedring av Dyrøy fergeleie. Nå er det en pott på 18,1 millioner kroner som skal brukes til oppgraderingen.» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Her har de hatt stengt siden januar (Møre og Romsdal) +
Kristiansund: «Etter den andre uka i januar, Roger Bach seg nødt til å stenge dørene på Thon Hotel Storgata. De dørene er fremdeles stengt. – Vet ikke når vi kan åpne igjen.» Kilde: tk.no.

Starter ikke opp hurtigbåtrute denne sesongen (M&R/V) +
«Cruise Service AS har besluttet å ikke starte opp Stad-ruta denne sesongen. – Vi avventer pandemisituasjonen og planlegger for oppstart samtidig med byggestart for Stad skipstunnel – sannsynligvis tidlig neste år..» Kilde: smp.no.

Positive til nytt kraftturismeprosjekt, men.. (Vestland) +
«..ønskjer meir informasjon for å løyve pengar. Politikarane i Høyanger meiner blant anna at det bør sikrast at større delar av kommunen vert inkludert i prosjektet.» Kilde: porten.no.

Hotelleigarar i Sogn ut mot massiv privat utleige (Vestland) + 
«Arne Glenn Flåten er talsperson for gruppa hotelleigarar frå Sogn som no ber kommunar og skattemyndigheiter sjå på kor lovleg den private utleiga er på destinasjonar som Sogndal skisenter Hodlekve.» Kilde: sognavis.no.

Ønsker sommervikarer til turistinfo i Odda og Kinsarvik (Vestland) +
«Den nye kommunale turistinformasjonen i Ullensvang søker sommervikarer til Odda og Kinsarvik: – Det viktigste er at de har kjennskap til området og kan kommunisere på norsk og engelsk, forteller driftsansvarlig Helene Olderkjær Lillebø.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Mikrohus i naturskjønne omgivelser (Rogaland)
«Omgitt av fjord og fjell, i vakre Åkrafjorden i Etne, står nå trinn en av Åkrafjorden Landskapshotell ferdig og klar til å ønske deg velkommen.» Kilde: Fjord Norway

Øst-Norge:

Olavsrosa til Hindsæter Fjellhotell (Innlandet)
«Praktfulle Hindsæter Fjellhotell i Vågå ble i tirsdag 9. mars tildelt kvalitetsmerket Olavsrosa av Stiftelsen Norsk Kulturarv.» Kilde: kulturarv.no.

Hemsedal-ordføreren vurderer straffeforfølgelse (Buskerud)
«Hemsedal-ordfører Pål Rørby mener enkelte som besøker bygda regelrett saboterer smittevernarbeidet. Nå vurderer han å straffeforfølge sabotørene.» Kilde: hytteavisen.no.

Konferansehoteller.no i vekst (Oslo og omegn)
«Konferansehoteller.no blir stadig større. Fire nye hoteller er nå tatt opp, og nå teller organisasjonen 18 hoteller. – Konferansehoteller.no er en samling med utvalgte konferansehotell innenfor 1,5 times reisevei fra Oslo.» Kilde: horecanytt.no.

NOVASOL AS søker Teamleder huseierservice (Oslo)
«NOVASOL søker en analytisk sterk medarbeider med gode kommunikasjonsevner. Frist: 19.03.2021. Ansettelsesform: Vikariat.» Kilde: finn.no.

Stadig flere etablerer eget selskap (Østfold) +
«Vi må 15 år tilbake for å finne like mange nyetableringer som i januar og februar i år. Og en økende andel av gründerne er kvinner. .. Fredag kveld åpnet disse fire venninnene overnattingsstedet Solstrand Bruk i Ørje noen kilometer fra svenskegrensen..» Kilde: dn.no.

Strid om Hankø Hotell & Spa – får 600.000 kroner i støtte (Østfold) +
«Hankø Hotell & Spa hadde negativ egenkapital ved utgangen av 2019, og oppfylte ikke politikernes egne regler for å få støtte for tap under koronakrisen. Flertallet i formannskapet valgte likevel å gi kompensasjon for tapte inntekter under koronapandemien.» Kilde: f-b.no.

28 millioner kroner? Da kan du kjøpe ditt eget hotell (Telemark) +
Porsgrunn: «Herøya hybelhotell i Porsgrunn er til salgs og eiendomsmegler Morten Kvelland kan melde om fullt trøkk siden det ble lagt ut fredag.» Kilde: ta.no.

Sørlandet:

Arendalsuka fyller ti år: Slik skal det gjennomføres
«Arendalsuka er stedet vi møtes ansikt til ansikt, på dansegulvet eller rundt leirbålet, alt ettersom hvordan en ser det.» Kilde: kom24.no.

Vil gi folk en bit av Risør +
«I andre etasje i huset sitt vil Sigurdsøn nå invitere både fastboende og turister inn til en autentisk opplevelse av en annen tid, med servering av det britiske Afternoon tea-konseptet.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

Først ut med digitalt reisepass
«Som første flyselskap i verden tar Singapore Airlines i bruk IATAs digitale reisepass, en app der også siste Corona-test kan legges inn.» Kilde: way-2-go.no.

How on-demand content is crucial for in-demand travel consultants
«Katie Skitterall, ATPI director of sales and operations, says TMCs are going to be valued more than ever post-pandemic, but only if they  have access to agnostic tech platforms offering multiple content streams.» Kilde: travolution.com.