Dagens reiselivsnyheter 10.05.2021

Nasjonalt:

Nesten halvparten har bestemt årets sommerferie
«En fersk undersøkelse Norstat har utført for bilbransjen, viser at 46 prosent allerede har bestemt seg for bilferie i Norge. 7 prosent drar på bilferie til utlandet hvis det blir mulig, mens 22 prosent svarer at de er usikre. At bilferie er populært blant nordmenn er likevel sikkert.» Kilde: tv2.no.

Ny reiselivsstrategi – kommentar fra bransjeforeningen Norsk Reiseliv
«Det blir nå svært viktig at det lyttes til de sentrale aktørene og bransjeorganisasjonene i reiselivet i den videre oppfølging av strategien.» Kilde: norsk-reiseliv.no.

Feriereiser innenlands økte med 32 prosent 2020
«Nordmenn reiste på 3,6 millioner flere feriereiser innenlands i 2020 enn i 2019. Hotellene hadde en nedgang i norske overnattinger på 29 prosent, mens campingplassene hadde en oppgang på 20 prosent.» Kilde: ssb.no.

Hoteller med drastisk nedgang – camping med eksplosiv vekst
«Sju av ti innenlands feriereiser i fjor var korte feriereiser, viser fersk statistikk. Den viser også at hotellene blødde kraftig.» Kilde: nationen.no.

Flere reisende må på karantenehotell
«Regjeringen har besluttet at reisende som har oppholdt seg i land utenfor EØS/Schengen, skal på karantenehotell ved ankomst til Norge. Dette gjelder uavhengig om reisen har vært nødvendig eller ikke.» Kilde: dfly.no.

Stengt for utenlandsk arbeidskraft til hotellene +
«Flere hoteller sliter med å få tak i nok folk foran høysesongen ettersom kun kritisk nøkkelpersonale får komme inn fra utlandet. Desperate hotelleiere velger å stenge bookingen for sommeren.» Kilde: dn.no.

Nytt unikt trainee-program
«Nyutdannede reiselivsstudenter er klare for å løfte norsk reiseliv. Men mange har vansker å finne de riktige jobbene. Nå tar Classic Norway Hotels nye grep for å skape nye ledere.» Kilde: dfly.no.

Nord-Norge:

Applauderer ny nasjonal reiselivsstrategi
«I dag ble Norges nye nasjonale reiselivsstrategi overlevert av reiselivsdirektør Bente Brattland Holm i Innovasjon Norge til næringsminister Iselin Nybø. Destinasjonsforum Nord har et godt førsteinntrykk av de 23 tiltakene som ble presentert.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Harstads hotellsjefer tror på sommeren: – Mye bedre enn i fjor (Troms) +
«Mye kan enda skje, men akkurat nå tror Benny Jakobsen og Knut-Eirik Dybdal på en flott hotell-sommer.» Kilde: iharstad.no.

Reiselivs-Narvik forbereder seg på ny gruppe turister (Nordland) +
«Reiselivs-Narvik ruster seg for å høste av storfilmen «Kampen om Narvik». Forventningene om en tilstrømning av film-turister er store. .. Narvikfjellet, Narviksenteret og Ofoten Museum har fått penger til å teste ut produkter i sommer.» Kilde: fremover.no.

Innlegg: Reiselivet – paradoksenes næring?
«Hva er reiselivets smertegrense? Lofoten er vel langt unna? Hvordan vil vi ha det her hos oss? Spørsmålet stilles i det fylkeskommunale «Pilotprosjekt besøksforvaltning» der Lofoten deltar sammen med Vega.» Kilde: lofotposten.no.

Vil ikke ha folk til Instagram-hit (Nordland)
«Hovdsundet i Bodø løftes som ett av de hotteste turmålene i år. Men flere advarer mot at store folkemengder går dit. – Det har tatt litt av.» Kilde: nrk.no.

Sydenturer selges unna i en voldsom fart (Nordland) +
«Skal fly 5.000 fra Bodø til Gran Canaria. Men det er først til høsten folk ønsker å reise. Stadig hyppigere vaksinering og minkende smitte på landsbasis får mange til å håpe på normale tilstander mot slutten av året.» Kilde: an.no.

Snart starter kjendisen med de spektakulære planene (Nordland) +
Steigen: «Det foreligger store og spektakulære byggeplaner i den lille kystbygda. Prosjektet har fått en svært god start. I løpet av september går vi i gang med grunnarbeidene.. sier styreleder i Nordskot Utvikling AS, Børge Ousland.» Kilde: an.no.

Lagde bobilplass i Kvina, det gikk så det vina (Nordland)
Lurøy: «Båtforeningen bestemte seg for å lage bobilplass i båthavna. Satsinga var klar til koronasommeren 2020 og ble en umiddelbar suksess.» Kilde: bobilverden.no.

Ny prosjektleder i Vefsna regionalpark (Nordland) +
«Geir Olsen har fått et ettårig engasjement i Vefsna regionalpark. Han skal nå jobbe for å få flere turister til Grane, Hattfjelldal og Vefsn. For øyeblikket har han kontor i Hattfjelldal.» Kilde: helg.no.

Fredrik satser hardt på luksuriøs trend (Nordland) +
«Fredrik Dypfest Johnsen (30) fra Fauske starter opp selskapet «Glampnord AS».. Den unge fauskeværingen ønsker å satse på en voksende trend innenfor reiselivet – nemlig «glamping». Med flyttbare, mer luksuriøse telt, håper Dypfest Johnsen å gjøre suksess innenfor reiselivet i Salten.» Kilde: an.no.

Det er snart ikke en seng å oppdrive på Vega (Nordland) +
«Det er fullbooket, sa regionansvarlig Solveig Svendsen i Visit Helgeland under torsdagens næringslunsj arrangert av Brønnøy næringsforum.» Kilde: banett.no.

Midt-Norge:

Skal bli som i Alpene +
Melhus: «Alpinsesongen er definitivt over, men mellom Familieløypa og Fjellsvingen er det hektisk aktivitet i Vassfjellet.» Kilde: adressa.no.

Saga Trollheimen Hotell med på liste over de beste
Rindal: «Leserne av Nettavisen har kåret de beste hotellene i Norge. Her kommer Saga Trollheimen hotell i Rindal på 22. plass. I presentasjonen heter det at hotellet er «Et sagarike som består av nye og gamle hus, hvor alle er bygd etter gamle tradisjoner.» Kilde: trollheimsporten.no.

Hotelldirektør er bekymret: – Svært kortsiktig tankesett
Røros: «Hotelldirektør Terje Lysholm reagerer på forslaget om å legge ned linje på Røros videregående skole.» Kilde: retten.no.

Fjord-Norge:

Slik skal elbåten «berge» fjordene
«Elektriske båter kan som elbilene på veiene overta mye av ferdselen i fjordene – som turer med turister fra cruiseskip.» Kilde: way-2-go.no.

Du finner ikke et flottere anlegg enn dette i Norge (M&R) +
«Snart klart for åpning: Bobilparkering til 55 bobiler på Skjerva på Aspøya i Ålesund.» Kilde: smp.no.

Slike brøytekantar gjer Sogn verdskjent (Vestland) +
«Johannes Einemo sine ruter på fjellvegane, og «bilhotellet» hans har fått omtale på Porsche sin offisielle medieportal. ..Som kjent for dei fleste driv Johannes Lærdalsøren hotel og har satsa mykje på biltreff og ulike opplevingskonsept retta mot motorentusiastar.» Kilde: sognavis.no.

Sunday Drives: Norway (Vestland) 
«Norwegian hotelier and Porsche owner Johannes Einemo traverses a unique snow-covered plateau in the latest part of Newsroom’s Sunday Drives series.» Kilde: newsroom.porsche.com.

«Spøkelseshuset» blir hotell – håper å åpne dørene om få år (Vestland)
Harastølen: «I fjor spøkte det for de ambisiøse hotellplanene i Indre Sogn, men nå er usikkerhet snudd til optimisme og et enormt oppussingsarbeid er i gang.» Kilde: tv2.no.

Reiselivssjefen i Bergen: – Skandale hvis dette får fortsette (Vestland) +
Bergen: «Råte- og setningsskader på Troldhaugen. Kodes museer og kunstnerhjem forfaller. Nå må også Troldhaugen vedlikeholdes for 30 millioner kroner.» Kilde: bt.no.

Tilbake til vinteren eller fram mot våren? (Vestland)
«På denne tida av året byr Hardangervidda på gode inntrykk og opplevelser – enten du lengter tilbake til vinteren eller ser mot våren og sommeren.» Kilde: bobilverden.no.

Innlegg: Kommunen må samarbeide med reiselivet (Rogaland)
«Vi ønsker en rask og trygg gjenåpning, og vi som bransje ønsker å være en samarbeidspartner i denne oppgaven.» Kilde: aftenbladet.no.

Øst-Norge:

Alpinleder etterlyser styring av hyttebyggingen
«Nå kommer kritikken mot hyttebygginga i fjellet fra uventet hold. Alpinleder mener det er på tide at politikerne tenker seg om.» Kilde: nrk.no.

Reagerer på kompensasjonsordninga (Innlandet) +
«Mari Furuset på Lemonsjø fjellstue og hyttegrend kallar kompensasjonsordninga for ei urettferdig forskjellsbehandling. Reiselivsbedrifter i distriktet fell utanom den statlege kompensasjonsordninga på grunn av at dei eig eigedomen sjølve.» Kilde: fjuken.no.

Merkeordningen bærekraftige reisemål – Erfaringer fra Geilo (Buskerud)
«Tirsdag 11.mai: Presentasjon fra  Line Ramsvik, næringsrådgiver i Hol kommune, og tidligere REIS-student om:  «Merkeordningen bærekraftige reisemål. -Erfaringer fra Geilo».» Kilde: Naturbasert reiseliv

Lager «sydenstrand» midt i byen (Oslo)
«Til sommeren kan badeglade Oslo-borgere og andre glede seg til solrike dager på en helt ny strand ved Operaen og det nye Munchmuseet. – Ingen grunn til å reise ut av Oslo i sommer.» Kilde: nettavisen.no.

Flakk Gruppen kjøper historisk eiendom i Oslo +
«Salgssummen for eiendommen er 345 millioner kroner. Bygget skal pusses opp og målet er at St. Olavs gate 32 skal bli et boutiquehotell og et serveringssted der standarden er høg.» Kilde: smp.no.

Kommunen får et turistområde helt gratis (Østfold) +
Romsåsen: «Overtar 80 mål – tomta inneholder gruveganger og en gammel bygdeborg. Dette tilbudet fra Hafslund Produksjon Holding AS takket politikerne i kommunestyret (Indre Østfold) enstemmig ja til.» Kilde: smaalenene.no.

Fint å bidra, men vi gleder oss til sommergjester (Østfold) +
Det sier Ann-Karin Vollebæk (47), direktør på Quality Hotel Fredrikstad som har fungert som karantenehotell siden 13. april. Vektere er koronavakter, og lobbyen står strippet for møbler. Hit er ingen kommet av egen vilje, men som en nødvendighet i kampen mot koronaen.» Kilde: f-b.no.

Nå kan dette huset i Skien bli hotell (Telemark) +
«Skien: Noen lyse hoder ser for seg et bed and breakfast-hotell på Skotfoss. – Mye er mulig, og med flere rom og noen suiter, kan det være gode muligheter for overnatting på Skotfoss, sies det.» Kilde: ta.no.

Color Line tror på nesten normal sommer
«Hvis koronapasset kommer på plass, tror Color Line på tilnærmet normal drift til sommeren.» Kilde: travelnews.no.

Annet:

VisitDenmark klar med kampagne for mødebranchen (Danmark)
«”Når et møde ikke bare er et møde,” hedder ny kampagne fra VisitDenmark for igen at sætte gang i milliardomsætningen i mødebranchen. ”Vi opfordrer til at booke konferencer i Danmark,” lyder det.» Jukde: standby.dk.

Love it or loathe it, you can’t avoid influencer marketing
«Farhad Divecha, managing director and founder of AccuraCast, says while influencers stock may have fallen during lockdown brands have little option but to embrace influencer marketing.» Kilde: travolution.com.