Dagens reiselivsnyheter 10.06.2021

Nasjonalt:

Turistene stormer ut i naturen
«Naturbasert turisme er grunnlaget for opp mot 2.000 bedrifter etablert i Norge de siste 15 årene. Koronaen kan sette ytterligere fart i dette markedet hvor unike opplevelser står sentralt, mener forskere.» Kilde: dagsavisen.no.

FINN lanserer egen hotelltjeneste i samarbeid med bransjen
«Nå kan du bestille opphold direkte hos hotellene via FINN sin egen hotelltjeneste! Målet er at at lokale hotell skal få flere bestillinger i tiden fremover.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innslag om reiseliv på Dagsrevyen 09.06.2021
Bedre tider i sikte, men også nye problemer, som bemanning og kompetanse.. Kilde: tv.nrk.no.

Uklart om Corona-sertifikatet gir karantene-fritak
«Fra førstkommende fredag kan det norske Corona-sertifikatet brukes ved innreise. Det er likevel uklart om beskyttede vil slippe karantene helt. Utrullingen av passene startet tirsdag morgen.» Kilde: way-2-go.no.

Denne uken i Reiselivsavisa..
«..motstridende meldinger fra myndigheter og reisebransje om salg av utenlandsreiser og Norgesferie. Hotell.com med pensjonistundersøkelse og på Andøya inviteres det til hvalsafari og frihet. Det er noen av stikkordene for Nye Reiselivsavisen på RadioRiksOslo uke 23 – 2021.» Kilde: dfly.no.

Innlegg: Om at helsetjenester belastes hytteeierens hjemkommune
«Utmarkskommunenes Sammenslutning bejubler et forslag fra Høyre, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti om at regjeringen må vurdere å la hjemstedskommunen betale for helsetjenester hytteeiere måtte  bruke for eksempel i hyttekommuner.» Kilde: hytteavisen.no.

E24-podden: Nå er Flyr-sjefen klar til å ta av
«Det nye norske flyselskapet Flyr er bare dager unna sin første flight. I E24-podden blir du kjent med selskapets sjef og hva som egentlig skal til for å starte et flyselskap.» Kilde: e24.no.

Widerøe: The Busiest Little Airline In Europe
«For several weeks in early 2020, it wore the crown of Europe’s busiest airline. It continues to maintain an inspiring level of operations today, and a steadfast dedication to serving the communities that rely on its network.» Kilde: simpleflying.com.

Norwegian legger opp til potensiell bonusfest for ledelsen
«Ved full uttelling kan ledelsen i Norwegian over noen år motta store gevinster takket være bonuser og aksjeopsjoner. Folketrygdfondet stemte imot den nye ordningen for lederlønn på generalforsamlingen i forrige uke.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Nå må turister teste seg privat også i Tromsø (Svalbard) +
«Svalbard-reisende har hittil kunne koronateste seg i regi av Tromsø kommune. Nå må de finne andre løsninger. – Har ikke kapasitet.» Kilde: svalbardposten.no.

Får 1 million kroner fra fylkeskommunen (Nordland) +
«Visit Vesterålen AS er en av fire destinasjonsselskaper i Nordland som får 1 million kroner fra Nordland Fylkeskommune.» Kilde: vol.no.

Hotellsjefene i Vesterålen har tro på god turistsommer (Nordland) +
«Selv om det hersker mye usikkerhet, er hotellsjefene i Vesterålen optimistiske foran sommersesongen.» Kilde: vol.no.

Prises for forskning om Lofotens symbolske verdi (Nordland)
«Verdien av en turistdestinasjon måles ofte i omsetning- og besøkstall. Men hva gjør den symbolske verdien av et sted med utviklingen av et turistmarked over tid?» Kilde: nord.no.

Sliter med å få folk til å møte opp til vaksinetime (Nordland)
«Vestvågøy kommune har hatt seks koronatilfeller de siste dagene. Alle er tilreisende, og snart kommer turistene til Lofoten. I tillegg sliter de med at mange ikke møter til oppsatt vaksinetime.» Kilde: nrk.no.

Hit skal Stein-Are ta med turister i sommer (Nordland) +
«Norwegian Travel Company har planene klare for sommeren, og katamaranen «Aurora Explorer» er allerede på plass på Reine. Den skal ikke bare gå i lokalfart, for dagsturer til Værøy er også et av tilbudene til rederiet.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Hotellet har åpnet dørene igjen
«Hotell Frøya har åpnet dørene igjen etter å ha fått bekreftet at ingen flere av deres ansatte er koronasmittet.» Kilde: froya.no.

Kåret til det 22. beste hotellet i landet
«Saga Trollheimen Hotell i Rindal er av Nettavisens lesere kåret til det 22. beste hotellet i landet. – Det bekrefter at dette er et bra nok sted å være, sier daglig leder Morten Gåsvand.» Kilde: avisa-st.no.

Fjord-Norge:

Ekkertinden – en av de nye tur-ikonene (Møre og Romsdal)
«Flere har spurt i det siste: Har du vært på Ekkertinden? Dit må du bare dra. .. I år er det Norges største friluftsmagasin Fjell og Vidde som på førstesida og over sju sider presenterer Ekkertinden i Sunndal under tittelen «De nye trendturene».» Kilde: auraavis.no.

Her vil Ketil laga via ferrata (Vestland) +
«Her i fjellsida frå fjorden og opp til Mollandsmarki vil Ketil Raaum byggja via ferrata. I samarbeid med Visit Sognefjord har han alt landa namnet: Via Ferrata Sognefjord. – Me må prøva finna på noko oppå berget her.» Kilde: sognavis.no.

Førdefestivalen med full fysisk festival i juli (Vestland)
«7.-11. juli er Førdefestivalen, den største folkemusikkfestivalen i Skandinavia, tilbake med ein trygg, fysisk festival. På fem dagar viser artistar frå 24 land kva rikdom og mangfald som bur her i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

Vegvesenet vil stenge for dette postkortmotivet (Vestland) +
«Viss Statens vegvesen får det som dei vil, må turistar og andre vegfarande reise forbi Kjøsnesfjorden utan å kunne stoppe. – Vi forstår det rett og slett ikkje, seier Oddmund Klakegg.» Kilde: firda.no.

Reed Camping stenger ikkje: – Vi held ope heile sommaren (Vestland) +
«Inge John Johnsen står i ein tvist med grunneigar Ola Hetle, som ikkje lenger ønsker å leige ut til campingplassen. Fleire potensielle gjestar har misforstått og oppfatta dette som at campingplassen stenger.» Kilde: firda.no.

Mener tilbudet for bobilturister er for dårlig i Haugesund (Rogaland) +
«Sigurd (83) har vært over hele Europa med bobil. Han mener det er ingen plass som har dårligere tilbud for campingturister enn Haugesund.» Kilde: h-avis.no.

Ferjeoppstart på Høgsfjorden igjen (Rogaland) +
«Reiselivssjef i Reisemål Ryfylke, Liv Jorunn Tjelmeland, gler seg over at Høgsfjordferja startar opp igjen 30. juni. Ho trur årets turistsesong vil bli betre enn fjorårets sesong.» Kilde: strandbuen.no.

Turistmagnetar fryktar dårlegare stiar – her vil dei ha bompengar (Rogaland)
«Trolltunga og Preikestolen er blant turmåla som fryktar dei ikkje lenger får brukt p-inntekter til viktige tiltak i stiane. Trolltunga vil løysa saka med bompengar.» Kilde: nrk.no.

Preikestolen kan miste faste inntekter til sti-investeringer (Rogaland) +
«I dag pågår det en diskusjon om friluftsloven åpner for å bruke parkeringsinntekter utenfor parkeringsanlegget. Daglig leder Helge Kjellevold i Preikestolstiftelsen frykter at de ikke skal få bruke parkeringsinntekter til å utvikle stien ut til turistmagneten.» Kilde: strandbuen.no.

Øst-Norge:

Satser på lokal mat til hyttefolk (Innlandet)
«AMOI er en tjeneste hvor lokale matprodusenter selger og leverer produktene rett til sluttkundene. Da tjenesten startet opp på Lillehammer i slutten av mai, er hyttefolket en sentral målgruppe. Åtte produsenter er med fra start, flere er på vei.» Kilde: hytteavisen.no.

Sier nei til karantenehotell (Innlandet) +
«Hamar formannskap har sagt nei til at det skal opprettes et karantenehotell i Hamar. Årsaken er frykt for bråk og at kommunen kan miste turister. Statsforvalteren har imidlertid anledning til å pålegge kommunene å opprette karantenehotell om det er nødvendig.»  Kilde: h-a.no.

Innlegg: Intet sett og intet hørt (Buskerud)
«Går mot nok en koronasommer hvor turistene passerer forbi Vikersund uten å vite om det.» Kilde: bygdeposten.no.

Nye styremedlemmer i VisitOSLO (Oslo)
«Gjøran Sæther fra Fursetgruppen ble gjenvalgt som styreleder på VisitOSLOs generalforsamling som ble avholdt torsdag 3. juni 2021. Nina Refseth fra Stiftelsen Norsk Folkemuseum og Jørgen Holthe fra Radisson Hotel Group er nye styremedlemmer.» Kilde: visitoslo.com.

«Messecamp» i hele sommer (Oslo)
«Hellerudsletta melder seg på i konkurransen om campinggjester til Oslo-området i sommer.» Kilde: bobilverden.no.

Roald Amundsen vender hjem (Østfold)
«Roald Amundsens fødested Tomta, på Vesten ved Fredrikstad, åpner for publikum fra lørdag 12. juni.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Temareiser Fredrikstad konkurs (Østfold)
«Temareiser Fredrikstad var en del av Ugland Travel Group i Grimstad, som i tillegg eier Vista Travel, Bennett of Norway, Indre Østfold Reisebyrå, Centrum Reisebyrå og Dues Sportsreiser.» Kilde: way-2-go.no.

Sommerguiden er klar for turister i og utenfor byen (Telemark)
«Er Skien den lille storbyen vi alle sammen elsker? Ja, mener de som driver næring i byen og står sammen om en sommerguide.» Kilde: ta.no.

18 millioner til byggingen av Tungtvannskjelleren (Telemark)
«Dette er en nyhet av uvurderlig betydning for prosjektet og Norsk Industriarbeidermuseum, sier direktør Anna Hereid og Halvor Sælebakke som har byggherreansvaret for Tungtvannskjellerprosjektet.» Kilde: radiorjukan.no.

Store planar for Sommarland-området kan møte motstand (Telemark) +
«Rådmannen vil gje grønt ljos for utviklingsplanane på Sommarland i Vrådal, men Statsforvaltaren har alt varsla mogleg klage.» Kilde: vtb.no.

Sørlandet:

Ugland skroter storsatsing på pakkereiser +
«Pandemien har gjort at rederarvingen Knut Axel Ugland har mistet troen på pakkereiser. Torsdag gikk Temareiser Fredrikstad konkurs, og nå er Vista Travel i ferd med å bli solgt.» Kilde: dn.no.

Annet:

Europa åpner opp: Slik vil feriestedene kapre turister
«Med koronafrie øyer, smittesikre fly og karantenefrie opphold forsøker flere land å redde sommersesongen. Konkurransen mellom feriestedene hardner til mens stadig flere europeere får seg koronapass.» Kilde: nrk.no.